Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Lorelaim noi sintem in Ontario si de la gradinita anul trecut la JK ne-au dat pentru reading carticele de pe site-ul
readinga-z.com (2 carticele pe saptamana)
si la matematica ne-au recomandat cartile de la mastermind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata! Eu abia acum reusesc sa-mi beau cafeaua...

Carmen, nu stiu la care sirop te referi, dar eu il faceam pe ala al Simonei, scobeam o ceapa (de fapt mai multe), puneam miere in ea si o lasam la macerat si le dadeam siropul pe care il lasa dupa citeva ore. Trebuie pusa intr-un castron si acoperit cu ceva, ca apoi miroase toata casa a ceapa. Sanatate!

Lorelaim, eu am carti de la 3 ani in sus, vrei sa-ti fac o lista cu tot ce am? Nu stiu daca sin pentru HS (hai, ca m-am dat si eu pe prescurtari din astea moderne ), dar eu am lucrat cu Agata acasa. Cele mai multe sint in franceza, dar am una mare pentru maternelle in engleza si mai am citeva. Nu stiu daca sint ce cauti tu si cele mai multe sint pentru 6-7 ani, dar daca vrei, le pun intr-o lista si ti-o trimit. As putea sa-ti trimit chiar si cartile, ca Agata nu are nici un gind sa puna burta pe carte.

Laura, exact in aceeasi faza sint si eu cu Agata. Cind citeam cum o descriai pe fetita ta, parca vorbeai de a mea. Inca nu am trecut la pedepse, dar trebuie sa fac ceva, pentru ca cea mica o copiaza si vine si cel mic din urma... iar eu sint de cele mai multe ori singura cu ei si nu putem merge mai departe asa. Am zis ca las sa treaca doua saptamini, ca asta care a trecut a fost cea de foc, o mai las si saptamina viitoare, dar dupa aceea trebuie sa pun piciorul in prag. A gresit un cuvint din 10 la dictare ieri din simplu motiv ca atunci cind ii spun sa faca ceva, intii comenteaza pina obosesc si apoi ne apucam sa lucram. I-am spus ca dictarea este din toate cuvintele facute saptamina trecuta, ea nu si nu, e numai din cele de joi. Ei, uite, ca nu a fost asa, dar atit a dat din gura ca nu am mai lucrat pe cele din zilele trecute si bineinteles ca i-a dat din toate. I-am spus ca testul de lectura va fi de intelegere a textului (adica ii dau un paragraf, il citeste si jos o intreaba un element sau doua din text, ca sa vada daca a inteles ce a citit). Nu, ca o pune sa citeasca din carte, din cele doua lectii pe care le-a invatat pe de rost de cit le-a citit. I-a dat cum am spus eu, dar nu a vrut pur si simplu sa facem din cartile pe care am dat caruta de bani si unde sint teste de lectura, ca sa stie cum se face asa ceva. Si comenteaza, si daca vede ca nu-i merge o da pe plins, ca e mult, ca ea nu trece in clasa a treia, ca e prea grea clasa a doua... Si ma enerveaza de mor! Si mai vine si cu chestia ca nu e grav, si ce daca a gresit un cuvint din zece, e foarte bine ce a facut. Si mai are un obicei nou capatat, de prin vacanta asta: raspunde cu intrebari. O intreb unde iti este creionul ca sa ne apucam de lucru, ea raspunde: unde crezi ca e? In dulap. Sau ii spun ceva sa faca ceva si ea raspunde: dar tu crezi ca pentru mine e usor sa fac asa ceva!?! Zau ca-mi vine sa-i mut gurita spre urechi! Pina acum am fost foarte calma, desi ma cam enerveaza cu ceva la fiecare ora, dar nu stiu cit m-o tine calmul asta. Si tzitzie! Daca nu-i convine ceva... Dar a prins si obiceiuri bune, adica observ si o schimbare in bine: e foarte atenta cu cei mici, mult mai atenta decit inainte. Nu s-a certat deloc cu Tudora de cind a venit si chiar e foarte toleranta cu ea. Vorbeste frumos, spune de fiecare data te rog frumos si multumesc, e politicoasa (se vede ca a stat mai mult cu persoane straine). Acum am pus-o sa scrie ceva si in jumatate de ora s-a ridicat cred ca de o suta de ori de la birou. Pina la urma a zis ca vrea sa picteze, ca ea are si arte plastice si trebuie sa invete si acolo. Iar cea mica vine si-mi spune acum ca o doare capul. De ce? Pentru ca s-a lovit la patul ei. Cind? Last night. See? Si intr-o angloromana perfecta continua: de aceea nu e bine sa dorm singura in patul meu, ca ma lovesc si apoi ma doare capul!

Ma duc sa vad ce a pictat artista, ca ma striga, cica a terminat!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Repede-repejor ca Gabisor e la tembelizor si tati... da cu aspiratorul dragul de el
Carmen - retzeta "mea" de sirop de ceapa (prelucrae dupa originalul Simonei ): iei o ceapa mare (sau 2 mijlocii), o toci marunt-marunt (ca pt salatat de vinete - de ex), pui 2-4 linguri de miere, pui sucul de la 1/2 lamaie + 1 portocoala - lasi la "fezandat" intre 4-24h - depinde cat timp ai la dispozitzie si apoi incepi sa iei cu lingura/linguritz siropul care se lasa si sa-l servesti bolnaviorilor (mici si mari) astfel; 2-4 linguritze/3 ori pe zii la copii si 2 linguri/3 ori pe zii la adulti. Daca ai chef, putere si timp - si vrei sa-tzi complici existentza - faci ca mine - adica mixezi tot amestecul de mai sus si apoi dupa vreo 24 h incepi sa presezi amestecul printr-o sita fina sa obtzii maximul de sirop. Multa sanatate sotziorului s0 spune-i ca in cazul asta sa nu dea dovada de prea multa generozitate si sa pastreze raceala doar pt el.
DanaMario - multzam fain - am sa ma uit pe web-site-uri sa vad ce pot eu comanda pe-aici.
Nelia - multzam fain asemenea - da, te rog frumos, in cazul in care ai timp - fii dragutza si da-mi niste titluri de cartzi/caiete de lucru pt fr/engl de la 3+ani.
Va tzuck si ne "intanim" maine dimineatza - fug sa pregatesc cina. Azi bantuiram prin oras sa-i luam o hainutza de toamna la Gabisor si reusiram sa gasim ceva cu 2 numere mai mari decat are nevoie - deci are maneci supra-lungi (care daca le strang frumos la incheietura maini vin OK) da' macar ii acopera spatele si funduletzul. Toate jachetele marimea ei sunt pana pe la funduletz si daca se apleaca odata jumatate de spate e descoperit Sper din tot sufletul sa nu-i duca la padure sapt aceasta... La noi ploua-ploua-ploua de vreo 7 ore si mai bine... cred ca veni valul de ploaie din Atlantica care tocmai potopi UK-ul...

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Revin cu o intrebarea de acum cateva pagini pt. fetele din Montreal: cunoasteti vreun plombier, faiantator, electrician? Aveti idee cam ce tarife sunt (cum sunt, la ora, mp..)? Suntem in pline renovari...

Multumesc

Andy 25+

Iti pot da eu pe un roman care se ocupa de renovari (iti trimit datele pe PM). Nu stiu cum lucreaza nici cit costa, noi l-am cunoscut cind plimbam cateii in acelasi parc, dar pare un om serios. Nu cunosc nimic legat de preturi, noi inca nu am ajuns la capitolul casa, poate intr-un viitor oarecare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Fuguta... Rox, propun a punem reteta aia cu siropul de ceapa pe prima pagina, nu de alta dar vine iarna :)) Si-aia a mea, pentru de-astia ca mine care n-au moral sa se lanseze in complicatenii ca reteta imbunatatita, imi vine sa-i zic enrichie, ca engleza lu' fiu'meu, a lui Lorelaim.

Pusi, plecam sa taiem motz la Melissa, dom'le a trecut anul de cind ma mindream pe-aici ca s-a nascit, de parca eu as fi muncit s-o aduc pe lume!

Weekend fain sa aveti,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui simi
[br Sint din Buzau, din Romania. Adica eram din Buzau acum 15 ani , Cind am fost acum doi ani in Romania m-am ratacit in propriul meu oras, am plins dupa aia, mi-am dat seama ca de fapt...nu mai sint de-acolo ,sint o straina!

Smile,tomorrow could be worse!

simi, chiar voiam sa te intreb daca esti din buzau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Simo, pus reteta pe prima pagina pentru cine are nevoie! Succes la taiat motul si rupt turta!!Petrecere frumoasa!

Nelia, merci tare mult pentru lista, am vazut ca scoala lui Seba se situeaza foarte bine, pe locul 36 de la coada. Ar fi interesant de vazut ce criterii au luat in calcul. Si noi i-am "sigilat" maselele lui Seba acum un an si pana acum totul e ok.

Simi, unde ai facut cursurile, la Johm Abbott?

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia si Lorelai, multumesc! . Am preparat licoarea magica, acu sta la dospit, sa vedem cat e de miraculoasa ... sper ca bine de tot, ca nu mai vreau noapte alba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am verificat si eu scolile de pe lista si eu cred ca e ceva de capul ei, pentru ca scolile pe care le stiam eu bune sint clar in ultimele 50 de pe lista. Cu ocazia asta am vazut ce scoli bune sint in Rive Sud, mai ales in St Bruno, Boucherville, Beloil - exact cum auzisem. O colega de la un curs luat acum doi ani, care lucra pentru un comision scolar, ma sfatuise sa ma mult linga scoala Louis-Hippolyte-Lafontaine (e o scoala de muzica dar in primii ani nu e greu de ajuns la ea, trebuie doar sa vrei putin studiu muzica in viata copilului tau, urma sa cer o recomandare de la profesorul de muzica din clasa I si sa ma duc cu ea la un test la scoala si daca era acceptata, sa ne mutam pe acolo, pe linga ea). Am fost si am vazut-o, e chiar in parcul La Fontaine, intr-o cladire veche si pitoreasca. Mi-a spus ca e cel mai sigur cartier din Montreal si scoala cea mai buna, cel putin asta era parerea si sfatul ei (si se ocupa cu inspectii pe teren, in scoli). Am renuntat cind a fost acceptata Agata la cea de acum, dar inca nu am pus punct acestei scoli, ca am si eu un fix cu muzica. Si acum observ cu surprindere ca e a treia in clasament, de la coada si prima din Montreal, deci e intr-adevar buna. Mai e tot pe acolo o scoala unde va merge copilul uneia dintre prietenele mele si ea auzise ca e o scoala publica foarte bine cotata, de aceea a si luat casa acolo... Si am mai verificat citeva scoli pe care le stiu si poate verificati si voi, ca sa hotarim daca merita sa ne luam dupa ea (cind se muta cineva, cind isi ia casa etc.). Concluzia mea este ca, indiferent care au fost criteriile dupa care s-a facut lista, merita luata macar orientativ in consideratie. Plus ca m-a linistit in privinta scolii actuale a Agatei, care e si ea in ultima parte a liste.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nelia, asta e o lista ce include scolile primare (eu n-am mai vazut) sau scoala Agatei are si secundara?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput