Fetele din Austria (25)
Raspunsuri - Pagina 18
danat spune:
Buna fetelor!
Adriana banuiesc ca ai ce face toata ziulica, cu 2 copii nu cred ca exista timpi morti, nu acesta era sensul intrebarii mele, ci pura curiozitate cum va desfasurati intr-o zi programul acolo in Buc?
Cat despre mine, din pacate nu am inca un job (nici nu m-am agitat prea mult deocamdata, cat nu sunt f stapina pe limba, poate doar daca as gasi in engleza ceva) insa am inceput sa mi-l doresc tare mult Eu ajung acasa pe la 13:30-14:00 dupa cursul de germana, fac treburile de acasa si pe la 16:30 plec dupa Raducu, la gradinita, de aceea spuneam ca ajungem pe la 17:30.
Silvia ce ai facut cu gradinita cu Mihaita?
Gina pupa frumosul din poze. Sa fie sanatos, sa va traiasca!
Inca o intrebare fetelor: exista aici locuri gen Plafar-ul romanesc, unde sa gasesc ceaiuri din plante? AM vazut si in alte locuri plante gen Fenicul, Musetel, dar eu caut altceva, respectiv o planta specifica buna pt probleme de femeie (cicluri aiurea, sau schimbari hormonale) stiti ceva de genul asta?
Va pupam!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Adriana_78 spune:
Buna seara!
Piticele dorm deja de jumatate de ora, asa ca liber la pe net.
Bebeluc, wow, ar fi super! Cam renuntasem la ideea cu autocarul, ca nu ma vad la cine stie ce ore ciudate, temurand in statii in asteptarea unui autocar ramas in granita.
Banuiesc ca vii in Buc. cu avionul, nu? Ma gandesc sa nu ai probleme la check-in, ca eu nu vreau 2 borcanele, iti dai seama, ci cel putin 15.
Cu fructele am fost prevazatoare - m-am gandit ca vine frigul, nu mai gasesc in piata caise, piersici, si am luat in bagaje borcanele de fructe, da de legume chiar nu mai era loc.
Iti voi scrie si pe PM.
Dana, cred ca iti doresti un job. Cine nu vrea sa aiba o activ.?Radu e mare, nu mai stai chiar cu grija lui -- tu ai insa experienta in munca, eu cred ca iti vei gasi ceva rapid, sunt sigura, chiar daca nu stapanesti bine germana.
Eu am vazut un magazin de plante - ma gandesc ca e ca un Plafar romanesc, insa sigur mult mai scump, pe Kochgasse, chiar in apropiere de Alserstraße, in Bezirkul 8. Langa e si un Bioladen unde servesc mancarica bio - iar super scumpete, da sigur, mancarica sanatoasa si gustoasa.
Bumbacel, nu stiu cum e la Kindermuseum. Iar ref. la carti, eu n-as merge in aglomeratia din SCS (mai ales in weekend) doar pt. carti -- numai daca aveti cump. mai seriose de facut, desi si asa, pe Mariahilferstraße gasesti toate genurile de magazine. Carti poti lua de la Thalia, pe Mariahilferstraße
noapte buna tuturor
Adriana
silar spune:
Buna fetele,
Azi am avut prima zi de gradi, doar 3 ore ca asha prevede regulamnetul in prima zi. Speram ca maine sa stea toata ziua, avand in vedere ca este okay, ii place, s-a integrat din prima iar d-na educatoare a fost oarecum impresionata ca nu a ridicat nici o problema (gen - plans, nervos sau mai stiu eu ce). Ce sa zik eu una sunt tare bucuroasa pentru el mai ales ca-si doreste f mult sa mearga la gradi(sare de colo colo ca un titirez nu sta locului deloc - asha-i de bucuros), iar cu limba o vedea el ce face. De acu mai ramane sa-i cautam si Mariei, e cam suparata ca ea nu merge la gradi, abia am scos-o azi dimineata de la Mihaita - cu santaj ca altfel nu a mers.
Va pup si multa sananate. Oare ce o fi cu vremea asta???
Flaflo spune:
Silvia, felicitari pentru Mihaita, ti-am spus eu ca nu vor fi probleme. Aoleu, nu te mira de vreme, sa nu se inrautateasca.....
Dana, la orice farmacie gasesti orice fel de ceai. Mama a avut nevoie de un amestec ciudat de plante pe care l-a cumparat de la farmacie. Chiar daca nu au pe stoc iti comanda si a doua zi primesti produsul.
Gina, doamne ce ingeras de copil ai... Tot mai frumos se face!
Adriana, mai putin si vin sarbatorile si va intoarceti la Viena. Ne e tare dor de voi.
Eu vreau sa imi schimb locul de munca, asa ca am inceput un curs, am un program teribil, de la 8 la 17 in fiecare zi. Ajung acasa pe la 18 terminata..... Pe Bianca o duce Florin la gradi si o ia Liana sau ai mei. Miine merge Liana dupa ea, apoi o duce la balet, sunt curioasa cum se descurca. Cursul meu dureaza 5 saptamini, dau un examen si daca il iau (e cumplit de multa materie, legi, paragrafe, ordonante, prescurtari,....) voi incepe sa lucrez la aeroport. Ar fi super caci fac 10 minute pina acolo, iar azi am vizitat gradinita pentru copiii angajatilor si m-am indragostit. In plus o gramada de facilitati, zboruri gratis, concedii foarte ieftine, acces la Duty Free, asigurare de sanatate privata,... Tineti-mi pumnii!
danat spune:
Flavia nu stiam ca despre asta e cursul, adica legat de jobul tau viitor! Ce sa zic, din tot sufletul bafta cu carul! Sa fie asa cum iti doresti!
Cat despre ceaiuri, nu stiu daca aici se gaseste Cretisoara (o planta din care faceam in Ro ceai) si care nici nu stiu cum se numeste aici... Oricum am sa incerc, daca nu, sper sa gasesc o modalitate sa imi trimita mama din Ro.
Fetelor, ce le-ati mai dat copiilor cand au tusit (mai ales tuse uscata care a inceput sa rupa)? Radu tuseste de vreo 5 zile si i-am dat sirop de ridiche neagra pe care il aveam cumparat din Ro si Eurespal in paralel.
Deocamdata singura "imbunatatire" este ca a inceput sa rupa tusea. In rest..mai nimic Alte simptome, nu are, slava Domnului!
Sanatate si pupici!
Flaflo spune:
Dana, cretisoara se numeste aici Frauenmantel (Alchemilla vulgaris), asa ca trebuie sa ceri la farmacie Frauenmanteltee.
Eu la orice fel de tuse incerc cu ceai de ceapa plus citeva nuci taiate in doua (efect antiseptic). Functioneaza de fiecare data, insa nu toti copiii il beau....
Adriana_78 spune:
Flavia, mult succes! suna tare bine cursul si viitorul job! iti tinem pumnii! e bine ca ai ajutor cu Bianca, si ea e o cumintica
Dana, eu ii dadeam Larei suc facut din cepa fiarta in apa, apoi ceai de patlagina si de chimen. Functioneaza intotdeauna. Cu siropurile de tuse mai usor.
Silvia, ma bucur ca a fost bine la gradi. Sper sa-i gasesti si Mariei un loc cat de curand.
Si Lara merge in continuare; problema e cu traficul - gradi nu e chiar in apropiere si cum in Bucuresti e o jungla si mii de masini, pana ajungem acolo facem mai bine de jumatate de ora. (dim).
Azi dim. am tras si repriza de plans ca micuta Annikuta a cazut din pat! si Lara a cazut pe la 7 luni si apoi iar pe la vreo 8 si acum mi-am promis solmen ca pe Annika o voi pazi ca pe ochii din cap, sa nu se mai intample accidente.
Si uite, ghinionul
A plans un pic, nu cred ca are nimic grav, da' mi se rupe inima totusi cand ma gandesc cum s-a rostogolit ea pe podea -- of of
Adriana
silar spune:
Adriana imi pare tare rau pentru Annika, oricat ti-ai dori sa le faci pe toate nu se poate chiar intotdeauna. In ce priveste Bucurestiul nu mi-a placut niciodata si nici nu o sa-mi placa, te inteleg la treaba cu traficul.
Noi acum dimineata am avut un mic solo cu Maria care a plans cand a plecat Mihaita la gradi, de vrea si ea micuta.
si multa sanatate
danat spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor. Am sa incerc si variantele astea pt tuse ca pina la urma am mai multa incredere in ele.
Insa mai amin pt ca acum saracutul e iarasi varza cu burtica si abia suporta sa inghita ceaiul...
Sa va povestesc: aseara a facut febra mare (putin peste 39), tusea de mama focului si am zis sa mergem la spital (tot acolo unde am mai mers si unde a fost si internat in vara). L-au consultat, de data asta i-au luat si putin singe si i-au facut analizele (avand in vedere trombocitopenia avuta) si e totul ok. In plus, nu se vede in singe ca ar fi ceva infectie in organism si probabil ca e ceva viral.
M-am gandit ca se leaga avand in vedere ca am auzit cu urechile mele la gradinita alti copilasi tusind de mama focului
Ni s-au recomandat antitermice si sirop de tuse in continuare.
Ajunsi pe la 2 noaptea acasa, a inceput sa se vaite ca il doare burta si a inceput cu niste scaune mai mult apa, de cateva ori azi noapte. Banuiesc ca ori a facut in paralel si ceva digestiv, ori aceasta viroza respiratorie are si ceva digestiv (ca au mai fost increngaturi din astea de virusi in ultimii ani). Asa ca acum incerc sa rezolv burtica, nu primeste nimic, abia pot sa ii dau ceai de menta si ceva antibiophilus sa refacem flora. Cam asta de la noi
Adriana imi pare rau de intamplarea cu Annika, dar sper ca nu e nimic grav. Si Raducu a luat nu una, ci doua cazaturi, cand era bebe pe la 6-7 luni, oricat am stat cu ochii pe el, nu le trebuie decat cateva secunde ca sa se intample.
Flavia multam de denumiri! Bafta la curs in continuare.
Silar cum e Mihaita la gradi? Cum reactioneaza fata de limba germana?
Va pupam.
Flaflo spune:
Of, Dana, imi pare rau ca iar treceti prin asa ceva. Sanatate lui Raducu si tie mult calm si rabdare!
Adriana, nu te necaji, fiecare mamica o pateste mai devreme sau mai tirziu. Principalul este ca nu s-a lovit prea tare....
Silvia, nu poate tata sa-l duca pe Mihai la gradi, poate asa nu mai sufera Maria?