Sezatoarea canadiana (103)
Raspunsuri - Pagina 4
nelia spune:
Si un mesaj special pentru Olga: imi pare rau, abia acum am citit ca nu te simti bine! Sper sa depasesti acest moment, sa te refaci si sa te simti mai bine. Altceva nu stiu ce sa-ti spun pentru ca mie mi-e frica de exact ce ti s-a intimplat tie, de aceea nu am curaj sa ma urc la volan. Gindeste-te ca bebe din burtica e ca un buretel acum si tot ce simti tu ajunge si la el, indiferent ca e suferinta fizica sau psihica. Poate ca gindindu-te la el, vei putea trece peste ceea ce ti se intimpla. Te sun miine dimineata, pentru ca sint acasa, sper ca poti si vrei sa vorbim. Te pup!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
Carmen si fetele ce au intrebat mersi, merg spre bine; nu, nu sunt la job- nici pe departe- abia ma tirii cu masina ziua sa-l iau pe Tudor, cu centura pusa numai partea oblica, inca operatia e proaspata, in weekend dau jos pansamentele si nu conduc pe autostrada, inca am reflexele foarte lente si nu am putere de concentrare...da'trece...
am facut greseala sa intru iar pe subiectul ala cu ElDorado (deh, sunt plina de energie de la statul asta degeaba :-)), si nu m-am abtinut sa nu scriu, asa ca pentru un avertisment
http://www.floriinro.ro/
carmen77 spune:
Asa cum am promis mai devreme, am pus poze aici .
Nelia, nu mi s-a parut scump, noi am dat pe 3 zile 350 pe o cabana intreaga (mai mult casa), cu 3 dormitoare, unul cu pat queen, celelalte 2 dormitoare cu 2 paturi supraetajate (cele de jos de 2 locuri si cele de sus cu 1 loc), deci in total cazai lejer 8 persoane sau 2 familii cu copii. 350 pe 3 zile. Pe un weekend probabil ar fi vreo 300, dar daca ati mai avea o familie de prieteni sa impartiti, eu zic ca e super rezonabil. Si aveau totul inclus, barbecue la dispozitie, bucatarie utilata, totul super curat. Iti puneau la dispozitie si barca si hidrobicicleta si vestele de salvare, puteai sa faci si baie in lac pentru ca era o mica plaja la 20 de metri de cabana, si ce mi-a placut a fost ca lacul era super limpede, nu apa aia maloasa ce nu o suport eu .
nelia spune:
Ana, pai e bine sa conduci? Oricum esti tare, eu nu ma urc nici sanatoasa la volan, asa ca . Sanatate multa!
Carmen, da, mi-ai dat o idee. Sa vad pe cine ma corupem, altfel singuri nu putem, e scump.
Fetele, eu am intrat sa va spun ca mi-a trimis cineva o lista cu un clasament al scolilor primare pe Montreal si imprejurimi, facut dupa un factor socio-economic, dar are si o nota in dreapta, cele mai bune fiind la sfirsitul listei. E un document, deci cine il vrea, il trimit, daca imi da o adresa de email pe PM.
simi spune:
Nelia, esti tare draguta ! Mi-ar face mare placere, cum sa nu, sa le am pe fetite paciente. Avem si copii, nu multi, dar avem. Singura problema pe care o vad eu e faptul ca nu mai am nici un loc liber pina in martie 2009. Fiind o clinica cu 4 dentisti iar eu singura igienista, sint cam aglomerata. Mai apar si anulari, asta-i drept, dar rar. Din decembrie si pina acum ,am avut 4 anulari. Adica 4 pacienti care n-au venit la RV. In conditiile in care, in mod normal intr-o clinica ai cam o anulare pe zi, in medie. Iti trimit totusi numarul de telefon pe privat si poti sa suni pentru RV. Sau daca vrei iti dau referinta pentru o dentista foarte draguta, buna, rabdatoare, care pune si ea sealant-uri (si nu ai nici o problema, ea i le-a pus baiatului meu si n-are nici o problema).
Ana, ai grija de tine, odihneste-te!
Smile,tomorrow could be worse!
columbiana spune:
Carmen, wow ce frumos!
Nelia, n-am de ales, nu mai suntem in raza scolii si autobuzul scolii nu-l aduce, iar barbatu'mi termina lucrul la opt seara; bina ca-l duce dimineata, ca e mai aglomerat;
a, si tot n-am scris ca-s tare suparata pe cei de la job; inca nu mi-au trimis formularul acela, si in plus chiar daca dr. mi-a scris pe hirtia de la spital boala (chirurgie) si nu sarcina (si le-am trimis-o de o saptamina la job), mma de la HR a spus ca ea trebuie sa-mi trimita T-ul pentru sarcina si nu cel pentru indisponibilitate pe caz de boala, drept care voi fi platita trei saptamini doar in loc de sase (pentru ca sarcina e sub 20 de saptamini)
http://www.floriinro.ro/
khristin spune:
Magdone, am inceput si noi French Immersion de 3 zile, se pare ca ne place, si in fiecare seara recapitulam ce a invatat la scoala…ba culori, ba zilele saptamanii, ba animale, ba tot felul de expresii , ca sa nu mai zic de carticica in franceza acum before bedtime …asa ca uite-asa s-a dus timpul meu liber , plus ca am inceput si eu scoala de-am si uitat ca ar cam trebui sa nasc in vreo 25 zile ...ca ultima noutate fericirea suprema a fiemii momentan e ca ia bus-ul, dupa lacrimi si induplecari...
Daiopri si Try, uitati aici documentul oficial al Ministerului Educatiei privind elevii ESL/ELD. Daca il rasfoiti putin va faceti singure o parere, inclusiv de cele 4 nivele (asa-zisele stages 1-4) prin care trebuie sa treaca respectivul elev cat si despre atributiile parintelui si profesorului : http://www.edu.gov.on.ca/eng/document/curricul/esl18.pdf …bineinteles ca atatea bordeie atatea obiceiuri, dar in mare toate boardurile la elementara il respecta. Ca fapt divers si daca aveti curiozitatea sa cititi pana la capat documentul respectiv, paradoxal si un elev nascut din parinti canadieni sau native English speaker poate fi considerat ELD… chiar daca stapaneste limba engleza fluent, dar nu stie sa citeasca/decodeze mesajul pt. ca nu a fost expus sub nici o forma lecturii (fiction sau non-fiction), sau ca are un limbaj destul de limitat. Asta spune destul de multe, nu? Sfatul meu e sa nu va faceti atat de multe griji, academic studentii ESL ii pot intrece cu usurinta pe nativi….no worries here. Cereti un appointment cu principalul si discutati clar situatia copilului. Cat despre schimbarea profesorilor si colegilor, eu una ma bucur ca e asa, uneori unii elevi au tendinta sa devina prea "clicky"
Donia, nu pot decat sa te felicit ca ai un copil deosebit…bineinteles ca exceptiile intaresc regula si diferenta se vede clar atunci cand copilul si parintii isi dau silinta…
Fetelor, eu tot meditez la capitolul contraceptie.....de Myrene (Mirena), ce stiti?
Cristina
le bébé 35w +
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
lilidana spune:
inacanada2005,raspunsul tau e mai mult decat asteptam eu.L-a citit si sotu' si s-a declarat si mai incantat de mutare.Deci,e cam ce ne dorim noi,conteaza ca si la tine si vecinii,asa ca nu mai am "rezerve",insa acum urmeaza "greul".
Sa vedem cum facem sa punem totul cap la cap,sa nu ne fie mutarea o povara,mai ales ca avem si doi copii si e greu cu atatea schimbari...
Vrem casa de la Minto pentru motivul pe care l-am mai zis,avem si acum casa de la ei,am avut si un apartament inchiriat chiar cand am ajuns in Canada,ne plac modelele lor...In plus,Minto construieste foarte mult,cam 500 de case pe an,nu stiu daca numai in Ottawa sau per total,dar are experienta,e pe piata de zeci de ani,cred ca sunt mai de incredere,ca sa zic asa.
Deocamdata,ce mi-ai scris e foarte de ajuns,inca o data multumiri,cand ajungem sa stim exact cand si cum vom face schimbarea,o sa te rog din nou sa-mi povestesti de scoli,gradinite si mai vad eu ce.
Pupici de la noi.
nelia spune:
Simi, da, vreau numarul de telefon, te rog. Prefer sa ma duc la cineva recomandat pentru asa ceva. Martie 2009 e prea departe, Agata are nevoie acum, in toamna de asa ceva, iar Tudora ar trebui dusa la dentist, are deja 3 ani si jumatate si vreau sa stiu daca e totul bine, desi eu asa cred, daca are nevoie de o curatire... Altfel, noi mergem la o doctorita tare draguta, numai ca nici nu i-a facut nimic pina acum, in afara de curatare si vitaminizare, pe care nici nu o face ea, de fapt. Multumesc!
Ana, of, te inteleg, stiu cum e cind nu ai incotro. Nu mai vreau sa ma gindesc la iarna trecuta si chiar la vara asta, cum trag de mine desi simt ca nu mai pot. Nu ai vreun vecin care sa aiba copilul la aceeasi scoala, poate faceti macar o zi da sau o zi nu? Sau ai incercat sa vorbesti cu cei de la scoala, poate face o exceptie macar aceste doua saptamini, sa ti-l aduca mai aproape... zic si eu. Aia ai tai de la servici sint ca cei de la Octav, pe care inca nu mi-a trecut pica. Nu ar ridica un deget sa ajute angajatul, chiar daca ei nu pierd nimic. pur si simplu ii doare in cot. Ar merita sa-ti cauti in alta parte si sa-i lasi cu ala pe care il au in loc de obraz in balta.
Khristin, eu am citit despre el si pare bun. Ce nu mi-a placut mie insa este faptul ca e baza de hormoni si ca nu mai ai ciclu de la el. Bine, este adevarat, e un lucru fantastic sa nu-l mai ai, ca nu e placut sa te apuce cind ti-e lumea mai draga, dar in mod natural, nu oprit de ceva. Cica ai din ce in ce mai putin si poate disparea chiar. Ori mie asta nu-mi place, pentru ca ne place-nu ne place, ciclul ala are si el rolul lui.
Asa de greu i-am adormit in seara asta si ziua de astazi a fost grea, din nou, ca si de cea de ieri, incit ma duc si eu la nani. Noapte buna!
Donia spune:
nelia, are sealant de vreo cateva luni, cred ca e prea scurt timpul ca sa apara ceva carii... eu sper sa fie bine, vom vedea. Dar stiu ca medicul care i le-a pus e foarte meticulos, eu, una, ma plictisesc de nu mai pot cand merg acolo... asa ca am destula incredere ca a lucrat bine.
Ana, numai bine iti doresc! Ia-o cat de catinel se poate, ca ai tot dreptul sa te simti in reluare. A fost totusi interventie chirurgicala, ai pierdut sange, ai nevoie de timp sa te refaci. Si sa conduci usurel, cu viteza mica, daca simti ca nu te concentrezi prea bine, asa fac si eu cand sunt uneori foarte obosita... ma uit la vitezometru si ramana surprinsa ca imi arata 40, dar mai mult tot nu indraznesc. E distanta lunga? Iesi pe autostrada?
khristin, foarte interesant documentul cu ESL/EDL! Ce mi se pare surprinzator, desi inteleg si ma conving argumentele, e ca desi e vorba de ESL, parintii sunt sfatuiti sa continue cu incurajarea folosirii limbii materne...
Oricum, tot documentul e util de citit... ca daca am trecut de hopul limbii cu fetita, sa nu uit ca vine la rand si baietelul...
Spor la toate cele, si cu franceza fetitei, si cu scoala... tu parca ai din ce in ce mai multa energie!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.