Sezatoarea canadiana (103)
Raspunsuri - Pagina 5
oanagabriela spune:
Ana, iti doresc sa te refaci cit mai repede si succes micului scolar.
Carmen77, tare frumosi sint baietii tai. Din ce scrii ati avut o vacanta f.frumoasa.
Nelia, bine ca ti-au venit calatorii cu bine si in mare forma . Dentistul lui Antonia nu prea vrea sa-i faca sigilare, desi eu il intreb de fiecare data. Ca in orice, parerile sint impartite. Daca as insista, i-ar face, inca ezit...
Despre uleiuri: sotul le cumpara sau de la Cosco sau de la Mayrand (varianta italienilor de Cosco). Mayrand este in est, pe linga autoruta 40, au tot felul de alimente importate din Italia (mie imi plac dulciurile si inghetata ).
Uleiul de salata - il ia in jur de 8 - 12 $ litrul, trebuie sa fie extra vierge, premiere pression au froid, 0.5% aciditate , marca nu este f.importanta (din Italia sau Grecia).
Uleiul de gatit - il ia in jur de 5 - 5 $ litrul, la fel marca nu este f.importanta .
Uleiul de simburi de struguri: bidoane de 5 litrii la 25 $, noi avem marca Aurora, luat tot de la Mayrand (se pare ca este cel mai ieftin la ei).
Antonia va merge intr-o tabara de 4 zile la inceputul lui octombrie in Estrie, deja topaie de fericire...Altfel au inceput scoala serios, au deja teme in fiecare zii, dar in schmib au murit de cald in clasa . De miine merge si la piscina cu clasa, iar de simbata viitoare i-am luat curs privat de inot, in speranta ca va invata mai repede si mai bine.
lorelaim spune:
Fetelor dragi va tzuck si va spun ca la viteza cu, care scrietzi nu mai apuc sa va citesc... decat asa mai pe diagonala... iar pozele nu le-am vizonat. Am sotzior acasa - care sta doar cateva zile si apoi luni o tuleste in Italia :-) asa ca ma ocup cat mai mult de el :-)... fac si mancare dar nu numai!
Un weekend placut va doresc si promit de martzi incolo sa revin in fortza :-)
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Tot eu
Mii de scuze ca va bazai cu o intrebare/rugaminte: ma putetzi ajuta va rog frumos cu recomandari de cartzi/web-site-uri pt home-schooling in engl si/sau fr? As dori sa continui engl acasa cu Gabisor si sa incep serios fr... dar nu am o programa sa stiu ce se cere la varsta de 4-5 ani... (dupa ceea ce fac la gradi sue nu ma pot lua... pt ca ei stau mai mult pe-afara si se joaca... deci nu vad ca ar face ceva "intelectual" la concret... ii lasa sa faca ceva puzzle si edu mi-a spus ca ii vor invatza ceva cantecele)
Orice sugestie este bine-venita!
Multzumesc din suflet
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
try spune:
Cine are o carte de invatat pt testul teoretic de examen de conducere in Quebec (dar sa fie in engleza)?
Ma refer de imprumut pt weekendul asta. Amicul nostru din Montreal are luni ex. teoretic si n-are inca o carte dupa care sa invete. Vine el o ia si o aduce inapoi.
Editez:
Am uitat sa va spun ca stau in Côte-des-Neiges.
Cel mai rapid ar fi s-o ia de la librarie ca am dat cautare dupa librariile care au la vanzare Driver's Handbook si e una in zona lor. Dar am zis ca poate e cineva aproape de ei care o are si o poate imprumuta ca sa le salvez 20$ ca stiti cum e la inceput, te uiti la fiecare cent.
try spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
Acum eu nu contest ce stie khristin, ca ea e in domeniu, dar la Roxana la scoala nu s-a pus niciodata problema asa, nici la JK, SK, clasa 1 si nici in clasa a doua. Ba in clasa 1 a fost cea mai avansata la engleza din toata scoala, si primea carti si teme mult peste nivelul celorlalti, de fapt temele ei erau mai complexe inca din SK, pentru ca era mai avansata decat altii. Profesoarele mi-au spus ca nu vor sa ii uniformizeze, ci le dau de lucru dupa capacitati, ca n-are rost s-o tina pe ea sa bata pasul pe loc, din moment ce poate mai mult. Poate treaba cu ESL depinde si de districtul scolar... insa totul se va clarifica la scoala la care vei duce copiii... Din experienta, ca suntem la a treia scoala in 4 ani, vad ca unele lucruri sunt diferite, desi doua dintre scoli sunt in acelasi district. Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Banuiesc ca Khristin s-a referit ca sunt considerati ESL probabil in urma unei scurte evaluari de catre cienva (invatattoarea etc.). Ea zicea ceva ca nu tine de inteligenta copilului, ci de acumularea lui in privinta limbii academice. Banuiesc ca daca nu-s lacune in privinta asta, nici nu-l considera pe copil ESL. Sau poate ca unele scoli sunt mai permisive, altele mai stricte. Sau tine si de logistica scolii. Intr-o scoala cu 2 clase I ce clasa de ESL sa mai faci?
try spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
Acum eu nu contest ce stie khristin, ca ea e in domeniu, dar la Roxana la scoala nu s-a pus niciodata problema asa, nici la JK, SK, clasa 1 si nici in clasa a doua. Ba in clasa 1 a fost cea mai avansata la engleza din toata scoala, si primea carti si teme mult peste nivelul celorlalti, de fapt temele ei erau mai complexe inca din SK, pentru ca era mai avansata decat altii. Profesoarele mi-au spus ca nu vor sa ii uniformizeze, ci le dau de lucru dupa capacitati, ca n-are rost s-o tina pe ea sa bata pasul pe loc, din moment ce poate mai mult. Poate treaba cu ESL depinde si de districtul scolar... insa totul se va clarifica la scoala la care vei duce copiii... Din experienta, ca suntem la a treia scoala in 4 ani, vad ca unele lucruri sunt diferite, desi doua dintre scoli sunt in acelasi district. Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Banuiesc ca Khristin s-a referit ca sunt considerati ESL probabil in urma unei scurte evaluari de catre cineva (invatattoarea etc.). Ea zicea ceva ca nu tine de inteligenta copilului, ci de acumularea lui in privinta limbii academice. Banuiesc ca daca nu-s lacune in privinta asta, nici nu-l considera pe copil ESL. Sau poate ca unele scoli sunt mai permisive, altele mai stricte. Sau tine si de logistica scolii. Intr-o scoala cu 2 clase I, ce clasa de ESL sa mai faci? Probabil ca cei cativa copii care sunt cosiderati de nivel ESL, sunt abordati separat in privinta temelor sau... sunt ignorati, in sensul ca ii lasa sa se integreze asa cum pot si doar mai arunca un ochi atent invatatoarea la progresele lor.
carmen77 spune:
Try, din pacate eu nu mai am cartea, am aruncat-o sincera sa fiu dupa ce si eu si sotul ne-am luat permisele aici, dar am gasit-o la Chapters: http://www.chapters.indigo.ca/books/Drivers-Handbook-Editeur-Officiel-du-Quebec/9782551179794-item.html?ref=Search+Books%3a+%2527quebec+driver%2527s+handbook%2527 ... e 11.95, deci nu o avere, si ma gandeam, daca chiar sunt f stramtorati cu banii, sa o ia de la chapter's, o foloseste 2-3 zile si o duce inapoi .. nah, nu foarte ortodox, dar ...
nelia spune:
Try, eu le am (sint doua). Pot sa ma duc pina la metrou sa i le duc, nu face mult pina la mine. Trimit numarul de telefon pe PM.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Mona_B spune:
Buna dimineata tuturor!
Daiopri, sunt in saptamana a 9-a si deja sarcina e destul de vizibilasi tocmai cand credeam ca voi scapa de greturile matinale- la prima sarcina au inceput dinainte sa aflu ca sunt insarcinata- m-am trezit azi dimineata in drum spre servici cu o greata teribila de m-am oprit direct in baienu mancasem insa decat 2 salty crackers si o banana plus cafeaua de rigoare, la care m-am decis sa renunt dupa ce termin pachetul.
A luat deja 2 kile in 2 luni, dar am mare grija ce mananc si cat de frecvent, la fiecare 3 ore tresa rontai ceva, de regula musli bagels sau branze de vaci uscata cu putin gem de guave migdale crude si incerc sa consum alimente bio pe cat posibil. Am citit undeva ca sunt mai bogate in nutrienti decat cele obisnuite iar fructele si legumele sunt mai bogate in antioxidanti decat restul...acum nu stiu cat e reclama si cat e realitate, insa sunt cert mai gustoase decat cele non-bio.
Mi-am cumparat deja 2 pantaloni pentru gravide sa fiu pregatita ca la partea de jos incep problemele.
Diseara avem dinner la seful acasa, iar maine fall sales conference la un hotel din zona sper sa fac fata.
Weekend placut tuturor!
Mona
Andy08 spune:
Mona_B: Sarcina usoara in continuare. Eu am avut cele mai rele greturi intre sapt.9-13, parca, cand nu puteam sa beau nici apa. Trebuia sa storc jumate de lamaie in cana cu apa ca sa pot si eu bea ceva lichide.
Try: Mari si frumosi baieti ai! E greu cu 2? Tu in ce oras stai? Inca nu va cunosc prea bine si cam incurc orasele in care stati...
Khristin, Daiopri: Cum mai sunteti?
Carmen: Si eu sunt din Timisoara....
Revin cu o intrebarea de acum cateva pagini pt. fetele din Montreal: cunoasteti vreun plombier, faiantator, electrician? Aveti idee cam ce tarife sunt (cum sunt, la ora, mp..)? Suntem in pline renovari...
Multumesc
Andy 25+