Fetele din Austria (25)
Raspunsuri - Pagina 4
danat spune:
Buna fetelor!
Silvia da, mama mea este aici,dar va pleca curand. Raducu se descurca bine, educatoarea ni-l lauda ca intelege tot, repeta tot ce le spune ea copiilor si vorbeste si el cu copiii, este optimista in privinta evolutiei lui.
Ieri am avut pt prima data asa zisa sedinta cu parintii, de fapt e total diferita de cele din Ro, pentru ca in primul rand se numeste "Eltern Abend" (Seara parintilor), se sta la discutii, se servesc prajiturele, cafea, sucuri si se discuta relaxat.
La inceput ne-au prezentat educatoarele ce activitati doresc sa faca in continuare (muzica, patinaj pe gheata, engleza) si in ce locatii vor sa-i mai duca inafara gradinitei, muzee,excursii, etc.
Apoi fiecare parinte a primit poza copilului in ipostaza cand era pictat pe talpa (caci le-a luat amprentele talpilor si manutelor si ni le-a dat apoi intr-un fel de dosar al fiecaruia).
Apoi fiecare ne-am prezentat si am spus cateva cuvinte despre noi. Nu pot sa va zic ce emotii am avut, era primul meu "discurs" in germana in fata unor nativi de germana, in plus nici nu eram pregatita pt asa ceva. Dar se pare ca m-am descurcat onorabil, caci la final educatoarea m-a felicitat pt evolutia mea privind limba.
Eu imi continui cursurile de germana, zilnic am 3 ore, imi place si sper sa intre la tzacalie cat mai bine
Biserica romaneasca este in Simmering, capatul U3, chiar f aproape de iesirea din metrou. Nu stiu programul slujbelor, noi am fost o singura data, intr-o duminica, dar era atit de aglomerat si atmosfera asa de agitata pt o biserica ...Eu una recunosc ca imi lipseste biserica noastra din Bucuresti. Inafara de parinti si putinii prieteni adevarati, e singurul lucru care ne lipseste aici.
Va pupam si sanatate!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
silar spune:
Danat Este nemaipomenit ce ne-ai povestit cu gradi Si Raducu. Felicitari la amandoi si la mai mult.
Noi saptamana viitoare merge sa vedem ce rezolvam cu asigurarile de sanatate ca numai taty are deocamdata. Sper sa gasim ceva gradi repejor eu sunt inca in descifrari de adrese. Azi vad ca este frumos deci o iau iar la picior cu pitici dupa mine la cautari. Eu am cursul de germana doar 2 zile pe saptamana cate o ora si un sfert. Nivelul urmator o sa-l fac acolo unde mergi tu. Sanatate mamei tale si sper sa ne intalnim atunci cand o sa aveti timp.
Violeta voi sunteti bine??
Adriana_78 ti-am trimis PM.
Celelalte fete ce fac?
miha13gina spune:
Buna fetele,
Noi suntem raciti de la mic la mare ,Thomas a avut febra,insa acum mai are doar nasucul infundat!Din pacate la intalnire nu putem veni pana nu ne facem bine,sa speram ca vor mai veni zile frumoase!
Silar,bine ati venit si succes in cautarea gradinitei!
Slujba la biserica se tine in fiecare duminica de la 9,30 si sambata de la 18!Intradevar duminica e foarte multa lume,dar exista o sala special pt copii la subsolul bisericii!
Dana,felicitari pt progresele voastre
Adriana,voi cum sunteti va trecut raceala?
Hany,noi am inceput diversificarea la 6 luni insa legumele nici acum nu ne plac,iar cu dintisori am avut cateva nopti cand se trezea din ora in ora,mai maraia..Dominik ce face?
Pupici!!
Ginasi Thomas
silar spune:
Gina imi pare rau ca sunteti bolnaviori, sa dea domnu' sa treaca repede.
Fetele poate e frumos maine si mergem la Praterul verde cum a propus Adriana. Pe noi ne-ar incata.
O dumninica faina va dorim
Adriana_78 spune:
Gina, insantosire grabnica lui Thomas! E mai bine? ce i-ai pus in nasuc?
Noi suntem mai bine. Annika a avut si ea nasul un pic infundat, da n-a facut febra si dupa ce i-am pus niste picaturi maro in nas, recom. de medic, i-a trecut rapid, fara alte complicatii.
Azi ne-am intalnit cu Silvia si fam. in Prater. A fost f frumos, mai ales cu o asa vreme.
o zi buna tuturor
Adriana
silar spune:
Daaa f frumos a fost azi. Citeam pe meteo ca si duminica viitoare e tot cald, vreo 19 grade. Noi speram sa mai prindem ceva zile calde, sa mai merge in parc.
Adriana pup pt fetitze .
O saptamana ushoara va dorim
silar spune:
Fetele stiti cumva daca daca pe 4 oct este seara muzeelor deschise? Aveti cumva vreo recomandare??
miha13gina spune:
Buna fetele,
Silar,uite aici un link despre seara muzeelor deschise
http://langenacht2.orf.at/
sunt si in Viena dar si celalate orase deschise!Vreti sa va duceti?
Adriana,noua ne-a dat dr niste picaturi,o crema ,globuli velati homeopatice.Noi am fost destul de rau,acum suntem mai bine,insa ne mai "luptam"cu muculeti!
Pupici la toate fetele si princhindei!
Gina si Thomas
silar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha13gina Buna fetele, Silar,uite aici un link despre seara muzeelor deschise http://langenacht2.orf.at/ sunt si in Viena dar si celalate orase deschise!Vreti sa va duceti? Adriana,noua ne-a dat dr niste picaturi,o crema ,globuli velati homeopatice.Noi am fost destul de rau,acum suntem mai bine,insa ne mai "luptam"cu muculeti! Pupici la toate fetele si princhindei! Gina si Thomas |
Sar'mana pentru link
Da eu as vrea sa merg, mai ales ca vine mama soacra si taty s-a oferit sa stea cu copii, desi as vrea sa mearga si el cu mine, ca altfel nu are rost. Dar vedem noi cum facem. Ai vreo recomandare catre un muzeu anume?? Oare cel de la Schounbrunn fur Kinder se merita??
Sanatate multa la pitici si mamici. Noi suntem bine, slava domnului si sper sa fim bine in continuare.