Aluat de tarta, cum sa nu se umfle? Il intepati..

Aluat de tarta, cum sa nu se umfle? Il intepati.. | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Cum faceti cu aluatul de tarte (pies) ca sa nu se umfle daca il coaceti in prealabil (am o reteta si spune sa pui hartie cerata pe deasupra si fasole boabe. Nu as vrea sa pun hartie cerata pe aluat, fiecare cu pasarica lui...)?

Il intepati si merge sau aveti alte "trucuri"?

Multumesc!

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Si eu tot cu varianta pus hartie de copt speciala peste el si boabe de orez sau fasole peste. Mai exista si varianta de pus folie de aluminiu si boabe dar banuiesc ca nici asa nu vrei.

O zi excelenta !
Lala.


Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Pai nu se pune hirtie cerata (wax paper) ca se topeste la cuptor...poti pune pergament (parchment paper) ca nu are nimic toxic.



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

... Mai exista si varianta de pus folie de aluminiu si boabe dar banuiesc ca nici asa nu vrei.

O zi excelenta !
Lala.


Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze





Ha, ha, ai ghicitara! Cat mai "naturel" de se poate.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Pai nu se pune hirtie cerata (wax paper) ca se topeste la cuptor...poti pune pergament (parchment paper) ca nu are nimic toxic.



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."



Anamaria eu asta am gasit la repezeala ca alternativa pt. greaseproof paper (penultimul paragraf):

http://www.foodsubs.com/Wrappers.html

Folosesc la torturi uneori pergament, da' zau ca as vrea sa scap si de asta; mai ca-mi vine sa pun panusi .

Hmmm... si nu votati cu intepatu'?!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate.
(sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu )

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate.
(sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu )

Roxana


Si io la fel!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

(sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu )

Roxana


Ha, ha, ha! Ce-i mai naturel decat asta?!
Totusi raman la fasolici. Si zici ca le pot pune fara pergament, direct pe aluat?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ML,daca pui fasolea direct peste aluatul crud se coace(lipeste )cu totul si o sa ai tarta cu fasole boabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io tot nu inteleg. ce fel de aluat faceti voi pentru tarte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cum sa se coaca si lipeasca ma?Eu asa fac mereu si nu mi se lipeste nici o fasole!
Si ca tot intreba Adela,eu fac aluat de tarte din faina,unt,zahar pudra un ou si sare!Intind foaie si o asez in forme!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput