Aluat de tarta, cum sa nu se umfle? Il intepati..
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Ia auzi, deci merge?
Pana la urma imi plac amandoua (si al Adelei faramitat si al tau, Valentina. Doar le presari pe toata suprafata,nu? Hai, mai spune daca lipseste ceva, am gasit o tarta cu caise si o crema, numai la ea visez).
Take joy! (poze)
roxanaz spune:
nu se lipesc mai oameni buni boabele.... cum sa se lipeasca. eu fac asa: intind aluatul, il pun in tava, intep, las la frigider cel putin 30 de minute (in prealabil aluatul a stat tot asa cel putin 3 ore la frigider), apoi pun boabele sau pietricelele (zau, nu glumesc, am din alea de prin grecia de la mediterana ca i-am adus lui fi-miu 2kilograme acum vreo 2 ani - nu va radeti prea tare de mine, daaa? ). apoi la cuptor. am incercat prima data faza asta cand nu aveam nici hartie pergament nici folie de aluminiu prin casa si a fost fix acelasi rezultat.
Adela eu fac aluatul cu faina/unt sau smantana/sare/un ou/apa de la gheata. nu pun zahar de obicei in el.
ML indura-te si pune si reteta aia cu caise si crema, pls.
Roxana
valentinag spune:
ML,eu fac tarte de obicei in forme mici(ai poze la mine in album)doar de 3 ori am facut tarta mare,dar in formele mici pun cam 5-6 boabe,pe majoritatea suprafetei!Cand am facut mare,la fel!
Eu de obicei le fac cu crema de vanilie si fructe!Peste blatul racit,torn crema de vanilie,apoi fructele spalate si taiate daca sunt mari,apoi tort gelle din ala transparent si gata!
Asa arata
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ML spune:
Aici este reteta, dar in engleza...:
http://www.larecettedujour.org/2008/08/apricot-frangipane-tart.php
S-ar putea sa o stiti deja; mi-a placut ca are ingrediente relativ simple (nu stiu despre amaretto... poate il gasesc).
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz Bune si utile toate detaliile, da' sa stii ca mie tot aspectul pietricos al tartei imi place cel mai mult. ...apoi pun boabele sau pietricelele (zau, nu glumesc, am din alea de prin grecia de la mediterana ca i-am adus lui fi-miu 2kilograme acum vreo 2 ani Roxana |
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag ML,eu fac tarte de obicei in forme mici(ai poze la mine in album)doar de 3 ori am facut tarta mare,dar in formele mici pun cam 5-6 boabe,pe majoritatea suprafetei!Cand am facut mare,la fel! Eu de obicei le fac cu crema de vanilie si fructe!Peste blatul racit,torn crema de vanilie,apoi fructele spalate si taiate daca sunt mari,apoi tort gelle din ala transparent si gata! Asa arata "La vita e bella" De mancare Din gradina mea |
Valentina, sunt asa de dragalase si colorate, parca ar fi de jucarie, pt. papusi!
Inteleg acum cum vine si cu boabele si cate se pun, multumesc.
Take joy! (poze)
ML spune:
Mai am o singura intrebare si va las (scuze de baraiala, dar cred ca discutia a fost cu folos): cu intindeti voi cel mai usor aluatul?
Nu vreau sa mai folosesc nici hartie cerata (il puneam intre doua foi de hartie cerata si-l intindeam), nici plastic transparent. Punand faina pe planseta (putina) sau ulei (la fel, putin)? Stiu ca trebuie sa fie rece, rece, dar cum e mai usor de dat forma si apoi mutat in tava? Daca ati explicat deja in alta parte, citesc acolo.
Take joy! (poze)
roxanaz spune:
pai de ce pe hartie? eu il intind pe planseta cu faina. nu ulei doar faina.
Valentina, da, da, si mie imi plac alea mici... uite-le pe alea cu somon si marar: http://i28.photobucket.com/albums/c223/rocksy25/PA290042.jpg (am micsorat prea tare pozele... :()
Roxana
ML spune:
Nu stiu, asa spune, probabil ac sa nu se incarce cu si mai multa faina. Dar prefer asa cum spui cu faina.
F. reusite tartele!
Take joy! (poze)