Sezatoarea canadiana (103)
Raspunsuri - Pagina 11
lorelaim spune:
Intre timp - in loc sa ma pregatesc serios de testul la sue - eu visez la Coventry ... Da' pt ca ne amenintza furtunile din Atlantic - musai sa gasesc un "refugiu" in care sa ne petrecem timpul... in afara de hotel - in fatza tembelizorului:
http://www.coventry.gov.uk/ccm/navigation/leisure-and-culture/libraries/central-library/
No - hai ca acum musai tre' sa ma duc la invatzat (chiar daca mintea e la "plimbare")!
Edit: Vorba olteanului (sotzul e oltean) - "daca'catzi - gasesti"
http://www.coventry.gov.uk/ccm/content/education-%26-libraries-directorate/services-for-schools/sen-%26-pupil-support/elective-home-education/home-education---information-and-support-agencies.en
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
CriPOD spune:
'Mna seara su bun venit, am vazut o gramada de nume noi.
Felicitari burtici proaspete (Olga, te imbratisez).
Corina, helau, helau, cum fu la mare? Ce face Luca? Ati cumparat rechizite?
Ana, . Sanatate si refacere rapida!
La multi ani la toti sarbatoritii.
Dana, ma bucur ca ti-a placut la Vegas. Imi pare rau acum ca ti-am zis sa mergi fara copii, ca zici ca le-ar fi placut. Dar cel mai rau imi pare de genunchiul tau.
Ktrinel, sper sa nu fie nimic serios cu sanatatea la sotul tau.
Donia, hai ca m-ai facut sa ma simt ca mama babetelor, ca m-am plans asa de plaja 1 . U kno what? Am prins io o zi proasta, hihi.
Maru, felicitari pentru mutare.
Laurajr, am citit ca si tu ai fost la wasaga, cred ca-i super in timpul saptamanii.
Oana, am citit povestea despre corsica, fain, fain.
Cata, tot am vrut sa reply, timpul asta! Cum e Laura la gradinita? M-am distrat un pic!
Khristin, asteptam si noi momentul cu tine, iti facem galerie.
Simonna, si tie un pup apasat! In rest ma distrez ca de obicei de orice postare a ta. Acuma nu ma bate, ca nu rad de tine, da' esti asa de funny. Nu tie dor de TO si aduci si copacu'?
Sigur am uita vreo 15 persoane, dar mi-au amortit creierii exact acum.
Fetelor, eu am vrut doar sa va urez un an scolar lin si plin de realizari copilasilor (dar si parintilor care mai studiaza), chiar daca un pic de intarziere. Am inceput si noi de miercuri si de 3 saptamani de cand am venit sunt in toate directiile, nu e timp de nimic.
In rest, inca n-am ajuns nici sa-mi postez poze, si is vreo 3000, nici sa-mi scriu memoriile. E pe vineee... In plus trebuie sa sterg din memorie bucata de Romania, ca sa incep sa "relish" amintirile din Franta. Mare greseala sa le amestec... Pt cine se temea, nu am ramas acolo, nu as, dar ca turist as mai fi stat 6 luni sigur.
Si sorry, daca am ratat vreun eveniment pe-aci, dar am trecut peste vreo multe capitole si s-a prins de mine ca apa de rata. Matilda, ca Simonna!
Noh mai viu acuma ca mi-am facut curaj si am spart gheata.
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Deci intzeleg ca avem alegeri:
http://www.cbc.ca/canada/story/2008/09/07/election-call.html
Doream sa va intreb, ca sa nu fac vreo gafa, voi atzi dori sa discutam la Sezatoare despre alegeri? Eu nu doresc - Doamne fereste - sa sadesc sambure de discordie - dar as dori sa aflu si parearea voastra care atzi trait in ultimii trei ani in Canada (la sf lui nov se fac 3 ani de cand am plecat noi din Canada)
Cred ca, cu cat aflu mai multe de la voi (nu numai de la news on line), voi fii pregatita sa votez in cunstiintza de cauza...
Multzumesc frumos!
Va tzuck si o duminica faina va doresc!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Andy08 spune:
Oanagabriela: Multumesc mult.
Carmen: Si mie mi-e tare dor de Timisoara. Tare iubesc orasul ala...mi-e dor de o toamna in TM, sa ma plimb pe anumite strazi, sa vad anumite culori... Stii ce am observat? Ca toti romanii din Ca ce au stat in Timisoara, vorbesc cu drag de orasul lor.....Noi am fost vara trecuta si ne-am simitit f. bine.
Andy 25+
carmençita spune:
Salut din nou,
Normal ca n-am putut sa dorm, cum sa ma culc pe-o ureche cand scoala feciorului nu era listata? Trebuia macar sa inteleg despre ce o vorba. Asa ca mi-am facut temele. Ia uitati ce am gasit :
http://www.meq.gouv.qc.ca/donneesparecole/
Sunt aici clasificari in functie de mai multe criterii printre care venitul familiei (Indice du seuil de faible revenu=procentul celor care consacra mai mult de 20% din venitul lor pt. mancare, chirie si imbracaminte-nevoi primare), inactivitatea parintilor in campul muncii sau in functie de procentul de parinti (de fapt se refera la mame... am inteles eu bine? tatii de ce nu sunt luati in calcul?) care nu au studii superioare, nici diploma de secundar, adica mamele care au ca studii-primare sau primar si secundar fara sa fi absolvit secundara, adica fara diploma =Indice de milieu socio-économique (IMSE)
De fapt acel IMSE se compune 2/3 din procentul de mame cu studii sub medie-fara diploma de secundara si 1/3 din procentul de parinti casnici. Eu asta am inteles.
Printre listele puse pe sit-ul Ministerului de inv. din Quebec, am gasit si o lista cu toate scolile si procentul de absolvire al elevilor, mie mi se pare mai important de luat in calcul.
Pe scurt aici e explicatia indicilor
DÉFAVORISATION
L’ensemble des indices ci-dessous sont des indices qui se rapportent aux caractéristiques du milieu d’origine
de chaque élève de l’école et non pas à sa situation familiale propre. Ceci crée nécessairement une distorsion.
Par conséquent, on ne peut affirmer qu’une école est constituée d’élèves défavorisés, mais plutôt que cette
école est composée d’élèves venant de milieux défavorisés.
• Indice du seuil de faible revenu des parents (SFR): Cet indice calculé chaque année par le MELS
pour l’ensemble des écoles publiques primaires et secondaires du Québec est essentiellement un indice
de faible revenu.
• Indice de milieu socio-économique (IMSE): Cet indice est calculé chaque année par le MELS pour
l’ensemble des écoles publiques primaires et secondaires du Québec. L’indice IMSE tient compte pour
deux tiers de la scolarisation de la mère et pour un tiers de l’inactivité des parents.
• Rang décile: pour l’indice SFR ou IMSE, le rang décile permet de classer les écoles primaires et
secondaires dans dix groupes de taille équivalente (en nombre d’élèves). Les écoles dont le rang décile
est 10 font partie des plus défavorisées de la province, alors que celles comportant l’indice 1 sont les
plus favorisées.
• Indice global de défavorisation: Cet indice est calculé chaque année par le Comité de gestion de
la taxe scolaire de l’Île de Montréal pour l’ensemble des écoles publiques primaires et secondaires de
l’Île de Montréal. L’indice IGD est composé des variables suivantes: faible revenu, monoparentalité
féminine, scolarité de la mère et inactivité du père.
N-am terminat de studiat, tema e vasta, vedeti si voi acolo daca va intereseaza.
Carmencita,
Bebe Cristian 1 an si Alex 12 ani
ange spune:
o doamne! crosetati nu gluma la sezatoare
vazui nume noi.bun venit!
Eu am bagat hei rup la domiciliu.Le-am varuit camerele copiilor(Dana asta din cauza copiilor tai),am transformat garajul in "parc exterior"(mi-a ramas de varuit si de intins mocheta "trafic greu").
Apropo de graj.cunoasteti pecineva care pune geamuri pe usa de la garaj?Ati facut asa ceva?
Am chemat pe unica(cica) companie din America de N.(hai ma scutesc!) care se ocupa cu montatul usilor de garaj cu poarta pieton si geamuri integrate in ea si mi-au cerut 3000$ Colegul de nervi a zis ca decupeaza el usa si pune geamuri de cabanon.Sa va tzineti ce m-oi infige cu capul in peretele rosu cand voi pune folie de plastic in loc de usa de garaj
andy,electrician roman am eu.baiat meserias cu licenta.el mi-a pus toate neoanele la gradi,priza la piscina,lustre prin casa,am schimbat chiar si curentul la vechea casa.daca vrei iti trimit nr pe p.m.
laura,da ai dreptate.Ruseola nu-i in ro. si nu-i acelasi lucru cu rujeola.Am avut doar 2 cazuri la gradi.sper sa fi trecut.
nelia,bun venit calatorilor.A crescut Agata?
olga,un gand bun.ai grija de tine cat poti de mult.Ce face Tony?
sunt in cautare de "caniche miniature".cunoasteti vreo ferma producatoare de caini? astazi mergem sa vedem unul la un nene dar totusi inclin sa cumparam din ziare.Daca nu-i cumparam Maiei caine cat de curand ma duc cu capul.Ma dispera zilnic.Puteti crede ca am un copil stresant care in afara de "vreau catzelus maman" nu stie altceva?
o duminica faina
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
carmençita spune:
Eu mai am de cautat inca modalitati de transport pt. al meu baiat, cel mare la scoala. Am invartit pe toate partile, am cauta co-voiturage, ne-am gandit sa platim pe cineva sa mearga sa-l duca si sa-l aduca, pt. ca nu e f. aproape si ar trebui sa schimbe 3 autobuze (dintre care unul circula din 30 in 30 min) sau daca nu autobuz-metrou-autobuz. Inca n-am gasit varianta finala, dar se pare ca n-am de ales o sa trebuiasca sa conduc, insa mai am de asteptat ceva cu aprenti-ul in mana, ce sa fac daca m-am trezit tarziu sa dau examenul teoretic?
Altceva am vrut sa va spun, de fapt sa va intreb: voi ati stiut ca scoala trebuie sa ramburseze parontilor banii pt. abonament la transport in comun, in cazul in care nu poate asigura ea transportul cu autobuze scolare?
Eu asta am gasit, pe sit-ul comisiei noastre scolare
5.2.1 La commission scolaire détermine annuellement les modalités de remboursement aux parents, en totalité ou en partie, du coût du transport public.
Carmencita
columbiana spune:
Nelia, lamureste-ma si pe mine ce e bun si ce e rau cu scolile astea, ca-s mai ; adica vad ca scoala internationala de Montreal are, de ex indicele acela de saracie 10, uite:
762284 École internationale de Montréal 37.39 10 17.82 6 622
pe cind scoala fiului meu- teoretic- sta mult mai bine:
831003 École Fleur-de-vie 18.59 6 16.39 6 314
si totusi, mi-e greu sa cred ca scoala lui Tudor, chiar daca eu sunt foarte multumita de ea- este mai buna, mai bine cotata decit scoala internationala; si nici faptul ca parintii de aici stau mai bine material decit parintii copiilor de la internationala nu ma incalzeste deloc- vreau numai sa inteleg cum tragi tu, fetele concluzii din clasamentele astea- care-i buna si care-i rea, ca-mi scapa. mersi!
Mihaela/miikon, nu m-am suparat deloc, doar m-a nedumerit postarea ta; eu nu-mi fac titlu de glorie nici din saracie nici din bogatie, nu consider caracterul omului legat de salariu, bogatie, saracie, nu consider ca avem ceva merite speciale atunci cind suntem mai bogati sau mai saraci- nici o directie- nu-s genul Robin Hood nici nu ador capitalismul feroce, undeva la mijloc, asa ca sincer- m-a nedumerit constatarea ta- adica nu vad nici o legatura intre noi-perosnalitatea nostra si caracterul fiecaruia (si sper nici sa nu apara pe aici) si veniturile de la care am venit sau care le avem sau le vom avea cindva.
Loreleim, eu voi vota prima data , si cred ca voi vota cu partidul lui Harper; desi liberalii sunt mai aproape de gindirea mea decit conservatorii, nu-l suport de nici o culoare pe S.Dion, mi se pare un lider total lipsit de carisma si o pierdere pentru liberali; na, am zis-o, ca mie-mi place sa discut politica (chiar daca nu ma pricep )
http://www.floriinro.ro/
carmen77 spune:
Ange, uitati-va si pe Lespac, uite ce am gasit eu: http://www.lespac.com/search/detail.php?PHPSESSID=1e93e8e6e1df19f82e1249bdd22c2f58&infst=RK_7376459%3B&cp=11®ion=&num_reg_ori=8&gr=2&majalerte=&a=7376459&o=%2Fsearch%2Findex.php&r=1651&liste_ville=&listcmp=&parindex=0&page=1&total=291&nbrpages=37&visite_recherche=&categorie_titre=%5BAnimaux+-+B%EAtes%5D&idcookie=36af7a3dc0bd3fb5b37e5eb0389c814a&zc=11&zg=2&priorite=&orderby=distance&mots=caniche&distancemax=0&agemax=0&liste_region=&catgr=c11-2&R01=B&prix_de=0&prix_a=0&R02=0&R03=0&R04=0&annee=0&type=0&etat=0&no_region_de=0&no_region_a=&no_region=&prio= . Sunt super cute, buni de smotocit .....
columbiana spune:
Mqqm, perla rara esti matale, ma bucur c-ai revenit! noi tot asteptam cu rabdare poze frantuze
Ange, spor la munca! noroc ca nu citeste fiu'meu, si el ma omoara cu catelu (saracu!), dar pina acum ta-su s-a opus categoric si eu n-am spor sa-l combat pentru ca n-am energie p0entru viitoarele dezbateri furtunoase in casa pe tema catelului :-)
http://www.floriinro.ro/