***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (76)***
Raspunsuri - Pagina 12

vas spune:
Lavini, cu burtica nu are inca probleme. Si nici ieri nu a avut nimic, doar putin agitata, acum doarme de vreo 2 ore fara probleme.
Exact la fel am patit si la mare cu ea intr-o noapte.
Acum ma gandesc la toate posibilitatile dar nu prea vad legatura cu nimic.
Sunt mamica
poze
13.05.2007

lavini spune:
Catalina, felicitari, sa fie intr-un ceas bun!Ma bucur mult pt tine, o sa mai am o colega de discutii pe tema asta!
Lavinia, 16+ si Andrei (11 iunie 2007)

Graviduta spune:
Vas, sanatate multa la puiuta! Mara nu a avut asa ceva, asa ca nu stiu ce sa-ti zic.
Lavini, vezi ca e baby Expo de pe 18 pana pe 21 sept, poate mai astepti un pic si gasesti acolo ceva mai ieftin. Eu am vrut sa-i iau ca deja ii ieseau degetele pe dinafara din sandale, nu stiu, i-au ramas mici cred.
Catalina, felicitari!!!! Ce frumos! Zilele trecute mi se zbatea o vena sau ceva prin burta si am tot apasat sa vad daca o fi ceva umflat (ma gandeam ca poate asa se explica burta mea ), dar nu era vreun bebe. Pe cuvant ca se simtea ca atunci cand imi dadea Mara picioruse. Noi mai asteptam un an, doi.
Later edit: vedeti ca intre 18 si 21 dept e Modexpo la Romexpo. Uitati aici http://www.modexpo.ro/ Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)

lavini spune:
Off mai Gravi, tu vb de Modexpo si eu arat ca un butoias...Nu arat decat putin a gravida, zic io ca un oki necunoscator sau rautacios nu vede...Zic rautacios fiindca ieri in metrou o domnisorica silfida s-a uitat la mine de imi venea sa o plesnesc, nu ca s-ar fi ridicat de pe scaun, si ii soptea la ureche prietenului ei...pp ca faceau baza pe seama burtii mele...Aveam si un tricou mai mulat si probabil se intreba de ce se imbraca grasele asa si nu incearca sa-si ascunda burta...
Cu Baby expo iar nu ajung din pacate, duminica dimineata imi pleaca husbandu si s-a terminat cu distractia...cu Andrei nu am sanse sa merg undeva si sa am si o finalitate..
Lavinia, 16+ si Andrei (11 iunie 2007)

Graviduta spune:
Assaaaa, acum sa-mi spun si eu oful, ca pana acum am citit pe internet niste chestii. Nu stiu daca tineti minte, dar atunci cand am fost cu Mara la Palicarie, ne-a recomandat sa mergem la Dr. Fozza ca s-ar putea ca Mara sa aiba platfus si talus valgus, ca ar trebui sa-i luam incaltamanite cu talonete si poate ghetute ortopedice (da, alea oribile, bleah), ca ar trebui masaj si gimnastica medicala, dar sa vb cu Fozza. Intrucat Fozza era in concediu si pe mine ma bagase in fibrilatii Palicarie, ne-am dus la Alexandre Thierry, ortoped pediatru care se pare ca este foarte bun. Mi-a placut mult de el cum s-a comportat cu mara, i-a intrat in voie, a consultat-o pe toate partile (bine, ce l-a interesat - picioruse, sold) si Mara n-a zis nici pas. Si ne-a zis ca nu are nimic la sold, are articulatia de la calcai mai flexibila si i se duce piciorusul spre interior (ca si calcatura), dar ca se poate rezolva cu gimnastica medicala cu un kinetoterapeut (ne-a dat si un nume), mers descult pe plaja, la mare, exercitii de ridicare pe varfuri (in timpul jocului cu ea, ca sa-i intareasca musculatura gambei) si incaltaminte cu talpa tare, dar flexibila si inchisa la spate (calcaiul acoperit bine, inclusiv la sandalute, nu de-alea cu barete, si asta pana la vreo 3 ani - a zis ca aceasta incaltaminte ar trebui purtata de orice copil, cat timp se formeaza osatura in zona, nu numai de cei care au ceva probleme). Ne-a spus de asemenea ca talonelete nu-si prea fac efectul, deoarece, practic, copilul nu le poarta decat afara vreo 2-3 ore maxim, iar in casa, fiindca merge descult, nu ai cum sa i le pui. In niciun caz nu ii trebuie ghetute ortopedice.
Si mie, si mariului ne-a placut de el, mai ales ca ne-a explicat pe intelesul nostru si ne-a aratat si intr-o carte editata prin America, parca, aceleasi explicatii.
Dar, intrucat citisem lucruri bune despre Fozza, am zis sa mergem si la ea. Si am mers aseara. Mare prostie am facut, cred eu. Mi s-a parut o doctorita deja depasita, fara rabdare prea mare, Mara a urlat din toti rarunchii (intrucat nu si-a luat timpul necesar sa se imprieteneasca cu ea, ceea ce nu era greu, ca Mara e foarte sociabila). In fine. Ideea e ca a consultat-o cam in graba, nu cum a facut Thiery, si concluzia a fost ca are un picio foarte urat, are platfus si nu stiu ce are la sold (mi-a scris pe fisa, dar nu m-am mai uitat ca am plecat cu nervi de-acolo) si ca trebuie sa poarte ghetute ortopedice, inclusiv in casa, si talonete si ii trebuie gimnastica cu un kinetoterapeut. Acum am citit pe internet ca platfusul nu se diagnosticheaza decat dupa 3 ani, ca pana tunci copiulul are talpa grasuta (de altfel, mie nu mi se pare ca Mara ar avea platfus, ca are ceva bolta), ghetutele ortopedice tot dupa 3 ani, pt ca mai devreme pot face mult rau, iar platfulsul nu se corecteaza, cu el te nasti, cu el mori. Daca e asa, si are platfus, de ce nu mi-a zis neonatologa, pediatra ei sau Thierry? Sau orlando Marinescu, care e chirurg ortoped, dar la care am fost cand era Mara mica pt alta problema? In concluzie, mare prostie am facut ca m-am dus atat la Palicarie, cat si la Fozza. Azi mergem la ecografie la Stamate (medlife) sa vedem daca intr-adevar are ceva la sold. Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)

