Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 9
ham spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
asta este yoga din punct de vedere crestin Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de bb Teodora(26 august 2007) am blog |
Practicile Yoga nu au treaba cu Biblia, nu neaga ideea de Dumnezeu, Yoga (Devanagari) este una din cele 5 scoli ale Filozofiei Hindu (a nu se confunda cu religia Hindusa/Vedica/Brahmana, care oricum, nu-l neaga pe Hristos si nici nu-l categorisesc ca satanic, ba din contra...), bazata pe meditatie ca o cale spre auto-cunoastere si eliberare, un mijloc de desavarsire atat fizica, precum si spirituala, NU UN MIJLOC DE INCHINARE, dar burtosii-barbosi, in ultimul secol or ajuns la concluzia ca yoga este un atac tangential la numarul de posibili cotizanti intru-ortodoxie asa ca urmarea este atacul la baioneta.
Tot ce nu le seamana si nu inteleg (sex, rasa, natie, religie, orientare sexuala, grad de cultura) trebuie atacat!
Am auzit la popii nostri mesaje impotriva:
-femeilor- "spurcatele unelte ale diavolului"
-tiganilor- "ciori imputite"
-ungurilor- "vor Ardealul"
-catolicilor- "distrug dreapta-credinta"
-homosexualilor- "sodomisti"
-culturii- "prea multa carte strica"
espiritu spune:
eu tot nu am inteles...mai clar asa se poate?la ce materii ne referim?
sau daca cineva a inteles sa ma lumineze si pe mine ce spune antevorbitoarea mea.
later edit
ma refeream la acest post http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=126018&REPLY_ID=4092806
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
ham spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui irina.c.
perspectiva din care sunt alcatuite manualele materiilor obligatorii din invatamantul romanesc este una secularist-umanista. Eu sunt ortodoxa si vreau sa imi cresc copiii in duh ortodox, nu secularist-umanist, asa ca din punctul meu de vedere statul savarseste un abuz cand imi obliga copiii sa invete anume materii intr-un anume stil. O sa-mi spui ok, sa faca biserica scoli confesionale. Chiar si asa, statul in continuare imi obliga copiii sa invete anumite materii dupa programe prestabilite. Deci este ridicol sa faci petitii contra "indoctrinarii religioase" din scoli, cand statul foloseste invatamantul obligatoriu ca sa indoctrineze copiii nu cu religie, ci cu secularism. Eu as semna o petitie pentru liberalizarea invatamantului. Pana atunci nu putem vorbi de libertate a gandirii, nu exista asa ceva in invatamantul romanesc. |
Pai cum ai vrea sa fie stiinta?
Nu vrei sa invete chestii care n-au legatura cu credinta, nu-ti da copiii la scoala.
La scoala inveti ca exista evolutie (poti lua lupul si in timp poti crea o rasa canina), ca pamantul nu-i plat si nici nu-i centrul universului (daca nu era stiinta si acuma credeam ca lumea se gata la Piatra-Olt), ca ciclul vine la femeie fiindca corpul femeii este minunea care face posibila aparitia unui copil (nu cum zice tata-popa, fiindca a pedepsit-o Dumnezeu ca-i spurcata si dedata obiceiurilor diavolesti), ca ceva ce nu intelegem este o provocare pentru minte (nu ceva diavolesc)...
Repet ce s-a mai scris:
NU CONFUNDATI RELIGIA CU STIINTA, sunt 2 chestii diferite si de multe ori antagonice.
Stiinta nu poate fi dogmatica!
Eu trimit copiii la scoala ca sa invete nu ca sa devina credinciosi, nici pentru ca sa capete buna-cuvinta; cei "7 ani de-acasa" sunt treaba familiei; pe de alta parte nu am nimic impotriva existentei scolilor confesionale, in care sa nu se predea cursuri de stiinta atunci cand acestea nu convin dogmei respectivei religii; pe pamant este nevoie si de oameni "fara carte" dar credinciosi.
Problema mea este ca incearca sa-mi transforme copiii in asa ceva; eu nu-i pregatesc pentru a fi slugi fara stiinta dar credincioase. Chiar daca este adevarat ca "fericiti ce saraci cu duhul".
irina.c. spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ham
Nu vrei sa invete chestii care n-au legatura cu credinta, nu-ti da copiii la scoala. La scoala inveti ca exista evolutie (poti lua lupul si in timp poti crea o rasa canina), ca pamantul nu-i plat si nici nu-i centrul universului (daca nu era stiinta si acuma credeam ca lumea se gata la Piatra-Olt), ca ciclul vine la femeie fiindca corpul femeii este minunea care face posibila aparitia unui copil (nu cum zice tata-popa, fiindca a pedepsit-o Dumnezeu ca-i spurcata si dedata obiceiurilor diavolesti), ca ceva ce nu intelegem este o provocare pentru minte (nu ceva diavolesc)...Repet ce s-a mai scris:NU CONFUNDATI RELIGIA CU STIINTA, sunt 2 chestii diferite si de multe ori antagonice. Stiinta nu poate fi dogmatica! Eu trimit copiii la scoala ca sa invete nu ca sa devina credinciosi, nici pentru ca sa capete buna-cuvinta; cei "7 ani de-acasa" sunt treaba familiei; pe de alta parte nu am nimic impotriva ca sa existe scoli in care sa nu se predea cursuri de stiinta; pe pamant este nevoie si de fara "carte" dar credinciosi. Problema mea este ca incearca sa-mi transforme copiii in asa ceva; eu nu-i pregatesc pentru a fi slugi fara stiinta dar credincioase. Chiar daca este adevarat ca "fericiti ce saraci cu duhul"."Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..." |
nu i-as da la scoala cu toata placerea, personal sunt adepta HS (homeschooling) si chiar nu simt nici o dorinta sa imi institutionalizez copiii sub pretextul ca invata.Din pacate deocamdata in Romania nu exista alternativa, dar vad ca de asta nu se scandalizeaza nimeni. Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
irina.c. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui espiritu eu tot nu am inteles...mai clar asa se poate?la ce materii ne referim? sau daca cineva a inteles sa ma lumineze si pe mine ce spune antevorbitoarea mea.later edit ma refeream la acest post http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=126018&REPLY_ID=4092806ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
irina.c. spune:
| Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui ama1357
|
pai citeste manualul si vezi exact ce scrie, nu te mai lua dupa ce spun unii si altii. Formeaza-ti o parere proprie, nu te mai lasa manipulata de spusele altora.
edit: uite ce zice un preot catolic de yoga:http://www.agenda.ro/news/news/6839/yoga-invita-diavolul.html
Irina, mami de
denizel spune:
Dap, degeaba am mers la scoala
. Tot ce am inghitit ca oile pe-acolosa este anulat de faptul ca, despre Veronica Micle nu ni s-a spus ca era o desfranata care a trait fara cununie cu Eminescu, despre Present Perfect nu ni s-a spus ca este vorbit de anglicanii ce-s frati cu diavolul si despre Fermat nu ni s-au deschis ochii ca a fost un nerusinat de ateu. A, iar ce a tot balmajit Marie Curie e oricum egal cu zero atata timp cat a murit fara lumanare
.
Acum, ca am vazut cum se pune problema si in legatura cu (pseudo
)stiinta, ma gandesc cu groaza la chestia aia devenita brusc inspaimantatoare: secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc.
Ah, ce lobotomie ar merita aia cu LHC-u'
.
fdoina spune:
| citat din mesajul lui ama1357 nu cred ca in urmatorul capitol al manualului spune ca trebuie sa-i respecti pe cei care au de a face cu demonii!!! |
eu nu stiu ce zice in manualu ala (apropo, multe manuale sunt varza, invatamantul romanesc e varza, profesorii de religie- majoritatea sunt varza etc etc)
dar stiu sigur ca unii Parinti ortodocsi (mai prostuti asa, nu ca noi care ne dam mari ca le stim pe toate) s-au rugat si au plans chiar si pentru draci, nu numai pentru aia care au de a face cu ei
ps. da' stiu ca ai timp, Irino
denizel spune:
| citat din mesajul lui fdoina ps. da' stiu ca ai timp, Irino |
irina.c. spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
|
cat despre sistemul de invatamant romanesc - e praf, dar eu nu de asta sunt contra lui. Chiar si bun daca ar fi, mi se pare anormal sa nu existe alternativa, si sa fie obligatoriu. Irina, mami de