Colectia de toamna-iarna 2005 (207)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

cami bafta multa cu Daria!
Ce stiu eu cu giardia e ca are cam 90% din populatia Romaniei, ca este in apa de la robinet pe care nu poti sa o eviti ca mai speli un fruct, te speli pe dinti, etc. Tratamentul medicamentos (zentel, dar poate nici asta nu mai merge acum) este toxic si nu foarte eficient. Apoi oricum nu stii daca ai scapat de el pt ca acele chisturi se elimina periodic, deci poti sa ai bine mersi n rezultate negative la copro si tu sa ai de fapt. Asa ca cele mai bune sunt tratamentele naturiste care macar nu dauneaza.

Cami, poate sa fi vomat de la altceva, poate nu i-a cazut bine mancarea, poate s-a agitat dupa masa. Eu am patit cu Nati ca a mancat foarte mult seara (am facut gratare la munte) apoi a baut laptele si eu am insistat sa-l termine si apoi.. zvac! laptele inapoi. Noroc ca n-a iesit si mancarea.

Ripley pe mine si pe sora-mea ne lasa mama singure in camera si ea mergea in bucatarie in partea cealalta a casei cu n usi inchise ca era iarna si nu facea focul in toata casa. (casa mare, veche, cu camere maaari si inaaalte, cunosti genul )

Eu as zice ca poti sa le lasi singure daca lasi totusi usi deschise intre tine si ele. Mai ales daca sunt una in tarc si una afara nu-si scot ochii. Dar numai tu simti care e relatia intre ele.

Mai vrem poze cu frumoasele tale floricele, cu Irisuca cea buflica si Ana-domnisoara gratioasa si firoscoasa.
Beton replicile Anei, i le-am povestot si lui Virgil si s-a distrat.

Roxi din ce am fost eu in ultima vreme te-as trimite vara in Slovenia, clar (ca ti-ai si manifestat interesul). Bineinteles ca depinde si ce vrei de la o vacanta, daca vrei all-inclusive plaja-masa-piscina nu e cazul. Mie mi-a placut tare mult (cu copii cu tot) din urmatoarele motive:
-peisaje variate, am facut 1000 de chestii, nu ne-am plictisit nicicare; Nati zilele astea si-a amintit cum am fost cu trenuletul in pestera
-peisaje superbe accesibile cu masina, sau urcat pe jos cu efort minim, amenajat dar nu intruziv
-lacuri faine unde poti face plaja, balaceala, jucat cu pietricele, admirat rate si pesti
-orasele pitoresti, medievale
-peste tot curatenie, flori, bun-gust, politete
-clima foarte placuta vara, fiind preponderent munte
-preturi nu mici dar acceptabile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Buna dimineata!

CAMELIA sper sa nu fie nimic cu Daria. Poate sa aibe doar niste crampe trecatoare...sau sa zica "asa" degeaba.
Dar nu ar strica sa-i faci ceva analize, coproparazitologic in primul rand si chiar si o eco nu strica. Va pupacim si aveti grija de voi

FELI bunicii fac chiar asa greseli grave incat sa va suparati pe ei? Am ajuns la concluzia ca aproape toti bunicii fac asa, adica cam pe dandoaselea.
Daca-s chestii grave, incearca sa folosesti "alt ton" si sa-i iei mai prin invaluire. Daca problemele nu-s chiar asa de apasatoare, lasa-i. Chiar de o vei duce pe Chiti la gradi, tot este bine sa-i ai si pe ei langa tine. Trebuie sa pui f. bine in balanta bunele si relele. Mie mi-a placut ce ti-a zis Bic atunci si anume ca copiii vor avea un anume comportament cu bunicii si altul cu voi. Si cam asa este.

Eu am renuntat a le mai atrage atentia bunicilor asupra unor chestii. De ex. socra'miu ii spune lui Vlad ca daca se urca cine stie unde sau cade de pe undeva, isi va sparge capul, i se imprastie crerelul.... ii curge sange, o sa moara, nu o sa se mai miste si o sa il ingroape..si pune pamant pe el...Ma apuca dracii doar cand scriu!!!! Acum sper din suflet sa nu-i mai spuna asemenea scenarii ca i-am atras atentia de mii de ori ca nu-s de spus unui copil. Care orricum nu intelege acum despre ce este vorba, dar nici de spus nu este. Si ii mai spune de "mosu'" si de "bau-bau", eu nu i-am spus asa ceva si de cand a fost ultima oara la tara se sperie. Daca ramane singur in camera, vine dintr-o data alergand la mine si-mi spune ca s-a speriat, ca-i bau-bau sau cineva acolo. Incerc eu sa-i spun ca nu-i nimeni si nimic, dar...

Io-s SUPARATA!!!!! Miercuri dupa-amiaza, cand s-a trezit Vlad, bineinteles plangand dupa mine si jelind "mami, mami,mami" l-am luat cu abureli de genul: hai sa mergem sa facem bagajul ca plecam la mamaie la tara, la calut, la cocos....a fost jale. A plans si tipat ca nu vrea la tara, vrea acasa cu mami si tati si bb Gabi Alesandu. Apoi sa te tii ca nici nu vroia sa se dea jos de la mine din brate, ma jelea si daca ma intorceam cu spatele la el. In fine, cand a fost vremea de plecare nu a mai zis nimic, era incantat ca plecam cu totii. Cand am ajuns la tara , era ok, a fugit la tataie sa-i zica nu stiu ce, la mamaie s-a dus, doar ca nu i-a pupat, nu i-a luat in brate...a fost rezervat la de-astea. Seara la culcare, s-a rasfatat de nu a mai putut, ca vrea sa stau langa el, dar sa si plec, sa nu-i aduc eu laptele...facea "mam" mam" "mam" - asta fiind rasfat la el. Intr-un final, ii zic sa-i aduca mamaie laptele, tataie sa-i spuna o poveste si sa doarma langa el. A fost de acord fara obiectii, doar ca m-a mancat pe mine in fund si i-am zic ca mami cu tati pleaca la servici si el ramane cu Gabi la mamaie si tataie. E.....nu i-a mai convenit, mi-a zis sa nu plec, sa stau langa el, cu capul pe perna sa dorm langa el..... sa nu plec!!
In fine, l-a pacalit tataie, i-a zis o poveste si a adormit. Doar ca noi am plecat ieri dimineata pana s-au trezit ei si cand am ajuns acasa si i-am sunat, Vlad nu a vrut sa vorbeasca cu noi.
Azi dimineata iara s-a rasfatat la telefon "mam" mam" "mam" dar avea vocea trista....si apoi mi-a zis "stai acolo". El imi spune asa cand este suparat pe mine si nu ma lasa sa-l iau in brate sau sa-l mangai. Si este suparat pe mine cand il cert, sau tip la el...si cand il pedepsesc - totusi in zilele cand i-am aplicat numai pedeapsa fara sa tip la el sau sa-l zoresc nu s-a suparat pe mine.
Acum...dilema mea este ca cu tac'su a vorbit la telefon...cu mine NU. De ce???
pe mine sa fie suparat si pe Cristi nu?

hai ca m-a apucat bocitu' acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Clasic jurnal de gradinita: ieri plangea cand am ajuns la ea la ora 17 pentru ca educatiarea fusese pana la baie si de cate ori dispare din raza ei vizuala, e tragedie. Deci mi-a gasit suplinitor.
Saptamana viitoare va fi horro, ca Cristina e pe program scurt, pana la ora 14, deci cand ea e la nani. De cand o sa se scoale si n-o s-o mai vada, va incepe showul, cu siguranta.

Altfel, am avut prima noapte ok de cand am inceput gradinita si parca azi de dimineata nu a mai plans asa de rau cand am plecat.

DAR...e putin ragusita. Sper sa nu fie chiar o laringita in toata regula, ci mai degraba un rezultat al plansetelor. doar ca ieri nu avea nimic, pe cand azi-dimineata asa s-a trezit.

---

Joy, e clara treaba: Vladut e un copil extrem de emotiv si as putea sa bag mana in foc ca va fi dezastru cand va intra in colectivitate, pentru ca e clar ca omuletul e dependent de tine. Eu nu m-as stresa asa de tare ca e suparat si ca nu vrea sa vina la telefon. Asta este...o sa-i treaca cand se va reintoarce. pana la urma eu ti-am mai zis de nu stiu cate ori, ca mi se pare mai important sa mai ai si tu parte de ceva odihna si sa te mai relaxezi putintel. Oricum, niciodata nu am putut pricepe cum faci fata. Io daca eram in locul ta, eram de demult la Balaceanca, asa ca sincer te admir. Nu mai fii suparata si pune mana si odihneste-te!
Si inca ceva..apropo de Lavi...tare mi-a placut cu am zis...ca are familia perfecta. Si mie asa mi se pare. Chintesenta sudarii unei relatii.

Cami- of, biata mezina. Pupam burtica amarata. Eu as zice s amergi totusi sa-i faci si o ecografie, macar ca sa te linisteste si sa elimini un factor de stres.sanatate infinita!

Catutza- nasoala treaba cu durerile de masele. Stiu de la mama, ca slava cerului, io am dinti beton. Speram sa treaca buba repede de tot!

Miri- hmm..parca nu e chiar de joaca din cate stiu cu refluxul asta. Are si cumnata-mea si stiu ca ia ceva tratament pentru el.

Ioana- tinem pumnii si la voi sa le dati de cap magarilor de carcalaci!

Ma duc sa ma indop cu o imensitate de placinta cu mere.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Noki, Joy et co, nu-mi mai laudati atat familia ca mi-e frica sa nu se deoache, zau! Doamne fereste!
Ce sa zic, fiecare are plusuri si minusuri in viata, pe unele parti ii e bine, pe altele mai putin; uite: eu la 30 de ani nu mai am parinti, bunici, nimic. O data mi-a zis bona: "ca si-asa nu aveti pe nimeni" si tare rau m-a intristat, ca asa e.

Joy sa nu mai plecati pe ascuns!!! In toate cartile zice asa. Mai bine plange cand va vede plecand, dar daca plecati pe ascuns isi pierde increderea in voi.
In rest, Vlad e f atasat de tine. E suparat pe tine ca ai plecat.
Ai grija de el, e sensibil, ii pasa mai mult ca sa zic asa. Trebuie sa-l iei cu incetinitorul.

Gata, back to work, ca e multa treaba....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lavi, o ai pe sora ta, cu care te intelegi bine. Si ai niste socri tare de treaba. Plus familionul superb. Deci NU esti singura.Plus ca niciodata nu esti singura atata timp cat ai COPIII TAI.

Joy- subscriu si eu la faza cu plecatul pe furis. Nici io nu fac de-astea. Daca vreau sa plec de dimineata pana se scoala, imi iau ramas bun de cu seara.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

NOKI ce-mi place cum ai zis "omuletul" . Ma stresez - ca sa asa - ca-mi aduc aminte cand eram mica si ma certa mama sau tipa la mine (nu m-a batut, decat cateva palme razlete) asa rau imi parea ca nu am fost cuminte si ma durea sufletul cand stiam ca-i suparata.
In acelasi timp, si eu eram imbufnata si suparata pe ea ca a tipat sau ca m-a certat.
Si ca sa fie tacamul complet, asa dependenta de mama eram si eu. Mi-aduc aminte ca eram maricira deja - cam de la 3 ani incolo - cand daca dimineata pleca mama la servici pana ma trezeam eu, era jale. Plangeam pana ajungea la servici si vorbeam cu ea la telefon. Si cand ajungea acasa, numai in picioarele ei stateam. Asa ca-mi aduc aminte foarte clar si bine zbuciumul sufletes si de dorul de mama.
Si ma doare cand ma gandesc ca poate asa simte si el.

In acelasi timp, simt nevoia sa stau "linistita". Mi-e dor de ei, dar cred ca m-a ajuns oboseala, stresul si depresia.
Am dormit 10 ore azi noapte si dimineata cand m-am trezit aveam senzatia ca abia ma culcasem.
(si mai rau este ca ieri si azi am plecat la cumparaturi si am cheltuit bani pe care nu-i am. dar la moral, mi-a facut extrem de bine )

Nici prin cap nu-mi trece sa-ti deochi familia, LAVI. probabil si la voi mai sunt parti mai "rele" (cu toate ca taaare greu mi-e sa cred asta) si nu o curge chiar asa numai miere, dar caldura, dragostea, linistea si buna intelegere se vede din poze. Sa dea Dumnezeu asa sa va fie toata viata.

MIRI ce tratament ai?
Am avut si eu odata esofagita de reflux si inca nu stiu ce naiba - imi "fierbea" burta cand mancam chiar si un colt de pain, ma balonat de nu puteam manca nici o juma de farfurie de ciorba ca ziceai ca-s gravida si aveam niste dureri in capul pieptului de-mi venea sa mor - si am avut debridat, trienzime si inca alte 3 chestii pe care nu mi le mai aduc aminte. Cam 2 luni am avut tratamentul, mi-a fost super bine o perioada apoi iara am inceput sa am probleme.

edit 1: Lavi subscriu la ce a zis Noki: nu esti singura!
edit 2: Am plecat cu noaptea in cap ca trebuia sa ajunga Cristi la servici, deci nu puteam sta pana se trezeau ei. Si apoi eu aia incercasem de seara, sa-i explic ce se va intampla si sa-mi iau ramas-bun. Dar daca insistam sa-i spun ca noi vom pleca, se dezlantuia cu tipete si plans. Asa ca am lasat-o in coada de peste ca sa nu-l intarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Anna e parcata la mama, Che e la gradi, iar eu amprins o ora libera intre 2 intalniri, asa ca intru sa raspund ca iar mi se aduna restante.

JOY, in legatura cu Vladutz, imi dau doar cu parerea, ia-o doar ca o parere, avand in vedere ca nu am vazut nimic, stiu daoar descrierea ta (care e subiectiva, ca a fiecarui om). Asadar, parerea mea este ca Vladutz e un copil cu o mare nevoie de afectiune, dar si cu o inteligenta emotionala pe masura. Adica, daca nu obtine acea atentie si afectiune pe care si-o doreste, si-a dezvoltat strategii proprii de a "stoarce" de la tine atat cat vrea el. Astfel ati intrat intr-un joc de cerere-oferta, in care cererea lui e tot mai mare si, cum-necum, a gasit si o modalitatea de a obtine oferta tot mai are, cu pretul oboselii si epuizari tale. Trebuie sa mai specific aici ca atentia negativa acordata (adica certuri, pedepse, suparari) este tot o forma de atentie pentru copil. Adica el o percepe ca mai buna decat lipsa oricarei interactiuni cu mama. (cand te certi cu el, interactionezi, deci tot cu el esti si tot spre el iti e concentrata atentia). La fel, daca a vazut ca facand circ va poate deturna de la alte preocupari (ex. cu aruncatul biberonului), a "invatat" ca asta merge sa va obtina atentia, chiar daca e pedepsit. Solutia nu e una usoara, din mai multe motive: pentru ca el a invatat deja un model comportamental, pentru ca aveti spatiul redus si e greu sa separi diverse activitati dar...nu e imposibil! Schimbarea trebuie s aplece de la tine, de la comportamentul tau in relatie cu el. Sa ii oferi ceea ce-si doreste (atentie, afectiune) printr-o perioada de timp petrecuta exclusiv cu el (cand doarme Alex, de exemplu, sau panandu-l pe Alex in tarc si avand o activitate cu Vlad-puzzle, colorat, lipit). Incearca sa detasezi momentele de activitati casnice de cele de joaca, astfel incat sa inteleaga, incet-incet, ca el are timpul lui petrecut cu mama, dar ca mama mai are si alta treaba, in acre el nu e neaparat implicat. Vlad are de invatat cum sa-si descopere si sa se bucure de propria independenta si, tanandu-l tot timpul aproape de tine nu prea are cum sa faca asta. Ce ar trebui tu sa faci l anivel de gandire/atitudine: in primul rand sa nu te mai lasi atat de afectata de rezultatul actiunilor tale. Sa fii mai sigura pe tine in decizii. Desigur ca, limitandu-i un drept pe care si l-a obtinut in timp, cu crize si eforturi, va plange la inceput si va incerca sa te faca sa te simti vinovata (da, da, a vazut ca merge asta si o va folosi, nu e prea mic, stie). Cu cat te vei simti mai vinovata, cu atat vei realiza mai putine progrese. Gandeste-te ca-l pregatesti pentru colectivitate, pentru viata, si ca ceea ce faci e bine pentru el. E ajutorul tau de adult in a-l incuraja sa devina independent. Cu tota dragoste, cu calm, cu sentimentul ca faci bine. Fara stres si fara reprosuri. Incearca sa iesi din jocul lui "m-am suparat pe tine". Mergi pe varianta : "ok, daca esti rau acum, nu mai pot ramane sa ne jucam impreuna. Ma gandeam sa facem impreuna un desen, sa-ti arat ceva interesant (sau orice chestie il prinde..), dar daca tu nu asculti, vei sta singur. Eu vreau sa ne jucam impreuna, voi veni peste 5 minute sa vad daca vrei si tu". etc.etc.
Repet, e o parere...vezi tu cum ti-o adaptezi, daca e cazul.

In legatura cu intrebarea cuscrei, cu cei 2 copii care se joaca impreuna.

Eu, in urma cu ceva timp, nu avea astfel de stresuri. Intre timp, recunosc, s-au intamplat destul de multe chestii care sa ma faca sa nu-i mai scap din ochi pe ai mei cand sunt impreuna. Din joaca de copii, fara nicio intentie, de a face rau, se intamplau urmatoarele:
- Che ii desprindea mainile Annei de obiectele de care se agata ca sa vada de cade ori se poate tine singura pe picioare
- a incercat sa-i dea sa manance niste bilute pe post de mancare
- cand a vazut-o ca merge de-a busilea a crezut ca-i face pe calutzul si a vrut, bucuros, sa o calareasca
- de mare drag, a vrut sa o stranga in brate, din spate, dar a strans-o de gat (si-a pus antebratul in jurul gatului ei, ca asa o tinea mai bine)
- vrea sa o ia in brate si sa o ridice, sa danseze impreuna

samd. Deci eu am zis PAS, deocamdata.

Am vazut si varianta extrema, intr-un sat de pe la noi, am trecu cu masina duminica, la o poarta erau pe o banca vreo 5 fetite intre 2 si 4 (maxim) si un bebelus de vreo 9-10 luni. Una din fetite il tinea in brate (!) cu mare greu si nu era niciun adult prin preajma. Bebe era in grija copiilor. No, poate ca asa au crescut si parintii nostri, dar, eu stiu, parca nu mi s-a parut ok.

Tot de pe vremea parintilor, mi s-a povestit de un unchi ca el, copil mai iute, as aca Stefan, era tinut intr-un butoi, ca sa-si faca parintii treaba. Si gata, ce tot atata atentie acordata copiilor? - asta a fost vorba lui, relativ la observatia ca noi prea le suflat in fund.

Trimit acum placinta si revin ca mai am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

sigur am greseli prin postarea anterioara, dar nu mai corectez, ca ma grabesc. sper sa intelegeti voi!

IOANA, m-ai intrebat ce am facut noi cu lambliile. Nu mare branza si, in general, am avut si eu de-a face cu doua categorii de medici: cei care acorda atentie problemei - medicul de familie, care ne-a tratat pe toti, pe adulti(parinti, bunici) cu Zentel, pe Stefan cu Metronidazol, pe Anna cu nimic - si prieteni, medici mai tineri care sunt foarte relaxati, cu fraza "Sibiul e plin de lamblii, nu ai cum sa scapi, in timp ne dezvoltam imunitate la ele". Ceea ce stiu este ca tratamentul e destul de toxic, are actiune si pe SNC (sistem nervos) asa ca au fost maaaari rezerve de administrare chiar si de Metronidazol la Che, care avea istoric de convulsii. Nu am vazut mari efecte dupa tratament, mai mult, parintii mei au repetat analizele dupa vreo luna si tot mai aveau lamblii. Deci ...ceata totala!

NOKI, eu cred ca te apropii cu pasi repezi de momentul T, in care vei scapa de stresul plansului la gradi. Pe Che la tinut vreo 2 saptamani, cu scadere progresiva in intensitate si da, tot cu gasirea unei educatoare preferate in bartele careia se adapostea. Asa ca fii tare, nu mai e mult!

LUi Che i s-au schimbat ambele educatoare !!! El nu prea are problema, ca cica sunt fete dragutze astea noi, mai ales ca una e blonda si ii place, DAR eu nu sunt prea linistita, fetele nu mai au experienta ca educatoare. Asa ca nu stiu ce sa zic, cand ma bucurasem ce bine ii era la gradinita pana la vacanta...Sa vedem ce va fi.

Va pup, am fugit la treburi!

Mergi la inceput

TANIA m-ai uns la suflet cu postarea ta. Recunosc in totalitate comportamentul lui Vladutz.
La faza cu "mama mai are si alta treaba".....asta-i o mare problema. Eu nu mai reusesc sa despart timpul petrecut exclusiv cu copiii de cel in care TREBUIE sa mai fac si treaba.
Si nu, nu ma refer la a avea casa pusa la punct ci la simplu spalat vase, pregatit de mancare, sters un praf sau intis/calcat rufe.
Mai dau cu lingura in mancare si i se pune lui Vlad pata ca trebuie sa stau neaparat in sufra cu el. asa ca sting focul la mancare ca altfel se lasa cu urlete...nu pot calca decat dupa ce adorm ei (peste zi sau seara) ca vrea si Vlad ( si nu cu fier de jucarie) sau Alex tine neaparat sa se urce pe masa de calcat, sau imi trage ce calc de pe masa...in fine treaba care ar trebui sa-mi ia o ora la mine se lungeste pe 3 ore. si toate astea nu duc decat la frustarea mea, accentueaza starea de nervi ce o am.

Legat de copii singuri, tot asa se intampla si la noi. Vlad vrea sa-l ia in brate si il strange de gat, sau ia un siret ii da si lui Alex sa tina de el si apoi fuge prin casa...bineinteles ca Alex nu tine pasul cu el si-l da jos. Sau il mai impinge voit ori vrea sa treaca printr-un loc stramt unde-i si Alex si ca atare ii da un pic de branci...

Si despre cum au crescut ai nostri parinti....bunica mea inca 3 surori si un frate mai mic cu cativa ani. si saracutu', cand ele ramaneau singure acasa ca sa nu-i poarte de grija si sa le lase in pace, ii facusera un fel de ham si il agatau intr-un "cui" (unde jupuia tatal lor miei si mai stiu eu ce, deci era destul de rezistent) de magazie. So...atunci se putea cu mai multa relaxare, dar sunt sigura ca accidentele erau la ele "acasa".

Mergi la inceput

Tania cam acelasi lucru ziceam si eu despre giardia. Tratamentul e toxic mai mult pt noi decat pt ei.

Joy of course ca ne mai luam si noi in clanta, sau ne mai bombanim unul pe altul, dar asta e doar de moment si de suprafata, fondul problemei e altul.

Noki&Joy M-ar bate Dzeu sa zic ca sunt singura, nu sunt, doar dpdv pariontesc dar asta este acuma, e in legea firii pana la urma.

Adaptare rapida gradiniteilor!

Mergi la inceput