Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 10
espiritu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irina.c.
normal ca n-ai inteles, probabil nu esti obisnuit sa vezi lucrurile dinafara si tot ce iti baga sistemul pe gat iei de bun Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de bb Teodora(26 august 2007) am blog |
continui sa vorbesti evaziv fara exemple.inca o data te intreb(politicos) : la ce te referi?
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
denizel spune:
Irina, ne facem ca uitam de Tit
si, uite, o mana de ajutor: poti vorbi despre coordonata secularist-umanista a reactiei de esterificare (iti vand si un pont: in reactie este implicat un acid. Daca profesorii nu ar vrea sa tampeasca elevii, ar putea intoarce lesne esterificarea spre religie, dand exemple de acizi care au corodat de-a lungul anilor credinta stramoseasca :-)). Vorbesti apoi despre convergenta sirurilor care nu foloseste nimanui la nimic si despre caracterul ei profund necrestinesc. Inchei apoteotic cu indoctrinarea secularist-umananiste din cazul explicarii cutremurelor de pamant din manualul de geografie de a sasea :-)).
irina.c. spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui espiritu
continui sa vorbesti evaziv fara exemple.inca o data te intreb(politicos) : la ce te referi? ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
am spus clar in mesajul meu anterior: predarea tuturor materiilor in invatamantul de stat obligatoriu se face din perspectiva umanist- secularista. Ceea ce mi se pare anormal nu e ca se intampla asa, ci ca nu exista alternativa. Invatamantul obligatoriu de stat are ca scop indoctrinarea si manipularea maselor dupa cum considera statul ca e util- pe vremea comunismului era indoctrinare ateista, acum e indoctrinare umanista. Invatamantul trebuie liberalizat, parerea mea. n-am timp sa detaliez, dar uite un articol cu care sunt de acord:http://misesromania.org/300/#c000132
edit:ceea ce vreau sa spun(de fapt am mai zis odata) e ca acest manifest contra indoctrinarii religioase in scoli e cam penibil, avand in vedere contextul, adica un invatamant romanesc super-centralizat si obligatoriu, de care statul se foloseste conform intereselor sale.
Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
denizel spune:
Deci, nu e penibila indoctrinarea religioasa, sunt penibile lectiile obligatorii de matematica, literatura universala si geografie
.
Slava Domnului ca astea sunt inca obligatorii. Amanam cat putem de mult aparitia oamenilor care par sa aiba drept parinti un om si o varza murata.
espiritu spune:
ok am citit articolul.acolo se face referire indeosebi la istorie.asta(istoria) stim cu totii ca e manipulata in functie de interese.
dar care e legatura cu restul de materii?geografie,matematica,fizica etc ?
care e indoctrinarea "secularist umanista" la fizica?
cum vezi tu "liberalizarea" invatamantului?fiecare sa invete ce vrea?fiecare sa invete dupa ce manual crede de cuviinta(vezi aberatia cu manualele alternative)?
discutia a fost plecata de la religie care sub masca asa zisei tolerante desfiinteaza pe oricine nu e de religie ortodoxa.si stai,nu imi sari in cap inca ca nu am o parere buna deloc fata de religia institutionalizata in tot ansamblul ei indiferent de confesiune.
irina.c. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui espiritu ok am citit articolul.acolo se face referire indeosebi la istorie.asta(istoria) stim cu totii ca e manipulata in functie de interese. dar care e legatura cu restul de materii?geografie,matematica,fizica etc ? care e indoctrinarea "secularist umanista" la fizica? cum vezi tu "liberalizarea" invatamantului?fiecare sa invete ce vrea?fiecare sa invete dupa ce manual crede de cuviinta(vezi aberatia cu manualele alternative)? discutia a fost plecata de la religie care sub masca asa zisei tolerante desfiinteaza pe oricine nu e de religie ortodoxa.si stai,nu imi sari in cap inca ca nu am o parere buna deloc fata de religia institutionalizata in tot ansamblul ei indiferent de confesiune.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
espiritu spune:
iar testele standard vor fi contestate de fiecare comunitate fiindca nu se pupa cu ideea lor de a invata.si cine face testele standard?
facem federalizare in invatamant?si daca comunitatea de care apartii are un sistem de invatamant neagreat de tine ce faci?
plus de asta acest topic se refera la fapte reale din viata reala nu la SF-uri.
irina.c. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui espiritu iar testele standard vor fi contestate de fiecare comunitate fiindca nu se pupa cu ideea lor de a invata.si cine face testele standard? facem federalizare in invatamant?si daca comunitatea de care apartii are un sistem de invatamant neagreat de tine ce faci?plus de asta acest topic se refera la fapte reale din viata reala nu la SF-uri.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
ama1357 spune:
| Citat: | ||||
ei am timp, n-am, ca daca aveam scriam mai mult cat despre sistemul de invatamant romanesc - e praf, dar eu nu de asta sunt contra lui. Chiar si bun daca ar fi, mi se pare anormal sa nu existe alternativa, si sa fie obligatoriu. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de bb Teodora(26 august 2007) am blog |
am o prietena care este invatatoare si imi spunea ca are multi copii care nu vin la scoala, nici sa citeasca nu au invatat, si ca nu le face statul nimic. deci banuiesc ca poti si tu sa faci la fel si daca ai bani, cauti un profesor si il pui sa-i predea copilului tau ceea ce crezi tu ca este bine...
ama1357 spune:
| Citat: | ||||||||||
pai citeste manualul si vezi exact ce scrie, nu te mai lua dupa ce spun unii si altii. Formeaza-ti o parere proprie, nu te mai lasa manipulata de spusele altora. edit: uite ce zice un preot catolic de yoga: http://www.agenda.ro/news/news/6839/yoga-invita-diavolul.html Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si de bb Teodora(26 august 2007) am blog |
nu trebuie sa citesc manualul, imi ajunge sa stiu ca nepotica mea catolica este obligata sa invete rugaciuni ortodoxe, pentru ca la ea in scoala sunt prea putini elevi catolici pentru a face o ora de religie pe limba ei, si ca nu poate sa paraseasca ora pentru ca mama ei nu a stiut ca cererea trebuia depusa intr-o anumita perioada a anului...