Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Oanagabriela: Eu nu am lucrat cu nici un notar roman, dar am anuarul Pagini Romanesti si sunt 3 nr. de tel. de notari romani. Ti le trimit pe PM.

Andy 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Oana, noi am cumparat casa cu :
Anton Morogan Notaire
376A, boulevard Saint-Joseph Est, Montréal, QC H2T 1J6
N° de téléphone : 514-678-6766

este pe lg. voi.
Lucreaza ok.

Noi azi am fost la parc Safari, a fost tare frumos, multe animale, si ce este mai important copiii au fost tare cuminti.
Acum trebuie sa ne pregatim de o noua saptamana.

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am terminat tot de citit, ca am intrat pe site-ul pus de Carmencita si m-am pierdut in statistici. M-ar fi interesat sa gasesc clasificarea scolilor primare in functie de absolvire sau cum ai spus tu, dar nu am gasit decit la secundare... ma ajuti?

Ana, pai sa stii ca nici eu nu inteleg mai multe decit tine, atit doar ca poti sa te orientezi cind iti iei casa dupa aceasta lista, exact cum a explicat Mikkion. Singurul lucru pe care l-am inteles eu, adica asa mi-am explicat eu faptul ca scolile despre care auzisem ca sint bune sau nu sint pe acea lista cam pe unde banuiam, este ca saracia influenteaza multe in lumea asta si deci si educatia si invatatura. Cu cit cartierul unde este scoala este mai sarac, familiile din care provin copiii respectivi mai defavorizate, cu atit cred eu scade si calitatea invatamintului. Nu e o regula, exista si exceptii, dar in general pot fi privite lucrurile si astfel, mai ales aici. Mai ales atunci cind alegi un cartier in care sa locuiest pentru citiva ani, adica iti cumperi casa. E mult mai complex site-ul dat de Carmencita, numai ca eu nu am rabdare sa citesc tot ce scrie pe acolo, nu am stat niciodata bine la tabele si statistici. Asa ca, daca cineva intra pe acolo si gaseste o clasificare a scolilor primare si dupa alti indicatori, cum ar fi note, admitere la secundare... poate spune mai departe unde trebuie sa ne uitam.

Ma duc sa citesc ce ati mai scris si daca mai am timp sa mai scriu ceva, ma intorc si scriu, ca astazi nu am pus mina pina acum pe calculator. Se vede ca nu mai sint singurul lui proprietar!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

mikiion, ne trebuie notar roman pentru o procura in romaneste, pentru ca sa ne depuna cineva cartile de munca in Romania. Cum noi nu mai avem pasapoare romanesti valabile, nu putem autentifica procura la consulat, deci ne trebuie un notar roman, ca se fie mai usor sa-i explicam ce avem nevoie.

Multumesc pentru raspunsuri.

Lorelaim, noi votam liberal, din principiu si fara iluzii , sau poate nu votam de loc (ca protest )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Nelia, imi pare rau ca treci si tu prin asa momente cu Agata, crede-ma ca stiu cat stress ppune o astfel de atitudine arborata la o varsta asa frageda…macar tu poti fii multumita ca fetita la sf anului are rezultate ff bune, insa Ioana mea e asa de ametita si neatenta incat isi pierde concentrarea, nu depune destul effort si rezultatele anul trecut nu au fost prea bune.
Sper ca anul acesta se va aduna mai mult si va progresa.
Imi zic mereu sa fiu calma, cat mai calma, dar cred ca eu una o voi lua raznaaaaa !

Nelia, postarea ta despre scoli e doar pt cele din Quebec ori pt toata Canada ? E vb de Frasier institute ?

Fetelor care tot postati pe subiectul cu El-Dorado, va rog nu-l mai bagati in seama, pe mine m-a provocat si am raspuns pe la pag 10, dar am vazut ca e o discutie doar cu peretii…
ce-mi mai place mie cand vine cineva care nu m-a vazut niciodata, nu ma cunoaste, sa-mi zica ce prost o duc eu, ce nasol e-n Canada, toate info fiind furnizate de-un var ( asta e o functie tare importanta, toata lumea are macar unul si nerealizat in Canada) care in 8 ani nu adunat 1200 de cad sa se intoarce acasa…mai bine pastrati-va energia pt altceva.

