Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

eu tot nu am inteles...mai clar asa se poate?la ce materii ne referim?
sau daca cineva a inteles sa ma lumineze si pe mine ce spune antevorbitoarea mea.

later edit
ma refeream la acest post http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=126018&REPLY_ID=4092806

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

normal ca n-ai inteles, probabil nu esti obisnuit sa vezi lucrurile dinafara si tot ce iti baga sistemul pe gat iei de bun

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

continui sa vorbesti evaziv fara exemple.inca o data te intreb(politicos) : la ce te referi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Irina, ne facem ca uitam de Tit si, uite, o mana de ajutor: poti vorbi despre coordonata secularist-umanista a reactiei de esterificare (iti vand si un pont: in reactie este implicat un acid. Daca profesorii nu ar vrea sa tampeasca elevii, ar putea intoarce lesne esterificarea spre religie, dand exemple de acizi care au corodat de-a lungul anilor credinta stramoseasca :-)). Vorbesti apoi despre convergenta sirurilor care nu foloseste nimanui la nimic si despre caracterul ei profund necrestinesc. Inchei apoteotic cu indoctrinarea secularist-umananiste din cazul explicarii cutremurelor de pamant din manualul de geografie de a sasea :-)).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:

Citat:

Citat:

eu tot nu am inteles...mai clar asa se poate?la ce materii ne referim?
sau daca cineva a inteles sa ma lumineze si pe mine ce spune antevorbitoarea mea.later edit
ma refeream la acest post http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=126018&REPLY_ID=4092806ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

normal ca n-ai inteles, probabil nu esti obisnuit sa vezi lucrurile dinafara si tot ce iti baga sistemul pe gat iei de bun Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

continui sa vorbesti evaziv fara exemple.inca o data te intreb(politicos) : la ce te referi?

am spus clar in mesajul meu anterior: predarea tuturor materiilor in invatamantul de stat obligatoriu se face din perspectiva umanist- secularista. Ceea ce mi se pare anormal nu e ca se intampla asa, ci ca nu exista alternativa. Invatamantul obligatoriu de stat are ca scop indoctrinarea si manipularea maselor dupa cum considera statul ca e util- pe vremea comunismului era indoctrinare ateista, acum e indoctrinare umanista. Invatamantul trebuie liberalizat, parerea mea. n-am timp sa detaliez, dar uite un articol cu care sunt de acord:http://misesromania.org/300/#c000132
edit:ceea ce vreau sa spun(de fapt am mai zis odata) e ca acest manifest contra indoctrinarii religioase in scoli e cam penibil, avand in vedere contextul, adica un invatamant romanesc super-centralizat si obligatoriu, de care statul se foloseste conform intereselor sale.
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Deci, nu e penibila indoctrinarea religioasa, sunt penibile lectiile obligatorii de matematica, literatura universala si geografie .
Slava Domnului ca astea sunt inca obligatorii. Amanam cat putem de mult aparitia oamenilor care par sa aiba drept parinti un om si o varza murata.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

ok am citit articolul.acolo se face referire indeosebi la istorie.asta(istoria) stim cu totii ca e manipulata in functie de interese.
dar care e legatura cu restul de materii?geografie,matematica,fizica etc ?
care e indoctrinarea "secularist umanista" la fizica?
cum vezi tu "liberalizarea" invatamantului?fiecare sa invete ce vrea?fiecare sa invete dupa ce manual crede de cuviinta(vezi aberatia cu manualele alternative)?
discutia a fost plecata de la religie care sub masca asa zisei tolerante desfiinteaza pe oricine nu e de religie ortodoxa.si stai,nu imi sari in cap inca ca nu am o parere buna deloc fata de religia institutionalizata in tot ansamblul ei indiferent de confesiune.

Mergi la inceput

Citat:

ok am citit articolul.acolo se face referire indeosebi la istorie.asta(istoria) stim cu totii ca e manipulata in functie de interese.
dar care e legatura cu restul de materii?geografie,matematica,fizica etc ?
care e indoctrinarea "secularist umanista" la fizica?
cum vezi tu "liberalizarea" invatamantului?fiecare sa invete ce vrea?fiecare sa invete dupa ce manual crede de cuviinta(vezi aberatia cu manualele alternative)?
discutia a fost plecata de la religie care sub masca asa zisei tolerante desfiinteaza pe oricine nu e de religie ortodoxa.si stai,nu imi sari in cap inca ca nu am o parere buna deloc fata de religia institutionalizata in tot ansamblul ei indiferent de confesiune.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

nu se face referire la nici o istorie, se face referire la faptul ca un sistem de invatamant obligatoriu de stat va fi folosit (si este folosit)in primul rand pentru indoctrinare - adica pentru formarea unei anume perspective asupra vietii.din punctul meu de vedere ar fi corect ca statul sa fie separat de invatamant, adica scolile sa fie organizate de comunitati,in functie de interesele si ideile proprii. Desigur, sa existe niste teste-standard cu care sa fie evaluati elevii, dar fiecare familie sa aleaga cum va acumula copilul sau cunostintele respective- invatand intr-un anume tip de scoala, sau invatand acasa. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

iar testele standard vor fi contestate de fiecare comunitate fiindca nu se pupa cu ideea lor de a invata.si cine face testele standard?
facem federalizare in invatamant?si daca comunitatea de care apartii are un sistem de invatamant neagreat de tine ce faci?

plus de asta acest topic se refera la fapte reale din viata reala nu la SF-uri.

Mergi la inceput

Citat:

iar testele standard vor fi contestate de fiecare comunitate fiindca nu se pupa cu ideea lor de a invata.si cine face testele standard?
facem federalizare in invatamant?si daca comunitatea de care apartii are un sistem de invatamant neagreat de tine ce faci?plus de asta acest topic se refera la fapte reale din viata reala nu la SF-uri.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

nu e nici un sf ca in scolile de stat se practica indoctrinarea umanistauite si aici:http://misesromania.org/310/ Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui ama1357

nu cred ca in urmatorul capitol al manualului spune ca trebuie sa-i respecti pe cei care au de a face cu demonii!!!

eu nu stiu ce zice in manualu ala (apropo, multe manuale sunt varza, invatamantul romanesc e varza, profesorii de religie- majoritatea sunt varza etc etc)

dar stiu sigur ca unii Parinti ortodocsi (mai prostuti asa, nu ca noi care ne dam mari ca le stim pe toate) s-au rugat si au plans chiar si pentru draci, nu numai pentru aia care au de a face cu ei

ps. da' stiu ca ai timp, Irino

ei am timp, n-am, ca daca aveam scriam mai mult

cat despre sistemul de invatamant romanesc - e praf, dar eu nu de asta sunt contra lui. Chiar si bun daca ar fi, mi se pare anormal sa nu existe alternativa, si sa fie obligatoriu.

am blog

am o prietena care este invatatoare si imi spunea ca are multi copii care nu vin la scoala, nici sa citeasca nu au invatat, si ca nu le face statul nimic. deci banuiesc ca poti si tu sa faci la fel si daca ai bani, cauti un profesor si il pui sa-i predea copilului tau ceea ce crezi tu ca este bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ham acelasi autor, in manualul pentru clasa a X-a, ii invata pe liceeni ca Yoga este „lucrarea directa a demonilor”;
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

asta este yoga din punct de vedere crestin

am blog

asta ziceam eu, de unde reiese lipsa de respect fata de alte culturi si religii... si practicanti lor...

de unde reiese, ca nu vad

am blog

daca Yoga este „lucrarea directa a demonilor” din punct de vedere crestin( sau ortodox? eu nu am auzit comentarii din partea preotilor catolici in ceea ce priveste Yoga, poate si ei zic la fel, nu stiu...) nu cred ca in urmatorul capitol al manualului spune ca trebuie sa-i respecti pe cei care au de a face cu demonii!!!

pai citeste manualul si vezi exact ce scrie, nu te mai lua dupa ce spun unii si altii. Formeaza-ti o parere proprie, nu te mai lasa manipulata de spusele altora.

edit: uite ce zice un preot catolic de yoga:

http://www.agenda.ro/news/news/6839/yoga-invita-diavolul.html

am blog

nu trebuie sa citesc manualul, imi ajunge sa stiu ca nepotica mea catolica este obligata sa invete rugaciuni ortodoxe, pentru ca la ea in scoala sunt prea putini elevi catolici pentru a face o ora de religie pe limba ei, si ca nu poate sa paraseasca ora pentru ca mama ei nu a stiut ca cererea trebuia depusa intr-o anumita perioada a anului...

Mergi la inceput