Fetele din Austria (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silar spune:

Dana o sa-l intreb pe taty cum se procedeaza pt taxi, ca el a experimentat treaba asta, eu de cate ori am ajuns la aeroport dimneata la ora 5, am mers cu autobuzul. Nu stiu de ce aveam impresia ca esti multumita la curs, chiar vroiam sa fac si eu acolo nivelul urmator, dar na acum tu stii ce mai ce si cum. Eu fac primul nivel de germana la VIC dar nu sunt deloc multumita, ca toti colegi mei vorbesc engleza intre ei, adica noi intre noi, si mai putin germana, dar cine stie mai incolo poate o fi mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Silar nu e vorba ca sunt nemultumita de curs. Pina acum, ca incepator intr-ale germanei, mi s-a parut chiar ok, mai ales ca am avut noroc de o profa buna si f organizata la cap Insa de-acum, cand incep sa ma descurc, vreau mai mult, adica ritmul predarii sa fie ceva mai rapid, mi se pare ca se bate apa in piua pe chestii simple de gramatica si se vorbeste f putin. ori la noi problema ce trebuie depasita asta este, sa ne dam drumul la vorbit.

Succes si tie!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Ai mare dreptare Dana, in ceea ce zici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

citat din mesajul lui iuliana_2007

Am si eu o intrebare pentru cei care locuiesc in Austria.
Cum se descurca o familie de tineri cu un copil cu 50.000 de euro sau cu 100.000 de euro daca nu merge direct pentru un loc de munca,fara specializari?
Adica facem specializari acolo,cata perioada ne putem descurca?

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna seara fetelor!

A mai trecut o zi in orasul asta haotic.
Off ... ce departe e Rom. de civilizatie. Abia astept sa ne reintoarcem in Viena (visez si eu -- abia de-am plecat)

kemimay, ar trebuie sa mergi la babytreff. si eu cu prima fetita ezitam sa merg, imi ziceam"ce sa fac acolo?", insa dupa ce am mers odata, mi-a placut si am mers regulat si chiar mi-am facut prietene.

Dana, asa e! la Deutsch Akademie au un ritm mai lent - mie mi-a placut insa, si dupa ce treci de nivelul mediu sau nu stiu ce Stufe, exista curs numai de conversatie sau numai de gramatica (de ex)

Bumbacel, ref. la cazare nu stiu ce sa zic. Conteaza si pretul. Aeroportul e in afara orasului, daca vreti sa vizitati orasul e bine sa stati mai central si nu in apropierea aeroportului.
Eu stiu ca un taxi costa de la 28 euro in sus. Cam 31 de euro si atunci cand suni la nr. de tax, treebuie specificat "TAXI pt. Aeroport!!", ca altfel te taxeaza si mai mult (deinde de cartier, cat de departe e de aeroport).
Parca am mai auzit de o firma care ia 22 euro, intre trebuie facuta rezervare mai inainte, nu stiu ce nr au.

Iuliaana_2007, 50 mii euro pe an? pt. toti 3 membrii? sau cum? iar 100000 e diferenta.
50 mii pe an neto inseamna cam 4000 euro pe luna. Eu zic ca este suficient pt. o fam cu un copil. Chriria costa cu tot cu intretinere bla bla cam 1000 euro, apoi mancare ... variaza normal, fiecare cumpara diferit, da zic eu intre 400-800, plus tel. mobile, haine, mici vizite (muzee, teatre, eu stiu), carti/jucarii -- cam scume sunt aici, da dupa calculele mele ar ajunge cam un an. Nu stiu cum e cu asigurarea medicala ... ca o vizita la un dot. privat poate costa cam 80 euro /sedinta.

va las fetelor, ca e deja tarzior (aici e o oara mai tarziu)
noapte buna
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Bumbacel, uite www.ck-airportservice.at/" target="_blank">aici o firma care are tarif fix de 29 de euro de la orice adresa din Viena spre aeroport. Trebuie facuta insa comanda cu 2 zile inainte. Comanda se poate face online completind formularul de pe pagina lor. Hotel ar fi indicat sa va gasiti in centru sau obligatoriu aproape de un metrou.
Adriana, imi pare nespus de rau ca nu am mai reusit sa ne intilnim inainte de plecarea voastra. Vad ca nu prea te bucuri ca esti acolo..... Gindeste-te ca sederea in Romania e doar temporara si vei reveni aici.
Dana, se pune atita accent pe gramatica pentru ca e complicata si odata ce apuci sa vorbesti gresit (din punct de vedere gramatical) greu te mai poti corecta. Oricum esti tare daca poti purta o conversatie.
Silar, a inceput Mihaita gradinita? Ce faci toata ziua, pe unde iesi cu copiii? Bianca e bine, multumesc de intrebare, azi am cumparat un bostan si l-a prelucrat impreuna cu Florin, eu am fost la sedinta cu parintii si cind m-am intors am gasit o adevarata opera de arta.
Violeta, ce fac piticii, sper ca sunteti toti sanatosi.

Mergi la inceput

Flavia- Mihaita sper sa mearga la gradi de la 1 noiembrie, iar pt Maria am sunat la gradi de stat si ne-au trimis iar la magistrature10, ca ei nu au de unde sa stie daca mai au locuri sau nu.Vizavi de program avem cam acelasi program zilnic - plimbare somn la amiaza si seara ne jucam in casa sau pe terasa daca nu ploua, lunea si miercurea merg la taty la servici cat stau eu la curs de la ora 17-18,20, si cam atat.De exemplu maine mergem la Spielplatz la Stadion - acolo pot sa stau si cu Maria inauntru intre 9-13 (avand sub 3 ani nu o primeste fara mine). Felicitari pt artisti.
Dana as vrea sa stiu si eu atat germana cat stii dupa 3 luni, deocamdata eu inteleg ce se vorbeste in jurul meu (cat de cat), intrebari scurte si cam atat.Pentru taxiul pt aeroport au scris Flavia si Adriana cum se procedeaza
Adriana mai este un pic pana la Craciun si vii acasa. Lara merge la gradi?? la fetitze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Va multumesc mult, fetelor. Aseara am primit confirmarea biletelor, asa ca am sa va tot bat la cap cu intrebari de acum inainte . Gasesc undeva, pe net, orarul autobuzelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Bumbacel, www.wienerlinien.at" target="_blank">aici este orarul tuturor mijloacelor de transport din Viena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor,

Multumesc, intre timp a rezolvat sotul meu pt aeroport, a sunat la o companie de taxi (de pe net) si a dat aseara comanda, ca sa fie sigur ca au masini disponibile. La 5 trebuie sa plecam din casa, ca avionul e pe la 7, asa ca nu aveam alta solutie, ca masina nu merita s-o lasam acolo parcata 5 zile!

Flavia cred ca ma supra-apreciezi ref la germana, insa, asa cum am zis, "conversatiile" mele se rezuma la teme simple din viata zilnica. Pot spune ca gramatica pe care am invatat-o, o stiu si rareori mai ma incurc. Insa ma nemultumeste rau lipsa exercitiului de a vorbi zilnic mai mult.
Am inceput cu Raducu sa vorbesc si prin casa, propozitii simple, de-ale lui, dar merge treaba. Si cred ca e bine pt amindoi

Adriana ma sperii cu ce spui despre Romania...nu ca nu as stii sau ca as crede altceva...dar tocmai ma gandeam oare ce impresie imi vor face toate revazute dupa 6 luni de civilizatie? Eu mai sper totusi sa ma tina detasarea si relaxarea castogate aici pret de 5 zile cat stam la Buc ce pot sa iti doresc...sa iti fie cat mai linistit acolo si sa treaca repede timpul pina la sarbatori.
Bine ca scapi de-acolo de sarbatori, ca e infernal! Traficul intepeneste, consumi ore stand aproape pe loc in cozi interminabile, la magazine e balamucul de pe lume, dezorganizat, se scumpesc aproape toate, marfa e prea putin atragatoare etc etc. Asa ca, macar ia si tu partea asta buna

Silar ai sa stii germana...teoria mea este ca, totusi, sunt atitia straini veniti aici si nu or fi toti Einstein de au invatat germana
Pe mine inca ma fac sa gandesc un pic mai incet propozitiile cu 2 verbe, de ex modalele sau cele la trecut, viitor, unde pui infinitivul la final. Acolo trebuie sa ma gandesc o secunda mai mult ca sa fac bine propozitia. De-asta zic ca exercitiul e de baza.
Eh, dar le-om invata noi si pe-astea

Fug la bagaje acum si la cele 1001 trebusoare care mai ma asteapta.

Pupici si sa ne reauzim cu bine saptamana viitoare!

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput