Mamici in Germania

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Buna seara ,

Sunt o viitoare mamica aici in germania ,ma primiti si pe mine cu voi? vad ca grupul este deja format, daca vreti sa stiti mai multe despre noi ,sunt open la intrebari.

Sunt insarcinata in saptamna 10 ,maine merg la prima consultatie.
Mai am o pitica de doi ani care s-a nascut in Costa Rica si se numeste Sophia.

O seara frumoasa la toate .

http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2e24f4e077ae85fcc02ed7&utm_source=otm&utm_medium=text_url
bine ai venit printre noi

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Buna dimineata,iara eu dau cafeaua,somnoroaselor

Ionica bine ai venit,mai avem o Ioana deja si sa ramai cu noi cat mai mult sarcina usoara,spune-ne de unde vii din ro si pe unde stai aici si tot ce vrei si noi suntem open la ascultat ,mai da frumoasa locatie ati ales ptr nasterea Sophiei.
Mai eu cu gradinitile Waldorf nu stiu mare lucru Miha, la noi nu prea sunt in zona stiu doar ca la orice gradi trebuie din timp angemeldet copilul,poate la gradinta dintre BW si Bayern va fi mai usor sa gasesti loc la gradi Carmi dar ganztag e mai greu,Andi merge numai 4 ore dar din octombrie l-am angemeldet si ptr dupa masa,adica il iau la 12,30 si il duc iarasi la 13,45 pana la 16,30 costa mai mult dar macar acolo mai are putin spass si se joaca cu copiii ca acasa se cam plictiseste singur,eu zic sa gasesti o gradi normala Miha,insista
!
Carmi daca e in Ulm vei fi in BW daca e in NeuUlm deja vei fi in Bayern ,tu de unde vii din Ro,ptr urmatorul capitol o sa va rog sa imi trimiteti pe PM datele voastre si ale copiilor vostrii sa schimb fatada primii pagini .
Andreia tu numai zici nimic,ce-i mai nou la Frankfurt?
Dora or fost buni ardeii umpluti s-a invatat neamtu tau cu mancarurile noastre .
Merg sa pregatesc copilul de gradi,revin...

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Merci de cafea!! mä dor toate cele si cred cä m-a prins o räcealä.ce nasoalä treabä.mä duc sä preg copila de grädi si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Neatza is de la mine!

Claudia, la Frankfurt ploua, dar deja asta e normalitatea aici

Bun venit noilor fete, sarcina usoara burticutelor si multa sanatate!

Cind avea a mea 1 an si ceva am fost la o gradi Waldorf si....prima intrebarea a fost daca copilul are vreun handicap Cind au auzit ca-i perfect normala, mi-au recomandat o gradi normala. Asa ca, le-am urmat sfatul. A mea a mers la gradi la de la 2 ani si 10 luni, cind vorbea numai RO si la 3 ani jumate turuia in germana. Asa ca la ei, merge f rapid, nu ca la noi

Claudi@, incearca si detaseaza-te putin de pb si stres. Stiu ca e greu, dar gindeste-te la bb. Daca poti, pleaca cu Tony in RO, chiar daca acum faceti un compromis si plecati numai voi 2.

Va las acum, ca trebuie sa revin la "oile" mele

O zi placuta si un WE frumos! (la noi se anunta ploi si frig)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Neatza is de la mine!

Cind avea a mea 1 an si ceva am fost la o gradi Waldorf si....prima intrebarea a fost daca copilul are vreun handicap Cind au auzit ca-i perfect normala, mi-au recomandat o gradi normala. Asa ca, le-am urmat sfatul. A mea a mers la gradi la de la 2 ani si 10 luni, cind vorbea numai RO si la 3 ani jumate turuia in germana. Asa ca la ei, merge f rapid, nu ca la noi

Andreia

Maaaaaaaaaaaaaiiii,ce vrei sa zici,ca Waldorf e gradinita pt copii cu probleme???Ca acu ma duc si-l inscriu la una normala...

Nu,acum serios vorbind mie nu mi-a facut impresia asta,din contra...
Si nici nu m-a intrebat nimeni daca are vreun handicap sau nu,a trebuit doar sa scriu cand au fost facute vaccinurile,n-au cerut nici carnetelul sa vada ca nu-i mint...

Eu personal sunt f multumita de gradi asta...ii invata sa-si adune farfurioara si canita dupa ce au mancat,stau la rand sa le unga paine cu unt,deci nu e salbaticie acolo,fiecare se pot ridica de la masa cand sunt gata,deci nu-i obliga nimeni sa stea acolo pana sunt toti gata (asta ar fi si greu la copii asa mici de aia sunt de-acord),ca nici macar eu nu reusesc sa-l tin legat in scaun daca el e satul...Cand o fi mai mare se schimba placa..
In schimb mananca numai produse vollkorn si bio...
Si pana acum n-a venit niciodata kkt acasa,deci il schimba..

Nu stiu ce sa mai fac...cred ca pana la urma intreb educatoarele ce parere au ele...

Mihaela de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Ionica, bun venit si sarcina usoara in continuare.
Aici ploua si e urat, offf. Deja a venit toamna.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mihaela, ce povestesc eu e de acum 7 ani. Noi asa am fost intrebati: are sau nu vreo pb speciala?! E posibil ca sa fi fost vreun mod "elegant" al lor de a spune: "nu avem locuri libere" (desi, sincer, ce am vazut atunci in gradi aia nu mi-a placut), pt ca, daca acum pb cu locurile la gradi s-a mai reglat putin (si vad si eu ca nepotelul meu a mers de la 1 an si ceva la un Betreeunde Spielplatz, iar cu 2 ani la Minikindergarten), crede-ma ca acum 7 ani era o mare pb sa prinzi un loc in gradi (sau aici in cartierul nostru). De vreo 2-3 ani au aparut multe Minikindergarten si gradi si tot apar. Aceeasi pb era acum 3 ani cu locurile la Hort, iar acum, la noi la scoala apar 40 locuri noi!!!!

Eu as intreba mamicile copiilor care sunt acolo ce parere au ele de gradi. Educatoarele nu cred ca ar avea o parere obiectiva.

Faza cu "a terminat si s-a ridicat de la masa" e ok, acum mic fiind. Insa, de pe la 4 -5 ani deja nu prea cred ca ar mai fi ok. Desi, sa stii, copilul cum se obisnuieste de mic, asa face mai tarziu. La gradi la care a fost fata mea (copila e acum in clasaa 3.a) erau si copii de 2 ani si ceva. La inceputul mesei TOTI se tineau de minutze si spuneau rugaciunea, si, chiar daca terminau primii, stateau cuminti pe scaunele, pina la sfarsitul mesei, cind aveau iar o rugaciune de "multumire". (asta era o gradi catolica).

Nici a mea acasa nu sta la masa pina termin si eu, dar in colectivitate, e altfel!

Eu am mai citit pe ici pe colo de aceste gradi Waldorf si nu m-au convins. Ti-as recomanda o gradi catolica sau evanghelica. Iar daca te "tin" buzunarele "Anna Schmit".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Miha, am intrebat si eu sotul si la fel a zis, din ce stie el e o gradinitza pt copii cu pb.
Acum ca adusesi vb de gradinite si ca am vazut ca tu l-ai dat deja, ma gandeam ca nu ar fi rau nici pt Tony, el fiind un zvapaiat. Sotul zice ca sa incercam, tu il ai doar juma de zi sau toata ziua,? Cum e cu pampersul, ca eu sigur nu-mi invat copilul la olita pana dupa 2 ani, cum sa obisnuit, este in fiecare zi acolo, cate ore? Da si tu mai multe detalii, ca sa-mi pot face o idee. Unde mergi sa-ti inscrii copilul la gradinitza?
Acum fetele cu pusti mai maricei, sunt gradinitele ce apartin de biserica mai bune? Cum sunt cele de stat, sau jumate privat? La privat nu cred ca ne permitem (daca exista).
Voi ce parere aveti, e prea devreme pt un pusti ultraenergic sa fie dat la gradi la 17 luni?
Hai ca v-am inebunit, dar eu nu prea stiu cum sa ma joc cu el, sau ce jocuri ii pot cumpara sa i se dezvolte imaginatia. Sunt multe care nu le stiu, poate ne ajutati cu idei pe cele incepatoare.
Mersi si pupici.

16+ yuhu am intrat in luna 5-a

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Claudia,iti räspund eu pentru cä sunt in temä.copila mea face 2 ani in octombrie.merge de 2 säpt in krippe.am primit un loc si era päcat sä n-o däm.unde merge Patrizia,este Elterninitiative.in grupä sunt 13 copii si programul este 8-13.primesc la 10 si la 12 gustare.dar nimic gätit totul cumpärat,iaurt,müsli,apfelmuss,päine cu unt,bränzä.......odatä la 13 säpt iti vine rändul sä te ocupi o säpt de tot ce trebuie-cumperi mäncare,scutece...si faci curat in bucätärie.de schimbat ii schimbä acolo cine vrea face la olitä sau wc cine nu are chef in scutec.si ca sä-ti mai zic,prietenul Patriziei a mers la krippe la 14 luni.si i-a prins foarte bine,e sociabil stie multe si vorbeste 3 limbi.acum are 3 ani si merge la grädi cu program lung.si incä ceva,dacä gäsesti un loc dä-l imediat sä ai timp sä te ocupi de el.dacä vine bebe salutare cu grädi.nici nu e indicat sä dai copilul la grädi cänd primeste frätior.se va simti abandonat.hai cä am scris un cärnat,mä duc sä fac clätite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Clau Andi al meu e la Katholischekindergarten deci e privat se autogospodaresc din ce primesc de la noi,fara mancare bineinteles ca e program normal de 4 ore,platim odata pe an ptr getränke,toiletpapier,etc, busul cu ce merge la gradi e iarasi privat il platim noi extra parintii din localitate,deci ca s-ati faci idee de scor se duce tot kindergeld pe luna ptr gradi si bus,asta e! Eu zic sa il dai la gradi inainte de a naste daca ai posibiliatea ii va prinde bine colectivitatea.Cum or iesit pulpele cu sos de vin!
Eu am facut azi o supa de cartofi cu carnat afumat si oua, mazarefelul 2 si snitzele de ieri iar acu se coace binenstick kuchen.
Trischa spor la fript clatite.
Si la noi ploua si e intuneric nu poti sta fara bec in camera deja,nasol,nasol,in Ro inca se bucura de strand oamenii si noi acusi dam drumul la caldura.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna

Mergi la inceput