Italian dandelions (= frunze de papadie)? Retete?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, Crista! Imi dai, te rog, si o temperatura pt. "foc mare"? Merge si in Celsius, transform dupa in Farenheit.

Da, este vorba de cartofii piure.

Hai, ca vreau sa te mai intreb ceva, poate, din intamplare, stii (cred ca si italienii fac). Revin azi sau maine, nu are legatura cu cicoarea si verdeturile (am intrebat cu ceva timp in urma la un alt subiect, m-am lamurit si nu prea...)

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Ca sa zic drept nu stiu exact caci al meu aragaz e clasic , are un termometru dar care iti spune numai dc e mic, mediu, mare ... dehhh .. insa stiu ca eu pun cuptorul pina in mediu adica sa nu treaca peste mediu acul aratator cind fac muffins si pt astea termperatura este 180 °C in absolut toate retele ... si mai stiu ca majoritatea cuptoarelotr care au termometru spun 250 °C ca fiind maxim ... aici coc eui pizza dar si piinea ..
e cama iurea caci 180 nu e jumatatea lui 250 .. aritmetica bat-o vina ... dar nici 125 °C nu sunt in cuptor cind arata foc mediu asae sigur ca 125 e totusi o tempertura joasa

ntreaba-ma ce vrei daca stiu raspund cu drag aici sau faci subiect nou ca poate mai sosesc si alte raspunsuri ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s

Ca sa zic drept nu stiu exact caci al meu aragaz e clasic , are un termometru dar care iti spune numai dc e mic, mediu, mare ... dehhh .. insa stiu ca eu pun cuptorul pina in mediu adica sa nu treaca peste mediu acul aratator cind fac muffins si pt astea termperatura este 180 °C in absolut toate retele ... si mai stiu ca majoritatea cuptoarelotr care au termometru spun 250 °C ca fiind maxim ... aici coc eui pizza dar si piinea ..
e cama iurea caci 180 nu e jumatatea lui 250 .. aritmetica bat-o vina ... dar nici 125 °C nu sunt in cuptor cind arata foc mediu asae sigur ca 125 e totusi o tempertura joasa

ntreaba-ma ce vrei daca stiu raspund cu drag aici sau faci subiect nou ca poate mai sosesc si alte raspunsuri ....


acu nu fac decat sa fiu offtopic dar trebuie sa ii zic Cristei ca mi-a fost tare dor de ea si i-am simtit lipsa

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ot
Roxana multumesc unii dintre noi ( adica eu de ex) suntem pe toane .. apoi a fost o perioada de ceva probl tehnice cred ca nu-i placea providerului meu de cel al forumului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Si eu ma intrebam unde ai disparut, mi-ai lipsitara , Crista.

Revin zilele astea cu alte "chestiuni".

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

multumesc ML

Eu acum tot trec pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Crista, m-a luat valul... Vroiam sa te intreb la ouale la cuptor si de ce mi se coace mai repede galbenusul si albusul tot ca gelatina tremura? Pana se incheaga albusul, galbenusul se face verde de ciuda . Si le vreau moi, de nu, macar cleioase. Se poate?

Despre paine cu drojdie facuta in casa (maia acida/drojdie "salbatica") vroiam sa te intreb. Dar nu scrie aici, revin pe sb. despre paine (cand ma mai lamuresc cu "rezultatele") , acum ca stiu ce caut...
Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Ouale alea pe mamaliga sau piure in cuptor zici, cred ca le-ai pus de la inceput pe "suport" ( a se citi cartof, mamaliga ) reci. Eu am facut niste mamaligi umplute cu ou, turnata mamaliga in formele de muffins ( ale mele sunt mai mari diam 5 cm), in care am facut gauri cu polonicul cel mic bun de turnat aluatul de clatite ( polonicul era uns cu ulei ca sa nu se lipeasca mamaliga de el.... am turnat ouale crude in gauri, eu aici am facut si variatiuni pe tema +/- brinza etc si am dat la cuptor... erau toate coapte si albus si galbenus insa mamaliga era fierbinte cind am pus oul si albusul deja se coagula de la caldura de dedesubt...
La fel exista o supa italiana mai taraneasca :pui in farfuria gata calda, pe o felie de piine prajita un ou crud si torni supa clocotita incetinel dinspre margini spre centru in asa fel incit albusul sa fie luat de caldura din toate partile

despre drojdia facuta in casa eu stiu numai din ce am citit, inca nu am avut curajul sa exemplific "in versuri" sunt 2 retete pe culinar cu tot cu poze, retetele clasice in IT pe care le vei gasi pe toate forumurile si blogurile italiene. Ce stiu eu este ca nu trebuie sa iti dospeasca prea mult, ca devine prea acra si se simte gustul rau in piine. se numeste "lievito /pasta madre "
Uite si www.wildyeastblog.com/2007/07/13/raising-a-starter/" target="_blank">aici reteta in engleza intr-un blog specializat in piinici, sper sa iti placa caci mie imi place mult de tot. E si unul in franceza foarte faimos in lumea blog-erilor Le Petrin
bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s


La fel exista o supa italiana mai taraneasca :pui in farfuria gata calda, pe o felie de piine prajita un ou crud si torni supa clocotita incetinel dinspre margini spre centru in asa fel incit albusul sa fie luat de caldura din toate partile



Ah, ca frumos le mai zici!
Multumesc si de nota cu mamaliga fierbinte. Asta trebuie sa fie! La fel pt. linkurile de paine, am sa ma uit pe ele, te mai intreb eventual...
Cred ca ai o paine minunata "acasa", nici nu are rost sa te apuci sa faci. Mie mi s-a luat de painea de aici, asa ca am motivatie . Sourdough ii zice in engleza si da, iese acrisoara. Am sa mai scriu dincolo, dar nu acum. Multumesc mult!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

E buna piinea aici insa e mai scumputa de felul ei poate si pentru ca nu se maninca de obicei...
pe mine ma apuca framintatul mai la iarna asa ca sunt in pregatiri si cautari de retete

Mergi la inceput