Mamici de septembrie - octombrie 2008 (141)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Nushulica in primul rand calmeaza-te, nu e bine pt bb starea ta de acum (stiu ca e greu) dar pt bb merita.

Din ceea ce am inteles bebe se mai poate intoarce

Ma gandesc ca poate ar fine sa auzi si o a doua parere.

35+ mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe

Eco

www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nusha, uite caut si eu cu IR-urile...dar pana atunci vroiam sa iti spun ca si eu am intrebat dr de ce facem eco la 33 de sapt..si el a zis ca verificam cum creste bebe.Si eu am intrebat de ce ar putea bebe sa nu creasca...din cauza de placenta??
Si el zambind a zis ca astea's chestii de le citim noi pe forumuri......si subliniez ca e un tip destept in care am incredere si care e si documentat si are demonstratii logice!Deci nu cred ca zicea asa de apa de ploaie.
Si am intrebat si ce citisem pe aici cu dormitul cu fata in sus..daca influenteaza..si a zis ca poate influenta...asa pe departe...ca sunt niste studii care pot demonstra ca la anumite femei apasa nu stiu ce vena pe nu stiu ce....scuze dar nu stiu termenii (dar era logic ce zicea) si ca atare asta pooooooate fi o cauza....dar...daca ne chinuim sa gasim cauze.

EDIT:
alori normale IR artere uterine:

sapt 20: intre 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: intre 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: intre 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:

sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

am gasit pe forum pe aici

35+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LUCUTTA spune:

Nush,nu stiu ce sa zic ,cred ca nici ei nu stiu de ce e in urma dar eu tind sa cred ca din cauza placentei,dar oricum eu zic sa nu te necajesti ca va fi bine .Totusi parerea mea este sa mergi la control mai repede decat ai stabilit cu dr chiar daca mergi la altcineva la eco.

32+Sergiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Nusha nu te necaji si nu- supara pe bb ...tu stii ca si la mine e aceeasi situatie si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ma stresez ca-i fac rau lu bb.Si n-ai de ce sa te invinovatesti ca faci ceva rau sau ca n-ai facut ceva ...ai mancat bine,te-ai odihnit si eu la fel dar uite ca exista o diferenta .
Tu ai 33s copilul mai poate creste ff mult pana ajungi la termen,se poate si intoarce ..sunt care se intorc si la 37s
Hai fii optimista ca totul va fi bine.

38+bbelina
laura si andy (07.04.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu mai dorm cu fata in sus dar cand ma trezesc imediat ma intorc pe o parte...stiu ca nu e ok mi-a zis si dr

pai dupa tabelul ala m-as incadra la ir-uri

offf ce tare ma doare capul de cat am bocit

lucutta fii sigura ca ma duc la eco mai rpd ca daca ar fi dupa mine si maine m-as duce deci n-am cum sa rezist pana in octombrie

33+ DAVID-MIHAI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

Nusha nu te necaji si nu- supara pe bb ...tu stii ca si la mine e aceeasi situatie si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ma stresez ca-i fac rau lu bb.Si n-ai de ce sa te invinovatesti ca faci ceva rau sau ca n-ai facut ceva ...ai mancat bine,te-ai odihnit si eu la fel dar uite ca exista o diferenta .
Tu ai 33s copilul mai poate creste ff mult pana ajungi la termen,se poate si intoarce ..sunt care se intorc si la 37s
Hai fii optimista ca totul va fi bine.

38+bbelina
laura si andy (07.04.2002)

laura fix la tine ma gandeam azi cand am iesit de la medic de unde dimineata te incurajam pe tine si acum sunt eu la pamant...macar tu ai stiut dintotdeauna ca e o diferenta la bebelina...dar al meu acum deodata asa in urma sa fi ramas??

trebuie sa ma mai duc la un eco ca nu rezist psihic pana in oct

33+ DAVID-MIHAI

Mergi la inceput

off acum am citit putin din urma si am vazut ca ne-a scris monica ma bucur mult draga monica ca ai intrat sa vb cu noi...noi toate suntem alaturi de tine, ma bucur mult ca mesajele noastre de incurajare ti-au mai alinat din durere

te asteptam cat poti tu de des sa intri sa vb cu noi

33+ DAVID-MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nusha, uite ce am gasit www.reclama mascata//avertizare/sarcina/sfatul-expertului/intreaba-ginecologul/placenta-matura-grad-3.html" target="_blank">aici ..nu sunt sigura daca ma lasa cu linkul,asa dau si mai jos:

Placenta matura grad 3

La ecografie si mi s-a depistat placenta in grad 3 de maturare la saptamana 30 de sarcina. Medicul ecograf s-a aratat putin ingrijorat, spunand ca s-a maturizat mai repede decat era cazul placenta mea. Cat este de grav? (Clinciu Veronica, Buzau)
Raspuns:

Studii recente au demontat importanta acestui indicator ecografic, si anume gradul de maturare al placentei, si au aratat ca nu mai reprezinta un criteriu pe baza caruia sa se faca aprecieri asupra evolutiei si calitatii sarcinii, in ultima vreme fiind utilizati alti parametri de etalonare, cum ar fi indicele de rezistenta de la nivelul arterei ombilicale. De aceea, viitoare mamica, nu se poate intampla nimic grav, fara consecinte deosebite, iar peste putin timp veti naste.

Cicerone Tufan

medic primar obstetrica-ginecologie si doctor in stiinte medicale

35+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

burtici, simt o presiune puternica in spate si parca mi s-a lasat burta si ma trage in jos. o fi semn ca vine? nu mai reusesc sa stau in nici o pozitie, asa e de incomod.

40+ cu Amalia Stefania

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Nusha, uite ce am gasit www.reclama mascata//avertizare/sarcina/sfatul-expertului/intreaba-ginecologul/placenta-matura-grad-3.html" target="_blank">aici ..nu sunt sigura daca ma lasa cu linkul,asa dau si mai jos:

Placenta matura grad 3

La ecografie si mi s-a depistat placenta in grad 3 de maturare la saptamana 30 de sarcina. Medicul ecograf s-a aratat putin ingrijorat, spunand ca s-a maturizat mai repede decat era cazul placenta mea. Cat este de grav? (Clinciu Veronica, Buzau)
Raspuns:

Studii recente au demontat importanta acestui indicator ecografic, si anume gradul de maturare al placentei, si au aratat ca nu mai reprezinta un criteriu pe baza caruia sa se faca aprecieri asupra evolutiei si calitatii sarcinii, in ultima vreme fiind utilizati alti parametri de etalonare, cum ar fi indicele de rezistenta de la nivelul arterei ombilicale. De aceea, viitoare mamica, nu se poate intampla nimic grav, fara consecinte deosebite, iar peste putin timp veti naste.

Cicerone Tufan

medic primar obstetrica-ginecologie si doctor in stiinte medicale

35+
bebe David

Lucrusoare bebe David

e primul review pozitiv pe care il citesc...tot caut si eu dar numai nasoale am gasit oricum iti dai seama ca tot sunt ingrijorata, dar parca e bine sa mai citesti si ceva pozitiv

ce sa zic nici dr mea nu s-a aratat f ingrijorata, ti-am zis e un medic f bun si ar fi zis sigur daca era f grav....un pic ma linisteste si asta...dar un pic...

aaa iar de faptul ca e micutz a zis ca asa sunt oamenii unii mai grasi altii mai slabi unii mai inalti altii mai scunzi...dar eu eram deja in butoi cand mi-a zis ca e mai mic, a zis ca e la limita inferioara...ca as fi intrebat-o din ce cauza a ramas in urma cand acum 6sapt era ditamai grasanul....inca un detaliu pe care nu vi l-am zis, am fost la alt cabinet deci alt ecograf...ea lucreaza in mai multe parti si acum e prima data cand merg la alt ecograf...sotul zice ca poate era un eco mai veki , sau stiti voi celebra diferenta dintre eco

nu mai stiu ce sa cred...

33+ DAVID-MIHAI

Mergi la inceput