Lorelaim, daca voi va descurcati cu banii ( si cred, la cum ne-ai povestit tu cat esti econoama) eu as zice sa stai casa si sa cresti pe Gabisor.
Eu una oricand as sta acasa, m-as ocupa mult mai temeinic de amandoi, as avea si timp de mine, as mai exersa arta culinara, pe scurt, ar fi o mare implinire pt toti. Dar din pacate noi nu putem
Si la ce vrei sa mergi la scoala, la sue ? Mult success !
Cat despre alegeri, nu au fost acum 3 ani ? De ce acum avem anticipate ? Mie chiar mi-ar place o discutie aici, sa inteleg care e sistemul lor politic.

Oana Gabriela, vreti sa va depuneti cartile de munca din Ro pt pensie ? Ca sa se dea pensia aici cand ajungeti la varsta de pensionare ?

Si ca sa nu uit, sa ne traiesti Marule, nasa mare ! Sa-ti traiasca finutzul, sa fie sanatos, destept si norocos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit ce ati mai scris... in timp ce Agata a dat teste. Am o carte cu teste pentru clasa I si am prins-o: nu-i place sa invete, insa ii place sa faca la teste tot! Si ii place sa fie testata, adica nu sa scrie sau sa citeasca asa, in gol, fara nici un rezultat, ci sa fie un test, de o pagina si sa ia 100% si eventual si sa cistige ceva. Asa o ia ca pe un joc, de doua ore imi tot cere sa-i dau teste si nu s-a saturat. Macar facindu-le si tot va invata cite ceva, plus ca-si aminteste treptat clasa I. Bine ca macar stiu cum sa o iau... am gasit o metoda prin care o pot pune in fund pe scaun si sa lucreze.

Voiam sa spun mai multe, dar pina am prins si eu rindul la calculator si am citit, mi-a expirat timpul, ca vine programul de seara. Poate adorm trupa repede si mai intru dupa... desi nu cred.

Ah, Laura, e pentru Quebec, dar nu e decit o lista orientativa, mai mult pentru cartierele in care sa-ti alegi casa...

Oana si celelalte fete, deci pina la urma cum e cu cartile de munca? Trebuie depuse pina pe 30 noiembrie, e valabila aceasta data pentru toata lumea, chiar daca mai avem atitia ani pina la pensionare? Voi cum faceti? Octav a fost la casa de pensii si aia nu stiau mai nimic pe acolo, a plecat nelamurit, la fel cum s-a dus.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nelia, eu nu mai am cum le trimite, asta e, oricum nu mi se pare logica istoria cu termenul asta de 30 noiembrie; apropo de scolari, acum aud de sus scandalul intre barbatii mei cu culcarea; televizomanul al mic face ca trenu' ca-l pune ta-su la culcare si nu i -sa terminat nu-stiu-ce emisiune pe tele-quebec; numai cu scandal si circ il scot afara la aer, cu bicicleta a iesit doar dupa amenintari; noroc ca vrea sa facem teme- cel putin azi am bagat tare doua ore, culegeri peste culegeri. clasa a treia mi se pare mult mai complexa decit a doua, parca intre a intia si a doua n-a fost saltul asa vizibil;

Denisa, eu raspund acolo la eldorado doar la misto, nu mai pun la suflet de pa la inceputul subiectului; nu vreau sa-i las sa traga concluziile dupa ureche despre Canada, ba ca nu poarta barbatii sosete albe (nici n-am vazut in cinci ani ce culoare de sosete poarta barbatii aici ), ba ca o fi, ba ca o patzi;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

oanagabrielaUps, ce complicat. Nu stiam ca-ti trebuie pasapoartele valabile a faci o procura. Si noi suntem la fel. Si oricum in mintea mea, nu-l intereseaza pe notar ce scrie acolo, ci ca eu jur ca spun adevarul si ca e autentica semnatura . Dar poate doar in mintea mea e asa.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

noi am fost la ferme azi, au fost deschise gratos publicului si ne-am facut asa si piata de legume bune si gustoase, ce am mancat bun courge poivre prajit, asa ca si cartofii prajitii, cu sare si piper....delicios, mi-am luat si eu 2 acasa si o sa prepar o portie saptamana asta....dup[a ce folosim zuchiniul, ca am luat o tona...

Steph a fost tare incantata, mai ales sa hraneasca oile si sa se plimbe cu tractorul si caleasca, iar daca era dupa ea ar fii cules toti merii....

A mai fost un fete intr-un parc, dar nu am avut timp sa mai ajungem

soata a ramas acasa si a facut curat si mancare, nici nu m-am suparat

Nelia nu am primit nici un mail.....esti sigura ca ai mail de la mine? in afar de privat?

Ange tzi-am scris un Pm, acum am un pic mai mult timp si o sa dezvolt mai pe larg subiectul...
Nu conseiez la nimeni sa-si i-a un caine din animalerie si nici pe lepac, un caine bun si sanatos, il cumperi de la crescator, care itzi da o mai mare garantie ca nu va suferi de probleme genetice in general, boli ereditare. catelusi din animalerie sunt despartiti de mama lor la varste fragede, nu au supt lapte suficient si in timp vor developa tot felul de probleme.

daca atzi mai avut un caine in Romania va ajuta, daca nu ganditi-va bine inainte la ce va imbarcati, este un suflet care va cere atentie si care va avea nevoie de exercitii....cand e mic, daca il iei de pui ai nevoie de mininm 3 luni cu program lejer, sa-l poti scoate afara des pana se obisnuieste afara

gandeste-te dinainte ce vrei de la cainele tau, trebuie sa-l inveti sa nu latre, unde are voie sa stea si sa intre, reguli de baza, nervi si timp...ce faci cand pleci in concediu, daca ai o urgenta la servici, la spital, cui il lasi, si la urgentele lui, daca nu-tzi cumperi asigurare sa ai deoparte bani alocati pt el, nu stiu daca stai in chirie sau la casa, dar in chirie nu multi accepta cainiii

eu lucrez relativ in domeniu, am lucrat intr-un pet shop in toronto, si dupa ce am vazut acolo nu-mi trebuie caine luat de la ei, si daca ar fii s-o i-au de la capat nu mi-as mai luat caine cu copil asa de mic....cum zicea lorelaim e bine cand e mai mare si isi i-a si o responsabilitate, pe de alta parte copilul crescut cu un caine se modeleaza altfel

ar mai fii multe de zis, da-mi un telefon cand ai timp

ma duc sa-mi intind niste haine si mai revin apoi

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

oanagabrielaUps, ce complicat. Nu stiam ca-ti trebuie pasapoartele valabile a faci o procura. Si noi suntem la fel. Si oricum in mintea mea, nu-l intereseaza pe notar ce scrie acolo, ci ca eu jur ca spun adevarul si ca e autentica semnatura . Dar poate doar in mintea mea e asa.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

mikiion, ai perfecta dreptate, poti merge la orice notar pentru autentificare, dar din comoditate, am prefera unul roman, trebuie sa ii explici mai putin.

Despre cartile de munca: a fost un articol in "Pagini romanesti" saptamina trecuta, in principiu trebuie sa le depui pina la 30 nov, dupa aceea cica platesti amenda (100$)...Se pare ca, daca dai imputernicire unei persoane din Romania, poate sa depuna cartea ta de munca la Oficiul de pensii unde locuieste respectivul, deci este oarecum mai usor. Pe urma ar trabuie sa ai si adeverinta de la facultate, care se depune impreuna si iti adauga anii de facultate la vechime. Noi am zis ca incercam, probabil ca nu vom avea mai mult de 50 euro in plus la pensie, dar macar mergem la restaurant de banii aia . Mai este o solutie, daca mai cunosti pe cineva pe la fostul loc de munca. o trimiti in Romainia si poate sa-ti depuna cartea de munca impreuna cu toate celelate (asta daca mai exista intreprinderea... ).

Pucku, legat de catei, sint absolut de acord cu tot ce ai spus. Si noi am avut catei (la un moment dat am avut 2) si in Romania si aici (adus din Romania) si intr-adevar este tare complicat in Canada, si in nici un caz nu mai vrem sa avem altul...Si noua Antonia ne mai spune ca vrea catel sau pisica, si ii raspundem f.sec ca daca vrea, isi va lua cind va fii la casa ei, si cu asta incheiem discutia. Pe ultimul catelus pe care l-am avut, l-am adorat, a fost copilul nostru timp de 13 ani, s-a dus cind Antonia avea 7 luni...Citeodata avem impresia ca a predat stafeta, si ca intre el si Antonia sint multe asemanari (asta ca sa va dati seama cit de mult l-am iubit ). Dar alt animal nu ne mai luam...

Mergi la inceput