Perusi
Raspunsuri - Pagina 5
Tala spune:
salutare!
am intrat si noi in club, cam de o saptamana de cand il avem pe Dodo (un perus galben cu verde). Am citit cat ma putut de mult despre cresterea perusilor, dar vroiam sa va intreb pe voi, din proprie experienta sa-mi spuneti cam in cat timp se acomodeaza? Ce e bine e ca mananca (ca disperatu'), dar i-am dat drumul din colivie si l-am cules de sub canapea unde s-a ascuns.
Ii duceti la veterinar pt deparazitare periodica?
Adi, cam cat a costat colivia voastra? noi avem una micuta dar as vrea sa-i largesc putin spatiul de miscare pt ca mi-e mila de el.
Bucurie!
adi2003 spune:
Colivia am luat-o in 2007 si a fost in jur de 200 RON.
Acum nu stiu cat e o colivie de aceeasi marime.
Eu n-am vesti bune. Am descoperit ca de fapt perusii mei nu sunt pereche, ci sunt 2 femele. Ambele au facut ou.
La veterinar nu i-am dus. Daca se mentine igiena coliviei, e ok, mai ales daca sunt doar 2.
Album 1 + Album 2
lunna27 spune:
eu stiu ca femela are ciocul ,de fapt portiunea de deasupra ciocului,cu maro,iar masculul cu albastru,eu asa ii deosebesc
mi-am luat o carte despre cresterea lor
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi2003 Eu n-am vesti bune. Am descoperit ca de fapt perusii mei nu sunt pereche, ci sunt 2 femele. |
ups! mai cumpara un mascul...
Si al nostru, baiat fiind cica, are nasul cu albastru. Acum stau in dubii daca sa mai luam o femela, ca sa nu fie singurel. Cei de la care l-am luat au spus sa nu-i luam pereche pt ca nu mai vorbeste, dar eu nu din cauza asta l-am vrut, ci pt ca baietelului meu ii plac f tare pasarile.
Dar nu mi-ati povestit cum a fost cu acomodarea, cat a durat?
Bucurie!
adi2003 spune:
Daca am 2 femele trebuie sa mai iau 2 masculi, asa scrie la carte.
Ceea ce n-am sa fac, ca doar la bloc nu fac crescatorie.
Ce ironie...in urma cu 6 ani am avut doi perusi masculi, acum am doi perusi femele.
Pe albastrut l-am crezut intotdeauna mascul fiindca l-am luat drept baietel din petshop si avea nasucul albastru deschis cu o mica pata maro. Dar acum pata maro a devenit maro inchis, e clar, mai ales ca mi-a facut si ou.
Cu acomodarea ce sa zic...dureaza si nu poate fi o regula. Depinde si cat timp ii acordati intr-o zi. Pe fetita verde am primit-o de la un crescator de papagali, in urma cu aproape 3 ani, atunci a fost atat de speriata incat nici sa trec pe langa colivie nu a suportat.
Acum nu se mai sperie de mine nici cand umblu in colivie, insa de ceilalti ai casei, cu care nu este atat de obisnuita, mai are o teama.
Ai mei nu ies din colivie de cand am luat casuta mare. Pur si simplu le place in ea si acolo se simt in siguranta.
Album 1 + Album 2
lunna27 spune:
Adi incearca sa faci un schimb cu cineva,ori de la vre-un pet shop ori pe la vreo cunostinta,trebuie sa faci ceva,ca nu le poti lasa impreuna
Nici ai mei nu vor sa iasa din colivie,am incercat sa-i scot,nu pot baga mana la ei ca se sperie,am incercat sa las portita deschisa,nu vor sa iasa,ori nu stiu,daca am vazut ca nu mai vor,nu mai insist
tala incearca sa-i iei pereche,e mai bine decat singurel,la mine s-au acomodat repede
adi2003 spune:
Nu se intampla nimic daca sunt doua femele in aceeasi colivie, doar ca nu vor face pui.
Nu m-as desparti de nici una din ele, fiindca s-au acomodat la mine, si nu sunt galagioase.
Imi amintesc ca la un moment dat am tinut de proba un perus intr-o colivie, pe celalalt in alta colivie, dar cu usitele deschise si n-au suportat despartirea, albastruta a mers la cea verde.
Din ian 2007 sunt in aceeasi colivie si as avea remuscari sa o dau pe una din ele la un petshop sau la vreo cunostinta.
Oricum diferenta de varsta e de doi ani intre ele. Cand una nu va mai fi, probabil voi lua un perus mascul la cea ramasa. Perusii sufera rau de singuratate daca sunt despartiti sau moare unul din ei si ramane celalalt singur.
Chiar pur intamplator am aflat ca perusul albastru e femela. Am fost langa colivie cand a facut oul. Puteam sa cred in continuare ca e perus mascul. Cand l-am cumparat de la petshop in 2007, asa mi-au zis.
Tala spune:
Eu i-am lasat portita deschisa dupa doua zile si am uitat sa-l previn pe al meu sot care s-a trezit cu Dodo pe burta, iar baietelul meu plangea de mama focului ca pleaca Dodo. Il scot zilnic pt ca am inteles ca trebuie sa si zboare ca sa nu dezvolte nu stiu ce probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Pare sa nu se mai sperie asa rau de mine (chiar a ciripit azi cand m-a vazut pt ca e trecut pe silent in restul timpului)
Cred o sa cumpar si o fetita dar mai intai trebuie sa iau o colivie mai mare.
Bucurie!
adi2003 spune:
Da, baietii sunt mai vorbareti, iar daca-s singuri ei pot invata sa vorbeasca. Am avut acu 6 ani un perus vorbitor.
El e:
http://pets.webshots.com/video/3053949280065210082FEYcmV
Album 1 + Album 2