Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nelia, si Roxana are sealant pe maselele din spate, cele definitive, eu zic ca merita pus.

Daiopri, da, in fiecare an se schimba colegii, profesoara, tot. Oricum, banuiesc ca pana prin clasa a treia ajung sa stie cam toti copiii din generatie, si asta cred ca e un lucru bun. Plus ca ii invata sa fie flexibili, sa fie deschisi schimbarilor.
Dar ma contrariaza faptul ca a fost pus in clasa de ESL dupa ce anul trecut nu a fost asa... eu as cere o intalnire cu profesoara si as intreba... sau macar secretara si tot as intreba-o, ca prim pas. Macar sa iti spuna ea cine a luat decizia si apoi sa stii unde sa mergi mai departe cu intrebarile.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Donia, noi am mai fost la un asa zis test in primavara cand se faceau inscrierile. Si atunci l-au luat vreo 5-10 min deoparte si au vorbit cu el. Iar eu iar am dat test:)) Cred ca atunci si-au format ei impresia. Oricum ce sa zic, pt al meu probabil ca e mai bine asa, poate il ajuta sa isi dea drumul la vorbire mai bine. Desi d-nele de la gradinita zic ca se inteleg bine cu el. Doar cand suntem noi se produce zapaceala, ca atunci incearca cumva sa mai foloseasca si cuvinte in ro. Apoi din pacate, noi (sau eu cel putin) nu avem asa rabdare sa stam cu el de vorba. De aia ii ziceam lui Khristin ca nu stiu cum o sa ma descurc cu lectiile sau sa il ajut, ca eu is la furat. Parca sunt batuta in cap, da nu pot sa vorbesc in mintea lui asa nu stiu cum sa explic. Mai degraba sotul se descurca mai bine. Cand va aud pe voi ce frumos vorbiti cu ei si va ocupati de ei, mor de invidie si imi propun sa fac si eu, dar apoi iar uit:(((
Multumesc de raspuns, macar stiu ca tot nu avea cum sa fie mereu cu prietenii:))
Laurajr, fetita ta cum mai e? De mult am vrut sa iti scriu ca si al meu are motoras la dos, si ma gandeam ca se mai indreapta cu timpul:))

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Multumim, Nelia, asa-i, adrian s-a schimbat de cand i-au fost puse tubuletele, toata lumea a vazut o schimbare la el. Oricum, am ramas uimita ce expresie a avut pe fatza tot timpu lcat a avut tortul in fatza si i s-a cantat la multi ani, parca era un copil mai mare care stia f clar ce i se intampla si se bucura vadit, nu s-a fastacit, nu s-a rusinat, nu a inceput sa si-o ia in cap (tot ca manifestare de fastacire), pur si simplu se bucura din tot sufletul. Nu ma asteptam. Si chiar a reusit sa sufle intr-o lumanare. Cand am inceput sa-i cantam la multi ani si i-am aprins lumanarile si-a dat seama ca tot de acolo e pt el si nu ma asteptam sa se bucure atat. Asta-i multumirea de sine pe care o am cand a facut puiul meu doi ani, restul sunt… uitatoare ca sa spun asa. Dar asta imi va ramane mereu in suflet, chipul lui si dintisorii aia mici dezveliti de buze. Abia-l astept si pe alex la 4 anisori pt ca acum realizeaza la alt nivel ce inseamna ziua lui.

In privinta voastra, eu zic ca dupa o saptamana va intrati in ritm de parca nici n-a fost vacanta si n-a fost nimeni plecat. In schimb o sa va hraniti cu totii din amintirile agatei si ale lui tati pana, hat, la Craciun si dupa.

Daiopri, din ce spunea Khristin, ESL e considerat orice copil care nu vorbeste engleza nativ si e considerat ESL pana la 7 ani de la inceperea englezei. Am inteles bine, Khristin? Dar avantajul e ca el poate vorbi engleza bine si sa ii mearga mintea super, faptul ca e ESL va primi teme suplimentare si asta numai de bine paote fi pt un copil. Si parca din ce mi-a raspuns mie tot Khristin zicea ca poate sa nu fie considerat ESl la gradi, dar la scoala sigur il ia la ESL. Deci asta o sa-i pasca si pe baietii mei, desigur.

Simi, cum adica i-ai dat tu cu sealant? Esti in domeniu? Sau se poate aplica si acasa, de catre parinti? Mi se pare un pic riscant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui try
Daiopri, din ce spunea Khristin, ESL e considerat orice copil care nu vorbeste engleza nativ si e considerat ESL pana la 7 ani de la inceperea englezei. Am inteles bine, Khristin? Dar avantajul e ca el poate vorbi engleza bine si sa ii mearga mintea super, faptul ca e ESL va primi teme suplimentare si asta numai de bine paote fi pt un copil. Si parca din ce mi-a raspuns mie tot Khristin zicea ca poate sa nu fie considerat ESl la gradi, dar la scoala sigur il ia la ESL. Deci asta o sa-i pasca si pe baietii mei, desigur.

Acum eu nu contest ce stie khristin, ca ea e in domeniu, dar la Roxana la scoala nu s-a pus niciodata problema asa, nici la JK, SK, clasa 1 si nici in clasa a doua. Ba in clasa 1 a fost cea mai avansata la engleza din toata scoala, si primea carti si teme mult peste nivelul celorlalti, de fapt temele ei erau mai complexe inca din SK, pentru ca era mai avansata decat altii. Profesoarele mi-au spus ca nu vor sa ii uniformizeze, ci le dau de lucru dupa capacitati, ca n-are rost s-o tina pe ea sa bata pasul pe loc, din moment ce poate mai mult.
Poate treaba cu ESL depinde si de districtul scolar... insa totul se va clarifica la scoala la care vei duce copiii... Din experienta, ca suntem la a treia scoala in 4 ani, vad ca unele lucruri sunt diferite, desi doua dintre scoli sunt in acelasi district.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Pucku, mersi pt lamuriri. Din pacate nu prea am cum sa-l las in Romania :(, nu am cui, David ar suferi enorm, eu as ramane cu sufletul neimpacat ca l-am abandonat. Toata lumea din jur ma intreaba "ce faceti cu Picky?", inteleg din intrebarea lor ca li se pare aberant sa plecam cu tot cu caine... Nah, ce probleme am si eu
Fetelor care m-au intrebat de sosirea in Montreal, inca nu stim nimic sigur. Daca ar fi dupa noi am inchiria o masina de la aeroport, pt ca din principiu nu-mi place sa deranjez lumea. Doar ca oamenii sunt mult mai draguti decat m-am asteptat eu, ca acum mi-e si rusine sa refuz
Roxana, pt inceput vom sta in CSL (sper sa ramana totul ok).
Try, ce baieti mari ai! Alex e inaltut bine cred, puteam sa jur ca are mai mult de 4 ani.
Ce gasca mare ai acolo! Ce bine de voi care aveti rude si prieteni!
Nelia, hai curaj! Ca abia a inceput nebunia, nu? Apropo de mesajul tau... eu pt tine 'coc' ceva (de bine, nu te speria)
Simi, abuzez si eu putin de prezenta ta . Nu stiu daca inainte sa vin acolo mai apuc sa-mi fac o extractie de masea (de radacina, de fapt, pt ca maseaua s-a macinat). Mi-ai putea spune cam cat ma va costa acolo un extractia+implantul? M-am trezit cam tarziu, credeam ca intr-o luna se rezolva si mi-a venit rau cand mi-a zis dr ca e de durata :(

Voi mai organizati vreo megaintalneala anul acesta? Cu tot cu ontarience si montrealeze (e corect spus asa?)

ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ica, pentru tine: http://montoit.cyberpresse.ca/habitation/articles/8929-Nouveaux-condos-a-prix-reduit-a-Montreal.html
Sa il stapiniti sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Seara de la noi.

Am lipsit cateva zile motivat si ati umplut un capitol .

Olga, sanatate maxima si recuperare cat mai rapida.

Nelia, ma bucur ca ti-au ajuns calatorii teferi si plini de noutati. Asa a fost si cu Matei, dupa 5 saptamani de Romania vorbea muuult mai bine, facea acorduri, etc, acuma, dupa 2 luni de gradinita in engleza, iar am ajuns la melange-uri romano-engleze de ma dor urechile.

Ana, sper ca sunteti bine! Banuiesc ca da, daca esti la loc la munca.

Try, sa iti traiasca flacaii! , frumosi tare amandoi.

Noi am fost la o cabana la vreo 50 km de Montreal pana la urma, pe malul lacului McGill, ff frumos, dar bine ca nu am plecat mai departe, ca Marc mi-a facut nervii creti cu anxietatile lui ca nu mai stia locul, plangea noaptea, of, greu sa faci o vacanta cat sunt ei mici de tot. In schimb, Matei s-a distrat de minune, s-a dat cu Florin cu canoe, cu hidrobicicleta, a pescuit, am facut excursii in padure, ce mai, frumos de tot. Am sa pun si poze mai tarziu cand am timp, ca acu am 2 masini de spalat si intins, ceva de calcat, scos Mateiul si Marcul in parc, ca sunt plictisiti ... si poate ceva mancare dupa ce s-or culca ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Try, da sint in domeniu, sint igienista (o fi existind cuvintul asta in romaneste?). Asa ca eu i-am pus sealant-urile. Fac asta zilnic, ca asta mi-e meseria,.Si nu, acasa nu se pun. Don't try this at home

Salina, in primul rind va urez si eu o adaptare cit mai usoara la noua voastra viata! Cind sositi?
In al doilea rind, in problema care te intereseaza, parerea mea e sa scoti ce ai de scos acolo, nu de alta dar e mai ieftin (probabil) si nu-i bine sa stai cu o infectie in gura.Eu asa zic. Multa bafta!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Iarta-ma Salina, am citit prea in graba mesajul tau, credeam ca vrei sa stii daca sa-ti scoti maseaua in Rom. sau aici.
Preturile variaza putin, dar ca sa-ti faci o idee cit de cit pot sa-ti spun ca extractia, daca-i simpla (adica nu se folosesc puncte de sutura si-i facuta de un dentist generalist) poate fi cam 100$, daca-i extractie chirurgicala (ceea ce cred ca este, maseaua ta fiind deja distrusa cum spui), atunci poate ajunge vreo 300$. Implantul cuprinde doua componente: implantul propriu-zis (surubul, mai pe romaneste) care poate costa cam 1800- 2000$ plus coroana pe implant (adica dintele propriu-zis) care incepe la 1500$. Deci, una peste alta, sa-ti inlocuiesti dintele ala te poate duce si la 4000$ (pune la socoteala si un RV de consultatie, cu radiografii, tot tacimul). Sfatul meu, daca poti sa-l faci in tara fa-l! Am vazut implante facute in Rom in ultimii ani care aratau bine.
Ti-am zis, preturile pot varia, poti gasi preturi mai mici decit astea, eu ti-am dat o idee ghidindu-ma dupa preturile clinicilor pe unde am lucrat. Daca vrei sa-ti mai spun, scrie-mi pe privat . Te pup si succes!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Simi, nu-i pui tu Agatei!?! Ca sotului de asta ii este frica. Venim la tine la clinica unde lucrezi, asta daca se poate, ca tot platesc, nu conteaza unde. Sotul meu de asta nu vrea sa puna, ca daca nu pune bine si dezvolta carii pe dedesupt. La inceput am zis sa-i explic ca poate nu a inteles, dar acum e clar ca are dreptate, exista riscul sa se intimple asta, eu nu-i cunosc pe doctori. Si Agata e un pacient bun, si ea merge de la doi ani la dentist la fiecare 6 luni. Si daca se poate sa venim pina la tine, poate o convingi si pe Tudora sa se urce pe scaun si sa deschida gurita! Ca tu esti simpatica si blinda (si frumoasa pe deasupra, si ei ii plac oamenii calzi si frumosi - na, ca te-am periat bine) si poate te asculta. Numai sa se poata veni, adica sa fie o clinica unde primesc si copii. Abia astept sa-mi raspunzi.

Donia, si esti multumita de cum a lucrat? De cit timp le are? Nu s-a intimplat nimic pe dedesupt?

Carmen, ma bucur ca ati reusit sa plecat si ca v-ati simtit bine. E scump unde ati fost? Ca i-am trasat sotului sarcina sa ma scoata si pe mine un weekend undeva, sa-mi clatesc si eu ochii si creierul.

Try, da, asta am observat si eu in poze, atitudinea lui Adrian. De copil care stie ce se petrece, imi placea cum privea totul cu ochi de pitic batrin, cum ne spunea bunicul meu. Si m-am gindit la tine ce mindra trebuie sa fii in sufletul tau ca Adrian e atit de bine si ca se poate bucura de minunatiile vietii! Acum, la cum il stiu eu pe Octav, o sa zic mersi daca pina la Craciun voi afla ce a facut in vacanta! Ca la cele doua fraze pe zi pe care le scoate, cred ca nici pina la Paste nu aflu...

Salina, abia astept sa vad ce-mi coci... Dar abia astept sa ne cunoastem si altfel si sa coacem impreuna... prin parcuri si pe la patinoare.

Daiopri, nu am inteles la ce te referi in ultimul paragraf, cel cu pozele si cu noua serie... cred ca mi-a scapat ceva. Imi explici? Teme au de facut, Agata e in clasa a II-a, le da zilnic cite ceva, numai ca invatatoarea respectiva parca le da mai multe. Mi-ar fi placut sa dea la copii in funcite de nivel, aici nu se da asa, nu ca ar fi Agata peste vreun nivel. Incerc sa iau lucrurile asa cum sint, dar e clar ca ne va lua citeva luni sa recuperam si sa ajungem la un nivel acceptabil. Prin primavara eram multumita, dar a fost sesiunea de vara cind nu prea ne-am ocupat de ea, decit un pic in ultimele saptamini pentru ca avea testele de final, apoi a venit vacanta si tati si bunica nu au reusit sa o convinga sa faca ceva... a stat numai in mediu romanesc doua luni si jumatate... si acum sintem unde sintem si trebuie sa ajungem la un nivel bun si apoi abia sa incercam sa il depasim. Greu si mult de munca, mai ales daca ea nu devine mai cooperanta, imi va fi tare greu, ca nu sint eu chiar cel mai bun pedagog, iar tati ar fi, adica are metode, dar nu are rabdare nici 10% din cita am eu (care nu am... spun eu).

Ma duc sa-i culc, ca sint toti trei obositi si am zis ca la 8.30 vreau sa-i vad pe toti in patul personal, nu ma intereseaza daca adorm sau nu, eu vreau liber. Si sa stiti ca nici nu a fost prea greu, de cind au venit din vacanta, dorm si eu cu sotul meu, iar fiecare copil in patul lui!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput