instilatii pentru hidrosalpinx bilateral
Raspunsuri - Pagina 4

uratica spune:
buna fetele!
revin si eu pe aici..
claudia..eu m-am operat..ma simt ff bine dupa operatie,deja nu o mai simt si nu a trecut nici o luna!oricum ce pot sa-ti spun..e ca este cu mult mai bine!!nu mai am dureri la contact..pot manca acum si eu ca omul..fara dureri de stomac,balonari..etc..si plus de asta am mai facut un pas in demersurile mele pentru bebe!
insa..asa cum zice si anka_daria77(a carei poveste se aseamana ff tare cu a mea) si mie mi-au zis sa urmez calea fiv-ului..deoarece exista acum riscul unei extrauterine pentru ca si dr care m-a operat a hotarat sa scoata trompele!insa..diferenta este ca eu nu am avut hidrosalpinx..insa..fara aceasta operatie clasica nu aveam sanse nici macar cu fiv!!ptr ca aderentele si pungile cu lichid ce se formasera pe peritoneu erau fff multe!!iar ovulele pe care le eliberam..ajungeau sa se "piarda" printre aderente!deci..sanse bebe-nici una!!!
acum am toate sansele cu fiv..bine..in limita fivu-lui de 35%..ptr ca nici asa nu se stie..dar eu o sa incerc la fel ca anka sa raman insarcinata in martie..iar daca nu reusesc,ma voi indrepta spre fiv!dar cu siguranta anul asta voi ramane insarcinata!!

alice_alice spune:
Buna fetelor sunt si eu in aceasi postura ca voi si eu am facut un HSG in decembrie si am trompele infundate doctorita mia dat sa ma gandesc daca vreau laparo sau trec direct la FIV si imi clipseaza trompele.Din cate am citit pe aici dupa laparo se pot infunda la loc si chiar mai rau !!!???A-m mai citit si cazuri in care doctoru nu prea sa "obosit" sa desfunde trompele prin operatie spunand ca nu a putut,cum verifici daca operatia a decurs asa cam trebuia sau nu,adica sa nu fi vorba proverbului si "taiata" si cu bani luati.Eu am tras o concluzie putini medici sunt buni toti umbla dupa bani si profita de neputinta noastra de a face copii.

claudiaandor spune:
Buna fetelor,
va multumesc pentru ganduri si sfaturi, inseamna mult pentru mine.
am mai fost la alt medic, care sincer mi s-a parut extrem de profesional si bine pregatit.mi-a facut consult si ceva analize si rezultatul a fost: la eco se vede hidroxalpinxul pe trompa stanga si are cativa ml de lichid, ovarul stang este polichistic, ovarul drept e cazut in spate si uterul este ma dimensiuni mai mici in mutat usor in dreapta, o rana pe col uterin.....si mai pot continua...
recomandarea lui finala a fost scoaterea trompelor, tratamente pentru chisturi, endometrioza, si apoi fiv si mult noroc...
asa ca nu prea am prea multe optini de a spera la altceva decat doua drumuri extrem de complicate amandoua in ziua de azi: fiv sau adoptie...si spun ca sunt extrem de complicate amadoua acum pentru ca impreuna cu sotul ne relocm in alt judet cu serviciul amandoi..si sincer nu stiu exact pe care drum sa apuc...cand sunt atatea schimbari in viata noastra...dar ma voi gandi dupa ce ne mutam si ne asezam care drum il luam, pentru ca vrem un bebe mai mult decat orice.
va astept in continuare gandurile, sfaturile, si va pup,
claudia

MACARIE spune:
fetelor nu va descurajati de diagnosticul hidrosalpinx bilateral.
in aprilie 2007 am fost si eu cu acelasi diagnostic, am facut
laparoscopie chiar pe 1 mai 2007 la giulesti , doctora Cezara
Bucur ma operat...si pe 27 mai 2007 am avut ultimul CM . eram
insarcinata ...nu imi venea sa cred , doctori nu mi-au dat nici
o sansa de la inceput , trebuia sa fac si eu instilatii , dar nu
m-am dus ( bine ca nu le-am facut). acum am o fetita de 1 an si 3
luni si nu este zi sa nu ma gandesc la doctora care ma operat.
incercati sa o gasiti este axata pe infertilitate este foarte buna.
trebuie sa gasiti un doctor care sa va curete bine trompele.
va doresc sa aveti bebei cat mai curand

claudiaandor spune:
buna fetelor,
azi m-am externat din spital, ca urmare a unei internari de urgenta care a durat 1 saptamana cu antibiotice din 8 in 8 ore.
se pare ca planu de acasa nu se potriveste cu cel din targ.
era planificat ca luna urmatoare sa am operatia de scoatere a trompleor, insa am facut o anexita acuta , iar hidrosalpinxul de pe trompa dreapta a ajuns la dimenisiunea uterului.dupa 3-4 zile de antibiotic s-a spart si acum sunt acasa pe antibiotice incercand sa elimin lichidul care a rams in cavitatea douglas.
doctorita e alta decat ce la care trebuie sa merg, tocmai pentru ca am ajuns la urgente si in alta localitate si ea mi-a recomnadt foarte prieteneste sa continui tratamentul cu antibiotice si sa refac hsg tocmai pentru ca la eco nu se mai vede la nici una hidrosalpinxul...
sunt putin derutata pentru ca nu i-am dat nici macar un leu, si totusi nu vad de ce m-a sfatui asa, sa mai fac tramament si daca in 2-3 luni nu sunt permeabile atunci le pot scoate...sincer, m-a confuzat destul de mult.
Am incercat sa gasesc articole sau persoane la care aces blesteat de hidrosalpinx sa se sparga si elimine singur, sa pot vedea daca totusi mai exista o sansa ca trompele daca devin permeabile sa fie si functionale, dar nu reusesc sa gasesc..
deocamdata i-au antibioticele sa pot elimina tot lichidul si apoi dupa primul control pe care il am peste 7 zile si primul ciclu iu si decizia.
poate ma mai ajutati cu experienta voastra si cu sfaturi pana atunci.
va pup.