Nu cred ca a dat nimeni fuga sa faca tarta cu caise si nici sa nu va duceti! Arata si "se tine" destul de bine, dar sunt niste nepotriviri in reteta, basca e deosebit de grea/grasa (o tarla de unt, nu-mi venea sa cred ca am folosit atat de mult!).
P.S. Cu fasolicile a mers!
Take joy! (poze)
Si la noi au disparut din magazin. Am facut-o cu prune. Buna, dar parca prea dulce si nu cum ma asteptam... Adica visam la ceva mai usor, nu atat de indesat si satios. Raman la vechea iubire, placinta (tarta) cu rubarba si capsuni .
Si am sa incerc si cu crema de vanilie si fructe. Trebuie sa fie si mai sanatoasa si mai gustoasa.
Take joy! (poze)
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate. (sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu ) Roxana |
Daca nu ajungi la rau, poti cauta greutati speciale
http://www.recipetips.com/glossary-term/t--35935/pie-weights.asp
Nu uita sa intepi aluatul pentru ca altfel creste cu tot cu greutati deasupra.
Multumesc, ajung . De fapt fac experimente acum cu aluaturi cu nuci si alte fainuri si nu mai este nevoie de intepat/greutati si altele.
Sper sa foloseasca si altora ideile.
Take joy! (poze)