Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (183)
Raspunsuri - Pagina 5

tomasa spune:
Sim, Doamne ajuta sa fie la fel de ok Stefan cu gradi si de acum incolo, e mare lucru. Sa stii ca si eu am emotii pt. Tudor desi este mult mai mare si foarte entuziast. El incepe la 15 sept, azi am mers sa-i mai cumpar una-alta in acest scop.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Sabina spune:
Tomasa, eu in principiu sunt de acord cu tine, numai ca sa stii ca majoritatea copiilor lasa de bunavoie tzatza daca stii cum sa o faci. Practic, intarcarea incepe odata cu prima lingurita de mancare, deci e un proces f f f lent.
iar la final, tot asa, trebuie sa fie f lent. la noi , la un an si 7 luni ramasese doar alaptatul de noapte buna. A durat o luna pana i l-am scos.
de fapt, nu stiu cum as putea sa sintezez mai bine....ceea ce e daunator la intarcarea fortata nu e lipsa laptelui matern, ci senzatia copilului ca mama vrea sa scape de el.
Sa m,a iertati cu toatele....dar multi purtam consecintele unei educatii mai spartane, anumite frustari, anumite orgolii, neincrederi, timididati, datorate faptului ca parintii sunt parintii si copiii sunt copii, adica sa nu deranjeze.
Asa era cu intarcarea fortata, barbara as zice(cu manjit sani etc). Copilul sa nu o mai "deranjeze" pe mama.
In momentul in care intarcarea se face in deplina afectiune si consens , fara respingere, fara plansete ale copilui care vrea san si nu i se da (nu ma refer la cei mai mari de doi ani aici), atunci nu se produce aceasta ruptura, care, desi e f subtila, tot exista.
Eu voi intotdeauna pro copil, nu pro mama. Nu centrata exclusiv pe copil, asta nu e bine, pt ca copilul e cel care trebuie sa preia ritmul adultului intr-un final, implicat in viata familiei, dar cu grija pt nevoile lui cele mai fine.
O sa vedeti ca vin etapele mai grele, cu mici crizute, cu plansete, cu asa zis rasfat.
Sa nu uitati atunci ca vina pt crizele copilului o poarta intotdeauna ADULTUL.
Trebuie prevenite asperitatile in educatie, toptul pe baza de rabdare si dragoste.
asa e si cu intarcarea.
daca nu e caz de sanatate, tot maxima rabdare e cheia.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

Roxana_G spune:
Sabina, tinem pumnii pentru NY, acum inteleg despre ce e vorba. Cum sa nu fie piesa pentru mamici obosite si muncitoare si cu copii de gradi? Pai care e domne targetul tau atunci? Femei singure si fericite?
Ana, si eu am prestat tarcoale in primele zile ale Alexandrei de gradi si nu a fost prea bine. Cat despre atomici, ce sa zic, sa ai putere si rabdare.
Adimercedes, la voi e firesc sa refuze bibe daca a fost invatata cu tzitzi. Dar Andrei a crescut cu biberon, a mancat mereu mult si acum deodata nu mai vrea laptic.
Alinus, o sa se mai linisteasca, trebuie sa ai putina rabdare cu el.
Papanash, vazut reclama dar te asigur ca nu e Bubu. Pai pana sa il tund Bubu meu era tigan, acum e blondutz. BB din reclama e roscatel, deci nu e Bubu.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Sabina spune:
Sim, e extraordinar ce povesteti tu acolo! sa dea Dumnezeu sa fie asa pana s-o insura:)))
pupa-l tare pe Stefan cel curajos, fain baiat ai crescut!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

Roxana_G spune:
Papanash, uite link la cartea cu pricina, dar sa stii ca eu nu am citit-o pe asta ci Confesiunile unei mame lenese.
http://www.librarie.net/carti/60795/Confesiunile-unei-neveste-lenese-Muffy-Mead-Ferro
Rox ,
Poze

bikmaria spune:
LA MULTI ANI!
VLADY
GABRIEL
Sa cresteti mari ,frumosi ,sanatosi si norocosi ,iar mamicile voastre sa fie mereu mandre de voi .
Andreea sarcina usoara .

Roxana_G spune:
Alinus, tare m-a impresionat mesajul tau. M-am gandit si eu la tema sacrificiului pentru copii. Am aflat cu surprindere ca de multe ori copiii iti reproseaza si atunci cand te sacrifici pentru ei si sunt convinsa ca pe undeva asta vine din faptul ca ei percep si frustrarea parintelui care se rasfrange tot asupra lor. Nu ma refer acum la alaptare, e un subiect la care nu ma pricep si nu sunt in masura sa dau sfaturi. Insa vorbind in termeni generali, atat timp cat integritatea ta emotionala e in pericol, integritatea emotionala a copilului este cel putin la fel de afectata ca a ta. Asa ca eu una as face acel ceva care ar salva integritatea mea ca mama. Vorbeam cu o prietena pe tema asta, a sacrificiului pentru copii si a incercarii de a te salva pe tine ca sa poti salva copiii, si prietena mea mi-a spus ca din punctul ei de vedere este exact ca atunci cand in avion in caz de depresurizare se pune intai masca parintelui si abia apoi a copilului. Fara oxigenul propriu parintele nu isi poate ajuta copilul.
Rox ,
Poze

Sabina spune:
hahaha, m-ai terminat cu targetu.
al meu e destul de universal in principiu, numai ca in ziua de azi oamenii n-au rabdare si apetit nici macar pt Bach, asa ca eu nu mai am nicio pretentie
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo

Sabina spune:
Roxana, ei eu sunt de acord ca in niciun caz sacrificiul nu trebuie resimtit de copil.
dar eu as lucra in primul rand la amam, ca lucrul acela normal pe care il face sa nu il mai considere sacrificiu.
ca exemplu: eu obosita moarta ii citesc Sofiei povesti, dar gandidu-ma numai cand sa ma culc mai devreme.
ea simte, se mataie, cere inca o poveste...nu adoarme....
in alta seara, obosita moarta, zic, asta e, acu ce mai conteaza, macar sa ne bucuram ca suntem impreuna.
Copilu se multumeste cu juma de poveste si ma da afara din camera sa adoarma singura.
si asta e doar ceva minuscul, am mii de exemple din astea.
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo