M-am hotarat.........adoptie - cap.50

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Mai am 2 sapt pina imi expira atestatul si sint in ceata TOTAL.
Daca ma apuc sa umblu de nebuna prin spitale sa iau un bb in plas de urgenta, risc sa nu-mi dea DPC-ul pt ca AM ATESTAT VALABIL. Daca nu-l am si gasesc in alt judet, risc sa nu-mi aprobe, pt ca NU AM atestat.

Fetelor, luminati-ma VA ROOOOOOOOG!
Unde se specifica CLAR cum e cu plasamentele astea, conditii de acordare, cit timp, cine poate "beneficia", etc?
Simt ca ma lasa nervii: eu cu cine votez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Misha in legea 272/2004 se specifica de plasament.Atestatul nu are nici o legatura cu plasamentul.Deci ceea ce iti impn nu e ok.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php
Chiar se specifica cum trebuie sa fie familia la care se acorda plasamentul si cu atat mai mult ar trebui sa fiti preferati pentru ca aveti si atestat.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Pai chiar e foarte clar: si in cazul plasamentului de urgenta si in cazul celui simplu, familia respectiva trebuie sa indeplineasca EXACT conditiile pentru atestat, adica, dupa mintea mea, SA FIE ATESTATA chiar daca nu spune clar acest lucru. Poate ca si de asta unii interpreteaza dupa bunul lor plac si cum le pica mai bine.
Of, Doamne! Daca legea asta nu se schimba mai repede o sa fie jale cu bietii micuti care stau pe la maternale sau cine stie pe unde, ca cei de la DPC nu au nici un interes sa-i declare adoptabili. Nu stiu sa faca decit shantz pe la naturali desi vad clar ca nu au sanse.
De s-ar pune un termen de genul: nu ti-ai vizitat copilul 6 luni, la revedere! S-ar declara adoptabil repede, nu dupa zeci de ani si ar avea sanse foarte mari sa creasca si el intr-o familie normala. ASTA E "INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI", dragi parlamentari, nu sa puneti DPC-ul sa faca pirtie la naturali si sa-i roage cu cerul si pamintul sa-si ia copiii inapoi, desi poate ca traiesc intr-o cocina plina de alcool si sobolani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

ancawish- felicitari! asa cum au spus fetele...e un pas mic, dar care cantareste ENORM. Mi-a stat sufletul cand am citit ca dca nu se pronunta astazi...nici nu vreau sa ma gandesc.
la printesica mica, si ma bucur ca este totul OK.

misha- offf, eu am mai zis si repet, am plasament si am si atestat. Se poate, si se respecta legea! nu inteleg ce lege citesc cei d ela DPC-ul de la tine

alex, tati de copil perfect (imi place mult)- in cazul meu, AS mi-a spus despre Matei, am facut cerere de plasament pentru el. Am fost la primarie la o comisie, care mi-a acordat plasamentul. Cred ca depinde foarte mult de AS care se ocupa de copil, si ea propune....

pe mine m-a sunat astazi AS, e gata dosarul si zilele urmatoare il va depune la tribunal, si ni se va da termen pentru declararea adoptabilitatii. Dar pana acolo mai avem un hop, ca naturala iar vrea sa il vada

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Misha71, tu gaseste copilul (asta-i cel mai important). Intinde-ti antenutele si gaseste copilul.

la noi, pt a obtine plasamentul a fost nevoie de cateva copii de la niste acte si o vizita a unui asistent social, la domiciliu.

E foarte simplu SI NU ARE NICIO LEGATURA CU ATESTATUL!!!

Atestatul nostru, sta cumintel intr-un sertar, si nu ne-a intrebat nimeni de el, pt ca Dana e in plasament.

Miha74, saru'mana si bafta si voua la ultimul mare pas.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenul spune:

Misha71, chiar ma intrebam ce mai faci si daca ai reusit sa gasesti bebelul dorit.Te rog spune-mi tu pentru ce varsta a copilului ai optat cand ai obtinut atestatul.
Noi mai avem cam o saptamana si o sa primim atestatul dupa cate se pare si va incepe asteptarea.Ni s-a sugerat sa optam pentru o varsta mai mare putin a copilului deoarece la o varsta asa mica cum am vrut noi, copilul nu este inca declarat adoptabil.
Cand cei de la DPC au fost in vizita la noi, am intrebat si eu de plasamentul de urgenta si mi-au spus ca nu are legatura cu atestatul , ca sunt doua probleme paralele.Asa ca vezi si tu !!!!
Ne-au spus ca plasamentul de urgenta este o masura de protectie sociala si se acorda unei maternale sau unei familii pe baza unei cereri depuse la DPC de sector.As vrea sa imi dai o veste buna cat de curand.Iti tin pumnii si ma rog la Dumnezeu pentru tine ca sa iti fie bine si sa gasesti copilul dorit pentru ca si eu stiu cum e sa astepti si sa doresti sa daruiesti dragoste.Mult noroc Misha !!!!

Mergi la inceput

Carmen, de ce sector apartii?

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

va citesc de multa vreme si periodic am mai si intervenit. de marti titulatura de pe lista este valabila si pentru noi. am depus cererea. acum adunam actele si facem analizele si apoi depunem dosarul. din 6 octombrie incepem cursul si pe urma restul...
incerc sa ma dumiresc si eu cum e cu plasamanetul (mai ales cel de urgenta) asa ca daca o sa va bombardez cu intrebari va rog sa aveti ingaduinta cu un novice

pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Fetelor, eu imi amintesc ca am mers cu doua dosare separat: unul de adoptie, iar celalalt de plasament. Cel de plasament este necesar numai atunci cand inca nu il ia pe cel de adoptie finalizat.
Va !

Mergi la inceput

Cons, se recurge la plasament, atunci cand copilul nu este adoptabil.
Daca in timpul plasamentului, copilul devine adoptabil, plasamentul inlocuieste incredintarea, iar dupa 3 luni de plasament se incepe procedura de adoptie.

Mergi la inceput