mama mea - soacra de cosmar!!!
Raspunsuri - Pagina 3

maru spune:
daca gasesti solutia, patenteaz-o ca eu sigur cumpar licenta!
si eu gasesc f similtitudini intre ceea ce am trait si traiesc si ceea ce scria Miss Parker
stii ce ma doare? ca ei imbatranesc, ca sunt departe, ca timpul asta nu se intoarce inapoi, ca ma doare inima ca nu am o relatie normala cu mama. Si da, se hraneste din viata mea si a fratelui meu, dar nu e alaturi de noi decat financiar, daca ii cerem, sau chiar fara, dar eu as vrea sa fie alaturi de mine si la bine si la greu, sa fiu copilul ei de care e mandra intotdeauna, nu numai cand am reusite!
uite, pana acum era tare nefericita ca am lasat o catedra in Romania, ca eram "cineva" si ca cine stie ce munca de jos si umila fac eu pe aici. Cand fratele meu i-a aratat pe site-ul institutului unde lucrez numele meu, si functia, mi-a spus tare vesela in telefon ca a vazut ea ca eu nu sunt de ici de colo...pai mama ar fi trebuit sa fie alaturi de mine indiferent cum, nu-i asa?
si din cauza relatiei astea aiurea cu mama nu pot avea o relatie normala cu tata, ca normal ca ea e f geloasa. Recurg la tot felul de tertipuri sa reusesc sa il prind si pe tata la telefon, sa il aud...offfffffffff
si ca tot am in fata citatul tau cu doamna si taranul la noi a fost pe dos, ca el e dintr-o familie mult prea buna si se vor uita la ei de sus...
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/

andrath spune:
Stii cum e cand toate iti merg struna(sau aproape) si ai un cui care te inteapa? Asa ma simt io...
Si cuiu' ala e sange din sangele meu si carne din carnea mea...
"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

maru spune:
ma amaraste doar gandul ca nu am gasit in atat amar de ani un mod de a ma apropia de mama si nici ea de mine, atat...in rest, ma uit la familia mea, la copilul meu, miracolul nostru, la sosul meu pe care nu l-as schimba cu toate defectele si ciudateniile lui ....
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/

bird70 spune:
Mai fetelor, daca aici cineva s-ar duce la doctor si ar descrie relatia cu mama asa cum o descrieti voi, ar primi trimitere pentru mental health. Inteleg perfect ce spuneti pentru ca soacra-mea e exact la fel, noi ne-am indepartat prin faptul ca am plecat din tara si apoi am rarit contactul. Stiu ca exista tot felul de oferte de a comunica usor si ieftin cu Romania, sa ne luam un numar de telefon local si putem vorbi ca o convorbire locala, dar sotul meu a refuzat categoric asa ceva pentru ca nu vrea sa fie terorizat de maica-sa. Sotul meu a incercat sa vorbeasca cu ea, sa-i explice ca e deprimata, ca nu e normal sa fi atat de negativ si sa ai un comportament atat de intrusiv dar ea refuza sa accepte ajutor (platit de noi) cum ar fi psiholog si medicatie. Din punctul ei de vedere ea e perfecta si restul au tot felul de probleme.
Nu cred ca a sta la o cafea ajuta sau a incerca sa ai o discutie logica ajuta pentru ca evident mamele care au un astfel de comportament nu sunt logice. Depresia de care sufera e mult prea veche si le detelioreaza prea tare perceptia. E socant ce mare proportie din romanii peste 50 de ani sunt deprimati dar mai socant este ca nu se face nimic pentru a indrepta situatia.

andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Depresia de care sufera e mult prea veche si le detelioreaza prea tare perceptia. E socant ce mare proportie din romanii peste 50 de ani sunt deprimati dar mai socant este ca nu se face nimic pentru a indrepta situatia. |
Exact asta imi explica o prietena foarte buna a mamei, careia ma mai plangeam si-i povesteam ce imi spunea mama. Ca e deprimata, ca ar avea nevoie de ajutor din partea unui psiholog, dar cum sa-i explici asta unui om care nu numai ca nu ar accepta un astfel de ajutor, ba mai mult, vede in psihologi niste hoti si niste sarlatani?

malla spune:
Si eu simt uneori ca explodez cu mama mea, desi ma iubeste enorm, cu tata ce sa mai vorbesc ca ne cam certam... m-am analizat citindu-va pe voi...
Andrei si Adriana

andrath spune:
Citindu-va pe voi, imi trece supararea. Inseamna ca nu-s io exagerata, ci pur si simplu mama are o problema.
In weekend am fost la Sibiu (BTW, extraordinar orasul!), sambata dimineata, la 7:15 am, ma suna mama sa ma intrebe: ce mai fac?Sunt bine? Pai ce naibii sa fac la ora asta? Dorm! Concluzia: Deci nu te mai lasa sa vorbesti cu mine! PAi da, ce-ti pasa tie, te plimbi si io ma zbat cu probleme acasa!!
O sun pe sor-mea sa vad ce naiba probleme are! Sormea: stai linistita, a cazut cablul ca-l trasese cineva din conexiune, afara, in dreptul usii, si nu gaseste numarul de telefon de la RDS.
Ma credeti ca am pierdut vreo ora sa caut, in Sibiu, numarul de telefon al alora de la interventii RDS din Ploiesti si i-am sunat?

Amethyst spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andrath Ma credeti ca am pierdut vreo ora sa caut, in Sibiu, numarul de telefon al alora de la interventii RDS din Ploiesti si i-am sunat? "Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!" |
Nu te supara, dar cred ca problema e la tine. Te manipuleaza pozand in victima si tu ti-ai asumat acest rol.

andrath spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Amethyst
Nu te supara, dar cred ca problema e la tine. Te manipuleaza pozand in victima si tu ti-ai asumat acest rol. Mami de Jasmine (1 an) “A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for” |
E posibil sa ai dreptate dar, cel putin deocamdata, nu stiu sa fac altfel. Ma crezi ca am o reactie de respingere cand vad ca ma suna? Ma crezi ca am ajuns sa ma tem sa-i raspund la telefon (evident ca de fiecare data raspund) fiindca anticipez alta problema?
In fine...

Amethyst spune:
Pai tocmai, e nevoie sa gasesti resursele in tine ca sa schimbi situatia. Mama ta nu se va schimba, asta-i sigur. Deci tie iti revine sarcina de-a raspunde ca un adult normal, nu ca un copil supus prin metode de presiune.