Aluat de tarta, cum sa nu se umfle? Il intepati..

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu cred ca a dat nimeni fuga sa faca tarta cu caise si nici sa nu va duceti! Arata si "se tine" destul de bine, dar sunt niste nepotriviri in reteta, basca e deosebit de grea/grasa (o tarla de unt, nu-mi venea sa cred ca am folosit atat de mult!).

P.S. Cu fasolicile a mers!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai bravo, eu nu am caise... asa ca nu am facut-o.
dar la gust cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Si la noi au disparut din magazin. Am facut-o cu prune. Buna, dar parca prea dulce si nu cum ma asteptam... Adica visam la ceva mai usor, nu atat de indesat si satios. Raman la vechea iubire, placinta (tarta) cu rubarba si capsuni .
Si am sa incerc si cu crema de vanilie si fructe. Trebuie sa fie si mai sanatoasa si mai gustoasa.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate.
(sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu )

Roxana


si eu folosesc pietricele de rau si sunt super multumita de ele

12+ de brotacel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Daca nu ajungi la rau, poti cauta greutati speciale

http://www.recipetips.com/glossary-term/t--35935/pie-weights.asp

Nu uita sa intepi aluatul pentru ca altfel creste cu tot cu greutati deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, ajung . De fapt fac experimente acum cu aluaturi cu nuci si alte fainuri si nu mai este nevoie de intepat/greutati si altele.
Sper sa foloseasca si altora ideile.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput