Mamici de septembrie - octombrie 2008 (142)
Raspunsuri - Pagina 16
baby_boy spune:
Boo eu cred ca subiectul nou cu scutecelele se face atunci cand se termina odiseea..adica la sf. lui octombrie ..cel putin asa au facut mamicile de la iulie-august...zic si eu
35
poze http://community.webshots.com/user/baby_boy80
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png
kid2003 spune:
Anca, tocmai a plecat dr de la noi. Mi-a zis sa tratez buricelul cu alcool si baneocin inca vreo 2 zile ca sa nu se infecteze. Aparent e ok, dar nu poate vedea in profunzime daca totul e inchis pe acolo asa ca mai bine prudenta. A scos fasa de la Tigex, a zis sa o pun peste 2 zile cand sigur va fi ok buricutul sa nu riscam sa infectam. La Carla presupun ca e totul vindecat in zona asa ca ar trebui sa fie ok sa ii pui fasa. Fasa nu e prea stransa, e un gen de ciorap plasa asa...nu tb sa fie ceva strans pe abdomenul lui bebe, menirea ei este sa impiedice buricul sa iasa si mai mult in afara atunci cand plange/se screme/are gaze si e balonata...de-asta e buna, ajuta. Ne-a zis ca e o hernie ombilicala incipienta care mai mult ca sigur se va retrage pana la 6 luni, doar in putine cazuri e nevoie de operatie. Sper sa nu ajungem acolo. Sa fiu atenta sa nu se inroseasca/invineteasca pe langa buric...atunci e semn ca se extinde hernia.
Aaah, mi-a zis ca exista fase din astea elastice pentru buric si de la Scholl, in caz ca nu gasesti Tigex.
_irina_ spune:
vai, nu plecati cu boboceii de aici ca mai invatam si noi ceva. Si ne sunteti tare tare dragi.
deci domnisoara mea e micutza, tare micuta, cred ca cea mai micuta.
Conform cu UM e saptamana 37+5, conform cu eco e saptamana 34+5. Adica are data estimata a nasterii intre 20 sept si 14 oct conform cu cele 2 masuratori.
Are 2.450kg, e micuta si pe inaltime...
Culmea e ca doctorul meu nu a parut sau nu a fost deloc ingrijorat de masuratori. A zis ca pur si simplu preia din caracteristicile parintilor, eu sunt mai micuta de inaltime, deci seamana cu mine. Ca deja e aproape de greutatea normala, ca are timp sa mai creasca pana in saptamana 40, etc.
A reusit sa ma calmeze, cred ca un alt doctor reusea pur si simplu sa ma scoata din minti. Eu as vrea sa nasc natural, deci nu as fi vrut sa fie chiar foarte mare bebelina, dar parca nici asa de micuta.
Tati ne-a facut capul calendar pe drum, ca e anemica ca ma'sa, ca nu ii dau sa manance ca de aia e asa, ca ce am mancat azi, ca lasa ca ii dam vitamine, am zis ca il strang de gat.
Of, nu stiu ce sa spun, e sanatoasa in rest, totul e ok si toate masuratorile se invarteau in jurul acelorasi valori. Adica saptamana 34+5.
A mai zis o chestie, dar iarasi cica e ok, are fruntea nu stiu cum, un pic mai ingusta, nah, cica si la asta seamana cu mama.
Eu nu il inteleg pe doctorul asta, adica pe de o parte imi pare bine ca e asa si ca nu ma baga in sperieti, pe de alta parte aud aici povesti si ma gandesc ca daca as merge la un alt doctor oare nu s-ar speria ala?
Am scris un cearsaf... dar inca nu stiu ce sa zic...
37+ - Andreea
kid2003 spune:
_irina, mergi si tu la un alt doctor la o ecografie. Nu am mai auzit de frunte ingusta ca ar fi un semn de ceva...sunt altele...iar 2.450 la 37 de saptamani nu e chiar putin, asa cum zici si tu, sunt copii mici si mari. Colega mea de birou a nascut la 40 de saptamani copil de 2.600 care e super ok. SI ea nu e chiar o mignona...dar asa a iesit.
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iriss_04 MARYB:felicitari pt bebe sanatos Nausica]:felicitari pt vestile bune ce iti face bun soacra? |
supica de vita si rasolul aferent (cu hrean) si musaca.
Nausica33+ si bebe Nedelcu
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
_irina_ spune:
Nu stiu la ce doctor sa merg. Asta e cel mai bun ecografist din Timisoara, vin la el inclusiv din orase vecine si de la o gramada de doctori din oras, chiar daca si doctorii astia au ecograf.
37+ - Andreea
JulyMorning spune:
Hop si eu cu seara buna!
Irina mai mica decat matza mea nu cred ca va fi, noi am avut 2.600kg la 39s+2 zile... si uite ca e bine-merci, cu nota 10 la nastere... fii calma ca e binisor de tot domnisoara, are timp sa ajunga chiar la 3 kg.
kid multumesc de sfaturi, mai ales cu buricul, la mine e primul buric asa ca am emotii. Dam si noi cu alcool si baneocin, io o miros pe burta ca cica e semn de infectie daca se schimba...
anca la noi e cam asa: incepe sa planga de foame, io apar si incep sa o schimb, sa o spal la funduletz. Pe perioada asta mai plange, mai casca ochii mari la mine...in general daca ii vorbesc se mai potoleste din plans. Iar la spalat poponeatza e cea mai cuminte.. nu scoate nici un sunet. Cel putin la spalat la chiuveta, ca in baita inca n-am bagat-o. Apoi mai plange nitel pana o imbrac si pan aajunge la tzatza... si cam atat.
boo eu am luat mameloane marimea mica la sfatul unei asistente de la Euroclinic.. sincer, celelalte nu stiu cum sunt... adica sunt bulversata... fiecare pt ce tip de sfarcuri sunt? . Eu le am cam aplatizate, probabil si din cauza de marime excedentara la sani
_
Our future determines our past
Fasolica de S39+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S
ilia_99 spune:
buna seara burtici si mamici
eeei, am terminat si eu treaba, azi am luat toata casa la mina si am facut-o bec, ma rog, eu cu gura, bona cu treaba, ca tot n-avea ce face... copiii i-am expediat la mare cu taticul din dotare, ca sa pot sa ma desfasor...
am terminat si cu bagajul de spital, si pt mine si pt bb, adica le-am cumparat, ramine sa le asez intr-o geanta, da' mai incolo.. hainutele lui bb sunt spalate si puse in dulap, camera e gata, mai putin perdeaua, poate reusesc s-o comand miine, totusi. ba am ajuns chiar si la cosmetica si coafor, am avut o zi buna!
irina, stai asa, dif dintre um si masuratori a fost mereu asa? ca daca da, atunci bb are o greutate buna pt sapt 35. te intreb ca si la mine e o dif de 2 sapt, care se mentine de la prima echo, deci n-ar tb sa-ti faci griji.
kid, pupam mamica prezenta in continuare cu sfaturi bune
io nu stiam de fasa pt buric, zici ca e utila, deci?
boo, doar 4 kg in plus dupa.. cit 2 sapt.. ne spui secretul?
laureta asteptam vesti
32+
Nausica spune:
fetelor, am fost sa vizitez spitalul Municipal.
am vazut partea renovata de la etajul 5 si pot sa va spun ca am ramas foarte foarte placut impresionata - mai ales ca singurul meu termen de comparatie era spitalul Caritas .
moasa cu care m-am dus m-a plimbat peste tot: pe la saloanele fara plata, pe la cele cu plata, la sala de nasteri si la sala de operatie (ma rog, am vazut-o de la distanta, evident),
am vazut rezerva de 150 euro pe noapte care e de fapt un apartament cu 2 camere cu de toate.
am vazut rezerva cu 2 locuri (50 euro pe noapte locul, dar o poti lua toata cu 100).
am vazut saloanele cu 2 locuri si saloanele cu 3-5 locuri.
totul este de o curatenie impecabila si zugravit in culori linistitoare.
pe holuri, tot etajul e plin de desene.
sala de nasteri mi s-a parut cam inghesuita, cu 3 paturi din alea horror. dar salile de travaliu aratau ok.
probabil a contribuit foarte mult la "impresia artistica" si faptul ca a fost o seara linistita. nu urla nimeni, nu se scremea nimeni, niste bebelusi plingeau discret, dar atit. precis cind ajung eu acolo o sa fie revolutie, dar asta e, imaginea cu care voi ramine eu pina la nastere e una pozitiva si asta pentru mine e f important.
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
Nausica spune:
liniste si pace? toata lumea?
pai va urez si eu noapte buna, atunci.
poze
_