Sezatoarea canadiana (103)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fete dragi. Scuze ca nu va raspund individual dar se pare ca viatra mea e putin mai complicata o perioada si nu ma pot aduna de nici o culoare. Va citesc in fiecare zi. Va multumesc pentru suport. Eu continui cu progesteron. Sanii ma dor, mi-e greata doar putin, sunt obosita. Bine ca se suprapun si efectele accidentului cu dureri de cap si de coaste. Doctorul de familie nu m-a lasat sa fac fizioterapie. Dupa cum zicea el fizioterapeutul trebuie sa fie specializat pt gravidute si sa faca program special. In conditiile in care am si un high risc pregnancy am hotarat ca mai bine sufar si cu timpul trece. Oricum pt coastele rupte nu se putea face nimic. Cat despre dat in judecata, nu o fac. Am zis ca DD a fost bun destul cu mine si mi-a tinut copilul si m-a lasat vie. Greseli fiecare facem, puteam sa fiu eu obosita si sa iau fata cuiva. Soferul celalalt era de 69 de ani, condusese toata noaptea probabil. Mi-era si mila de el cat era de speriat. Vreau sa ma fac bine si sa merg la serviciu de luni si sa uit pur si simplu. Oricum nu o sa uit sa tin post in 29 August ca am inceput o noua viata. Acum astept sa ne de-a asigurarea banii pe masina. Deocamdata sunt cu masina de inchiriat. Si da, am traume dar a doua zi dupa accident conduceam. Nu pot sa las asta sa ma opreasca. A ma opri sa conduc e = cu a-mi pune demisia. Nu am nici o sansa sa ajkung cu alte mijloace de transport. Deci o sa conduc ca-mi trebuie job-ul si banii si maternity leave-ul.
Am intrat si eu in saptamana 10. Sper din suflet sa fie totul bine ca deocamdata am fost incercati in sarcina asta. Nu m-am ingrasat nici macar un gram dar se pare ca agitatia, lucrul, oboseala si alergarea dupa un copil super activ nu m-a lasat sa pun nimic deocamdata. La prima sarcina deja aveam 5 kg in plus la varsta asta a sarcinii.
Probabil ca-s o gravidutza atipica dar pur si simplu nu m-am putut bucura pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Olga multa multa sanatate, ai mare grija de tine. Esti o persoana foarte puternica si pozitiva...eu plangeam rauri de lacrimi pana acum si eram in adanca depresie. Tony ce face? Te pup.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Fetele din Mississauga, mi-ati putea recomanda un home daycare ori o nanny de preferat romanca ori altceva, insa in care ati avea incredere?
Denisam, daca imi amintesc bine, o duceai pe fetita ta la o nanny romanca, pe nume Geta, parca?
Nici acum nu stiu, tu locuiesti in Missisauga ori Toronto?
Daca e in Mississauga mi-ai putea trimite te rog un PM cu datele ei de contact, sunt intr-o situatie cam aiurea, socrul meu nu e prea bine de aseara il supara inima si ar pleca in Ro cat de curand pentru investigatii complexe, iar noi trebuie sa gasim o baby sitter asap.
O sa sun si la gradinita unde mergea Vlad sa vad daca au locuri disponibile la categoria preschool.
Merci mult,
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Citat:
Try, da sint in domeniu, sint igienista (o fi existind cuvintul asta in romaneste?). Asa ca eu i-am pus sealant-urile. Fac asta zilnic, ca asta mi-e meseria, .Si nu, acasa nu se pun. Don't try this at home

La asta ma gandeam si eu, ca nu e de incercat acasa singur :-))))))

Eu mi-am reluat vizitele la dentist (ca de 2 ani tot pas am zis nemultumita fiind de vechiul dentist, de fapt in viatza mea n-am dat de un dentist care sa imi placa ce si cum lucreaza) si acum am dat de Cristian Oprescu-Gavriliuc, prin recomandare m-am dus la ea si pana acum sunt tare multumita. Am primit ieri un cleaning cum nu mi s-a facut niciodata in 6 ani (ca-n Ro nu am auzit niciodata de cleaning, de flossing si treburi de-astea). Eram curioasa sa aflu si alte pareri in caz ca mai merge cineva la ea.
Si a propos de implant, Salina, e in jur de 1000$ aici in Toronto, depinde evident de cabinet. Dar n-am intrebat-o pe dentista ieri daca e doar pretul pt surub sau si cu coronitza (banuiesc ca fara coronitza dupa ce-am vazut scorurile din MTL). Si pana acum n-am auzit de beneficii care sa acopere implanturile. Deci… buzunarul propriu e sursa daca vrei implant.
Daca extragi in Ro, mai apare o problema. Pana ajungi sa faci implant in Canada (ca-ti spun ca nu o sa vii aici si imediat faci implant la cate prioritati financiare or sa apara) spatiul ala gol de unde extragi tu maseaua din Ro se va ingusta, maselele din spate si din fatza vor naviga usor, existand un spatiu gol si in final implantul nu va mai avea o forma de masea naturala, va fi o chestie micutza si chinuita si deci mai greu de realizat si iti va da mai multe batai de cap dupa montare (nu poti sa cureti ca lumea cu atza dentara, se instaleaza bacterii, inflameaza gingia si de aici o gramada de probleme. Pt estetica si functionalitate e de preferat sa faci implantul relativ repede dupa ce scoti maseaua ca sa nu aiba timp celelalte masele sa migreze. La mine asa s-a intamplat cu o masea scoasa cred prin liceu. Ca sa fac implant pe locul respectiv (teoretic, ca practic nu ma tine buzunarul si nici nu sunt inca f convinsa de metoda asta a implanturilor, nu am cercetat serios niciodata optiunea asta) probabil ca ar trebui in primul rand sa port aparat dentar sa-mi indrept masele din jur (doua din spate si doua din fatza) ca sa imi migreze maselele inapoi la locul lor si abia apoi sa fac implant. Indreptatul inseamna alta carutza de bani, asta fara sa am idee daca la varsta mea mai e posibila o asa indreptare de masele.
Daca maseaua aia macinata nu-ti creeaza probleme, adica nu e infectata si deci nu necesita extractie de urgenta, atunci mai amana problema pana ajungi aici si vezi ce optiuni ai. Poate poti construi peste ea coroana (aici stomatologia e mai capabila parerea mea decat cei din Ro, cel putin asa era la momentul cand am plecat eu din Ro, au alte materiale, tehnici mai avansate etc.) si nu e nevoie de extractie, cine stie. Parerea mea.

Simi, m-ati speriat ce scoruri sunt la dentist la voi in QC. Aici nu-s asa de mari. O coroana pe masea ajunge in jur de 800$ aici cu toate pregatirile anterioare necesare.
Chiar, simi, nu ne faci si noua o scurta analiza pro, contra implant? ca esti din domeniu si sigur ai alte info decat noi.

Bravo, nelia, ati intrat pe fagas daca l-ati pus si le Lisandru in patutul propriu. Iar agata o sa recupereze ai sa vezi, n-o lasa sa-i intre prea tare-n cap ideea ca a uitat tot si ca ea nu mai stie nimic. O sa-si aduca aminte tot, doar un pci de exercitiu. N-are cu msa uite si sa ia de la capat.

Carmen, super locatia, vorba filmului aluia din copilaria: Fiul Muntelui – parca a fost cu actorul care a jucat in pistruiatul. Cred ca a fost foarte relaxant.

Ana, formularul ala trebuie sa vina de undeva de la guvern, dama de la HR doar il socilita si asteapta sa-i vina. Nu mai stiu cat a durat la mine in ambele cazuri, dar era alta situatie, se stia clar cand plec in concediu de mat. etc. si totul a fost facut din timp.
Pai tu spune-i doamnei tale de la HR ca acest concediu de 6 sapt. e pt boala, pt refacere dupa o operatei, nu e vorba doar de o simpla pierdere de sarcina si ca daca medicul ti-a recomandat stat acasa 6 sapt. atunci e dreptul ta usa fii platita de guvern pt toata aceasta perioada. Si mai reaminteste-i si ca firma nu are ncii o obligatie financiara, plata se face din banii de la guvern si ca, conform raportului medical, ai tot dreptul sa beneficiezi de enploiment insurance 6 saptamani. E adevarat ce spune ea ca sarcinile pierdute pana in 20 de sapt. beneficiaza de x sapt. de concediu, insa in cazul tau e vorba de o pierdere de sarcina dublata de o operatie. Ia-o tare la telefon si nu te lasa dupa ce spune ea. Eventual ii poti sugera sa citeasca legea mai bine ca tu deja ai vorbit la guvern si e asa cum le spui tu.
Imi pare rau, ca numai de astfel de detalii nu mai aveai nevoie, dar e dreptul tau sa primesti bani pe cele 6 sapt., nu ea decide daca si cat sa fii platita, de-aia se cere raport medical ca dovada, pe baza lui se stabileste cat ai voie sa primesti employment insurance.

Khristin, asta ar fi si la alex fericirea suprema: bus-ul. Sa vedem cum facem ca se pare compania de bus nu accepta luat o luna apoi renuntat etc. Ci vor contract ferm si prelungit. Noi nu intram in zona de peste 1,6 km si nu ne inscriem gratuit.

Nelia, de regula cleaningul il face o alta persoana (aici se numeste Dental Hygienist), nu stomatologul – de-aia s-a intamplat asa cu agata ca nu dr. i-a facut curatirea si vitaminizarea. Btw, despre ce vitaminizare e vorba?
Merg si eu cu alex sapt. viitoare la dentist pt prima data. Are si un dintisor (un incisiv central) ciobit. Nu stiu exact cum a reusit, nu a cazut sau lovit, dar la cum strange din dinti cand se joaca de-a superhero si mai stiu eu cine, nu m-ar mira daca asa si-a ciobit dintele.

Citat:
ESL, parintii sunt sfatuiti sa continue cu incurajarea folosirii limbii materne...

Asta pt ca inteleg cat de benefica este expunerea unui copil la mai multe limbi.
Khristin, mersi pt linkuri.

Lorelaim, spor la

Carmen, sunt sold out la Chapters.

Nelia, mii de multumiri, vine el pana la tine, ca doar n-o sa iesi tu mama de 3 copii in intimpinarea unui barbat cu doua picioare si inca in puterea varstei. Nu-i pica tresele si ecusoanele.

Andy, noi suntem in Ajax (orasel satelit al Toronto-ului). E ok cu doi, nu e un capat de tzara, acum, dupa ce m-am vazut cu parleazul trecut (adica cel mic are deja 2 anisori) mi se pare chiar floare la ureche. Si pe masura ce-o sa creasca banueisc ca va fi din ce in ce mai simplu (psihologic vorbind) pt mine tocmai pt ca sunt doi, sunt baieti si de varsta apropiata.

Mona, toate cele bune cu burtica si mamica.

Olga, imi place cum gandesti, o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Nelia, iti multumesc frumos de lista, am trimis-o deja unei prietene cu fetita la scoala publica, in clasa a treia! Te pupa si eu si ea!

Try, esti o draguta, imi place sa-ti citesc posturile, ti-am mai zis cred. Esti foarte informata si formulezi clar ce ai de zis, ceea ce nu-i deloc de neglijat!
Privitor la extractia maselei Salinei, eu m-am referit strict la aspectul financiar, gindindu-ma ca un nou venit, fara asigurare ar prefera sa mai scuteasca niste bani, daca se poate. Bineinteles ca ceea ce ai zis tu despre riscurile la care te expui extragind o masea cu mult inainte de a face implantul e foarte adevarat! Ba mai mult, as adauga, sint dentisti care extrag dintele si pun implantul in aceeasi sedinta, in alveola creata de lipsa dintelui. Ma rog, se curata site-ul, se pune os mineral, daca e cazul, apoi se pune implantul. Mai exista si posibilitatea unei infectii, atunci pacientul e sub antibiotic, se face extractia, dupa care se asteapta cam 6 saptamini pina osul se remineralizeaza (depinde cit de mare e defectul osos creat de infectie).
Dintii migreaza stinga- dreapta sau sus-jos in functie de densitatea osoasa si de virsta. Cu cit esti mai tinar cu atit se deplaseaza mai repede, tinzind mereu sa umple spatiul lasat de extractie. Dar 6 saptamini nu-s un pericol, totusi.
Despre implant n-am decit cuvinte de lauda. Nu mai exista pericolul rejectiei asa ca la inceput, procentul de succes al unui implant e de 91%. Deci e bun, zic eu! Se fac tot felul de teste inainte de a se pune implantul, densitate osoasa e principalul test. Exista doua metode de a pune un implant, metoda in doi timpi (implant cu healing abutment care iese din gingie, se asteapta vindecarea si osteointegrarea 3 luni, dupa care se pune coroana pe implant) si metoda in trei timpi (implantul in os, gingia se coase pe deasupra, dupa osteointegrare se desface gingia si se pune healing abutment care depaseste gingia, apoi urmeaza coroana pe implant la scurt timp dupa). Se recomanda a doua metoda, e mai sigura, osteointegrarea se face inauntru, accesul bacteriilor la site e limitat. E adevarat ca e vorba de un RV de plus, o chirurgie in plus (deschiderea gingiei), dar e mai sigur asa.
Apoi coroanele pe implant, sint si ele de multe feluri, principalele doua tipuri sint cea insurubata (folosita la molari unde in mijloc se pune composite sa nu se vada locul surubului) si cea lipita, (mai estetica, nu se vede nimic, se foloseste la anteriori )Si pretul ei cum am zis e pe la 1500$ Daca ai gasit implant cu 1000 si coroana pe implant cu 800, go for it, dar eu mi-as pune semne de intrebare. Si aici e un dentist roman (nu dam nume) care iriga implantul (prin 2000) cu apa de la chiuveta, apoi se mira ca nu-i reuseau, pacientii veneau la el cu plingeri. Si el cerea putin pe implant. Asa ca depinde ce si cum. Atentie mare la dentist, totul trebuie desfacut sub ochii vostri, tot ce va pune-n gura trebuie fie sa fie steril, fie sa fie de unica folosinta (plastice, etc)
Sper ca nu v-am plictisit cu chestiunile astea pur profesionale.

Olga, imi pare bine ca esti mai bine! Ai dreptate, trebuie sa iertam, greseli poate face oricine! Si eu am avut un accident in 2003, cred ca am mai povestit si tot asa nenea care m-a lovit era asa de speriat, eu ma dadusem jos din masina cu o falca-n cer si una-n pamint, dar cind i-am vazut fata si ma intreba intr-una daca sint OK, atunci mi-a fost asa de mila de el saracul! Isi uitase ochelarii acasa, nu m-a vazut ca semnalizam stinga si a intrat in mine. Dumnezeu a avut grija de tine si de bebe! Sanatate multa !

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Try, Lisandru oricum dormea cel mai mult in patutul lui, fetele erau problema. Cea mai mare realizare e Tudora, pentru ca dupa ce s-a nascut Lisandru nu a mai vrut sa plece de linga mine, adoarme numai daca o tineam de mina, in patul mare, chiar daca a acceptat faptul ca bebe e cel mai mic si trebuie sa stea linga mami (am dat vina pe titza). Dar de cind au plecat cei mari, i-am tot spus: pina cind se intorc, aranjam camerele frumos si din momentul in care vine si Agata acasa, fiecare fetita va dormi in camera ei, tu la tine, Agata la ea, bebe in patut (il iau doar cind vrea titza - ca daca nu-i spuneam si asta, sigur ar fi comentat ca bebe de ce sta linga mami), iar eu cu tati. I-am explicat ca ma doare spatele, ca nu mai pot sa dorm pe doi centimentri de pat cit imi lasa ei, ca toti au crescut si asa e normal sa doarma fiecare la locul lui, ca somnul e important si daca nu dormi bine te imbolnavesti si te faci urit. Si i-am tot spus, apoi imi repeta ea si in seara cind a venit Agata, le-am culcat fara sa mai spun nimic pe fiecare in camera si patul lor... Si nu a comentat nimic, a doua seara s-a dus singura... si sper sa ramina asa. Bebe si-a revenit cu somnul, ca dupa gripa si cit i-au iesit dintisorii de jos, se trezea la fiecare ora plingind si uite asa, dorm si eu cu sotul meu. Din pacate, dupa euforia primelor doua seri, acum doar dormim, dusi chiar, pentru ca picam lati seara: el din cauza serviciului (imi spunea ca in prima zi la ora 11, ii venea deja sa fuga, nu conta unde, ca se plictisese si casca cu gura pina la urechi), eu din cauza alergaturilor intre casa, scoala, gradinita, activitati...

Simi, nu stiu cit de buna e acea lista, dar fata care mi-a trimis-o o are de la o tipa ce lucreaza pentru comisionul scolar de Montreal. M-am bucurat tare mult cind am vazut ca scoala Agatei are 2 si e in ultimul sfert al listei, iar cea de linga noi unde a fost e in primele 20, cu 10 cifra aceea de cotare. Inteleg ca fetita ta e la particulara. Esti multumita? A fost si la stat, adica poti face o comparatie? Si baiatul tot la particulara a fost? Te intreb din curiozitate, sint intrebari la care merita sa stii raspunsul, pentru orice enventualitate. Tu de unde esti din Romania? Ca poate ne intilnim acolo la vara...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Hai sa incep sa raspund pana nu uit:))
Scuze Nelia, am scris pe scurt. Vroiam sa zic ca at cand ai precizat tu de poza pe dulapior mi-am amintit ca am vazut seria noua de la Beverly Hills 90210:)) Ca deh, mami o doare buritca si fuge in dormitor la tv;) Si sa vezi acolo la adolescentii din ziua de azi ce jale generala. Culmea e ca prima serie se petrecea exact at cand eram eu in liceu, si nu pot sa nu ma sperii de diferentele de at cu acum. Poza pe dulap e nimica toata:)) Sa vezi cate mesaje pe telefoane, si postari pe bloguri. Of, of ce ne asteapta.
Lorelaim, ai motiv serios sa nu intri asa ca enjoy:)) Era la un mom dat un subiect despre homeschooling poastat de mqqm (chiar pe unde mai este?)
Olga, multa multa sanatate si putere. Sa stii ca dupa cat am "muncit" pt sarcina asta nici eu parca nu ma pot bucura prea mult. Si numai din cauza povestilor pe care le-am mai citit pe DC:(
Oanagabriela, si mie mi-a recomandat cineva ulei de struguri pt prajit, si e drept ca nu se arde asa nasaol, mai ales la snitele, dar parca mi s-a parut ca are cumva gust. Poate ar trebui sa incerc alta marca.
Khristin, mersic de link. Ma apuc si eu de citit. Culmea, chiar vb cu sotul ieri ca daca este posibil sa fie si nativi engl care sa faca clase ajutatoare, ca nu toti pot vb bine. Eu cred ca o sa ii prind abine, numai ca nu stiu daca nu o sa fie prea mult pt el o zi intreaga la scoala. O sa vad cum o sa mearga. Mai prost e ca madama de la gradi zice ca nu pot plati out of school ca totusi el e la kinder, chiar daca sta toata ziua acolo:(( Tre sa vad cum rezolv, ca nu am chef sa ma cert cu ea si sa caut alta. Dar tu vrei sa il dai pe ala micul drept la scoala:))?
Mona, si eu am luat o gramada in sarcina asta si nu pricep de ce. Desi in ultimul timp parca nu mai mananc chiar asa mult si se vede la cantar. Cert e ca mi-a fost rau cumva mai tot timpul, nu f. tare, doar cat sa ma faca sa pap mereu:(( Acuma parca au mai trecut si nu mai imi e chiar asa foame, ca inainte cum mi se facea foame cum imi era rau.
Tu nu te inscrii la odisee cu Olga? Sanatate socrului si sa ajunga cu bine acasa, ca asta e mai important. Si succes cu gradinita.
Da, asa ni se zice si noua peste tot sa continuam cu limba noastra. E drept ca eu asa as face si fara sa zica ei, desi inseamna un effort mai mare pentru copil.
Salina bine ai venit printre noi.
Ana insanatosire grabnica, si vorba lui try mai sari si tu nitel la aia de la sv tau. Mama lor de smecheri. Da ce ai zis de ai luat avertisment?:)) Ca ieri citisem si nu mi s-a parut nimic suspect. Despre ce apare in partea dreapta pe site si eu ma rog sa nu se sesizeze astia de la sv si sa ma trezesc cu ecranul rosu si pt DC. Ca asa primesc pe unde li se pare lor suspect, si daca iau prea multe ma cheama seful:((
Nelia felicitari pt dormitul cu sotul. Na, si tu acuma vroiai mereu in euforii?:)) Bine ca aveti mai mult pat la dispozitie, ca va mai intrati voi in ritm.
Prietena mea are Mirena, si zice ca e ok. Inca ii mai vine, nu f. mult, dar vine (si il are cred de vreo 2 ani si ceva), dar cam are probleme cu sindromul pm, nu situ cum era inainte, dar acum se pare ca e tare nervoasa. Plus ii mai apar cosulete si altele pe fata, dar iarasi nu stiu cat sunt in legatura, sau cat de accentuate acum.
Nu mai stiu ce mai vroiam sa mai zic asa ca va urez wk placut.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Nelia ,Alice e la scoala privata.Nu aveam de ales. Scoala publica de care apartinem am vazut ca e printre primele pe lista,iti imaginezi. Fiul meu n-a fost niciodata la privata, la primara a fost la Cardinal Leger in Ville Saint- Laurent si la secundara Collège Saint-Louis.Scoli de care am fost foarte multumiti!
Sint din Buzau, din Romania. Adica eram din Buzau acum 15 ani , Cind am fost acum doi ani in Romania m-am ratacit in propriul meu oras, am plins dupa aia, mi-am dat seama ca de fapt...nu mai sint de-acolo ,sint o straina!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sunt superbucuroasa ca am aflat ca avem ceva acoperire cu speech therapy pt adrian (1400/an). Cine are ceva info, am o lista cu specialsiti in zona mea, insa nu stiu pe ce criterii sa aleg, nu stiu cine ar putea sa ma ajute cu recomandari aici in Ajax. Cam cat e o sesiune (sa zicem o ora) ca pret (desi banuiesc ca difera in functie de problematica)? Asigurarea imi deconteaza max 160$/ora, peste platesc eu. La categoria asta de varsta e mai recomandat sa fie sedinte de juma de ora sau de o ora? Banuiesc ca frecventa sedintelor o recomanda specialistul?
Nu stiu nimic de treburile astea, dar vreau sa incep cat ma repede cu el. Macar 10 ore sa fac cu el pana la sfarsitul anului si alte 10 dupa ce incepe noul an si apoi eventual ne asteptam randul la terapia gratuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Try o sesiune costa cam 100CDN/ora.
Dar ma mir ca trebuie sa platesti aici in Toronto este gratuit indiferent de virsta.
Noi n-am platit nimic doar ca am asteptat vreo 6-8 luni pina a inceput.

Dar vezi nu-ti face prea mari sperante noi am fost vreun an jumatate apoi am renuntat.
La noi problema a fost ca el a inceput sa vorbeasca mai tirziu acuma nu mai tace si-mi pare rau ca mi-am consumat concediu ducindu-ma la cursurile astea.
Dupa vreo 24 sedinte am renuntat.

Mergi la inceput