Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(75)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

aveam pregatit nume de fetita...elena sau maria..

Cherie 26+ Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Cherie- mare parte le-am luat de la Mark&Spencer (poti comanda on-line, eu le-am luat din magazin) si de la Z. De comandat, am comandat doar de la La Redoute. Ultimele poze...mai astept sa-mi vina inca o comanda.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Am uitat sa va spun: mi-a luat sotul, dragutul de el, tensiometru, sa-mi iau zilnic tensiunea. Cred, de fapt, ca vroia sa scape de mine, sa nu-l mai pun sa mi-o ia cu ala clasicul, cu stetoscpo.

==========
Corina 27+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Cherie, pai conteaza si numele de familie, mai ales daca este italian sau roman. Ca daca va avea nume italian automat trebuie un prenume fara diacritice si cat de cat international. Alessandro suna clar a prenume italian, pe cand o alta varianta a aceluiasi nume merge prin toata Europa, de exemplu Alexander.
De aceea noi gasim greu un prenume ca nu vrem sa parem fitosi dar trebuie sa gasim ceva care sa sune bine si in Romania si in Belgia si daca se poate sa nu fie pocit in Norvegia , deja cam multe conditii. Cu Ana Maria Cristina am nimerit-o, merge si in Norvegia desi nici nu visam sa ajungem pe aici.
Daca era baiat mi-ar fi placut David, Victor, Andrei, Paul. Gabriel imi place dar il am pe fratele meu deci cade de pe lista noastra, la fel si Cristian este frumos dar este sotul si fata Cristina deci nu mai este o optiune pentru noi. Un alt nume deosebit este Filip, este mai rar si sigur merge folosit cu succes in Italia.
Din tot ce am enumerat mai sus eu una as alege Victor pentru cazul vostru, adica un bb surpriza neprogramat, intelegi de ce .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 27+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Dragele mele, de 2 zile incerc sa va scriu, dar parca nu am vlaga
O sa o iau in ordinea in care le-am citit.
Mikim- bine ai venit. Sa ai o sarcina usoara si sa te vezi cu bebeul tau la 40 de sapt.
Alexa – felicitari pentru bebele de 1300.
Mirtha – felicitari pentru bebelina cu “capul in jos”. Si al meu e la fel. Din pacate are circulara de cordon (“margele”cum a spus cineva, dar baieteii nu poarta margele)
Futuremother-fiecare dintre noi cred ca avem momente cand il simtim mai bines au mai putin bine pe bebe. Si atunci ne panicam. Eu cred ca daca se pozitioneaza cu capul jos, parca nu-l mai simtim atat de des (nu mai are loc sa se miste), dar si cand loveste, sa te tii. De acum devin mai puternici, mititeii! Bine ca te-ai dus la dr sa te linisteti.
Simona – bine ai revenit in club. Sper sa te mai duci in spital doar cand nasti !
Blue – bebe al meu la 28 de sapt avea 1210 gr. Deci e bine la al tau.
Cherie – felicitari pentru bebe de 1100 gr. Mare flacaul. Nasol cu socrii. Eu am mai spus. De cand sunt gravida am un obraz gros mama-mama. Daca ma supara cineva, ii spun sa ma lase in pace ca eu sunt ocupata, creez un copil!
Elilov – multumiri pentru informatiile pentru luna a VIII. Eu as vrea informatiile si pentru luna a VII. Nu mai stiu la ce cap erau, sa ca daca ai timp trimite-mi-le pe PM, sau chiar aici, daca nu se supara fetele, e totusi un subiect de forum nu e unul privat , chiar daca se repeata si mai sunt inca fete care inca sunt acolo.
Bebecris – eu am cumparat garmastan. Nu stiu cand o sa ma dau cu el. O sa intreb si eu medical sau in stanga si in dreapta. Felicitari pentru rezultatele la eco.
Otilia – imi pare tare rau de accidentul anei si de ghinionul pe care il ai. Nu stiu cum e sa ai un copil care depinde de tine si un altul pe drum si sa fii singura acolo. Cred ca e tare greu si nasol. Iti doresc insanatosire grabnica anei, durerea sa dispara repede, intelegere din partea ei ca e situatie dificila pentru ea dar si pentru tine si multa putere din partea ta. Fruntea sus. O sa vina curand sotul.
dea - bine ai revenit din vacanta. pai daca e miercuri, e party, nu ai spus tu asa. si....mai trageti rasuflarea, acum ca a fost sotul pe acolo!
andy si fetele care sunt in reparatii, zugravelii si organizari de cuib va urez spor la treaba.

Leeloo – LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI SA VINA BEBE LA TERMEN SI SA FIE SANATOS!


29+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Diana, bine-ai revenit !

cherie, nu stiu ce vedeti voi acolo...cred ca sunt o tipa de treaba, dar nu sunt chiar Maica Tereza...si daca ma enervez, e-adevarat ca o fac o singura data pe an, e jale...nimic numa poate opri....

Ma intorc cu informatii de la partea a doua a cursului de alaptat. Sper sa-mi trimita moasa si un material in format electronic ca sa-l pot pune pe contul comun.

In primul rand, sanul se poate pregati de alaptare inca din timpul sarcinii si ne putem da chiar din s34 cu Garmastan (cred ca bebecris intrebase ceva in sensul asta)...se face in fiecare seara masaj, dupa dusul sau baia cu apa calda, astfel ca porii sa fie deschisi...se pozitioneaza palmele deasupra si dedesubtul sanului sau lateral stanga-dreapta si se apasa usor dinspre torace catre mamelon. Garmastan-ul patrunde in profunzime prin miscarile de masaj si ajuta la fluidizarea cailor/canalelor prin care urmeaza sa fie transportat laptele.

Ea spune ca putem preveni aparitia ragadelor (rani), daca invatam cum se alapteaza corect copilul. Daca aceste rani au aparut, totusi, ne putem da in continuare cu Garmastan, sanul nu trebuie spalat inainte de alaptare, nu este nociv pentru copil. In primele zile, vor fi probleme cu reglarea productiei de lapte, mai ales la femeile care nasc cu anestezie peridurala (fie ca este nastere vaginala, fie ca este cezariana), din doua motive: laptele va aparea mai tarziu pe de o parte, iar pe de alta pentru ca reflexul suptului la copil trebuie stimulat imediat dupa nastere, dar fara lapte e mai greu...De aceea, ea recomanda ca, cel putin femeile care nasc vaginal sa incerce sa puna copilul la san cat se poate de repede dupa nastere. Se pare ca apropierea dintre copil si pieptul mamei, chiar daca el nu suge efectiv, scancetul copilului si mirosul de nou-nascut ar influenta pozitiv secretia de hormoni care ajuta la pornirea laptelui (prolactina si oxitocina).

Acum, pozitia corecta este cel mai important lucru pentru bunul mers al acestui proces delicat, as spune eu deja...In primul rand, trebuie sa va asezati comod intr-un scaun/fotoliu/balansoar, cu un picior mai ridicat, asezat comod pe un scaunel, in niciun caz picior peste picior...Piciorul mai ridicat va fi cel pe care veti sprijini copilul. Se poate folosi o perna de alaptat pe care sa asezati copilul (in principiu, e aceeasi cu perna folosita in timpul sarcinii pentru dormit), care se aseaza in jurul taliei, jum in fata, jun in spate ca sa stati rezemata comod.

Se aseaza copilul pe un singur brat, sprijinit pe piciorul mai ridicat si se intoarce cu tot corpul catre mama (adica il tinem pe o parte cu tot corpul, cu fata catre noi, el trebuie sa "priveasca" sanul). Ne prindem sanul cu trei degete dedesubt si cel mare deasupra, putin mai sus de areola, si indreptam mamelonul usor in jos catre gura bebelushului. Il atingem usor si, daca avem, stoarcem doua picaturi de lapte pe buzele lui. In mod normal, bebelushul va deschide guritza atunci cand va simti miroul de lapte, dar noi trebuie sa asteptam cea mai mare deschidere a guritzei lui, atunci cand va putea sa prinda nu numai mamelonul, ci si o buna parte din areola. Exact asta e marele secret si felul in care putem evita ragadele de la inceput, sa ne asiguram ca a apucat cu gurita o parte importanta din jurul mamelonului.

Daca ne doare oricat de putin sau daca bebelushul da semne de nemultumire, trebuie sa ne oprim si sa incercam iar. Atunci cand vrem sa scoatem sanul din gura celui mic, nu ne retragem pur si simplu pt ca se amplifica ragadele, ci strecuram degetul mic in guritza copilului si il tragem usor de mandibula in jos, astfel incat sa desfacem mamelonul din stransoarea maxilarelor lui. O pozitie corecta inseamna sa se vada clar ca are gura plina, buzele lui trebuie sa fie rasfrante in afara, nasucul este exact langa pielea mamei si barbia lui impinge sanul in partea de dedesubt. In plus, daca el suge corect, se pot vedea niste muschi prin obrajorul copilului care antreneaza foarte putin o miscare a urechilor (sunt niste muschi atrofiati pe care ii mai folosim f putin, adica doar atunci cand suntem bebelushi si sugem).

Se goleste un san, dupa care se trece la al doilea. Daca acesta nu este complet golit pana se satura copilul, la urmatoarea alaptare se incepe cu el. Pentru evitarea angorjarii sanilor (tensionarea si umflarea lor din cauza productiei de lapte prea mari in comparatie cu necesitatile copilului), se pot folosi comprese calde cu o jum de ora inainte de alaptare si comprese reci dupa alaptare. De asemenea, putem folosi pompa de muls pentru golirea sanilor care produc prea mult si au canalele infundate. Nu a putut alege intre pompa manuala sau electrica, a spus ca depinde de fiecare cum se descurca mai bine.

O sesiune de alaptat dureaza cca 1 ora la inceput (cate o jum de ora la fiecare san), iar dupa prima luna, cand se regleaza productia conform nevoilor copilului, va dura o jum de ora in total. Daca bebelushul este lenes si are tendinta sa adoarma la san, il trezim, pt ca daca nu mananca destul se poate deshidrata. La inceput, trebuie hranit la 3 ore, dupa o luna se ajunge la 4 ore. Daca bebelushul este alaptat exclusiv, nu are nevoie de apa sau ceai, laptele are 87% apa in compozitia sa si are menirea de a potoli si setea copilului, nu numai foamea. De altfel, prima parte a laptelui care curge este mai apoasa, pentru hidratare, dupa care laptele capata mai multa consistenta, pentru hranirea propriu-zisa.

Dupa alaptare, copilul se tine 10 min in pozitie cat mai aproape de vertical pentru ca sa dea afara aerul inghitit odata cu suptul. Il mangaiem usor pe spate ca sa-l ajutam sa eructeze. Daca nu o face in 10 min, il asezam in patut pe o parte si o va face el mai tarziu.

Toate aceste informatii sunt pentru partea de inceput, de acomodare, atunci cand mama nu stie foarte bine cum sa manevreze copilul si bebelushul invata si el sa se adapteze la noile conditii de hranire. Dupa prima luna, procesul acesta se regleaza si se va intra in rutina, si mama, si copilul vor sti ce sa faca...


Sper sa va fie de folos, daca-mi mai aduc aminte de ceva, va spun. Daca aveti ceva punctual de aflat pe tema asta, spuneti-mi si o intreb maine, cand ma duc la ora de inot cu ea.

O seara frumoasa,

Diana






29+ Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

la cererea ta carmendu se rezolva
Sarcina - Luna a VII-a

Autor: dr. Dan Tutunaru

Ai ajuns in ultimul trimestru de sarcina... Iti vine sa crezi ca timpul a trecut atat de repede? Cu trei luni inainte de ziua "Z" probabil ca arzi de nerabdare sa ajungi cu bine la capat. Fii fara grija, cele trei luni trec cat ai bate din palme!

Simptomele mamei

In afara de faptul ca burtica ti-a crescut si mai mult, fundul uterului putand acum sa iti atinga coastele, si de faptul ca uneori vei fi silita sa porti sutien cu absorbant datorita secretiei crescute de colostru, in rest simptomele tale raman cele vechi. Leucoreea se amplifica totusi devenind cu adevarat suparatoare, miscarile fetale devin din ce in ce mai usor perceptibile si din ce in ce mai puternice, durerile din etajul abdominal inferior pot si ele sa se amplifice pe masura ce ligamentele de sustinere ale uterului devin tot mai intinse. Problemele digestive precum constipatia, flatulenta sau balonarea nici gand sa te lase in pace. Picioarele se pot umfla suficient de mult incat sa te oblige sa faci o vizita pe la magazinele de incaltaminte, si daca tot ai ajuns acolo cumpara-ti niste pantofi lejeri deoarece de acum incolo vei avea cu siguranta probleme cu echilibrul (organismul tau se adapteaza cu greu modificarilor de greutate si volum ale corpului, creandu-ti adevarate probleme la mentinerea echilibrului). Fata va deveni din ce in ce mai rotunda si mai pufoasa, uneori putand fi marcata de o modificare de pigmentare numita cloasma. Gabaritul crescut si distributia cu totul neobisnuita a volumelor corpului tau iti fac viata amara cand doresti sa te deplasezi undeva sau sa iti indeplinesti anumite obligatiuni casnice, astfel ca vei observa ca se reintoarce acea oboseala pe care ai intalnit-o inca din primul trimestru. Modificarile acestea iti vor provoca un anumit grad de disconfort si in ceea ce priveste pozitia in care doresti sa te odihnesti sau sa dormi, asa ca nu de multe ori vei avea dificultati in a adormi noaptea. In plus de aceste veche cunostinte, mai pot sa apara si altele noi, precum:

Probleme cu contractiile Braxton-Hicks. Poti sa fii obisnuita cu aceste tipuri de contractii inca din luna trecuta, acestea fiind contractii uterine nedureroase care se manifesta ca o intarire a uterului de cateva secunde care dispar dupa aceea. In starea de disconfort abdominal specific acestei perioade poti sa interpretezi gresit aceste contractii ca fiind unele ce prevestesc declansarea unei nasteri premature. Daca contractiile devin oarecum dureroase si se desfasoara dupa un modul regulat, este bine sa va anuntati de urgenta obstetricianul.

Presiune pelviana. Apare in special cand stai mai mult in picioare, si se datoreaza evident uterului gravid care apasa pe planseul pelvian.In acest context se pot relua binecunoscutele excursii la baie, deoarece uterul apasa din nou pe vezica urinara determinand aparitia mai frecventa a nevoii de a urina.

Vergeturile pot sa devina si mai vizibile in luna aceasta. Pot sa se inmulteasca sau numai sa se pigmenteze mai consistent. Din pacate odata aparute aceste semne nu mai dispar, cu toate ca dupa nastere ele isi vor recapata culoarea normala a pielii. Nopti albe Pe masura ce termenul se apropie vei observa ca vei capata din ce in ce mai putin sonm si odihna. Noptile nedormite se datoreazanu numai mai sus amintitelor modificari de volum ale organismului tau, dar si multiplelor dureri pe care le ai din varie motive, datorita cresterii volumului sanguin cu senzatie de sufocare cateodata cand stai la orizontala, si datorita refluxului acid din stomac,ca sa nu mai amintim ca te poti trezi cand de abia ai reusit sa adormi pentru ca bebelusul tau are chef sa joace fotbal si iti da cateva lovituri de picioare suficient de tari si de bine plasate incat sa iti alunge somnul. Uneori si grijile inerente sarcinii te pot impiedica sa te odihnesti ca lumea


30+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

dati-mi si mie, va rog, id si parola de pe webshot. vreau su eu sa va vad pozele. scriu la odiseea asta de la 6 sapt+ si m-am multumit sa voad doar ce e oficial nu ce e ascuns. m-ati facut curioasa.

de brie mai stiti ceva? stiu ca e in vacanta in grecia, dar e plecata de foarte mult timp si nu mai stim nimic de ea.

29+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Leeloo LA MULTI ANI si muuuulta sanatate! Sa-ti dea Dumnezeu un bebe sanatos pe care sa-l nasti usor la termen!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani)
si 31+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Ma scuzati, am scris un mesaj lung cat China!!!!

Mi-am mai adus aminte de ceva important: cel mai bun remediu pentru ragade este propriul lapte sau colostru, cu care te dai pe rani si astepti sa se usuce, dupa care te mai dai putin cu Garmastan!

Diana

29+ Sonia

Mergi la inceput