Ajutor!un individ te asteapta la lift!!!!!!!!!!
cum putem scapa de viol??????stiu suna oribil dar sunt fffffffff speriata,atat eu cat si vecinele mele!!!!!
locuiesc intr-un bloc cu 9 etaje care are 2 lifturi!ieri vecina mea a venit la mine sa-mi spuna ca a fost atacata la lift!in timp ce astepta liftul,un ins astepta la liftul celalalt,statea cu spatele la ea,era imbracat cu un hanorac si avea gluga pe cap,ceea ce i s-a parut dubios vecinei mele pt ca afara erau 30 si ceva de grade dar nici un moment nu s-a gandit ca ar putea fi atacata!in momentul in care a venti liftul ea a deschis usa sa intre in el,in acel moment individul a sarit la ea incercand sa o impinga in lift,a prins-o de un san si incerca sa-i dea pantalonii jos!!!!!!!!!ea a inceput sa se lupte cu el si a reusit sa scape a fugit afara iar nenorocitul a fugit pe palierul de la parter care are si el iesire ceea ce eu habar nu aveam pana ier ca mai exista o iesire!!!!!!!
tin sa precizez ca avem interfon si nu intra ff multa lume straina(asa aper eu),cartierul e linistit!
apoi am aflat ca au mai fost 2 fete agresate care si ele au reusit sa scape din fericire!!!!!!!!!!!
CUM PUTEM SA NE PROTEJAM?????????????
IMI ESTE FRICA SA MAI IES DIN CASA!!!!!!!!!!!!!
Raspunsuri
lucia3 spune:
eu cred ca prima data ar trebui anuntata politia(desi stim cat de ,,rapid" actioneaza ).macar cu o sesizare sau chemat politistul de proximitate sau cum se cheama acum ,,sectoristul".cat despre interfoane m-am lamurit si eu ca unii locatari deschid fara macar sa intrebe cine e.
ellej spune:
Ma intreb daca individul nu e chiar din bloc, sau cunoaste pe cineva in acest imobil. Altfel nu ar avea sens, doar n-a facut din senin o obsesie pe blocul vostru !
In orice caz, trebuie anuntata politia, macar sa se sperie, daca nu sa fie prins.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Mariaa spune:
1. spray paralizant la purtator si aflat oarecum la indemana in situatii care pot prezenta risc.
2. o lovitura cu genunchiul unde doare mai rau la barbati o sa te ajute sa castigi ceva timp si sa te departezi, sa iesi din scara sau sa poti gasi in poseta spray-ul.
3. daca se intampla, fa galagie cat mai mare, tipa, striga - nu te bloca. o sa fii auzita si sigur iasa vreun vecin macar sa-l vada la fata, sa-l sperie, sa-l alunge. astfel il veti putea descrie daca-l vedeti mai multe persoane.
4. sesizare in scris catre Politie (merge si mail, se vor prezenta urgent!) asa incat daca se mai intampla in zona sau daca este prins sa se stie si de cele patite de voi.
sanatate multa!
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
gabriella1 spune:
pana faceti sesizarea la politie,la comunitari,la proximitate cred ca-i mai bine sa ai in poseta un spray paralizant. Nici o lege din Romania nu interzice sa-l ai.
E greu de dat sfaturi in situatii din astea, si e si mai greu sa fii pusa in postura asta...Uff,multi tembeli mai are tara asta!Eu am patit-o pe strada cand in plina zi un idiot a venit si mi-a pus mana direct pe fund. Am reactionat,drept sa-ti spun ,fff ciudat..Nu m-am uitat nici o clipa cine e in spatele meu, m-am intors si poseta mea a aterizat drept in freza astuia. Si sa nu credeti ca a intervenit cineva de pe strada. Da' de unde !desi ala n-avea mai mult de douajdeani iar io ditamai baba.Tarziu am realizat ca in geanta aveam un perforator... oricum nu mi-a parut rau nici daca ar fi facut comotie cerebrala.
In fine, nimeni nu-si doreste sa fie pusa in situatii limita.Mai grav e ca degeaba tipi,urli ,strigi,lumea trece impasibila,vecinii n-aud sau nu vor sa auda....Asta-i tara in care traim !
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
capra cu trei iezi spune:
naspa...
incearca sa nu te urci in lift cand e cineva necunoscut pe palier.
de unde se pot lua spray-uri paralizante?
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
gabriella1 spune:
Din cate stiu,spray-urile paralizante se gasesc in magazinele care comercializeaza arme.Cel putin la mine in oras,intr-un astfel de magazin am gasit.Sper sa n-ajung in situatia sa-i vad si eficacitatea.
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
lara20 spune:
unde gasim spray paralizant?????a fost sotul sa-mi cumpere azi de la un magazin de arme dar cica nu se gasesc decat la firmele astea de paza!!!!!!!!(o sa facem rost oricum)
despre politie ce sa zic,sotul e politistdar ce credeti ca agresorul stie cand ataca cine e persoana respectiva sau credeti ca-l intereseaza??atata timp cat nu i-a fost vazuta fata pe cine sa cauti?ne uitam acum dupa un individ de 1,70-1,80m ,mai gras,atat stim!!!!!!!
da si eu m-am gandit ca s-ar putea sa fie din bloc si mi-e groaza la felul cum pandeste..........
o sa radeti dar am coborat la alimentara cu cutitul dupa mine pt ca mi-e frica de mor dar trebuie sa-mi inving teama pt ca nu pot sa stau in casa,fiecare avem treaba!
multumesc de sfaturi!
lara20 spune:
am uitat,am scos la imprimanta:"ATENTIE!IN BLOC ESTE UN INDIVID CARE ATACA FEMEILE LA LIFT",am lipit afise la avizier(de fapt vecina)in lift,la fiecare etaj!!!!!!!!!ma gandesc ca poate se sperie sau poate naibii se incita si mai tare?!daca i-au scapat 3 fete ce credeti e si mai dornic nenorocitul??????????nici nu stiu ce sa cred,eu sper ca afisele il pun pe ganduri si cine stie,oricum e ffffffff stresant!
eu oricum nu urcam cu nimeni in lift,niciodata si ma gandeam uneori ca sunt cam paranoica dar vad ca e mai bine,trebuie sa fii cu ochii in patru!e plina lumea de nebuni!!!!!!
Anderra spune:
mare atentie la sprayul paralizant , am auzit cazuri in care sprayul a fost folosita ca arma imptoriva victimei .. adika femeia a fost deposedata de spray si "redusa la tacere".
Eu daca vad un nene strain la lift urc p scari cu pasi grabiti. Alte dati, desi poate par paranoika, daca eram eu la lift si venea un barbat necunoscut sau dubios .. o tuelam mintenash pe langa el racnind: am uitat sa iau paiine ...am uitat sa iau paiine si ieseam din bloc si asteptam pana venea cienva cunoscut.
Unii se mai uitau ciudat la mine (oamenii de buna credinta) dar frica pazeste bostanaria, vorba aia!
petaluda spune:
Si eu am o asemenea problema, si culmea stim si cine e si tot nu se face nimic.
E chiar vecinul de langa mine, care cica ar avea ceva probleme psihice, a atacat-o chiar si pe soacra mea o data in lift si pe inca o vecina tot in lift, care era si cu copiii dupa ea. Pe noi ne-a atacat si cu toporul, am inchis repede usa si a nimerit in usa..semne si tot vizibil, insa cand am chemat politia...surprize surprize, nimeni nu stie nimic, nici un vecin n-a fost martor, n-a auzit nimic, desi toti au iesit pe palier, ca vezi doamne sunt oameni ocupati n-au timp de asa ceva sau daca apoi vecinul se razbuna pe ei si le da foc la usa sau le sparge masina... Fiecaruia nu ii pasa decat de propria persoana, chiar si vecina care a fost atacata a preferat sa se mute ( statea cu chirie ) decat sa vina cu mine la politie. Si sotul ei e general la armata...
Am scris un subiect intreg pe DC cand s-au intamlat toate astea, nu stim ce sa mai facem cu el, la politie nu ne mai baga nimeni in seama, fara martori e vorba noastra contra vorbei lui asa ca... vedeti voi nu doar in Ro e sistemul prost, daca asta va e vreo consolare
Eu nu urc niciodata cu el in lift cand il intalnesc, si am un briceag mai mare la indemana. Nu stiu cat curaj as avea intr-adevar sa il folosesc ( sper sa nu aflu niciodata ) dar imi da un sentiment de protectie.
Ah, si apropos de interfon, si la noi tot asa, sunt atatia vecin care deschid fara sa intrebe cine e, sau blocheaza usa sa ramana deschisa cat se duc sa ia ziare si n-au chef sa isi ia cheile dupa ei..