Aluat de tarta, cum sa nu se umfle? Il intepati..
Cum faceti cu aluatul de tarte (pies) ca sa nu se umfle daca il coaceti in prealabil (am o reteta si spune sa pui hartie cerata pe deasupra si fasole boabe. Nu as vrea sa pun hartie cerata pe aluat, fiecare cu pasarica lui...)?
Il intepati si merge sau aveti alte "trucuri"?
Multumesc!
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Lala_D spune:
Si eu tot cu varianta pus hartie de copt speciala peste el si boabe de orez sau fasole peste. Mai exista si varianta de pus folie de aluminiu si boabe dar banuiesc ca nici asa nu vrei.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
ocebine spune:
Pai nu se pune hirtie cerata (wax paper) ca se topeste la cuptor...poti pune pergament (parchment paper) ca nu are nimic toxic.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D ... Mai exista si varianta de pus folie de aluminiu si boabe dar banuiesc ca nici asa nu vrei. O zi excelenta ! Lala. Fratele mai mare! Baby Andrei ! (27.12.2007) Poze |
Ha, ha, ai ghicitara! Cat mai "naturel" de se poate.
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Pai nu se pune hirtie cerata (wax paper) ca se topeste la cuptor...poti pune pergament (parchment paper) ca nu are nimic toxic. Anamaria "With sufficient thrust, pigs fly." |
Anamaria eu asta am gasit la repezeala ca alternativa pt. greaseproof paper (penultimul paragraf):
http://www.foodsubs.com/Wrappers.html
Folosesc la torturi uneori pergament, da' zau ca as vrea sa scap si de asta; mai ca-mi vine sa pun panusi .
Hmmm... si nu votati cu intepatu'?!
Take joy! (poze)
roxanaz spune:
intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate.
(sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu )
Roxana
valentinag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz intepat + fasole/mazare/linte/bob bine spalate. (sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu ) Roxana |
Si io la fel!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz (sau pietricele de rau - le speli in mii de ape si le freci cu ce vrei tu ) Roxana |
Ha, ha, ha! Ce-i mai naturel decat asta?!
Totusi raman la fasolici. Si zici ca le pot pune fara pergament, direct pe aluat?
Take joy! (poze)
laura72 spune:
ML,daca pui fasolea direct peste aluatul crud se coace(lipeste )cu totul si o sa ai tarta cu fasole boabe.
valentinag spune:
Cum sa se coaca si lipeasca ma?Eu asa fac mereu si nu mi se lipeste nici o fasole!
Si ca tot intreba Adela,eu fac aluat de tarte din faina,unt,zahar pudra un ou si sare!Intind foaie si o asez in forme!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea