Sezatoarea canadiana (103)
Raspunsuri - Pagina 10
mikiion spune:
Anascuze, nu vizam pe nimeni, ci numai acel topic in general. Ca eu chiar m-am distrat citindu-l. Si daca sa zicem vizam pe cineva, ma referam la cei din Romania si perceptia lor falsa despre cei care au venit aici. In mare vorbesc. Si apropo, prietenii mei cei mai bune de aici, care insa locuiesc la Quebec ville, chiar au venit de la niste salarii fabuloase. Imi spunea ea la un moment dat ca primea prima pt. contracte reusite cat luam eu intr-un an. Asta nu-i impiedica sa fie niste oameni simpli, deosebiti si cu picioarele pe pamant. Ceea ce nu am vazut pe la cei care urlau contra Canadei, laudandu-se ce bine o duc ei in tara. Cam asta era contextul.
Scuza-ma daca te-am suparat pe tine si pe ceilalti.
oanagabrielasi noi folosim Maryrand. Uite aici si circulara on-line. Ce inghetata iei tu? Noi luam branza feta la cutie de 3 litri, ca e mai ieftina decat normal.
http://www.mayrandinc.com/main.asp?page=flyer_f&version=_f
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Pucku spune:
Nelia, atat am cautat unde ai pus lista de scoli, ca am intors sezatoare cu fundul in sus, asa ca te rog pt o baba chioara imi mai dai odata site-ul?
noi am inceput orele de muzica azi, la yamaha, foarte frumos, dar usuca la buzunar, asa ca pt moment tinem muzica si inotul, caluti ii punem deoparte
am vazut pozele carmen si try tare frumosii copii aveti
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
mikiion spune:
Si despre lista de la Nelia, din cate stiu eu, scoala de langa mine e f. f. slaba, incat toti romanii au preferat sa-si dea copiii la privata. Si asa era prezentata si pe lista. Era 158.....Noroc ca nu mai stam mult pe aici.
Puku lista a fost trimis prin e-mail. Scriei Neliei un PM.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
nelia spune:
Pucku, ti-am trimis lista pe email, mi-am adus aminte ca aveam un mesaj de la tine.
Ana, sint scoli primare, nici eu nu am vazut pina acum si am cautat peste tot o clasificare a scolilor primare. Sint si unele scoli secundare care au primara, pentru ca jos e o steluta si scrie secundara, am vazut ca sint si de la comisionul englezesc... Nu e o clasificare dupa note, ci dupa factorul socio-economic, de aceea primele sint cele mai defavorizate, ultimele nu... Dar din cite am verificat eu, se cam potriveste cu ceea ce stiam despre unele dintre scoli, de bine sau de rau, adica sint cam pe acolo pe unde banuiam ca sint.
M-am inselat despre scoala de la Fontaine, a treia de la coada e din Boucherville, dar nu credeam ca si la scoli folosesc aceleasi nume (ca la strazi), adica este una in Montreal, si una in Boucherville si nu au legatura una cu alta. Asta din Montreal e pe la 7 sute si ceva, mult mai in fata decit actuala a Agatei, deci m-am linistit. Si foarte bine, ca eu cred ca ma batea Octav daca incepeam iar povestea cu scolile.
Ma duc la nani, ca mi se inchid ochii de somn, am muncit astazi ca un rob... nu ma intrebati la ce, ca nu stiu, nu se vede nimic dupa ala al meu. Ei, nu chiar nimic, dar ceea ce se vede nu justifica oboseala. Noapte buna!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
carmençita spune:
Salut,
mi-a trimis si mie Nelia lista in format excel si am reusit sa o pun www.angelfire.com/un/mcm/ecoles_defavorisees.xls" target="_blank">aici Multumesc, Nelia!
Hai ca te-am salvat, nu mai e nevoie sa trimiti lista pe pm.Fetele care sunteti interesate sa o vedeti, sper sa mearga, sa o puteti descarca de acolo.
Numai ca eu una nu prea am inteles decat ca e o clasificare in ordine descrescatoare, deci e mai bine ca scoala sa fie mai la coada. Insa eu n-am gasit scoala unde a fost cel mare al meu, ecole de la mosaique, care apartine de comisia scolara marguerite bourgeoys. Sa fie de bine? Inseamna asta ca are indicele acela 0, si de asta nu e trecuta pe lista?
A, si multumesc pt. urarile de bine pt. scolar, sper sa ii mearga bine si al meu a inceput a 7 a la secundara. Si le transmit mai departe, sa aiba si scolarii vostri un an excelent!
Editez, ca vad ca nu merge link-ul
Incercati asa http://www.angelfire.com/un/mcm/ecoles_defavorisees.xls . Daca nu merge nici asa, incercati sa copiati link-ul si ii dati paste in browser-ul vostru.
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 12 ani
nelia spune:
Carmencita, multumesc! Ba da, este École de la Mosaïque, la pozitia 1049. Da, cica daca are 1,2,3 rang décile (IMSE) - care nu stiu ce inseamna, e de bine.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
carmençita spune:
Nelia, sunt doua Ecole de la Mosaique in lista, dar nici una nu apartine de comisia scolara Marguerite Bourgeoys. Una apartie de comisia Marie Victorin iar cealalta de comisia Des Patriotes. baiatul meu a fost la ecole de la mosaique care apartine de Marguerite Bourgeoys.
Carmencita
Cristian si Alex
Donia spune:
lorelaim, nu stiu daca te intereseaza si nume de site-uri, eu am primit vineri de la scoala Roxanei un site foarte interesant, cu mii de activitati. Poti sa printezi materiale si sa faci cartulii pentru Gabisor, asta e ideea site-ului, sunt si pentru scris, si citit, plus matematica, desenat, si multe alte activitati. Uite aici:
http://abcteach.com/
Si uita-te neaparat si la cartile astea, mi se pare foarte faine, pana ajungi sa le tii in mana puteti sa le vizionati/citit/auziti pe site:
http://www.rif.org/leadingtoreading/en/babies-toddlers/stories/
Mai plimba-te pe site, sunt si carti mai avansate, plus resurse pentru educatori, chestii de printat, jocuri care incurajeaza cititul... fain.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
simi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Simi, unde ai facut cursurile, la Johm Abbott? "Less is more" - Mies van der Rohe |
Nu, la Maisonneuve.
Smile,tomorrow could be worse!
lorelaim spune:
Doina - multzumesc frumos
Multa bafta la scoala Roxanei! Ce face Cristi? E deja baiat mare - imediat - in iarna - face doi ani! Wow ce a mai trecut timpul... parca ieri era cand scriai ca "vine barza"
O duminica faina va doresc - cu mult soare afara si in suflet si multa-multa sanatate!
P.S. Nu ca v-ar interesa neaparat... da' cum voi suntetzi prietenele mele de suflet - tot trebuie sa va spun... se pare (am discutat cu el dif optziuni de servici pt mine)... ca... sotzul nu ma vrea... in campia muncii... cel putzin... nu inca... si eu care ma simtzeam crunt de vinovata ca stau si frec menta acasa si visez la nemurirea-sufletului-si-iesirea-parului-prin-caciula! ma trimite la scoala - nu mai mult de 2 ori pe sapt - cate 3h de fiecare data - si in rest menirea mea ca mama este sa ma ocup de progica (de la suflat nasul si sters la fund - pana la vorbit/citit in engl/sue, invatzat sa scrie/citeasca engl, cantat, desenat, etc)... deci musai tre' sa ma pregatesc serios de HS... Tot imi spune ca imi va veni randul si mie (si rade ca vrea sa iasa la pensie undeva intre 57-60 de ani vise nenicule da' eu nu-l pot dezamagi sa-i spun ca nu-l cred) - sa nu ma agit acum prea tare ca nu-si are rostul (am impresia ca vrea sa aiba libertate totala sa invetze si sa faca business trip linistit ca prunca - "printzesuca lu' taticu" ma are la dispozitzie tot timpul)... Nu stiu daca e bine sau rau... Mama lui (soacra mea) a fost casnica 10 ani de zile - pana cand ambii ei baietzi au inceput cls II... deci are model in familie...
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."