Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)
Raspunsuri - Pagina 4

melaniatud spune:
Citat: |
citat din mesajul lui myral Ah, am uitat sa va zic ce a ales de pe tava Elisa(cu chiu cu vai) Ruj, carte si pensula. Nu imi place ideea intarcatului as vrea sa renunte ea singura, chiAR am citit la subiectul despre intarcat si metodele nu mi se par prea bune, de ex sa te dai cu pelin sau altceva pe sani ![]() Mai am si alt cui eu, ca desi mananca cat de cat nu mai ia in greutate (in trei luni cam 200g) chiar m-a stresat si doctora pe tema asta si pe altele de fapt. Cred ca laptele meu nu prea contine si grasimi ca suge destul, altfel nu imi explic de ce nu creste, bine ca ea nu a crescut niciodata prea mult oricum nici eu nu prea consum grasimi. Iar urlete, nu i-au trecut mucii nici acum, saraca cred ca e satula de ser si nu mai suporta batista bebelusului. Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997) |
Eu stiu ca multi dr spun (chiar si pe madam Culcer am vazut-o la tv)ca nu exista lapte de mama prost dar totusi parca a luat prea putin in greutate.
Eu cunosc o situatie...o fetita alaptata pana la un an si 3 luni cu grave pb de crestere, diagnosticata in final cu rahitism si cu o imunitate f scazuta...mama refuza intarcarea (o cunosc pe mamica) in cele din urma a facut-o si fata nu accepta lapte de alt fel insa iaurty si branzica mananca si si-a revenit cu greutatea...
Grea decizie...BAFTA MULTA...Poate chiar ar fi bine sa faci cum spune Sabina sa-ti iei putin timp pt tine departe de copil cateva ore...asta daca ai cine sa te ajute

Sabina spune:
gh mananca de sparge si tot n-a prea crescut.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

Sabina spune:
aaaa, am uitat ce tot vroiam sa spun.
eu pe sofia am facut-o sa manance bine dupa cura cu oua de prepelita. Un an si 2 luni avea.
da i le-am dat ca la carte, anume galbenusuri crude. o amuzau terobil, si acum accepta "oua mici" crude. Dupa cura aia efectiv a inflorit.
la revizie a iesit cu 112 cm si 20.5 kg.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

tomasa spune:
Scrisesem un mesaj urias pe tema alaptatului/intarcatului dar l-am sters, cred ca era cam incoerent si probabil plictisitor. Pana la urma astea sunt decizii personale care se iau cu sufletul. Ma uit sa vad ce s-a mai scris in urma, in capitolul trecut.
La multi ani sarbatoritilor!
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

myral spune:
Am putin timp ca aia mare ii citeste Elisei din jules verne si chiar pare interesata, probabil s-a saturat de pisicutul pisicel si ce -i mai citesc eu ca mie incearca sa-mi rupa foile.Tomasa, sigur nu era plictisitor mesajul.Melania am mai auzit si eu de astfel de cazuri de aia cred ca as fi mai impacata daca ar bea si un bibe de lapte praf ziua. A mea mananca si iaurt si cascaval si unt cu paine, chiar a inceput si fructe sa accepte ca pe astea nu prea le suporta. Deci nu mananca prea muklt dar mananca de toate. Si i-am facut si analizele la 9 luni si era totul ok, chiar m-a enervat pediatra ca cica ea ar vrea sa repetam analizele dar nici nu ma gandesc mai ales ca manaqnca mai bine ca la 9 luni.Sabina chiar oua crude parca nu as putea sa-i dau, adica eu si aacum fierb ouale de gaina 15 minute. Cineva mi-a recomandat nectar de aloe vera dar ar fi indicat de la 2 ani.Pediatra ne-a dat viusid, a folosit careva?Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

myral spune:
Si in seara asta m-am dus si eu sa iau vigantol sa reincep sa-i dauMyral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

melaniatud spune:
Mamici eu am imbaiat printul si acum ma pregatesc sa fac un dus binemeritat...m-a alergat piticu toata seara...
Noapte buna!

tomasa spune:
Hai ca am incercat sa sintetizez putin, dar tot lung mi-a iesit . Eu cred in alaptat, laptele matern e viu, are imunoglobuline, principii active, etc. Dar nu cred ca toate mamele au lapte si nici ca laptele tuturor mamelor are aceeasi calitate, sau o calitate corespunzatoare pt. a asigura pe termen lung toate principiile nutritive necesare copilului. Poate teoretic asa este sau asa era acum mii de ani, dar in zilele noastre, cand multe s-au schimbat in alimentatie si stilul de viata, nu mai cred in aceasta universala capacitate de a alapta.
Si, mai presus de toate cred (asa cum spunea Sabina candva) ca iti trebuie o anumita structura sufleteasca/psihica sau mai stiu eu de care ca sa alaptezi in primul rand, exclusiv in al doilea rand si pe termen foarte lung in al treilea rand. Pe care nu toata lumea o are.
Chiar nu cred ca alaptatul e formula magica pt. oricine si nici un panaceu universal al fericirii, echilibrului psihic sau sanatatii copilului.
Pana la urma, in pofida teoriilor pro alaptat, cunosc o multime de cazuri de copii alaptati carentati sau cu imunitatea mai slaba decat a unora crescuti exclusiv cu formula. Lucrurile astea mai tin si de alti factori, genetici, etc. dar cred ca si de sanatatea "laptaresei" si implicit de calitatea laptelui matern. Asta e convingerea mea cel putin, proprie si personala .
Cat despre intarcat, mi se pare ca incepe sa i se dea o amploare prea mare si mi se pare putin exagerat sa-l privim ca trauma. Daca e sa ne intoarcem in trecut, pana la urma dintotdeauna femeile au practicat intarcarea fortata (cu plecat de acasa, cu manjit de sani, cu legat sanii, etc) si este oarecum o etapa fireasca in dezvoltare. Putini copii lasa de bunavoie tzatza si doar nu o sa-i alaptezi la nesfarsit. Eu nu prea vad de ce ar fi mai traumatizanta o intarcare la un an si o luna decat una la 2 ani si o luna sa zicem. Si nici nu cred ca detine cineva adevarul absolut (la medici si savanti ma refer) ca sa hotarasca lucrurile astea si sa ne spuna cand anume trebuie sa renunte un copil la san, pana cand reprezinta o trauma si de cand incepe alta (ca nici alaptatul peste o anumita varsta nu stiu cat e de sanatos pt. psihicul copilului), etc. Granitele astea sunt sensibile, variabile si sunt convinsa ca nu le stie nimeni cu exactitate. Si tot asa...
Eu inca nu am intarcat-o dar as vrea sa o fac in viitorul apropiat.

sim_stoian spune:
Stefan a adormit deja, a picat rupt dupa o zi de alergatura pe la gradi. Sa va povestesc pe scurt: am ajuns acolo pe la 6 fara un sfert si am pandit putin pe la gard . Baiatul meu se juca la o casuta de plastic, era preocupat nevoie mare. Cat am stat acolo, s-a hotarat sa o ia la pas si s-a dus spre masuta pe care erau puse canitele cu apa, asa ca una din educatoare i-a dat sa bea. Atunci am intrat eu, l-am strigat, s-a uitat la mine si nu a schitat nici un gest, a baut apa linistit si a fugit la joaca mai departe
M-am dus si l-am luat in brate, am vorbit cu persoana care raspunde de el, mi-a zis ca nu a plans, a mancat bine de tot (adica portie dubla ca a cerut
), a dormit putin la pranz si cam atat. La pranz a avut supa cu galuste si paste bologneze, iar gustare dupa somn iaurt cu biscuiti. Am vorbit si cu directoarea, care mi-a confirmat si ea ca a fost printre cei mai curajosi copii si nu a plans. Imi iau la revedere si ies pe poarta si ce credeti ca face Stefan al meu? Se pune pe urlat si intinde mainile spre curtea gradinitei, nu vroia sa plecam acasa
Asta dupa ce m-am perpelit toata ziua si am stat stresata. Uite asa cu puiul meu. Sa vedem cum continua si zilele urmatoare, oricum m-am mai linistit putin.
Tomasa, eu una sunt de acord cu tine (ma refer la chestiile pe care le-ai scris in legatura cu alaptatul). Oricum nu ma vedeam alaptand pana la 2 ani, la noi s-au cam potrivit dorinta mea de a-l intarca si a lui de a nu mai servi tzitzi. Probabil ca daca insistam, mai sugea o luna, doua, dar ce folos? Deja nu mai era nici o placere pentru mine.
Carpatina, mie imi place browserul nou, mai are mici scapari, dar e versiune beta, asa ca ii acord putin credit. Oricum, Chrome folosesc acum, am lasat balta IE.
Jurnal de calatorii

tomasa spune:
Ana, imi pare rau ca nu se poate rezolva laparoscopic, stiu ca ar fi fost mult mai usoara recuperarea si cu siguranta si efecte secundare mai putine. Pe de alta parte si operatia clasica are avantajele ei, dr. vede mult mai bine ce face, etc. Eu zic sa incerci sa vezi partea buna a lucrurilor, cel putin eu asa incerc sa fac desi situatia in cazul nostru este mult mai grea. Si tot am gasit lucruri "bune" de care sa ma agat... curaj!
Sabina, bine ai revenit. Felicitari pt. concert! Ma bucur mult pt. tine si sunt absolut convinsa ca vei fi la inaltime. Inot cred ca Gheo poate face la baby spa, nu e departe de voi. Asta daca nu ai tu alta varianta. Eu regret ca nu il am mai aproape pt. ca sigur o duceam si pe Maria. Din pacate nu pot traversa orasul pt. asta, e exclus cu traficul nostru. Am insa prietene care si-au dus acolo coplasii si sunt foarte incantate si de instructori si de apa fara clor. In plus iti cer niste analize ca sa il primeasca si asta este pt. binele tuturor participantilor, la alte bazine nu se intampla. Reacere rapida copiilor.
Myral, esti tu draguta, multumesc.