Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE - (36)
Raspunsuri - Pagina 13
mada23 spune:
Crisis...hei vin cu
pai shi faci? ai grija de bebelu nostru ca la cate l-am moshit e si putin al nostru, mergi la doftor si fii cumintica, baga o clisma ceva si shezi ghinishor ca venim la tine 
Alexa-Ioana..ma bucur ca esti bine,pup fetiza male, succes la gradi, iar tu apuca-te serios de treaba acu cand esti proaspata
, te asteptam sa ne dai vesti 
Flacarico...
Doamne ajuta si tie , am vazut io ca ai cam disparut da te-am lasat sa te pregatesti de calatoria spre bebe. Tinem pumnii stransi tare, tare 
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"In inima ta exista un loc special pe care numai Dumnezeu il poate umple.Deci, daca simti in sufletul tau un gol, invita-L sa intre "
voteaza, nu se stie cand ai nevoie www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">
si www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">
MadalinaM spune:
Crisis, FELICITARI! Doamne-Doamne sa te ajute sa fie usor si sarcina sa decurga lin pina la capat!
Tu nu ma cunosti, dar eu te stiu de la FIV-ul tau nr2, tot la Szeged.
Am intrat doar ca sa iti spun sa nu te mai fortezi la capitolul
. Maninca dimineata caise sau prune uscate sau putina miere + apa si asteapta linistita sa se intimple normal
Sarcina usoara si un bebelus sanatos!
romanitza spune:
FELICITARI Cris, ma bucur mult pentru tine! Inca o reusita, avem ce sarbatori! 

Acum ai nevoie sa te linistesti si sa nu iti mai faci multe griji. Si pentru problema ta cu
ar fi bine sa mananci caise si prune uscate si se rezolva, asa cum scria si Madalina mai sus.
Inca o data felicitari si sa dea Dumnezeu sa te bucuri de o minune mica peste 8 luni!!!
Lucialu - parca mi-ai ghicit gandurile
SI eu ma gandeam sa fac o lista cu ce ai voie si ce e interzis, deja am un mic conspect, o sa il trimit zilele urmatoare, pentru ca nu il am cu mine acum. Sunt multe intrebari si neconcordante intre ce am am citit eu din diferite surse ( de exemplu: unii scriau ca ai voie sa mananci morcovi, sa bei suc de morcovi, alti scriau ca e absolut interzis
). Mai sunt produsele naturiste, ceaiuri care sunt necesare si altele interzise... Produse ca Vitex sunt sigura ca sunt bune, am citit mult despre el si am si luat pentru cateva luni( vreo 3-4) si mi-a facut foarte bine.
pentru initiativa!
Mada23 - multumesc pentru gandurile bune, trebuie sa fim tari si sa luptam in continuare , luand exemplul fetelor care au reusit.
fireyes -
Cred ca toate am trecut si trecem prin asa ceva: am momente in care plang si mi se pare ca nu am nici o iesire din situatia asta, si zile in care mi se pare ca totul va trece si voi reusi sa am bb meu intr-o zi, e totul doar o chestiune de timp. Deci trebuie sa fim inarmate cu multaaaa rabdare... Si eu cum nu prea am... Poate ca ar trebui sa lucrez la aspectul asta
Sper sa reusesc sa ma numar si eu printre exemplele de aici cat mai repede
Sper ca toate sa reusim cat mai repede.

tututor fetelor de aici! Sunteti minunate!!!
aerlilian spune:
Felicitari,Crisis!!!Sa ai parte de fericire si noua luni de vis.Rezultatul meu este...1.Sunt daramata...
anaconda2 spune:
Cris , felicitari !!!! Ai vazut c-ai reusit pana la urma ?? Iti doresc sa ai o sarcina usoara si un bb-ita sanatos tun !
magdita spune:
Lilisor
, sunt alaturi de tine cu tot sufletul
.
Crisis
, ai grija de tine mamico !
Fire
, ce dor mi-era de tine ! Doamne ajuta, sa fie intr-un ceas bun inceperea inhibarii si sa auzim numai vesti bune ! Fii optimista si increzatoare in sansa ta
. I'm watching u 
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
aspiranta
din aprilie 2004
Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">
fireyes spune:
Eh, eu sper sa am timp sa fiu mai activa, dar mi-am tot propus chestii de genul asta si nu se potrivesc socotelile...
nici macar nu m-am ferit de forum acum, pur si simplu am avut mult de lucru
Aerlilian, zau asa... tu ai cm de 24 zile? de iti faci test in z24... ca nu poci ca sa pricep altfel...
Alexa, eu m-am uitat pe niste liste de curand si am gasit dipherelin compensat 10% .... un fel de 0, daca ma intrebi pe mine... nu mai mentionez ca am "investit" 2000 ron in medicam de fiv... si n-as fi putut sa salvez decat astia 10% dupa ce depuseam tzaspe dosare...
oricum, sunt niste liste noi, valabile de la 1 sept acum, dar sa-ti spun cu certitudine nu prea pot... mie farmacista mi-a zis ca dipherelin la oncolog e 100% compensat...
still counting...
ancaoradea spune:
aerlilian![]()

criss ma bucur enorm pt tine!!! Sa-ti dea D-zeu un bebe sanatos si sa ai o sarcina usoara!
Fireyes Si pt mine tratamentul de stimulare cu injectii in burtica a fost f stresant, dar mai am 6 sapt si pun poze cu Sara

Tin pumnii sa ai acelasi noroc ca si mine.
Lucialu Superstralucita idee!!!
Am salvata dieta lui Amely si o postez aici pt prelucrare.
Scopul dietei este de a scade nivelul estrogenilor, a asigura un echilibru hormonal, a controla durerea (crampele), a creste energia persoanei.
1) Crampele menstruale se datoreaza prostaglandinelor sintetizate in corp. Exista 2 tipuri de prostaglandine: bune si rele.
a) Pt a scadea niv. celor rele sunt interzise (sau se consuma cu moderatie): grasimi saturate, unt, untura, organe
b) Pt a creste niv. celor bune: se creste aportul acizilor grasi omega3care se gasesc in: evening primrose, seminte si ulei de in, sofranas.
2) Pt controlul estrogenului:
- 25 g/ zi de fibre: grine, orez brun, fasole, legume, fructe;
- 1-2 portii/zi de brocoli, varza, gulii, boabe mustar
INTERZISA SOIA
3) Pt. sist. hormonal:
fasole,varza, conopida, nuci, seminte, telina si morcovi, usturoi, mere, patrunjel
4) Pt. intarirea sistem. imunitar:
fasole, linte,ceapa, usturoi, germeni, seminte, morcovi, iaurt viu;
5) Vitamine: Mg, Zn, Ca, Fe, B, C, A, E + Seleniu
DE EVITAT: Fainoase
Lactate (cu exceptia iaurtului viu)
Oua
Carne
Prajeli, margarina
Zahar (inclusiv mierea)
Ciocolata
Cafea
Alcool
Soia
Carnea si ouale duc la cresterea prostaglandinelor 'rele' cu efect inflamator
De aici nu-ti ramine decit sa ai imaginatie si vointa....Cred ca e mai usor s-o iei incet:
-eu am eliminat de tot laptele, cu brinza e mai greu, in schimb maninc mult Bifidus/Prodlacta
- maninc carne (numai alba) cind nu am ce minca sau sunt in vizita. In posturile mari nu am pus gura pe ea.
- am inlocuit zaharul cu mierea (nu pot chiar deloc), in cantitate mica. In schimb rar o mai dau prin prajituri
- nu mai maninc deloc soia
- eram dependenta de ciocolata si acum poate mai scap vreo tableta rar
- nu beau cafea, alcool
- imi fac sucuri de telina, morcov, mar
- Sunt departe de ce scrie la carte, dar ti-am dat ex. sa o iei treptat. Si eu sunt f. slaba, dar nu am slabit mai mult de 1 kg. nici in posturi!
Am incercat pe cat posibil sa evit alimentele daunatoare: conservantii, grasimile, e-urile, alcoolul, dulciurile (in special ciocolata, care imi place atat de mult).
M-am axat mult pe legume si fructe proaspete. In special pe: varza, broccoli, conopida, ceapa, usturoi, morcovi, telina, fasole pastai si boabe... Primavara verdeturi la greu, apanac, urzici, leurda, am facut efectiv cura de verdeturi. Si celelalte sunt foarte bune, dar astea in mod special.
Carne: de evitat carnea de porc, carnea grasa in general. Incearca mai mult peste oceanic, contine omega 3 si e ff bun (somon, sardine, ton, cod, merluciu..)
Lactate: NUMAI iaurt viu (Prodlacta - Bifidus) din pacate orice alte lactate/branzeturi sunt interzise, chiar si ouale. asta chiar ca a fost greu. Eu insa am substituit ouale de gaina cu cele de prepelita, renumite pt. proprietatile lor terapeutice, si mi s-au parut chiar mai gustoase. dar nici cu alea n-am exagerat...
Iaurtul il manacam (si acum mananc) dimineata cu fulgi de ovaz, sunt ff sanatosi si contin fibre. Plus o banana/mar/alte fructe.
Fibre: paine integrala, cu cat mai multe fibre, fulgi de ovaz. de evitat alte fainoase.
Naturiste: Mastodynon, Maca (pt. endometru), extract din mladite de zmeur.
Imunitate: ulei de primula capsule, extract din suc de orz verde, omega 3, ulei de in (flax seed oil) - capsule gelatinoase, 2/zi DS.
Vitamine si minerale: vit. E (dar cu pauze), vit. C + minerale: seleniu (1 cp. dim. inainte de masa), zinc (1 cp. seara, dupa masa), complex de vit. B, magneziu, calciu (ultimele 2 doar din cand in cand)
Am scris ce am facut eu, nu inseamna ca fix asa trebuie, ca nu-i batut in cuie, dar poate sa dea o idee cam ce ar trebui respectat.
A, si sa nu uit, am luat vreo 2 luni produse apicole: apilarnil, propolis, laptisor de matca (cu asta nu tb exagerat!), iar in loc de dulciuri - cate o lingurita de miere naturala.
Totul am gasit la plafar."
34+ cu
Sara
http://community.webshots.com/user/ancaoradea
Alexa Ioana spune:
fireyes: uite, aici am gasit: http://www.postamedicala.ro/pdf/SublistaB01092008.pdf
edit: da, pt onco e compensat 100%, dar doar pt diagnostic de cancer. endometrioza nu apare nicaieri ca o boala "serioasa", sau ca, categorie de risc pt cancer...