kid spune:
Madi Multumesc!
La multi ani si pt voi! Un ic de la Vladut pentru Ana!
Didi Desenele sunt luate de pe google si scoase la imprimanta.
Liviana Multumesc. Felicitari si tie pt finuta!
catalina Felicitari! Sarcina usoara si bebe sanatos!
vas Eu am patit asa cu juniorul luni, a vomitat de 2 ori. El a facut indigestie, ca i-am dat niste cas. Multa sanatate!
ella Nu ma razgandesc , azi ajung la banca si depun banii.
Teodora Ana de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina_b Fetelor, Sunt insarcinata!!! Mi-am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv, ba mai mult, mi-a o greata de cateva zile ingrozitoare. Mi-am calculat DPN, si voi avea tot o capsunica de mai (dar de 2009). Sunt putin speriata de viitor, mai ales ca eu am fost singura la parinti, si ai mei la fel (nu am veri primari, unchi, matusi), si nu prea stiu cum va fi cu 2 copii. Catalina, mamica de Eva (01.06.2007) POZE |
Catalina, Felicitari, Felicitari, Felicitari

este minunat ceea ce vi s-a intamplat, ceea ce porti tu acum..
Faptul ca sunt fix 2 ani, aceeasi perioada, e iarasi minunata pt ca vor merge la gradinitza, la scoala, la liceu concomitent. pt mine era super cand ma intalneam pe holurile scolii, cu fretele meu din clasa a IV, a VII a XII, anul 1, si io eram boboaca. Eram impreuna acasa, si ne faceam temele, macar 1 an, la tine 2 dar se va crea o legatura pe care nu o au multi.
Cat despre faza cu solo la parintzi, cred ca era cazul in neam

pt ca asa cum am mai scris, cand esti mamica la patrat nu se injumatateste dragostea, ci se va dubla

DidiAlex spune:
Arcadia, imi trimit te rog numele tau pe PM
Kid, multzumesc!
Gravi,
Edit: sa continui.. Gravi, daca as fi in locul tau, chiar daca o noua consultatie costa, as merge si la al 3-lea medic. La dr mergem pt un consult, trebe sa sari, chiar daca e greu peste faza cu impretienitul. Unii dr nu stiu/aflat ca lucreaza cu oameni, nu cu lucruri/carpe dar este important sa facem/urmam ceea ce este de urmat.
Acum un ex care imi sta mereu in minte. Prin aprilie 2007, cred nu-s sigura, Kay si-a facut de una singura o eco la Sanador. Si, dr aceea, tot la fel la repezeala, i-a spus de unele probleme la inimoarea Soniei si Oana speriata, a scris si la noi..si toate, dar toate mesajele ulterioare au sunat in genu: Ah, pai tu mergi la cei mai bun: Tutunaru & iosup, stai fara grija..etc,etc nu spun ca s-ar fi putut face ceva..evident asta e istorie, dar macar invataminte putem trage.
Comparatia e cam fortzata, dar alt exemplu nu am, mometan.

doxinu spune:
catalina felicitari sarcina usoara si 1 bebe sanatos.A fost planificat sau s-a intamplat?Intreba ca tare imi plce cand cineva vrea un bebe si reuseste sa-l aibe.Mie imi zicea ginecologul cand eram gravida ca nu se mai pastreaza decat 2 din 5 sarcini acum!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

ckristina spune:
catalina, felicitari!
sarcina usoara si bebe sanatos!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!