Perusi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

hehe,vad ca am ajuns sa vb numai noi aici!

aseara le-am lasat iar usa deschisa la colivie,femela a iesit la un moment dat(el manca intr-o parte),nu stia ce face,a stat un pic in usa,apoi a sarit pe masa,a stat un pic si s-a dus inapoi,era asa de scumpa....cred ca nu stie sau ii este frica.

nu stiu cum sa ii prind,am incercat mai demult si se zbateau tare rau si de aia am renuntat,cred ca mi-e si mila sa nu-i ranesc.

eu zic ca nu i-am tinut in curent,chiar nu stiu din ce cauza,i-am mai mutat dintr-o camera in alta,ca faceau galagie si baiatul trebuia sa fac lectii,stiu de faza ca nu trebuie tinuti in curent.

multumesc oricum de sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Femela perus a facut aseara primul ou. Tare surprinsa am fost , cu toate ca in ultimul timp, cei 2 se duceau des in cuib si erau foarte afectuosi.
Din pacate, in dimineata asta, femela a aruncat oul din cuib.
Citisem mai dvreme pe net, ca ar putea face asta daca s-ar simtii deranjata de cei din jur si s-ar umbla la cuib.
Eu doar m-am uitat in cuib cu lanterna aseara si azi dimineata dar fara sa umblu la cuib.
Oul a crapat si e compromis.
Va mai povestesc zilele urmatoare despre cei doi perusi ai mei.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Dar daca ei n-am cuib,oare femela face oul pe jossau ce se intampla?O vad mai abatuta azi,nu stiu ce are,nu cred ca e bolnava,noi am zis ca poate ii trebuie totusi cuib...

Mergi la inceput

3 oua compromise pana acum.
Cuibul a fost prea mic si m-am gandit sa-l schimb, pana depune al treilea ou.
Pe primele doua, papagalita le-a aruncat din cuib.
Ieri, cand am venit acasa, a facut al treilea ou, din picioare, stand pe bara. A cazut pe fundul coliviei si s-a ciobit.
Inca nu se obisnuise cu noul cuib, mai mare.
De-abia astazi a intrat in cuib, alaturi de partener.

Perusii se acomodeaza mai greu cu orice obiect nou.
Asa a fost si cand am pus un leganel nou, nici nu s-au apropiat cateva zile de locul in care era noul obiect.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

deci daca e sa faca il face si asa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lunna27

deci daca e sa faca il face si asa

Femela depune oua cand are cuib. Eu am facut greseala ca am schimbat cuibul in perioada de depunere a oualor. De speriata, femela n-a mai intrat in cuibul nou si a fost nevoita sa-i dea drumul in colivie.
Nu este normal asa. Asta s-a intamplat vineri.
Deja astazi perusii au petrecut mai mult timp in cuibul nou si sper sa se fi acomodat. Sunt curioasa daca urmatorul ou il va face in cuib.
In principiu o femela depune min 5 oua, cate unul la 2 zile.
Primul l-a facut sambata trecuta, al doilea luni, al treilea vineri.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

le-a luat si sotul meu ieri cuib,dar nu zic ce speriati erau de el,nici n-au vrut sa stea langa,se duceau in capatul celalalt de colivie,mi se pare si cam mare pt colivia care o am,dar cica altceva n-a gasit.

nu stiu daca o fi asta cauza,dar femelei ii si cam pica penele,totusi mananca nu cred ca e bolnava.

Mergi la inceput

Cuibul e inauntrul coliviei sau in exterior si comunica cu colivia printr-o usita?

Sa-ti arat cum e la mine:
Aceasta este colivia. In partea laterala (dreapta), am o usita, la care am atasat cuibul. Arata asa.

Daca colivia e mica si le-ai mai pus un cuib in interior, reduci mult spatiul, plus ca ei se sperie de el pana-l descopera. Poate dura si o saptamana.
Spre exemplu, anul trecut am primit de la o rudenie-cadou, un leganel pentru papagali, dar din ala mare. Era pentru nimfe, dar se potrivea totusi si pt. colivia mea, insa era prea mare pt perusi. Plus ca avea si niste ate colorate si inodate de care s-au speriat.
Nici dupa 8 luni nu l-au acceptat. L-am scos afara odata cu montarea cuibului nou, pentru ca numai ocupa spatiu si perusii il ocoleau.

Si ca tot vorbesc de cuibul vechi si cuibul nou, iata-le:
cuib mic. cuib nou.

Si ca sa-i atrag si mai mult in cuibul nou, am pus in el lastarul preferat., Ce-i drept ca baietelul e mai curios si l-a descoperit primul. Drept urmare si a venit si papagalita dupa el.
In momentul de fata sunt amandoi in cuib. Deci il accepta, chiar daca e nou.

Mergi la inceput

adi multumesc de raspuns si de poze,acum am putut sa fac o comparatie si sa-mi dau seama cu ce am gresit

colivia mea nu e ca a ta,e din aia model un pic mai mic si nu am nici o usa speciala pt cuib,doar 2 orficii unde am tavitele din care mananca si o usa principala

cuibul meu e exact ca primul model,din ala mic,noroc ca am vazut la tine ca nu stiam cum se pune ,am improvizat ceva:am legat in sus usita principala si l-am agatat acolo,sincer nu stiu daca vor intra
vad ca naparlesc destul de tare,au si ei perioade oare?

am si eu niste poze cu ei dar treb sa le caut.

Mergi la inceput

De cateva ori pe an, perusii isi schimba penajul.
Dar pot exista si cazuri in care isi smulg penele de nervosi (cand se simt stresati) sau datorita unei boli ascunse.

Mergi la inceput