METODE NOI DE RECUPERARE EFICIENTA in CP

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Ma scuzati, dar in graba s-au strecurat niste greseli!

"Dar e adevarat cind n-ai asa ceva mai zici ca e o prostie!"
ma refeream de fapt: ca atunci cind n-ai o facilitate hiperbara, mai bine zici ca e o prostie! E mult mai simplu asa, decit sa ne punem problema ce am putea face daca am avea-o!

"septicemiile, osteomielita, botulina, gangrena gazoasa"
este vorba desigur de botulism!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Stimate Domn,
nu stiu de ce intodeauna trebuie sa apara polemici si discutii privitor la sanatatea copiilor nostri ptr ca intr-un final sant convinsa ca ambele parti vrea doar ce e mai bine ptr ei,,,dar sa incepem cu inceputul,,la ce m-am referit cand am spus ca nu am inca incredere,,,,
,There is growing interest in the use of hyperbaric oxygen therapy (HBO2) for children with cerebral palsy. Although there is no rigorous evidence to support this management, private hyperbaric centers have been established throughout the United States and Canada. There is likely to be increasing pressure on pediatricians and other health professionals to prescribe HBO2. We describe 2 children with cerebral palsy who suffered significant morbidity immediately after treatment with hyperbaric oxygen. Both the temporal association and pathologic findings suggest that the hyperbaric treatment is likely to have been responsible for the resulting complications. As with any new therapy, we suggest waiting for the results of a randomized, controlled trial before recommending this treatment.
Articole de genul asta pot sa fac un dosar si sa va trimit,,,inca eu personal nu am gasit mai multe pareri pro decat contra privitoare la terapia HBOT la copii cu afectiuni cerebrale ,
Inca ceva,,,imi rezerv dreptul de a fii putin sceptica cu viata si sanatatea copilului meu ,ptr ca eu am stat 3 luni langa el intubat zi de zi la terapie intesiva ,,eu m-am chinuit cu el 6 ani sa il pun pe picioare ,,asa ca eu aleg daca sa incerc pe el o terapie care inca nu e destul de documentata in efectele secundare care le poate avea la copii cu CP ,
Sa vb cinstit,,,santem o familie cu posibilitati care si-ar da viata ptr copii pe deasupra ca pregatire sant profesor ,nu sant o inculta ,copii s-au nascut in austria si toti dr sant acolo ,,,neurolog,,ortoped ,credeti ca nu am intrebat de terapia HBOT despre celule stem despre orice ar putea sa il ajute pe fiul nostru? stiti ce am aflat,,,inca se cerceteaza,,,efecte miraculoase nu sant ,,dar pot sa apara efecte secundare,,,asa ca de ce sa risc? ptr ce? kinetoterapeut are ,,face de 2 ori pe zi gimnastica,,lokomat face si va garantez eu ca va face 1 2 3 ani daca e cazul,,,ptr ca ptr copilul tau iti vinzi si casa daca e cazul,,si stii sigur ca ii va face bine
Nu sant o inculta sa nu recunosc meritele HBOT in alte boli pe care mi le-ati enumerat si sa nu ma bucur ca avem asa ceva in Rom,,,dar aici vb strict despre aceasta terapie la copii cu CP
--Dar e adevarat cind n-ai asa ceva mai zici ca e o prostie!"
ma refeream de fapt: ca atunci cind n-ai o facilitate hiperbara, mai bine zici ca e o prostie! E mult mai simplu asa, decit sa ne punem problema ce am putea face daca am avea-o!

niciodata nu as gandi ca e o prostie,,cu atat mai mult sa afirm lucrul asta,,,dar repet eu PERSONAL nu cred ca e momentan tipul de terapie potrivita ptr fiul meu,,,
Cu tot respectul si stima ca ati reusit sa faceti asa ceva in Romania,iar cand vor fi destule studii si documente care sa afirme ca nu are efecte secundare si e indicata in cazul tetraparezelor poate o sa mai discutam..
Cu stima ADRIANA POP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Stimata doamna,
si dorinta mea este numai de a relata anumite fapte medicale! desigur ca aveti dreptate sa faceti kinetoterapie si "Lokomat", personal cred ca aceasta este de fapt solutia, si am precizat-o de fiecare data cind am avut ocazia! Nu sint pentru NEUROchirurgie, doar atit! Pentru ca atunci chiar ca stricam mai mult fara a mai avea sansa de a repara vre-o data.

Posibilitatile HBO demonstrate stiintific se limiteaza doar la spastica, dar nu e o solutie datorita costurilor mari si a faptului ca necesita multe sedinte! nu din cauza unor presupuse complicatii! Dar totusi ramane o terapie importanta de reducere a spasticilor! Asta nu inseamna ca e obligat cineva sa o faca sau ca ar fi buna si in cazul d-voastra! Si oricum Europa nu dispune de capacitatile uriase de tratament pe care le are America! Ca sa "tratez" un spastic comatos imi tin blocata camera o luna, timp in care pot salva 25 de intoxicati cu monoxid de carbon. Pe primul il ajut doar un pic sa poata sta intins si nu ghemuit (dar tot in coma), iar la ceilalti 25 le salvez viata!

Cit despre studii, desigur va pot pune la dispozie o multime de studii si despre ACV si despre IUGR si despre spastica (ca de asta vorbesc eu), de altfel puteti si singura sa le descarcati: www.echm.org sau de la americani.

Nu mi-asi permite sa va acuz de incultura si nici sa consider ca va ginditi ca HBO este o prostie! Eu ma refeream exact la acei neurologi care n-au aceasta facilitate si dau din umeri zicind ca-i proasta, sau ca neurologii care o aplica sint "interesati" in afacere! Exact la acest articol citat de d-voastra ma refeream si sper ca l-ati citit si l-ati si inteles. Oricum eu vad in acest articol numai o dovada de reacredinta a celor care nu-si pot recunoaste granitele si intelege fenomenul de interdisciplinaritate!

Sint sute de mii de pacienti tratati cu HBO (numai in Bielefeld am avrut de la deschidere pina acum vre-o 8000) fara nici o semnificativa complicatie care sa necesite vre-un tratament medical.

Iar in acest articol din anul 2000 se vorbeste despre 2 (DOI) copii care POSIBIL ar fi avut complicatii dupa tratamentul cu HBO.

Despre ce este vorba:

- primul copil a mincat inainte de a doua sedinta HBO (ca orice om normal) iar in timpul sedintei, avind capul bagat intr-o caciula de vinil (asa numitul "cort" de oxigen) prin care respira oxigen (sistem on flow interzis cu desavirsire in Europa) a vomitat si si-a ingitit voma facind o detresa respiratorie de aspiratie. Desigur este condamnabil ca medicul din barocamera nu a intervenit urgent sa-l aspire pe copilas, dar astfel de lucruri se intimpla oriunde si acasa si in spitale si pe strada si nu are nimic in comun cu HBO! e ca si cum cineva ar intra in barocamera ar aluneca si si-ar sparge capul! da este posibil, dar nu reprezinta o complicatie a unui tratament. Daca ar aluneca cu Lokomatul ar insemna ca Lokomatul duce la complicatii cum sint spartul capului sau aspiratia vomei?
Ii acuz de rea credinta ca explicatia lor referitoare la HBO consta in faptul ca acesti medici se gindesc ca ar fi POSIBIL conform legii Boyle-Mariotte ca dupa ce a mincat copilul sa fi avut gaze la stomac care s-ar fi dilatat pe timpul decomprimarii si ar fi dus la reflux esofagian si voma! hai sa fim seriosi! de cite ori n-a vomitat copilul d-voastra sau oricine din noi si iata ca n-a mai fost intr-o barocamera! Iar cind cineva vomita poate aspira voma pe caile respiratorii. Despre asta e vorba in primul caz grav de complicatie HBO!

cel de al doilea caz este unul de incompetenta medicala grava, din parte celor care au scris articolul! Este vorba de un bebelus care dupa 4 sedinte de hbo aplicate la 12 ore a fost transferat de urgenta cu un ACV, evidentiat clar de RMN. Starea copilului era oricum una grava cu multiple afectiuni si autorii articolului s-au gindit ei asa, ca daca AVC-ul acesta n-ar fi de origine trombotica nu cumva ar putea fi un accident de scufundare! Adica o embolie gazoasa?
Teoretic, cind decomprimam, azotul poate trece in forma gazoasa si bloca vase de singe dind asa numita boala a scafandilor (o embolie gasoasa), dar asta numai de la o viteza de decomprimare de 10 metri pe minut in sus!
HBO la bebelus s-a desfasurat in 5 metri adincime si decomprimarea s-a facut in 15 minute: asta inseamna o viteza de decomprimare de 33 de centimetri pe minut! deci daca am fi malitiosi si ne-am gindi ca cei de la barocamera ar fi ramas fara oxigen si ar fi indus decomprimarea cu aer (80% azot) tot n-ar fi avut cum sa se produca o embolie gasoasa datorita vitezei prea mici de decomprimare. Dar decomprimarea a avut loc cu oxigen si acesta nu produce embolii. Sa sustii ca oxigenul ar putea produce o embolie este o dovada de incompetenta medicala, acestea fiind notiuni de fiziopatologie elementara! Si de aceea ii acuz de rea credinta.

Tot cu exemple din acestea este dosarul d-voastra plin! Si mie mi-a venit o pacienta acum 5 ani in cabinet sa se consulte; si in timpul consultatiei a avut un infarct cardiac. Desigur ca inca nu apucase sa intre in camera hiperbara, dar daca intra insemna automat ca HBO produce infarct cardiac! Comic este ca astfel de cazuri nici nu sint relatate deoarece oxigenul este un antiischemic puternic si chiar daca cineva ar face in barocamera asa ceva, nici macar n-am observa!

Dar desigur ca va dau dreptate in America sint sute si mii de monoplace-uri (camere interzise in Europa) unde medicul nu poate intra si acorda primul ajutor in caz de aspiratie de voma de exemplu, unde pot apare o serie de probleme generale, dar nu legate de hiperbarism, iar starea pacientilor se poate complica deoarece nu au sas de acces sau sunt insotiti (ca n-au loc). Iarasi e adevarat de pericolele care le prezinta atmosfera de oxigen pur dar aceste lucruri nu au numic in comun cu realitatile europene (iarasi astfel de camere sint interzise).

vreti sa vedeti cum arata o camera hiperbarica europeana: http://www.haux-life-support.de/index.php?id=haux_quadro (uitati-va la pozele afisate)

http://www.karolinska.se/upload/30949/Karolinska07.pdf?epslanguage=en

asa se face HBO in Europa si nu in cutii de conserva unde de-abea incape un pacient, ca in America. Dar sigur un centru HBO ca in Karolinska University Hospital costa numai in intretinere un milion de euro pe an! Sunati la ei si lasati-va sa va explice "riscurile" HBO. Sint convins ca o vor face cu placere.

Nu vreua sa va conving de HBO, cum n-am vrut sa va conving nici de botox, efectiv nu este problema mea daca cineva anume face sau nu o terapie. Doresc numai sa afirm niste adevaruri medicale si sa infirm aberatii (nu ale d-voastra, ci ale unor confrati de breasla iresponsabili).

Ce parere aveti de studiul despre IUGR! sint zeci si sute de gravide cu IUGR care se trateaza pentru a combate efectele hipoxiei fetale si chiar un studiu documentat despre efectul antihipoxic in IUGR!
Problema cu PC este ca unii neurologi afirma efecte pozitive HBO si in retardul motor sau chiar psihic, chiar sint studii despre autism cu efecte promitatoare! asta inca nu e dovedit stiintific prin studii de amploare dublu orb randomizate, dar primele studii cu un nr mic de pacienti au aparut deja (in jur de 100 de pacienti cu autism). Despre acest lucru sint controverse nu despre spastica! Daca vreti totul, o solutie globala, si cautati efectele HBO la PC atunci desigur ca gasiti si controversele care inca sint, majoritatea neurologilor americani sustinind (ma repet cu riscul de a devenii enervant: e vorba de PC acum) ca sint efecte promitatoare si in privinta motorici sau a psihicului care trebuiesc cercetate amanuntit. Incercati insa sa va limitati numai la spastica si vor disparea controversele!

Afectul antispastic de durata este cunoscut si demonstrat! Eu nu m-am referit deloc la efecte promitatoare in cazul retardurilor, cum o fac americanii, iar aici disputa e in floare! Daca cititi paginile de internet ce apar sub cerebral palsy si HBOT (google) ei se refera si la inbunatatirea unor disabilitati sau la faptul ca ar fi rezultate promitatoare in privinta motoricii si a psihicului! Eu insa m-am referit numai la spastica si la reducerea acesteia! Si oricum ei fac Low HBO noi facem Hi HBO (adica ei pina in 10 metri, noi de la 10 metri)....dar nu e scopul meu de a face polemica si cu americanii. In Europa sint protocoale clare si noi, daca aplicam HBO in astfel de cazuri, ne limitam doar la spatica

Inca o data nu mi-asi permite sa va acuz de nimic pentru ca sint constient ca si putin doctori (si la noi, ca sa nu mai vorbim de Romania) au cunostiinte despre aceste fenomene, sa nu mai vorbim de cei care nu sint in domeniu! Singurul lucru care mi-l doresc este sa discutam despre lucruri medicale si despre implicatiile lor. Cu cea mai mare placere va stau la dispozitie, si dupa cum vedeti ma preocupa si alte teme cum ar fi lokomatul sau alternative medicale pertinente.

Si acuma chiar cu riscul de a imi pune toata comunitatea in cap mai vreau sa scriu citeva cuvinte despre celulele stem!

Desigur ceea ce se intimpla in China este de domeniul obscurului. Daca acest doctor insa vine cu rezultate si se supune unei cercetari stiintifice din partea vestului atunci desigur ca voi da crezare sau mai bine zis vom da cu toti crezare! pina atunci insa sint dupa parerea mea numai niste "smecherii" menite sa foloseasca suferinta unor pacienti.
Dar asta iar nu inseamna sa condamnam cercetarile care au loc in domeniul celulelor stem din vest, chiar cu rezultate remarcabile, experimentale, in anumite leziuni MEDULARE. De al confunda insa cu leziunile cerebrale miroase iar a "smecherie". Intind sa cred insa ca din directia aceasta va bate vintul in 10 sau poate 20 de ani!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Nu stiu de ce v-ati ofticat asa tare privitor la terapia HBOT,si ati scris toata istoria,,,felicitari oricum ptr rabdarea de a scrie( cred ca mi-ati pus gand rau azi noapte ptr ca la ora 1 aveam o migrena ingrozitoare)
Eu sant de acord cu toate cele scrise,,,am un atestat de engleza si pot sa traduc si singura anumite articole,,,dar va multumesc oricum,,,problema e ca din toate aceste articole recente sau vechi ,nici americanii si nici europenii nu au spus 100% terapia e ptr copii cu CP fara posibile efecte secundare,,,
Iar eu ca parinte la acel efect ma refeream,,,,nu imi permit sa fac o anumita terapie cu copilul meu daca aceasta are un anumit risc,,chiar si minor
E usor de vb din prisma dr ,,,ptr ei problema se pune altfel ,,iau pacientul fac terapia tu semnezi hartiile ca esti raspunzator de toate,,,si totul cade in responsabilitatea ta,,daca se intampla ceva,,poate copilul tau e cel 1 din 1000 care face reactie,,atunci tu tragi consecintele,,,
Sant curioasa daca ar fii vorba de copilul d-voastra ati face aceasta terapie cu el fara sa cititi sute de articole,,fara sa tineti seama de parerile contra ? Noi avem un copil care a avut hemoragie cerebrala la nastere cu hidrocefalie PO neoperata ,cu leziuni cerebrale grave, Mai are doar 20 din creier( 8 ore in moarte clinica si reanimat manual ) nu a putut fi intubat din cauza ca plamanii ii erau complet nefunctionali ,3 luni de zile intubat cu sanse minime de viata si cu un diagnostic sumbru,,,(90% va fi leguma) diagnostic spus de dr din austria care l-au salvat )si multe alte complicatii care merg mana in mana,,,
Si dupa toate astea nu mi-am pierdut speranta si cu ajutorul celui de sus si cu ajutoul copilului care are o vointa extraordinara am reusit sa il punem pe picioare si sa ajungem la rezultate MIRACULOASE
Am mers pe kinetoterapia clasica combinata cu multa dragoste si atentie,,,nu am facut din copilul meu un cobai din cauza disperarii,,,si orice terapie care are posibile efecte secundare grave a fost uitata ,,e gandirea mea ,,doar a mea dar imi iubesc prea mult copilul ca sa il duc sa faca ceva ce stiu ca este o sansa cat de mica sa ii faca rau,,,
Am inaintat prea bine cu recuperarea clasica ( sa stiti ca nici macar medicamente nu a luat) nu a avut epilepsie deci nici celebrele siropuri ptr creier nu am fost de acord sa i le dau,,,am avut norocul fantastic de niste dr buni in Austria care merg pe ideea sa faca copilul singur ceea ce poate nu dopat cu medicamente,si cum el este un luptator a facut totul singur...
Poate de asta sant si sceptica in privinta HBOT dar cand stiu cu cata munca am ajuns aici ,,imi e groaza sa fiu de acord imediat daca o singura parere e contra,,,,mai astept,,
Spastic copilul meu nu e decat foarte putin,,,a avut operatia de alungire de tendoane ,,face kineto de 2 ori zilnic,,,in plus face LOKOMAT,,are pantofi ortopedici si merge cu cadru,, e un copil activ ,,la ora actuala sant singurele metode sigure,, spuse de specialisti care pot sa il ajute pe fiul nostru.SI AICI MA REFER DOAR LA COPILUL MEU
Cat despre CHINA ,,,nu vreau sa ma obosesc sa povestim,,,daca am parerea si gandirea asta despre HBOT cred ca va imaginati si singur ce gandesc despre CHINA,,,
NU am nimic cu cercetarile si cu meritele dr ,,,in Austria,se face inca cercetare pe maimute cu celule stem,,,DAR cand se va face pe oameni cu rezultate sigure in Europa si dr din Austria o sa o recomande cu siguranta ma voi gandi de 2 ori..
Pana atunci totul e ceva ff comercial,,,un fel de teste pe oameni ,PAREREA MEA DOAR,,,
Sper ca am reusit sa imi expun clar cat de cat punctul meu de vedere ca parinte fara sa il contrazic pe al d-voastra de dr..
Cat priveste LOKOMATUL m-as bucura enorm sa povestim despre un asa aparat in ROMANIA,,,sa nu fiu nevoita sa merg de fiecare data in alta tara ptr ca fiul meu sa a aiba parte de aceasta terapie,,,
Cu stima doamna POP ADRIANA


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Stimate domn,,
uitati ce am gasit intamplator pe net ,,,,,un fragment dintr-un raspuns

Cresterea presiunii si respiratia de oxigen pur duce la o crestere masiva a concentratiei acestuia in tesuturi cu o serie de efecte terapeutice majore:
- angioneogenetic de refacere al patului capilar find la ora actuala considerat cel mai eficace tratament in microangiopatii sau al ischemieilor periferice (cum ar fi de exemplu cele care apar in cazul sclerozei multiple, al intrauterine growth retardation (IUGR) sau ACV, embolism- neurologie)
- de activare al mecanismelor de regenerare tisulara si in primul rind osoasa (osteogeneza) permitind o vindecare rapida a necrozelor, fracturilor tesuturilor ischemizate
- antibiotic, find considerat la ora actuala tratamentul de electie al infectiilor bacteriene si micotice cu polirezistenti sau fulminante
- antiinflamator si antiedematos masiv, constituind un inlocuitor mult mai eficient al cortizonului si derivatilor acestuia (iar din neurologie: pareza de facial)
- modificari al sintezei unor neurotransmitatori (in aceasta privinta se desfasoara o serie de studii, in special in America, ce atesta evolutiile favorabile in cazul unor menifestari neurologice precum plegiile spastice, cerebral palsy, autismul).

Din pacate experienta practica a europenilor (cu exceptia spastici din cazul plegiilor, a parezei de facial, neuralgiei de trigemen si a sclerozei multiple unde HBO se aplica in mod frecvent) in celelate cazuri mentionate mai sus este destul de redusa. "

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)

eu ca parinte ce sa inteleg din acest articol in care sant parerile voastra ,,ca in cazul copiilor cu CP experienta este inca destul de redusa? ,,
oricum aici astept un raspuns,,,strict si la obiect in ce priveste doar terapia HBOT la CP..
Sper sa nu monopolizam numai noi acest forum,,si sa mai isi spuna si alti parinti parerea,,,
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshtoma spune:

Stimate dle Doctor si stimati parinti, "camarazi de suferinta".

Dl doctor a pus punctul pe "i". Pe multi "i". Cati or fi ei de multi "i", sunt de acord cu fiecare cuvintel scris de domnia sa !!!.
Si eu am remarcat orgoliul si suficienta de sine al unora care au ajuns sa devina mari "specialisti". Adica in loc sa sustina niste proiecte concrete, sa vina la obiect cu argumentatii, pareri, etc, ei vin aici sa arate cat de inteligenti si cat de cunoscatori sunt ei. Mai mult unii sunt suspiciosi de-a dreptul. Mie imi pare rau pentru aceste atitudini. Imi pare rau ca in loc sa ne focusam pe sanatatea copiilor nostrii, ne consumam in dueluri si parafraze, gen "care e mai destept".
Eu mi-am permis sa deschid acest topic, pentru ca m-am documentat EXTREM de mult, am corespondat cu centre de recuperare, cu initiatorii unor teste clinice din afara. Aceste teste clinice asa cum va spuneam au intrat in baze de date specializate. Am discutat de asemenea cu domni profesori in domeniul neuro, kineto, etc... Am incercat cu alte cuvinte sa nu intru aici in acest spatiu trist postind "balarii si abureli". Am incercat sa fiu responsabil !!!
Domnul doctor va confirma cele afirmate de mine. Despre seriozitatea unui astfel de aparat. Despre performanta sa. Cred ca este de altfel primul care o face in acest topic. Scuze, au mai fost niste parinti receptivi pe la primele pagini (exl eli05 pag1)
Ma hotarasem sa nu mai scriu pe aici...pentru ca ajunsesem la concluzia ca nu prea am cu cine....discuta despre lucruri serioase. Nu acuz pe nimeni, constat doar cu tristete ca in loc sa promovam ceva evident VALABIL, ne pierdem vremea- repet- in a arata cine e "al mai destept". Nu e nimeni CEL mai CEL, DUMNEZEU doar le stie pe toate. Insa am putea fi mai buni, mai increzatori, mai iertatori, mai, mai.... Multi dintre noi au devenit ...altfel.... ca sa nu intru in detalii "offtopice"....
Eu pe partea cu HBOT nu m-am obosit foarte tare. Am citit despre asta, am postat aici si o lista agrementata de majoritatea specialistilor ca fiind cea cu afectiunile recomandate a urma HBOT... Este lista oficiala a Food and Drug Administration (FDA), organismul federal american -unul dintre cele mai bune din lume. Am citit aceasta lista am vazut ca CP nu se afla pe ea. Totusi unele tari cum ar fi Australia combina in anumite conditii HBOT cu Lokomatul.

Respect opinia dlui doctor, sunt de acord ca Lokomatul trebuie insotit de "kineto pe paine", mai mult in special de terapia Vojta, formatoare de "pathing" neuronal. De fapt despre toate astea am mai scris.

@Adrianapop, eu as evita termeni de genul "ofticat". Mai ales ca ma indoiesc ca ai pregatirea de specialitate necesara. A se citi ca "nici eu", dar nu stiu sa fi dat cu tifla unui om de specialitate. Plus ca este o chestiune de politete. Sigur ca din "spatele tastelor"....poti scrie orice, dar am o MARE si serioasa indoiala ca ai putea sa spui omului asa ceva in fata. Deci, ar fi de preferat sa ne respectam. Chiar daca nu stim care, mai de care e mai cu motz.... Eu zic ca e bine sa lasam "motzul" ala mic si sa urmarim interesul "motzilor" nostrii cei mici, frumosi si destepti.

Imi pare rau, repet ca in loc sa facem o TREABA BUNA pentru copii nostri, noi de duelam pe aici. Imi pare rau ca si eu am cazut in capcana aceasta a orgoliilor marunte si personale. Noi de duelam pe aici si copii nostrii zac acasa in carucioare cu manutzele si piciorusele lor controsionate.... PACAT, PACAT, PACAT de Dumnezeu....

Intre timp am scris organizatorilor GALEI UNICEF, poate arunca o privire si pe aici, sa vada cum ne "zbatem", sa facem si noi CEVA. Unii constructiv, altii distructiv....
Asa este cand nu vezi padurea de copaci.....ce trist...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

"""AU INTELES CE si CUM, sa faca o lista gen nume, prenume, adresa, tel, email, diagnosticul coplilului, si suma cu care AR FI DISPUSI sa contribuie la acest PROIECT......................vrem sa stim pe CINE ne-am putea baza pentru INCEPUT !!! Trimiteti-mi apoi un pm cu aceste liste."""------

Nu mai bate apropouri ca nu are rost, stric pe chestia asta m-am enervat , ATAT. In rest jos palaria la ceea ce incerci sa faci.In acest fel o sa se stranga mai multi parinti care sa te sustina.
Astept cu nerabdare raspunsul celor de la UNICEF, intre timp am sa iti urmez exemplul.

Multa bafta moshtoma.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

TELEDON PENTRU MIHAITA,in RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Moshtoma,,,
ce pacat ca iar ne duelam in cuvinte,,
din spatele tastelor cum ai spus,,,tu poti sa iti spui parerea ta ca parinte ,,poti sa fi de acord sau NU cu vreo metoda de recuperare sau NU ,poti sa fi sceptic,,poti sa fi contra,,poti sa spui cuvinte mari,,,atata timp CAT ACESTE CUVINTE SE REFERA STRICT LA PAREREA TA ,,,SI SANT LEGATE STRICT DE COPILUL TAU,,,
intr-un cuvant nu ma simt raspunzatoare deloc ptr ceea ce am scris,,,sant capabila sa imi asum greselile si vorbele cand e cazul,,,sant capabila chiar si sa imi cer iertare cand gresesc,,,AICI NU E CAZUL,,
dar repet,,,eu ca mama asa am simtit,,,si pot o mie de oameni si dr sa isi dea cu parerea si sa imi aduca rezultate scrise si inregistrate,,,daca eu ca parinte sant SCEPTIC e dreptul meu si vreau sa mi-l respectati.nu inseamna ca daca eu am alta parere domnul dr nu are dreptate ,sau ca eu sant contra cercetarilor sau contra altor terapii...pur si simplu nu vreau sa le aplic pe copilul meu...
[bang
]@Adrianapop, eu as evita termeni de genul "ofticat". Mai ales ca ma indoiesc ca ai pregatirea de specialitate necesara. A se citi ca "nici eu", dar nu stiu sa fi dat cu tifla unui om de specialitate. Plus ca este o chestiune de politete. Sigur ca din "spatele tastelor"....poti scrie orice, dar am o MARE si serioasa indoiala ca ai putea sa spui omului asa ceva in fata. Deci, ar fi de preferat sa ne respectam. Chiar daca nu stim care, mai de care e mai cu motz.... Eu zic ca e bine sa lasam "motzul" ala mic si sa urmarim interesul "motzilor" nostrii cei mici, frumosi si destepti.

Imi pare rau, repet ca in loc sa facem o TREABA BUNA pentru copii nostri, noi de duelam pe aici. Imi pare rau ca si eu am cazut in capcana aceasta a orgoliilor marunte si personale. Noi de duelam pe aici si copii nostrii zac acasa in carucioare cu manutzele si piciorusele lor controsionate.... PACAT, PACAT, PACAT de Dumnezeu...
Sa nu indraznesti stimate domn MOSHTOMA sa ma cuzi ca nu respect ,,dreptul la opinie din cate stiu eu e inca liber in Romania ,,asa ca eu imi rezerv dreptul de a imi spune parerea ca va convine sau nu.
Si eu am o pregatire nu in domeniul medicinei ce-i drept dar chiar daca as fii o inculta,,,voi ce-i destepti ar trebui sa imi ascultati parerea si sa o acceptati,,,
discutiile apar din pareri pro si contra nu numai pro,,,cum ar fii sa spuna unul ceva si toti sa il aprobe,,vrand nevrand,,,unde e dreptul la opinie,,,unde e libertatea de exprimare....
in viziunea ta daca cineva e contra inseamna ca nu respecta,,,nu e citit nu are pregatire,,,GRAV,,,FAORTE GRAV,,,MOSTHOMA,,sI TIE ITI E USDOR DIN SPATELE TASTELOR SA ACUZI,,,EU INCA NU AM ACUZAT PE NIMENI,,,TU DEJA AI FACUT-O,,,,,DE MAI MULTE ORI..
Un om destept cand vorbeste cu un taran se coboara la nivelul lui iar cand vb cu un dr vorbeste la acelasi nivel,,,eu consider ca domnul doctor a avut destula inteligenta cand a vb cu mine sa se coboare la nivelul meu de parinte si sa imi expuna problema in asa fel sa o inteleg si eu CEA FARA PREGATIRE ,,atunci da un om dovada de inteligenta cand are suficienta minte si rabdare sa vb si cu alti oameni fara a se simti JIGNIT daca altii nu ii impartasesc parerile,,SI DA SANT CAPABILA SA IMI SUSTIN IDEILE FATA IN FATA,,,CAND DOMNUL DR VA BINEVOI SA VINA IN ZONA NOASTRA CU CEA MAI MARE PLACERE IL INVIT LA O CAFEA,,,SA NE SUSTINEM IDEILE,,,
Si ma tot gandesc ce fel de om esti tu MOSHTOMA ? chiar esti de acord cu totul? sau este momentul potrivit sa te razbuni pe mine ptr ca nu am fost de acord cu tine cand am discutat despre LOKOMAT SI acuma ti-ai gasit sa te bagi in discutie ca sa cresti in ochii dr atacandu-ma pe mine
RUSINOS daca ai ajuns sa te razbuni,,,,
SI POATE CA COPILUL TAU ZACE IN CARUCIOR,,,,DAR NU ITI PERMIT NICIODATA SA ITI DAI CU PAREREA REFERITOR LA COPILUL MEU,,,care in momentul de fata e la gradinita ,,,nu zace in timp ce eu tastez,,,
un minim respect cand faci afirmatii referitoare la copiii sant necesare...
DAR sa stii ca eu ma cobor la nivelul tau de parinte si nu ma supar,,,ca ai facut aceste afirmatii,,,sa fii sanatos sa poti sa periezi pe toata lumea,,,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

si mai citind si recitind discursul tau MOSHTOMA,,,ma crucesc de-a dreptul,,,
CITEZ Si eu am remarcat orgoliul si suficienta de sine al unora care au ajuns sa devina mari "specialisti". Adica in loc sa sustina niste proiecte concrete, sa vina la obiect cu argumentatii, pareri, etc, ei vin aici sa arate cat de inteligenti si cat de cunoscatori sunt ei. Mai mult unii sunt suspiciosi de-a dreptul. Mie imi pare rau pentru aceste atitudini. Imi pare rau ca in loc sa ne focusam pe sanatatea copiilor nostrii, ne consumam in dueluri si parafraze, gen "care e mai destept".
-nu prea ai logica in ceea ce afirmi,,,, intai spui sa vina lumea cu pareri si argumente,,,eu asta am facut mi-am dat cu parerea in calitate de parinte ,am sustinut cu argumente ,o gramada de studii citite despre HBOT dar tu ce ai inteles? ca fac pe desteapta si cunoscatoarea,,,, cum vrei un parinte sa isi dea cu parerea stimate domn,,,aproband totul? asta nu e o parere,,,e aprobare,,unul zice si toti aproba,,,o parere e atunci cand tu esti capabil sa iti expui pc de vedere chiar daca nu e la fel ca al celorlati,,,e dreptul tau la libera exprimare,,,bun sau rau atata timp cat te priveste pe tine si influenteaza doar viata fiului tau,,,esti liber sa spui si sa fii SUSPICIOS,,,
Asa ca las-o mai moale cu cuvintele mari,,gen,orgoliu,,suspiciuni,,,ptr ca fiecare are dreptul sa faca cum vrea si sa accepte ce vrea atata timp cat il priveste pe el si pe copilul lui.
in plus de asta am experienta cu dr de dincolo,,toti dr copiilor sant din austria,iar acolo ca intr-un sistem sanitar sanatos si cu oameni destepti ,toti iti accepta parerile si suspiciunile tale ca parinte,,iar la sfarsit tu decizi daca esti de acord sau nu,,nimeni nu te trateaza de inganfat sau nepregatit daca spui ceva contra sau nu esti de aceeasi parere cu ei.
sant convinsa ca domnul DR CARE VAD CA A PROFESAT SI IN GERMANIA stie foarte bine la ce ma refer
numai la noi unii oameni inca traiesc cu idei de pe vremea lui RAPOSATU cum ca daca un dr spune,,,toti obligatoriu accepta si aproba,altfel e jignire mare
eu nu ti-am interzis tie sa faci cu copilul tau hbot,,din contra,,,astept rezultate,,,si as fii curioasa sa stiu daca in recuperarea fiului tau ai fost de acord cu totul sau ai mai avut si cate o SUSPICIUNE si te-ai gandit de 2 ori inainte de a o accepta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshtoma spune:

Q.E.D. !!!!

Mergi la inceput