mama mea - soacra de cosmar!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Concret, data urmatoare cand te suna, daca raspunzi (numai daca vrei sa-i raspunzi), trateaz-o cu putina distanta, nu mult ca altfel te vei simti f vinovata la cat de mult te manipuleaza emotional (scuze) si nu mai sari sa-i rezolvi 'problemele'. Cablul cazut, televizorul defect sau mai stiu eu ce, le poate rezolva si singura sau cu ajutor din partea altora!
In al doilea rand, tu ai familia ta, ei sunt pe primul plan. In momentul in care ii zice ceva rau de sotul tau o anunti ca nu mai esti dispusa sa suporti inventiile si criticile ei absurde, pleci sau inchei conversatia chiar atunci.
Daca te tii de asta un timp, ai sa vezi ca lucrurile incep sa dea roade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Andra,
in loc sa o tratezi pe mama ta ca pe un copil mic, mai bine trateaza-o ca pe un copil mare . A cazut cablul? Nasol, ce facem mai departe? Pai suna la RDS sa vezi ce iti sugereaza ei. Nu ai numarul? Incearca in cartea de telefon sau la informatii. In loc sa faci tu toate astea, mai bine ghideaz-o pe mama ta sa faca astea singura. A ramas fara paine seara? In loc sa fugi sa-i cumperi, sugereaza-i magazinul care are deschis pana tarziu . Eu sunt sigura ca mama ta se descurca sa-si gasesca numarul de la RDS si singura dar s-a asezat in pozitia de victima si asteapta sa fie 'salvata' de fiecare data. Daca tu ii asculti problema si iti dai interesul sa o ajuti cu sfaturi, nu va putea sa-ti reproseze nimic iar tu nu te vei simti vinovata ca o indepartezi. Si poate in timp nu te va mai suna daca stie exact cum sa rezolve problema si stie ca tu exact aceasi solutie ii vei sugera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

La noi santajistul emotional e soacra. Si i-au trebuit ani sotului, multe carti de psihologie citite si vre-un an de mers la psiholog ca sa stie cum sa reactioneze el cand soacra mea da telefoanele clasice:
- mi s-a stricat Tv-ul
- nu pot sa-mi car baxul de apa, vin-o sa-mi cumperi; stam in acelas oras dar DEPARTE
- n-am pofta de mancare
- sunt obosita
- ma doare stomacul, gatul, mainile, spatele, TOTUL!

Raspunsul este: eu nu preiau problemele TALE! Esti adult, esti in putere- vre-o 200 de doctori nu i-au gasit nici o boala serioasa, esti perfect capabila sa:
- gasesti pe cineva sa repare TV-ul
- iti iei o singura sticla de apa o data, nu tb sa cari un bax
- n-ai pofta de mancare, nu manca
- esti obosita odihneste-te
- si daca te doare ceva du-te la doctor

Ceea ce pot sa va spun, dupa 10 ani de lupta e ca soacra nu s-a schimbat deloc, poate doar in rau, ce s-a schimbat f tare este modul in care sotul reactioneaza.

Ca amuzament am fost in weekend cu soacra si-l stiga pe sot sa-i puna bluza pe umeri ca ea nu poate sa-si ridice mainile!
Sotul a refuzat sa faca asta, nu de alta dar o zi intreaga ininte a fost perfect capabila sa faca cam tot ce-i facea placere, si s-a suparat extrem de tare pe el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Cristiama, ai nervi de otel, de cate ori citesc despre soacra ta, ma ingrozesc, nu alta.
Iti urez succes si putere in continuare.

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Tocmai realizam ca sunt in mare pericol sa ajung iar la depresie cand am gasit acest subiect!

Si realizez ca nu sunt singura terorizata moral de propria mama!
Descrierea ei seamana perfect cu cea a ta, Andrath, dar si a Andirei
! aceeasi poveste si in familie, si intre parintii mei si ..acum!
Am un copil de 1 an si 2luni si nu trece zi de la Dzeu sa nu ma critice dintr-un motiv sau altul. La fel, nu trece 1 zi sa nu gaseasca motiv de comentariu negativ pt sotul meu!SI noi suntem o familie fericita, ne impacam f bine, suntem de 10 ani impreuna si casatoriti de 4, si totusi, desi nu le-am dat niciodata motive, numai pt ca el este mai mic cu 6 ani decat mine, maica-mea gaseste mereu motive sa-mi spuna indiferent de situatie: el e mai tanar (are 26, eu 33), o sa te lase pt alta daca nu esti sau faci...; sau : nu vinde casa, ca e a ta, de la mine, daca o vinzi si faceti alta, el o sa-ti ia banii! etc...Imi vorbeste despre el de parca sotul meu toata ziua comploteaza cu ai lui impotriva mea(saracii oameni, nu stiu cum sa se poarte sau sa ne ajute mai bine)!
Culmea e ca tot eu ma simt vinovata! ma streseaza groaznic, sunt obosita din cauza copilului, dar ea imi reproseaza ca ce ma plang atata, am vrut copil, acum trebuie sa-l cresc! si cum ma lasa inima sa-l las la socrii in week-end? Ea vine si sta cu bebe cateva ore pe zi si apoi imi zice ca a stat toata ziua cu el, eu de ce sunt obosita?
Nu pot sa ma iau de ia prea tare pt ca ne ajuta cu bani, des, mai sta cu Filip si apoi, trece mereu la santaj sentimental cand indraznesc sa-i reprosez ceva! Stateam si ma gandeam daca starea asta de-mi vine sa plang zilnic nu i-o datorez ei, pt ca ma suna de 5-6 ori/zi si cate-un fitil tot baga!
Sotul meu zice sa o ignor si sa nu mai acceptam nimic de la ea, si asa n-o sa mai aiba de ce sa-mi scoata ochii! dar cum as putea? refuzand-o total e ca si cum as lovi-o cel mai tare! ea cu asta se lauda, cu cat ne ajuta ea pe noi, copiii ei si ca pt asta traieste si munceste!

Citindu-va pe voi, macar , ma mai linistesc, vad ca nu sunt singura si ca mai sunt si solutii! parca mi-ar fi si rusine sa revin la psiholog cu aceasta tema(zic revin, pt ca am avut depresie postnatala vreme de 8 luni, tratata,si sigur a contribuit si ea, la greu!),nu stiu de ce!
Scuze, ca m-am intins atat! sper sa gasim toate o solutie care sa ne dea liniste in suflet si in camine!

ps: inca ceva: bebe e racit, de 3 zile ma scol noaptea , iar dimineata imi da scularea la 6.30, 6.45. Acum l-a luat ea pana pe la 6 pm , ca sa pot sa fac si eu o baie, sa dorm 2 ore si sa strang prin casa. Cand a plecat, a tinut sa-mi zica: "sotul tau cand a auzit ca vin, mi-a zis- Gata, nu mai poate deja?!" - le si infloreste de fel, baga otrava si da vina pe altii! cand ii intreb, descoper ca a rastalmacit ea bine vorbele!
Urmarea : plangeam de vreo 15 min cand am gasit acest subiect, pt ca am inchis usa dupa ea si vazandu-l pe fii-miu cum se uita dupa mine , m-a apucat vinovatia si plansul!

Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)

Marinarul vesel, Filip la 1an

Asa cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sotul tau are dreptate; strangeti curea cu banii si dc cu bb va ajuta si socrii nu mai accepta nici un ajutor, nici o vorba la adresa sotului, nici un comentariu negativ...

mie imi pare incredibil cate acceptati unele din voi fara sa replicati, cat va consumati... probabil ca doar dc Doamne fereste ar ajunge sotului cutitu la os si ar spune ca pleaca in lume ati lua masuri... sutn mamale voastre, dar si voi sunteti mame la randul vostru; sanatatea voastra mentala e f imp si pt voi si pt bbeii vostri... dc mamale nu sunt de inteles raciti relatia ... e mai sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Andicu,

Mie mi se pare ca tu PLATESTI prea scump ajutorul pe care-l primesti de la mama ta.
Voi nu va puteti descurca singuri? Material ma refer.

Stiu ca la mine e o situatie diferita, pentru ca la noi e soacra, dar cam asa era si la noi: oale cu mancare gatita, cumparaturi facute, ne trezem ca a venit in lipsa noastra acasa si a facut curat, ca ne cumpara te miri ce prin casa: de la plastice prin bucatarie pana la chiloti pt sot!

Si bineinteles TOTUL era condimentat cu observatii: fi-su mananca numa mancarea ei, n-am impaturat in forma ei perfecta sosetele sotului, si praful....mda... nu e sters bine!

Pana cand sotul nu a pus STOP la ajutorul ei certurile noastre erau la ordinea zilei. Si nu a fost usor sa o facem sa inceteze cu ajutor necerut.
Chiar imi spunea ca ma invidiaza ca ea nu a avut o soacra care sa o ajute la treaba! Dar dupa ce s-a trezit ca-i dam inapoi mancarea gatita, absolut tot ce ne cumpara, i-am laut evident cheia de la casa, s-a mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

asa faceau parintii mei pana tata mi-a "curatat" o oala noua de teflon si am zis: stop! Nu stiu cat m-au auzit, dar in perioada respectiva faceau demersurile sa cumpere o gospodarie la tara asa ca s-au potrivit f bine

si noi am acceptat ajutor, si trebuie sa fiti constiente ca ajutorul asta vine cu un pret, cu un cost. Daca puteti suporta costul, nu taiati sursa de bani, daca nu...
Noi, dupa ani de zile in care ne-am zbuciumat si frasuit, ( eu nu m-am certat niciodata cu sotul de la parinti, doar plangeam si el era tare necajit ca nu putem iesi din cercul asta vicios), dupa ce toate au trecut si suntem departe de ai nostri, vreau sa va zic ca pretul platit nu se merita. Tot timpul veti auzi ca nu sunteti in stare de nimic fara ei, si intr-un fel asa este

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analugojana spune:

Pentru Dumnezeu fetelor...
Voi credeti ca exista pe lume o mama sanatoasa la minte care sa vrea raul copilului ei?sau a nepotilor ei sau chiar a ginerelui ei...
Citesc si plang...sunt si eu bunica si soacra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui analugojana

Pentru Dumnezeu fetelor...
Voi credeti ca exista pe lume o mama sanatoasa la minte care sa vrea raul copilului ei?sau a nepotilor ei sau chiar a ginerelui ei...
Citesc si plang...sunt si eu bunica si soacra...

N-a zis nimeni asta...
Am si zis, sunt constienta ca ma iubeste enorm, sunt si singurul copi. Dar ce te faci cand (in)constient te supune unui stres continuu, nu stie sa se controleze, e tot timpul irascibila, nu-i convine nimic etc?
De manifestarile astea m-am plans, nu de iubire.

Mergi la inceput