Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

am uitat sa va zic unde am fost aseara, moulin a image, un spectacol la vechile silozuri cu lumini, reprezentand istoeria quebecului, vedeti aici cateva fragmente, din pacate nu e aceeasi luminozitate si pierde mult din spectacolul oferit ochilor nostri

http://www.youtube.com/watch?v=jw8rJve3Dck&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=48j-7ZSfp0M&feature=related

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

iar acum ma uit la

http://www.youtube.com/watch?v=Qn6LRzIS3NU&feature=related

lorelaim uite si aici un site mimtitel ce-i drept, dar are niste povesti haioase cu minstrel mouse
http://www.minstrelmouse.co.uk/

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Puku - multzam fain pt site-ul cu soricelul - de-abia astept sa-l ascultam (eu si Gabisor)
Miki - la cat mai multe votari canadiene
Ana - multzam fain de link - am sa citesc sa ma informez... Da' numai faptul ca promite taxe noi si ii da automat in cap lui Dion Oricum - acum vor incepe dezgroparea de "schelete" si isi vor arunca cate si mai cate unul altuia!
Oana - noi ne gandim sa votam cu liberalii DOAR ca sa mentzinem cata-cat echilibrul si sa nu permitem conservatorilor guvern majoritar... Eu sincer consider ca daca guvernul simte presiunea opozitziei atunci va lucra mai constiincios si nu se va da atat in "barci"
Laura - imi fu dor sa te mai vad pe-aici (parca ai mai aparut si in primele pagini ale capitolului, asa-i?) Intzeleg ca Ioana Nazdravana creste si vrea "drepturi" de om mare Ce sa mai zic eu de Gabisor care de la 4 ani "pune picioru'n prag"... cu taticul ei... ca la mine nu tzine figura (Noi in fam am "adoptat" un banc:
Tata catre Fiica cam "obraznicutza": spune-mi, cine-i sefu'n familie... tu sau ma'ta? )
In legatura cu "zapaceala" - incearca sa o invetzi sa se concentreze la cate un sg lucru odata... si sa-si faca liste (cu ce are nevoie pt scoala, pt excursii, chiar si rutina de zii-cu-zii) Si eu sunt mono-task si am avut caiete cu "to-do list" Ultimul meu sef mi-a zis ca nu stie daca asta e un defect sau... o mare calitate Deoarece eu prioritizam, ma focusam STRICT NUMAI pe ceea ce aveam de facut la un moment dat... si "lucram ca o masina" - cum tot el m-a complimentat (rapid si f eficient) iar apoi treceam la task-ul urmator... Nu sunt multi-task nici acasa (la bucatarie, cand eram la mama-acasa am spart la vase de fiecare data cand mama era cu mine in bucatarie si pur-si-simplu imi dadea mult-prea-multe comenzi in acelasi timp ) Este "defectul" meu si treebuie sa stiu sa-l folo ca o calitate... Asa ca poate Ioana are nevoie doar de un pic de ghidaj: "to do list", "prioritize", concentrare pe un sg task si apoi pauza si alt task la rand... Ce face David? zambaretz si mancacios ca de obicei?
Da, chiar daca NU sunt (inca ) ca d-na din acest art: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1052710/How-cash-strapped-teacher-beat-credit-crunch-living-1-day-YEAR-drunken-bet.html - sotzul are dreptate, mai bine mai sed un picutz acasa si ma ocup de Gabisor... baremi stiu ca atunci cand ne vom intoarce va vorbi engl... si poate-poate si ceva fr... Da, intentzionez sa ma duc la scoala la lb sue - in primul rand ca sa fiu capabila sa citesc facturile care ne vin (fara dictzionar in bratze) si apoi sa o ajut si pe Gabisor (ii citesc deja carticele pt 3-4 ani in sue... dar as dori pronuntzia mea sa fie cat mai apropape de cea sue)
Edit: ca am sarit peste ceva - tu ai dreptate ca alegerile sunt mult prea repede - si asta inseamna de fapt BANI ARUNCATZI! (banii luatzi ca taxe - nu banii din buzunarul propriu al politicienilor) de ce tzine musai si neaparat sa-si bata joc de niste milioane nenea Harper - si nu asteapta sa avem alegeri, asa cum el insusi stabilise, anul viitor in 2009? nu stiu inca - da' ma gandesc ca vom afla in timpul campaniei electorale

Ca si Laura - imi permit sa fac aici o observatzie - daca nu va este cu suparare: ATENTZIE LA SUBIECTUL "CANADA=EL DORADO" - nu stiu daca mi se pare mie sau acele pers care fac remarci rautacioase si belicoase sunt la acel subiect DOAR ca sa atzatze spiritele si sa enerveze din ce in ce mai mult... Personal nu cred ca mai are sens sa le dau nici un raspuns (documentat)... pt ca ele tot acolo sunt aruncand cu noroi (virtual )...

A, doar de amuzament - asa-i ca nu stiatzi ca in Suedika potzi afla veniturilor oricarui muritor de rand care lucreaza si plateste taxe acolo?
http://www.guardian.co.uk/technology/2007/jun/18/news.privacy
Pana mai anul trecut acest serviciu era pe gratis - acum se plateste 10kr (adica aprox 1.5$CAD)
O sapt faina va doresc

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Aseara ne-am tuns tot familionul si din nou (pt a nu-stiu-cata-oara) m-a batut gandul ca n-ar fii rau sa ma fac "hair stylist" (ca frizeritza - nu da bine)Daca vreodatavoi avea ocazia... nu stiu inca... da' nu sunt singura cu aceasta pasiune: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1052453/Fed-senior-doctor-quits-100-000-NHS-job-HAIRDRESSER.html

Lorelai

May 3, May 2, May 1

Mergi la inceput

Cand pisica nu-i acasa... soarecii joaca pe masa :-)
In traducere libera - adaptat situatziei - daca tati a plecat in Italia si copila e la gradi - mami, in loc sa invetze, pierde vremea pe I-net :-)
Tocmai citeam globeandmail.com si am ajuns la comentariile articolului:
http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20080907.welxnmain08/BNStory/politics/home
Cateva dintre f multele comentarii:
"J S from Canada writes: I'm hoping this election produces another minority government so our politicians understand we want them working together for the betterment of Canada rather than acting like elementary students on a playground.
Posted 07/09/08 at 11:16 PM EDT | Alert an Editor | Link to Comment
W M from Canada writes: This is an unecessary election. Harper could have lasted until next year, if he had any interest at all in respecting the limited mandate he received in the last election and working with the other parties. Instead he has chosen to break the spirit, if not the letter of his own election law, because he is desperate to get in an election (and exhaust the other parties finances), before a slowing economy makes the terrible fiscal choices he has made unavoidably obvious and before inquiries make his illegal election spending in the last election impossible to deny (and much harder to repeat). I have volunteered to work for the Conservatives on three seperate elections; however, this election, for the first time, I have decided to volunteer for the Liberals. Harper combines the intellectual arrogance of Trudeau and the ideological blinkers and mean spirited partisanship of a Dick Cheney (I used to say Chretien, but in truth, he has gone beyond that). I didn't vote for Trudeau or Chretien, and see no reason why I would ever vote for Harper.
Posted 07/09/08 at 11:16 PM EDT | Alert an Editor | Link to Comment
L M87 from Calgary, Canada writes: Ah, so it begins! I wonder why Harper wants to spend so much taxpayer money over an election in the midst of a recession. That would be the first question I would ask. Not only are there the sunk costs from the byelections that were cancelled (estimated at $4 million), but there is also the actual costs of the election (roughly $300 million) and the excess spending he has engaged in to woo voters (some of it may be productive, but it comes at a time when the federal government is already incurring monthly deficits).

Mr. Dion, Mr. Duceppe, Mr. Layton... I hope you guys are reading this. "

E adevarat ca Harper ar avea de gand sa privatizeze Health Care System? Voi ce stitzi de asta?
Va tzuck si am fugit la citit... nu-i greu de ghici ce.. asa-i? :-)

Tot citind - uite ca gasesc si o referire la art http://en.wikipedia.org/wiki/Security_and_Prosperity_Partnership_of_North_America si la paragraful:
"Criticism
CNN anchor Lou Dobbs argues that the SPP is part of a plan to merge the United States, Canada, and Mexico in a North American Union similar to the European Union,[11] which has been referred to in other news reports as "mythical" and a "conspiracy theory".[1] Dobbs claims that US President Bush who will be in office until January 20, 2009, will bypass Congress and create a Union based on a Texas highway corridor.
The Council of Canadians claims that the SPP extends the controversial "no fly list" of the USA, makes Canadian water a communal resource, and forces Canada and Mexico to adopt the USA's security policies.[12]
On May 10, 2007, Conservative MP Leon Benoit, chair of the Canadian House of Commons Standing Committee on International Trade, prevented University of Alberta professor Gordon Laxer from testifying that SPP would leave Canadians "to freeze in the dark" because "Canada itself – unlike most industrialized nations – has no national plan or reserves to protect its own supplies" by saying Laxer's testimony was not relevant, defying a majority vote to overrule his motion, shutting down the Committee meeting, and leaving with the other three out of four Conservative members; the meeting later continued presided by the Liberal vice-chair. [13] After these disruptions, the National Post reported on a Conservative party manual to, among other things, usurp Parliamentary committees and cause chaos in unfavourable committees. [14] [15] The New Democratic Party has also criticized SPP for being undemocratic, not open to Parliament, and opaque [16]; New Democratic Party leader Jack Layton described the process as not simply unconstitutional, but "non-constitutional," held completely outside the usual mechanisms of oversight. [17]
Some thirty US-based organizations also sent an open letter to Congress on April 21, 2008 criticizing the secrecy and lack of any sort of democratic oversight:
What differentiates the SPP from other security and trade agreements is that it is not subject to Congressional oversight or approval. The SPP establishes a corporate/government bureaucracy for implementation that excludes civil society participation. ... Facing a worrisome pact pushed forward in secrecy, it is time for Congress to halt this undemocratic approach and establish a process based on openness, accountability, and the participation of civil society. [18]"
http://www.canada.com/ottawacitizen/news/story.html?id=c6291848-5f41-4b72-831a-2e889cd6bb9e

Doamne cate dedesubturi sunt in politica... Cred ca si daca as sta 24/7 si as citi tot nu as putea cuprinde tot...

Lorelai

May 3, May 2, May 1

Mergi la inceput

Nu m-am putut abtzine - just for fun - am gasit un comentariu super haios la art: http://www.cbc.ca/news/canadavotes/story/2008/09/07/parties-campaigns.html

Comentariu
NDP Leader Jack Layton is looking for a new job.
"My friends, today Stephen Harper announced he's quitting as prime minister and so today I'm applying for his job,"

Dear Jack:
While updating our file of job applications, yours was folded into a paper airplane and was accidentally sailed out the window. Would you mind filling out the enclosed application and mailing it back to us in the shape of an airplane?
Sincerely,
the Prime Ministers Office

Lorelai

May 3, May 2, May 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Am si eu o intrebare mai ales pentru cele care stati in West Island. Ce scoli primare/secundare si colegii private francofone stiti voi in zona? Eu am gasit doar Charlemagne si Beaubois in Pierrefonds. Mai stiti si altele? Simi parca tu aveai fetita in zona.

Simi si Ktrinel daca va mai intalniti in Centre Ville la pranz, dati-mi si mie de stire, poate va acompaniez.

Lorelaim, eu am luat "Toute ma quatrieme annee" sa mai lucrez cu Seba in plus (are toate materiile ce le fac ei si au astfel de culegeri pentru toate clasele de primar). O sa ma uit acasa sa vad ISBN-ul daca te intereseaza. Uite www.pedagolivres.com/livre.asp?id=pzyjuugysa&/tout-mon-prescolaire/veronique-lefebvre" target="_blank">aici cartea pentru prescolari. Asta daca vrei sa faci cu ea in franceza.

Multumesc si o saptamana excelenta va urez!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fetelor, inca nu e iarna, sa aveti timp de scris in halul asta...

noi am botezat sambata la biserica, bebe David Valer, o dulceata, mi-a rupt mainile, un smecher si jumatate
ieri a fost petrecerea la Black Forrest Inn, Luarajr stie unde, si am dansat, am mancat, cumnata mi-a numarat feliile de tort mancate, fara numar, fara numar, ce sufletul meu, doar acum am scari, si sus si jos, mai dau eu jos din suncutze...

Acum ma "odihnesc" cu inceputul de an universitar care o sa ma scoata din minti, nu stiu cine prima data: profu sau studentii!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Maru, sa va traiasca finutul si sa fie sanatos! Si nasii la fel!

Lorelaim, am scris o parte din carti intr-o lista, o pun cu corp mic, o iei tu de aici si ti-o pui undeva, ca nu mai intru sa-ti trimit pe email, plus ca poate mai sint si alte fete interesate.

Pentru 3-5 ani, am facut cu ea din astea si am inceput si cu Tudora acum, de curind, plus puzzles cu cifre si litere si alte carti de colorat, de jucat:

Aprends les nombres – Les éditions Héritage
Aprends les lettres – Les éditions Héritage
Aprends à écrire les mots – Les éditions Héritage
Big Preschool workbook (ages 3-5) - School Zone Publishing Company
Mon livre de jeux amusants avec de plus 150 autocollants (3-5 ans) - Chantecler
Pencil-Pal Sotware Preschool (ages 4-6)
ABC – Dot -to-dot (ages 4-6)
I can Print A to Z (ages 4-7) – Trend entreprise

Maternelle
Toute ma maternelle, Collette Laberge – Caractere (din asta am lucrat pentru scoala internationala, foarte buna)
Maternelle maison – L'alphabet - Karole Lauzier, Yvon Roy – Lauzier Jeunesse
Maternelle maison – L'anglais – Karole Lauzier, Yvon Roy – Lauzier Jeunesse
Apprendre à écrire, c'est un jeu (4-6 ans) – Retz
Lire et compter (4-6 ans) – Boomerang
Les étoiles d'or – math (3-4, 4-5, 5-6, 6-7 ans – sint patru carticele) – Parragon (o editura din Anglia, foarte bune cartile penttru fiecare categorie de virsta)
Mon cahier de la lecture (4-6 ans) – Fleurus Enfants

1re année du primaire

Pour réussir en mathématique à l'école – Brigitte Vandal – Les éditions du renouveau pédagogique
Pour réussir en français à l'école – Brigitte Vandal – Les éditions du renouveau pédagogique
Réussis ta 1re année - français et mathématiqueDidier - culegerea din care am lucrat in fiecare zi suplimentar, foarte ajutatoare. Are si pentru clasa a II-a si asta si cea din care lucreaza baiatul lui Pitilache in clasa a patra, dar pentru a doua. Excelente!!! Nu mai stiu daca aveau si pentru virste mai mici, dar uita-te, pentru ca sint chiar bune.
Croque-math – France Choquette, Mario Ducharme (conforme au nouveau programme du ME du Qc) – Trécarré (Québecor media)
Croque-dictées – Diane Boileau – Trécarré
Croque-anglais – Suzanne Fournier, Charles Côté – Trécarré

Preferatele Agatei in clasa intii:
Addition et soustration (Feuille d'exercice avec autocollants) – Trécarré
Pas de problème – Mathématique – Pierrette Tranquille, Francoise Tchou – Didier
Amuse-toi avec Mico! (français, mathématique, anglais – Duc-Diem Hua – Didier
Feuilles d'exercices Calcul, Feuilles d'exercices Écriture (pentru 6-7 ans si 7-8 ans, erau pentru toate virstele, sint niste foi de teste scurte, de un sfert de ora maxim, detasabile, ff bine facute), de la Chantecler
Livret d'activités avec autocollants et diplôme d'honneur) – MFG éducation – 30 teste de 30 de minute fiecare, f bune, am vazut ca sint pentru toate clasele de la maternelle pina la a sasea primara, eu am doar pentru pentru clasa I si a II-a.

Mai fac cu ea si ii place la nebunie si mie la fel din:

400 questions et réponses (8-12 ans – o carte sub forma de jocuri, cu poze, cu intrebari de cultura generala – norocul meu este ca sint si rapsunsurile ) – Les éd. Caramel
125 questions et réponses sur l'Europe (la fel) - Les éd. Caramel

Am cam tot atitea si pentru clasa a II-a, dar de care nu ne-am apucat, pentru ca nu am terminat clasa intii, facem temele doar si in rest le terminam pe cele de clasa intii ca sa ne aducem aminte si apoi trecem la cele de clasa a doua. Mai avem si inca vreo 40 de carti si carticele in romaneste, pentru 3-8 ani, printre care si manualele si caietele scolare dupa care se studiaza in anul pregatitor, clasa intii si clasa a II-a in Romania. Sint mult mai avansate decit ce se face aici si daca intre 3 si 5 ani am facut, dupa am facut foarte putin, mai ales la matematica, unde e clar ca se invata mai mult decit aici, dar la romana nu m-am prea bagat decit la citit, pentru ca ei scriu legat, iar aici am inteles ca la anul vor invata sau anul asta, dar spre sfirsit. Deocamdata ea scrie de tipar. Daca te intereseaza, fac o lista si cu cele romanesti. Eu am scris si clasa intii pentru ca in unele dintre ele sint exercitii la inceput care merg si pentru 4-6 ani. Ar mai fi carticele pentru citit, are si cumparate, dar cele mai multe le imprumutam de la biblioteca. Sint cele cu povesti din care citim noi, majoritatea in romaneste, dar are si carti cu scris mare pentru citit acum (in engleza si in franceza), in general povestile clasice si unele care mi-au placut mie.

Am scris tare repede si lista si tot, daca sint greseli sau nu gasesti ceva sau nu intelegi, intreaba-ma si rectific. Sint tare ocupata, mi-a trebui asa o zi cu 25-30 de ore ca sa pot face tot. Sau mai bine un ajutor de nadejde, dar de unde sa-l iau!?!

Am editat ca sa fac cu bold pe cele care ne-au ajutat cel mai mult.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Roxana, uite aici adrese cu scoli primare si secundare.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_%C3%A9coles_secondaires_priv%C3%A9es_du_Qu%C3%A9bec

http://www.citesnouvelles.com/article-229496-Ecoles-primaires-publiques-francophones-Commission-scolaire-MargueriteBourgeoysJoseph-Henrico-20-Maughan-Rd-Baie-dUrfe.html

Nelia, alea cu croque le-am parcurs si noi, sunt curioasa de cea cu 400 intrebari si raspunsuri, am s-o caut si eu, mersi!

Lorelaim, ma distrez de azi-dimineata citind comentariile la articolul pus de tine cu alegerile , misto!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput