Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ana - itzi urez la cat mai multe votari canadiene Eu ma gandesc serios sa votez cu Liberalii (vezi ca nu zic - cu Dion - ca si eu il vad ca pe un om "fara coloana"... desi in politica nu stiu daca acest lucru nu poate fii considerat si o calitate - adica "se indoaie" dupa cum "bate vantul" - flexibilitate adaptablitate la schimbare open minded - deschis la idei noi ) deoarece cred ca un guvern minoritar (indif cine castiga algerile ar fii bine sa nu fie majoritar ) lucreaza mai bine sub presiunea opozitziei si nu-si poate face de cap dupa cum i se nazareste. Ce tzi-a placut saunu la Conservatori in anii domniei lor? Dar la Liberali? Ce le-ai cere celor care vin sa faca pt ca tu sa fii mai multzu in Canada? (intreb deoarece nu stiu cum s-au schimbat lucrurile - in bine sau in rau - in acesti ultimi 3 ani)
Ange - spor la treaba! Eu am fost sfatuita - de catre o dna care ani de zile a crescut caini de rasa pt show-uri si a fost de-asemenea si judecator in competitzii canine internatzionale - sa ii iau caine Gabrielei doar cand va avea varsta de 10-12 ani si va fii pe deplin convinsa ca si-l doreste, cu toate obligatziile ce-i revin ca stapan de caine.
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Si uite o "boala" de care eu nu am auzit niciodata... dar ca parinte sunt cu ochii in patru si sper sa nu trecem prin asta... Da' nu se stie niciodata...

Pupils suffer 'school phobia' as term starts
Tracy McVeigh, chief reporter The Observer,
Sunday September 7 2008
Article history

For tens of thousands of English and Welsh schoolchildren the start of the new school term this month will be so traumatic that it will make them ill. Doctors and psychologists are seeing a 'significant' increase in the numbers of children suffering from a condition dubbed 'school phobia' and are bracing themselves as children are most at risk of developing the condition at the start of the school year.

School phobia is already estimated to affect one in every 20 children and now experts believe the trend towards bigger schools in the UK, particularly in England, an increase in childhood obesity and bullying, is making the medically recognised condition far worse.

The condition - also known as 'school refusal' - can, if left untreated, bring on physical symptoms such as vomiting, headaches, fatigue and panic attacks and sufferers run the risk of carrying anxiety phobias into adulthood.

Mark, 14, developed school phobia when he moved from his Wiltshire primary school into a large London suburban comprehensive. It took 18 months for him to be diagnosed, during which time his mother was threatened with being taken to court over his 'truancy'.

'It's like you are just frozen,' explained Mark. 'I felt allergic to the building. I didn't want to kill myself or anything, but I didn't want to go to school. It's like you just can't, my legs wouldn't work and it made me sick.'

Dr Nigel Blagg, a psychologist and author of School Phobia and its Treatment, said: 'The saddest thing about children going undiagnosed was that the phobia can lead to lifelong problems. All the evidence shows that the best way to deal with this is to get the child back to school and routine as quickly as is possible.'

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Ana, eu am inteles tocmai invers, indicele de saracie arata cat la suta din total folosesc mai mult de 20% din venit pt. mancare, chirie si imbracaminte, deci cu cat e mai mare, inseamna ca e mai mare numarul familiilor sarace din totalul familiilor din scoala respectiva. Celalalt indice arata cat la suta din parinti au studii medii, fara diploma de secundara, deci ar fi recomandabil sa fie cat mai mic, cu toate ca pt. mine cel putin nu spune mare lucru despre scoala respectiva, poate despre zona unde se afla scoala si persoanele ce locuiesc in zona. Da' poate n-am inteles eu bine, cine are o alta interpretare, poate sa ma contrazica.

Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 12 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Anaera doar o gluma, chiar daca nu a fost inteleasa asa.Si oricum nu avea legatura cu caracterul cuiva, ci doar cu mentalitaile actuale din Romania, de genul ai bani esti realizat inseamna ca esti destept, nu ai bani esti un ratat. Nu conteaza cum i-ai obtinut, in marea majoritate.

Despre indicele acela, la mintea mea, se ia populatia cartierului nu copii din scoala. In general. In functie de datele din recensamantul din 2006. Nu conteza ca la scoala respectiva copii sunt selectionati si vin de peste tot. Asta nu se ia in calcul. Se considera doar nivelul de saracie , in general, din cartier. Si asa iese ca Scoala internationala are 10( ca asa e cartierul considerat CdeN sau NdG) iar o scoala din Laval are 6. Banuiesc ca e un cartie bun pt. locuit, cel din Laval.
M-am uitat si la cele care au 1. De ex. Rosemere nu stiu nici unde e bine, dar in Boucherville stiu sigur ca e o zona super in care , vorba fratelui meu care a distribuit ziare pe acolo, cand calci pe peluza zici ca e covor persan...... Si scoala École Les Jeunes Découvreurs care e acolo, vad ca e foarte bine cotata.
M-am uitat si eu la cele care au indicele 1. Si mi s-au parut ca sunt zone bune. Dar nu am timp acum sa caut la Statistique Canada sa vad daca e adevarat.
In concluzie, tabelul e bun orientativ, dar asta nu inseamna ca tine cont de toti factorii, ca de ex. clasele speciale internationale.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Carmencita,Mihaela, asta am inteles si eu, si tocmai de aici nedumerirea, dar nu mai dezvolt; am...priceput.

edittez, vroiam sa spun ca de fapt statisticile alea ne ajute mai mult pe noi parintii sa ne alegem daca vrem si ne tine buzunarul sa locuim intr-un cartier locuit de populatie cu venituri cit mai mari, de ex, pentru ca altfel scolile internationala mi se par o optiune extraordinara (pentru copii care invata bine) sa impaci posibilitatile proprii cu o scoala buna; pentru ca altfel eu am vazut scoli despre care stiu sigur ca sunt execrabile (La Source- de ex) cu indice bun-mic al veniturilor si studiilor locuitorilor din zona;
Mihaela, Rosemere e o zona foarte faina pe Rive Nord, cu case tip conace, in mare parte;

tocmai am vorbit cu mama si mi-a spus ca o fosta colega de clasa a murit in accident rutier azi...vai de ea circulatie din Romania.

Loreleim, conservatorii au promis niste reduceri de taxe, banuti pentru copii, etc, si s-au tinut de cuvint cu tot ce-au promis; lumea le reproseaza participarea activa la razboi alaturi de SUA; pe de alta parte povestea cu P.Martin si mita imi da retineri, iar politica agresiv verde a lui Dion nu-l face prea atrectiv ca PM in ochii mei.

uite-aici cite ceva despre ultimele declaratii ale lui S.Dion:
http://www.thegreenshift.ca/default_f.aspx?frame=hometiles_f.aspx

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Si eu votez prima data!!!!
Trebuie sa fac ceva? Sa ma inscriu? Cum se desfasoara si unde?
Sotul meu era chiar entuziasmat. El care in Rom nici nu auzea de ideea de a se duce la vot.
Mie personal nu-mi place Harper ca stil persoana.., nici Dion, pe care l-am vazut la 10 m distanta la un fete de canada la Quebec , imi inspira soarece de bibloteca, nu lider.
Noua ne ramane Layton, de care imi place. Sau verzii. Ca observatie, nu m-am uitat pe programe inca, vorbesc de impresia generala instinctuala.
Oricum sa nu ne enervam inutil, ca din cate am observat eu in tara asta, functionarii conduc si iau decizii. Politicienii nu sunt asa de importanti ca la noi. Adica nu sunt chiar lasati de capul lor.E un intreg mecanism de luare a deciziilor peste care ei nu trec asa usor.Asta am vazut-o din interior.

Si Ana, si eu am aceeasi senzatie. e buna la alegerea cartierului. Macar mediu 5-6 si sa evitam cele de 10. Chiar daca si asta e imposibil in primii ani de dupa emigrare.
Si oricum multi din copii din familiile bune se duc la scolile private, nu la cele din cartier.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

mikiion, noi luam Casata si Tartuffo de la Mayrand, sint f.bune.

Am si eu o intrebare: cine imi poate recomanda un notar roman civilizat la Montreal.

Mergi la inceput

oanagabriela merci.
De curiozitate, de ce roman? Ca sa faca si traduceri? Unele servicii notariale pot fi gratuite la primarii sau alte centre comunitare.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Oanagabriela, uite:

Carolina Cernica
507 Place d'Armes, bureau 1300
Mtl, H2Y 2W8, TEL: 514-282-1287, EXT: 223
carolina.cernica@notarius.net

noi am vindut prima casa cu ea, a fost notarul cumparatorilor, dar am fost foarte multumiti; mult mai multumiti decit de cea quebs cu care am cumparat casa asta.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Ange: Da-mi, te rog, nr. de tel. al electricianului. Am mai facut si eu rost de un nr. si sa vedem care este disponibil. Multumesc.

De firma de schimbat geam la garaj nu stiu, din pacate. Pt. noi e prima casa si abia acum incepem sa cautam diversi mesteri.

Andy 25+

Mergi la inceput