Italian dandelions (= frunze de papadie)? Retete?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

eu credeam ca tu ai pus poze cu amandoua plantele.


rucula se mananca si aici,deobicei se vand in pungulite mici,iar cicoria in legatura ca si spanacul.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

asa e .. rucola se vinde la raionul de salate si cicoarea la legume etc ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Uite poza, in gradina (am mai multe.. in poza doar doua tufe). Sunt plantate, nu spontane (cei care ne-au dat semintele ne-au spus ca-s "italian dandelions"...):

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_5615.jpg

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

e cicoare mai !! un tip mai putin "decupat" pe marginea frunzei decit cel pe care l-am cumparat eu, dar tot cicoare e ! :-) De fapt se vad printre ele unele mai decupate , cu coltisori si altele mai putin coltoase ... oricum sunt mult mai proaspete decit cele din pozele mele si deci nu vor fii foarte amare.

Nu poate fii confundata cu rucola care are frunzulite mici in comparatie cu sabiile astea :-) ca sa nu mai zic ca are un gust dar in acelasi timp si un miros deosebit ( rucola) cind rupi o frunza imediat se imprstie in aer ceva uleiuri volatile si simti parfumul specific pe care nu il mai are nici o alta buruienuta... cea salbatica ( rucola) pe care o gaseam eu la riu prin iunie doar dc ma asezam cu salteaua pe o planta si deci se strivea putin ii simteam mirosul patrunzator.
Cicoarea nu miroase a nimic insa are un gust amarui cind o maninci...
Eu zic sa le culegi si sa le incerci dc iti plac la gust. Le poti congela eventual usor oparite si scurse foarte bine ca sa le ai si la iarna in caz ca ai foarte multa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, Crista! Da, unele sunt mai zimtate, altele nu. N-am mirosit-o la rupt si, da, frunzele sunt destul de inalte. F. buna ideea cu congelarea, nu cred sa le birui pe toate acum.
Pe luni le gatesc.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

super abia astept sa imi spui ca ti-au placut ( eu sunt mare fan.. )
Si rucola imi place in salata dar cum al meu barbat e alergic nu o cumpar deci ramine numai varianta : maninc atunci cind iesim la crisma :-)

sa spun ce am gatit eu ieri din cicoare ... ca acum tb sa le termin :-)

am gasit o reteta americaneasca pe un site: mashed potatoes cu kale si m.am jucat putin cu ea inlocuid kale cu cicoarea mea ...

varianta mea :

am pus in oala sub presiune cartofii curatati de coaja si taiati in 4 sau in 2 pe lung depinde cit erau de mari impreuna cu o mina de frunze din astea spalate bine ( ale mele sunt pline de nisip de zici ca au dormit pe plaja hahah ... ) taiate in 2 doar imi era frica sa nu se zapaceasca de tot la fiert si sa nu le mai gasesc in oala...
Apa numai cit vreo 3/4 din cartofi + buruieni , de cidn sa ridicat siguranta zice 7 min la mine in cartea oalei pt cartofi , oricum dc nu sunt fierti poti continua fara capac sau cu capac inca 1-2 minute ... la mine n.a fost cazul.
Le-am scos cu paleta forata si despartit, cartofii cu sare lasati separat si frunzele eu le-am mai tocat si le-am calit in ff putin ulei cu usturoi ( intreg si doar strivit).. in original era si nsiet sunculita prajita crocant ( parca ) si ardei iute ... oricum o parte din frunze cu ceva ulei cit e nevoie ca sa faci piureul le-am rsturnat in cartofi, strivit ( nu f tare mie imi plac sa mai ramina cubulete mici de cartof ) si restul de frunze l-am pus deasupra piureului ...
In felul asta cartofii care sunt super dulci acopera de tot gustul cicoarei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sincer, te admir pt. usurinta cu care mananci "frunze". Nici mie nu-mi vine prea greu, dar parca nici ca tine nu sunt.

Nu am oala sub presiune, am sa vad... Deocamdata vreau sa incerc cu spaghete, usturoi, parmezan si ardei iute si altele din cele amintite de tine si fete. Revin cu impresii, sunt curioasa de gust dupa fierbere.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Mi-au placut de mica, n-am facut niciodata nazuri la spanac, stevie , urzici in plus verdele e culoarea mea preferata o fii si asta un motiv.

Oferta de buruieni e mult mai bogata decit in Romania asa ca ma simt ca o gaina scapata in hambarul cu graunte cind merg la cumparaturi

o alta reteta pe care tocmai am citit-o pe un forum italian si care merge si cu alte plante :
-frunzele fierte su numai oparite depinde cit de batrine sunt
-un vas pt cuptor uns cu ulei in care punem frunzele scurse
-stropim cu putin ulei peste frunze , spargem cite un ou din loc in loc si presaram parmezan
-coacem la cuptor pina cind ouale se coaguleaza si parmezanul se gratineaza...
poza:
http://img411.imageshack.us/img411/3495/normalcucina065smallhp0.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ei vezi, le-ai mancat de copil (verdele imi place si mie, da' nu inghiteam spanac si altele in copilarie).

Azi am facut spanac la cuptor asa ca in poza ta (cu ouale fierte in prealabil... Chiar, cum se pastreaza ouale ochiuri cu galbenusul moale si albusul copt la pizza, "spanace" si cartofi cu cuiburi de oua?)

Si am dat gata si o legatura de cicoare cu spaghete. Ne-au placut, f. interesant gustul, asa combinat cu altele. Am pus mai incolo si un ardei iute peste (ha, ha! Mi-a luat piuitul, nu se mai simtea nici mama ei de amareala!).

Am sa recitesc si primele pagini si incerc si in alt fel.

Multumesc tuturor!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Sa va fie de bine !! ma bucur ca a fost pe placul vostru, poate e bine sa le congelezi in pachetele mici si sa scoti din ele asa din cind in cind ( ca sa nu va plictisiti de ele).

Oul de pe pizza nu se pune de la inceput, adica poate in cuptoarele alea destepte in care se face pizza la greu cine stie, insa acasa e mai bine sa il pui in a doua jumatate a timpului de coacere. De fapt dc o faci cu aluat f subtirel, eu una o coc numai vreo 7 minute la foc mare in cuptor dar si asa de exemplu brinza nu o pun de la inceput ca sa nu mi.o pirleasca ci abia dupa vreo 2-3 minute .. la fel poti face cu oul . Daca ai o pizza cu aluat mai pufos si gros stil pizza hut cred ca tb sa o coci mai multicel deci calculeaza timpul total si pune ou, brinza sau ce crezi ca se poate coace /pirli prea tare in ultimele minute, adica dupa ce ai copt pizza cca 10 minute fara ele. Nu se intimpla nimic dc scoti din cuptor , eventual cit stai cu usa deschisa la cuptor poti mari putin temperatura ca pe total general sa nu se raceasca inauntru ...

cu cartofii nu stiu ce e? tot pizza ? cea taraneasca /rustica de aici "pizza cu cartofi" n-are ou e o mincare saraca . Daca zici insa de cuiburile de cartofi ( piure) in stilul cuiburilor de mamaliga tot asa la final pui oul.

Mergi la inceput