Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (101)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

MIRI !!! IOTE !



multumim frumos de aprecieri de poze. sincer, nu gasesc ca sacha ar fi un frumos, poate are doar ceva shugubats in el si acu de cand a inceput sa zambeasca cu adresa mi se pare ca e cu adevarat un spiridush:) dar frumos... poate mai incolo, ca sincer, nici bruno nu era o frumusete cand era mic, dar acu zic ca e de pus in reviste (modesta de mami)

a trecut si ziua de azi, lunga si grea. simt cum ma arde intre omoplati si ma invaluie o melancolie ushor amaruie. m-am trezit, aproape peste noapte, din gravidutsa fericita, incantata de burtika ei, radioasa si plina de energie, mamica responsabila de doi spiridushi. si azi mi-a trantit cineva o replica: ce te plangi? doar stiai ca meseria d emamica e pe viata!... doar ca nu maplangeam si nu-mi inchipuiam ca a fi mama e o meserie... insa se pare ca e. full time, cu orar flexibil, cu bonusuri si prime aniversare, dar si cu obligatii pe masura gratificatiilor.
cand si cand ma mai pitsiga un colts de cicatrice. atunci imi spun cu oarecare teama in glas... am nascut de o luna! ce repede trece timpul! am luat toate evenimentele cum au venit, le-am "infruntat" mai senina si mai zen decat am facut-o cu bruno. ma felicit si acum ca n-o am pe mama langa mine. un gand rautacios de altfel dar care ma reconforteaza. ma bucur egoist ca suntem doar noi 4 si pisicii, cu programul nostru, cu micile noastre drame si dileme, cu shoppingurile pentru remontarea moralului meu si demolarea moralului lui:) cu mancare "prefabricata" de la magazin sau cu pizza de comanda de la H, fara teroarea glicemiilor, si fara spaima "vai, ma ingrash".
uneori ma uit la sotul meu, cu coada ochiului. e obosit, epuizat, aproape depashit, dar nu se plange, face totul cum poate el mai bine. iar eu apreciez, dar sunt o zgarcita in complimente... uneori o palma peste fund in joaca traduce tot c simt. poate ca nu mai am energie sa folosesc cuvinte... ma lipesc mai des de el in dormitor, ii caut atingerea, sa fiu sigura ca e acolo si ca daca imi va fi intr-o zi mai greu, e acolo sa ma tina in brate si sa sforaie asa cum face acum si cum ma enerveaza cumplit, dar mi-e atat de drag!
intr-o luna am devenit "mami rea" (mechante mami) iar el tati preferat. sunt putin geloasa dar constienta ca nu pot fi in doua locuri in acelasi timp: sunt mami preferata a lui sacha prin forta imprejurarilor, si mami rea a lui bruno. uneori ma supar... alteori zambesc intelegatoare sau il ignor. incerc sa-mi imaginez cat de tulburat si bulversat e: mami s-a dus intr-o seara la spital - m-a condus - intr-o camera mare alba, plina de dulapuri cu ushi care putea s ale tranteasca in voie, si a doua zi, cand s-a intors de la gradi... mami era tot la spital, intr-o camera mare, fara dulapuri, cu un pat si... un bebe langa ea. cata vreme bebe ar fi fost doar in trecere, am fi ramas "prieteni" si pe mai departe, dar asa... bebe e un intrus pe care trebuie sa-l accepte. ar vrea sa-l atinga, sa-l pupe, sa-l mangaie... sa-i bage degetele in ochi, sa vada din ce e facut, sa-i gadile buricul, sa-i pupe manutele si parul, sa-i indese jucaria urlatoare in nas, asa, de drag, dar mami... nu-l lasa... hmmmm, mechante mami...
si cate ganduri mi-am facut ca n-am sa ma pot imparti in doua, ca nu voi avea suficienta dragoste pentru amandoi, si cum plangeam ins eara dinaintea nasterii ca n-am sa fiu in stare sa fiu mama de doua ori, ca bruno o sa ma urasca pentru ca nu-l mai iubesc, ca o sa ma certe si o sa fie suparat ca n-am sa fiu cu ei seara...
si cum ma rugam cuiva, acolo sus, in sala de nasteri, in prag de anestezie, singura pe o masa de operatii, sa fie totul bine si sa ma pot intoarce la bruno. am intrat singura, pe picioarele mele in blocul operator. il tinusem pe domnul sot d emana pana la intrare si-apoi mi-au spus... domnul ramane afara.
am facut ochii mari, am incercat sa bagui o rugaminte dar imi simteam ochii plutind in lacrimi. m-am supus, am executat tot ce mi se spunea ca o scolarita constiincioasa. moasa si anestezistul vorbeau franceza cu mine, flamanda intre ei. mis e parea frustrant si umilitor. am cerut din nou sa-llase pe domnul sot cu mine. au refuzat a 4-a oara.
ma tineam de burta si-o mangaiam frenetic. un fel de disperare finala. pulsul meu urca vetiginos, il vedeam cu coada ochiului. sacha se misca pe atunci plin de energie. si o fractiune de secunda m-am urat din tot sufletul ca-l scot din bulina lui de fericire caldutsa, ca, in egoismul meu uman, sa-l pot tine in brate si sa-l instapanesc.
simteam anestezia fierbinte in vene, simteam cu picioarele nu mai fac parte din mine... si-m apucat sa le spun ca mi-e rau. dar nu si cat de rau. zambind le explicam ca imi simt inima in gat... am rotit privirle si-am vazut monitorul cu ritmul cardiac...60 cu 42. si-apoi am zarit paloarea anestezistului si am intuit ca se aruncase intr-un dulap dupa oareshce remedii. imi spuneam ca am vazut prea multe filme, prea mult grey's anatomy si ca de fapt daca ar fi sa mor as vrea un scenariu mai spectaculos, nu unul care presupune ca sotul asteapta la usa nasterea unui copil iar nevasta ii moare pe masa. nu era destul de siropos... cu un surplus de oxigen si nu stiu cate cocktailuri in perfuzii mi-am revenit. eh, viata bate filmul, la urma urmei! l-au lasat si pe domnul sot in blocul operator. a venit langa mine, si l-amstrans de mana cu toata forta cate o mai aveam. simteam ca si cum dintr-o data cineva mi-ar fi umplut plamanii cu aer proaspat. stiam ca cu el alaturi nimic nu mi s epoate intampla. nici mie, nici lui sacha.
medicul, un om extraordinar, de carepoate m-am indragostit din cauza grijii ce mi-a purtat-o - sentiment firesc de altfel zic specialistii - a tinut sa-mi prezinte intreaga echipa inainte sa purceada la procedura de extractie. sa fiu linistita si sa am incredere in el si inoamenii lui. aveam toata increderea din lume! nici nu m-as fi lasat pe mana altcuiva!
la 10 fix, s-a zarit mogaldeatsa proaspat itita din burtika mea. shifonat, incruntat, tacut, sacha nu era deloc micuts si deloc timid. a deschis ochii o fractiune de secunda si-apoi a inceput sa planga: puternic, cu personalitate si aplomb! asa cum pe bruno nu il auzisem. si dintr-o data inima mea s-afacut cat un purec mic, ametsit si imbatat de fericirea noului eveniment, si-am inceput sa plang linistit. lacrimi siroaie pe obraz si sotul care le stergea constiincios. suportase stoic sa-i dau indicatii sa faca poze, sa nur ateze momentul, sa taie cordonul... stia, farasa pun vreo vorba, ca lacrimile mele in cascada erau tot ce nu puteam spune in cuvinte: se incheiase o etapa atat de firesc, atat de natural (poate putin metalic din cauza operatiei) dar trecerea fusese atat de senina spre adeveni a doua oara mama... iar cand mi l-au pus pe sacha la san am crezut ca lumea se va opri in loc! pe bruno mi-l aratasera si-l dusesera la neonatologie cu probleme grave de respiratie, sacha mormaia acum la sanul meu, catsarat ca pe everest, fericit de noua lui cucerire gurmanda...
n-a mai contat nimic in rest... nici problemele rebele de tensiune (80 cu 50), nici setea, nici durerea, nici nimic. il tineam pe sacha in brate, ca si cum as fi facut-o de cand lumea, si mi se parea atat de firesc!
cum imi pare si in ziua de azi de altfel atunci cand incerc sa-mi aminteasc viata dinainte de sacha... si parca viata noastra a inceput din nou pe 8 ianuarie, dimineata la ora 10.

_

L-AM GASIT AICI :


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=115609&REPLY_ID=3496046





O zi excelenta !
Lala.


Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Lala20 sunt si eu pe-aici (dar ca de obicei, joia e de kko la munca ).

E putin cam mult 400gr, dar daca Biencutza papa si nu-i e rau dupa, nu vad sa fie vre-o pb; ma gandesc ca ce-i prea mult refuza (a mea isi tzuguie buzele cand nu mai vrea si incepe sa se uite pe peretzi).

Helene, n-a intrat azi!

Miri un ca sa treci peste starea incerta; da' cine o sa stea la soare (am uita unde-ai zis ca mergeti )?!

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Heloo fetelor

miri stai linistita ca se rezolva si cu concediul si cu bilete

Lala20, mult sau putin asta hotareste Bibi, a mea sincer daca s-a saturat si de exemplu vreau sa termin lapticul din biberon scoAte limba ca si cum si-ar face scarba singura si da de zici ca vomita, dar 350-400 nu mananca.

Eu nici acum nu mi0am scris povestea nasterii, dar cred ca ma apuc intr-o zi sa scriu si eu cate ceva, ca acum mi-am adus aminte cu miri


L o u i z a d e Y a s m i n - E l e n a {09 Ianuarie 2008} adica 7 luni +

Y a s m i n - E l e n a
uite cat am crescut
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

Ramonab, lala 20, ginette, grati.ela – multumim de aprecieri. A fost fain, ca a fost si o mini vacanta cu familionul largit ! am creat ceva dezamagiri intre prieteni care vroiau sa vina, dar am zis ca fiind un copil special, ii facem un botez special doar in familie.
Grati.ela, lala 20, emabucuresti- multumesc pentru incurajari. Noi facem si kinetoterapie de la 5 luni, si acolo practica de zor intoarcerile, si mersul de-a buselea si ma joc si eu cu el acasa…dar nu vrea cu nici un chip. Cred ca e si un pic lenes. Oricum sunt fericita ca stam in fundulet, si parca din ce in ce mai bine. Aseara a stat vreo 20 de minute fara sa cada si s-a jucat cu jucarioarele din jurul lui.

Ramonab
- 400 ml de lapte bea si matei, 200 dimineata si 200 seara, si nu primeste nimic dupa mesele cu "solide". Pediatra mi-a spus ca este OK.

miri
- hai ca nu vor fi probleme la capitalisti...banuiesc ca ai facut plata prin banca, asa ca o dovada ai! probabil ca totul este electronic, si voi nu faceti decat sa spuneti numele. Unde mergeti?...ca am scapat amanuntul asta.

Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Ramona 460 ml lapte bea bibi,230 dimineata si 230 seara...eu stiu ca la varsta asta intre 400 si 600 ml lapte/zi e suficient.Bine daca e mai mult nu strica
Tocmai ca si mie mi se pare mult 400 gr,tocmai daia am intrebat,dar deschide gurita si plange(de foame) daca nu-i dau...iar cand nu mai vrea tuguie buzitele si cere in brate!dar nici asa nu stiu daca e bine sa-i dau...

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea NOU!!!
Bibi se face mare!


In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!


ORICE AJUTOR E BINE VENIT PT IOANA!!!
un scurt istoric despre caz il gasiti sub fotografie,oricine poate ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Buna!Trebuie sa cumpar un cos de flori pentru a putea da fiecarei mamici cate o floare.Un pupic spcial pentru:MADALINA,LAURA IOANA,MIHA,EMA,AWEYA,GINNETTE,RAMONA,CYNTHIA,ELLENUTA si LALA 20.Am poza de la eco dar nu stiu sa o pun.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 9+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Si chiar vroiam sa vad prima poza a lui bebe...

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea NOU!!!
Bibi se face mare!


In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!


ORICE AJUTOR E BINE VENIT PT IOANA!!!
un scurt istoric despre caz il gasiti sub fotografie,oricine poate ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Vanessa incepe sa se acomodeze la gradinita dar in acelasi timp incepe sa adune virusi.Azi s-a trezit putin mucoasa.Nu a facut febra dar stranuta.I-am dat paracetamol.Cred ca o voi duce la gradinita macar pt o ora sa nu piarda antrenamentul.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 9+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Citat:
citat din mesajul lui danonique

Buna!Trebuie sa cumpar un cos de flori pentru a putea da fiecarei mamici cate o floare.Un pupic spcial pentru:MADALINA,LAURA IOANA,MIHA,EMA,AWEYA,GINNETTE,RAMONA,CYNTHIA,ELLENUTA si LALA 20.Am poza de la eco dar nu stiu sa o pun.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 9+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert


Foografiaz-o cu aparatu!Da fara blitz ca sa nu scipeasca.Undeva la lumina.

RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008

POZICI CU RAZVANICI
RAZVANICI LA 7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

LALA e o poza normala facuta la ecograful ginecologului.Abia la 12 sapt merg la un ecograf performant pentru masuratori detaliate si poze colorate.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 9+ http://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput