Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (211)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

BIANCA interesant LEGO-ul, trebuie vazut si cate piese contine ,dar daca se potrivesc la celelalte piese Lego, atunci e bine ca le poti combina.
DVD-urile clasice contin episoade din astea de 10 minute cam cate 6 in general ,plus alte joculete, etc. Eu ma gandeam ca au scos astia vreun film cu Thomas si eu n-am aflat inca
Uite si o carticica foarte draguta http://www.amazon.com/Thomas-Friends-Look-Publications-International/dp/1412786797
Sunt mai multe, noi pe asta o avem si e Andrei indragostit de ea, are imagini din Thomas, foarte frumoase si trebuie sa gaseasca diferite obiecte ascunse in desenele respective.
Mai multe poate ne mai povesteste DIANA din America ca si Petrutul ei e foarte pasionat de Thomas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Salutare!

Vio, nu dispera, sint alaturi de tine.
Norina, sanatate lui Teo! Eu cred ca e de la gradi, dar o sa se imunizeze.
Raluca, succes la gradi!
Ruxandra, fii tare.

Mi-au placut mult jucariile pe care le-ati prezentat. Eu Mirunei i-am luat doar un joc cadou, simplu. Noi mergem cam o data pe saptamina in Diverta, si de obicei plecam cu un joc/puzzle/carte de acolo. Acum isi alege ea ceva, si daca mai vede un lucru care ii place (stie ca nu ii cumpar decit unul) zice repede: 'Asta i-l luam lui Sma'. In sfirsit da si ea semne ca e smechera.

Vreau sa o laud pe Miru: ieri seara de la ora 6, cind am venit de la gradi, a fost o sora exemplara, cum nici in vis nu visam: cum a intrat in casa a inceput sa-i explice lui Sma 'asta e ...', apoi i-a luat o cutie de crema din gura, i-a zis ca nu e voie, si i-a dat 2 jucarii in schimb, apoi i-a citit dintr-o carte, apoi s-au jucat, etc etc culminind cu o imbratisare si o declaratie de dragoste. Cred ca la gradinita le-a explicat cum sa se poarte cu copiii mai mici din grupa.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Vladut e mult mai bine, doar ca inca nu si-a revenit cu mancatul...
si nici cu bautul de lapte...
Sper sa-si revina ca mi-ar parea rau sa nu mai bea deloc.

Ioana m-a dat gata Miruna. Super!!! S-o tina tot asa!

Vladut e as la "purtat cu vorba".
Daca ii spun sa faca ceva ce n-are chef in momentul respectiv, imi explica
(argumenteaza si gesticuleaza) frumos ca mai intai facem altceva si apoi ce vreau eu.
Foarte rar face ceva fara sa negocieze, ma innebuneste.
Cand nu vroia sa faca pipi de frica durerii m-a mintit pentru prima data constient fiind de asta.
Eu ma tot rugam de el sa faca si dupa un timp mi-a zis "am facut pipi" si inca radea cu toata fata.
Chiar l-am crezut pe moment, dar mi-am zis sa verific totusi...
si surpriza... m-a mintit doar ca sa-l las in pace.
Il inteleg... si eu as fi zis la fel ,
dar m-a surpins cat de bine i-a iesit... cu mimica si toate cele...
sper sa nu faca prea des asa .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Irina, multumesc, dar azi dimineata isi revenise Miru la starea 'normala'. Sa vedem cum e diseara. Phii, ce smecher e Vladut. Nici n-ai zice dupa fata de copil cuminte pe care o are.
Mary, cind mai vii in tara? Vreau sa te rog sa-mi aduci si mie cartea aia cu Thomas si obiectele ascunse, cred ca i-ar place foarte mult Mirunei. Pe la noi nu am vazut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Nici eu n-am vazut carte cu Thomas,
noi avem doar un domino (cu piesele ca si carile de joc)
si Vladut se joaca frumos cu el.

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

Am descoperit ca lui Andrei ii place sa asculte poezii.
Aveam prin casa o carticica pentru copii, ilustrata, cu poeziile lui Tudor Arghezi. Azi a descoperit-o Andrei si vad ca l-a indragit mult de tot pe Zdreanta, m-a pus sa i-o spun de 6 ori!!! apoi le-am citit pe toate, i-a mai placut aia cu Talharul pedepsit m-a pus sa i-o repet, si inca una cu greierele.
Si a reusit performanta sa retina si el un vers : l-ati vazut cumva pe Zdreanta?
IOANA, venim la anul in tara, si din pacate nici nu mai astept vizite de pe acasa anul asta, ca sa-ti pot trimite prin cineva. Dar cred ca le poti comanda usor pe internet.
Acelasi model de carte "Look and find" mai e si asa http://www.kohls.com/kohlsStore/toys/toysbyagebabytoddler/23/PRD~179506/Disney+Princess+Princess+Magic+First+Look+and+Find+Book.jsp
In cartea asta are de cautat si forme geometrice in desen , obiecte, animale, sa denumeasca culorile, sa numere diverse obiecte, cerintele sunt diferite de la pagina la pagina.
O are si Andrei desi e cu printese, dar sunt colorate atat de frumos si il pasioneaza chestia asta cu cautatul obiectelor
IRINA si Andrei mi-a facut odata asa, dimineata, nu avea chef de gradinita si in timp ce il imbracam a inceput sa se vaite ca-l doare piciorul, dar era destul de credibilApoi mi-a zis ca are bubita acolo desi nu avea. Apoi a schimbat versiunea- ca o sa-i faca copii de la gradi bubita la picior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Ioana,e nostima Miruna,poate revine iar la sentimente bune.

Iosua cand nu vrea sa faca ceva nu spune nu,dar spune ca se mai odihneste un pic ca e obosit s-au -daca e vorba despre mancare,spune ca o mai lasa sa se raceasca...si tot asa.

Am fost sa-l inscriem la gradinita,dar nu se face grupa mica la gradi unde vrem noi,a spus sa lasam cererea totusi,cred ca mai trebuie sa insistam.I-am zis ca chiar daca nu are 4 ani,se descurca singur si la baie etc....

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Si pe mine m-a dat gata Miruna, ce sora buna e!

Mary, si lui Dinu ii placeau poeziile astea. am uitat de ele, trebuie sa le mai caut.
Dinu inainte vroia si el sa-i recitesc povestile, acum vrea mereu una noua si sincer nu prea mai stiu ce sa-i cumpar nou si pe gustul lui.

Irina, eu cred ca o sa-i creasca apetitul dupa ce termina cu antibioticul.

Miflore,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Ioana Miruna este extraordinara! Sa o tina tot asa.

Si Stefan al meu are chestii de asta cu Matei: "nu este voi sa bagi in gurtita"...ii da o alta jucarie in schimb, il pupa, il imbratiseaza, ii da sa bea ceiut cu biberonul si in secunda urmatoare, il musca sau ii trage una. Totul se intampla in fractiuni de secunda, drept pentru care Matei are mereu urme de la muscaturile lui Stefan. Nu stiu cat mai rezista, dragul de el. Pe de alta parte, daca Stefan este pe langa Matei, Matei are ochi doar pentru fratiorul mai mare, ii zambeste, "vorbeste" in limba lui...deci se pare ca nu are resentimente pentru toate "actele teroriste" ale luiStefan

Mergi la inceput

La multi ani Alexandra Ioana!

Ma bucur ca v-am laudat-o ieri pe Miruna, pentru ca s-a terminat cu bunatatea fata de sor'sa, a fost doar un episod izolat.

Mary, multumesc! Si Mirunei ii plac lucrurile legate de look & find, noi avem citeva pagini intr-o carte cu Winnie.
Oana, succes cu gradi, poate pina la urma rezolvati.
Flavia, si pe mine ma mira acest lucru, ca Sma tot dupa Miru se tine, desi ii face viata grea.

Mergi la inceput