Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
AmethystRain, ai dreptate, nu ai monopolizat inca tot forumul.
Deocamdata bagi pe gat ortodoxia, o ridici in slavi si recomanzi autori ortodocsi, adica faci prozelitism!!

ba mie mi se par cum nu se poate mai nimerite mesajele tip AmethystRain, astfel toti cei interesati pot avea confirmarea in direct ca autorii petitiei nu exagereaza cu nimic.
Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain
Nu cunosti discursul acestor oameni. Ti l-as prezenta pe Savatie Bastovoi ( elev la sectia de sculptura a liceului Octav Bancila din Iasi, autor al "Elefantului promis", fost student al Facultatii de Filosofie din Timisoara etc., etc.,etc.),

Este aceeasi persoana cu cel ce scrie aici despre experimentul LHC indemandu-si fidelii sa nu se teama de... "Bing Bang"? Un "fost student la filosofie" (asta e considerat un "titlu"? si in "etc, etc"ul acela ce alte "titluri" mai sunt? poate "fost trecator pe holurile Academiei"?) care dovedeste o crasa incultura stiintifica si care isi permite sa califice drept "gogomanie" o experienta imaginata de cele mai mari inteligente de care dispune la ora asta umanitatea... asta e dat de exemplu drept "minte luminata" a ortodoxiei? In acest caz nici nu vreau sa-mi inchipui cum or fi aia "conservatori" sau mai putin "luminati"
Citat:
Rational si "contemporan" este sa le oferim o paleta completa, din care sa aleaga.

presupun ca nu cunosti sensul cuvantului "alegere" (ca de "rational" am inteles ca nu se pune problema). Cum se poate "alege" (rational sau ne-rational) cand "paleta" se reduce la o singura optiune?
Citat:
citat din mesajul lui simali
Religia in scoli se studiaza pentru ca cineva a pus-o acolo si pentru ca oamenii se duc, asa cum au fost invatati de comunism timp de 50 de ani, ca oile la staul. Poate ca intr-o zi copilul meu imi va cere sa mearga la orele de religie ortodoxa doar ca sa fie si el in randul lumii, ca sa nu rada copiii de el.

E trist ca un copil se va simti exclus din cauza (ne)religiei sale, in anul 2008, intr-o tara democratica a carei constitutie presupune liberatatea alegerii cultului religios. Principiul "nu are ce sa-i faca rau" e utilizat de cei ce vor sa scape responsabilitate si carora le e teama sa gandeasca singuri. De data asta cel mai mare neajuns este rapirea posibilitatii de a i se dezvolta mai tarziu un spirit critic, de a invata sa discearna adevarul de fals pe criterii obiective si nu pe cele "emotionale" de genul celor vehiculate pe aci: "ala care a "suferit" mai mult are dreptate"... Insa (din cate te-am citit pe la alte subiecte:) sunt convinsa ca tu vei stii sa-i dai armele necesare ca sa contracareze efectul posibil dezastruos al unor ore de religie predate partinitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

O, Doamne! Nu mai inclina tu sa crezi, ca inclini aiurea!

Ramaneti cu ale voastre! In esenta, astept petitia care sa o contracareze pe aceasta...desi am indoieli ca veti strange semnaturi suficiente. In fine, vom trai, si vom vedea!

Cum am mai scris, petitia n-are sanse dintr-un motiv matematic evident, cantitatea de "ortodocsi" = aprox. 85% adica procentul obtinut in alegeri de un alt tatuc-dumnezeu-care-ne-da, bunicutza Ilici si nu este deloc coincidenta de procente faptul ca "Majoritatea românilor (86,79%) sunt de confesiune ortodoxa.", vezi:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2nia#Structura_confesional.C4.83

Ilici a primit cele mai putine voturi in Ardeal, in Banat si in Bucuresti, unde sus cei mai multi neortodocsi (iar aia care sunt, sunt deschisi la minte) si cele mai multe in Oltenia si Moldova unde...sa nu jignim exceptiile...
Nu cred ca mira pe nimeni faptul ca "În zonele cu diversitate etnica mai redusa, precum Oltenia si Moldova, se manifesta cea mai mica deschidere atât fata de pluralismul etnic, cât si fata de cel politic." vezi:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Minorit%C4%83%C5%A3ile_din_Rom%C3%A2nia

si aici puteti adauga si deschiderea fata de pluralismul religios.

Vreti o harta a infractionalitatii pe regiuni si confesiuni?

Exista dar nu se face publica, ba mai grav, datele se falsifica, pentru ca, nu-i asa, e nevoie de "multi da' prosti":

http://www.urbaniulian.ro/2008/09/12/statistica-talhariilor-din-romania-manipularea-ordinara-facuta-de-politie-in-2007-bucurestiul-orasul-campion-la-talharii-1-roman-din-600-este-victima-unei-talharii/

Asa ca acest protest este in van, conducatorii avand nevoie de o noua generatie care sa fie credinciosi manipulabili, iar cum comunismu' o ajuns la groapa de gunoi a istorie, a fost saltata pe post de inlocuitor, ortodoxia.

A nu se uita o chestie, tara a fost si va fi totdeauna condusa de cei care MIMEAZA foarte bine religiozitatea dar NU sunt religiosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Ham, din afirmatia ta inteleg ca ortodocsii moldoveni si munteni sunt incuiati la minte. Nu mi se pare tocmai un exemplu de toleranta religioasa si etnica ... Oricum avem noroc ca pentru prostii astia multi mai exista si minti luminate care sa ne arate cum sta treaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmethystRain spune:

Sunt nostime asocierile tale dintre voturile date lui Ilici, infractionalitate si ortodoxie. Dar pe Base, cin' l-a votat,ai?

(Renuntasem sa mai scriu, dar asocierea asta s-a ridicat la cea pe care i-ai facut-o lui Stalin. Felicitari!)

Ham, draga(ti-am spus "draga"), frumos ar fi sa nu mai jignesti. Altfel, risti sa para ca nickname-ul ti se potriveste prea bine...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eugcem

Ham, din afirmatia ta inteleg ca ortodocsii moldoveni si munteni sunt incuiati la minte. Nu mi se pare tocmai un exemplu de toleranta religioasa si etnica ... Oricum avem noroc ca pentru prostii astia multi mai exista si minti luminate care sa ne arate cum sta treaba...

Ntz, nu munteni ci OLTENI si moldoveni (si nu uita ca-s si ortodox, macar prin educatie + botez si oltean, nascut unde s-o rasturnat carutza cu noi ) si nu eu sustin asta ci statisticile care nu minte.

Citat:

Sunt nostime asocierile tale dintre voturile date lui Ilici, infractionalitate si ortodoxie. Dar pe Base, cin' l-a votat,ai?

(Renuntasem sa mai scriu, dar asocierea asta s-a ridicat la cea pe care i-ai facut-o lui Stalin. Felicitari!)

Ham, draga(ti-am spus "draga"), frumos ar fi sa nu mai jignesti. Altfel, risti sa para ca nickname-ul ti se potriveste prea bine...

Condescenta si suficienta merg mana-n mana si cauta la Biblie sa vezi pe cine caracterizeaza; 'or nostime asocierile dar nu le fac eu, eu doar le constat, si nu doar asa, din citite, ci si pe propria piele (vorba unui preten svabo-secui, "Bine bai, o fi asa, da' io ce vina port?").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Parca vad ca peste cativa ani vom avea optiunea de ne trimite copii in tabere cu tema biblica .
Vazui acu' un an la tv (nu la noi) un reportaj despre o astfel de locatie in Texas ,unde copii intre 4-12 ani participau la slujbe , fiecare cu biblia in mana ,repetand frenetic pasaje si rugaciuni din biblie.
Nici nu vreau sa ma gandesc pana unde poate ajunge fanatismul religios caruia ii sunt puse acum bazele :)desigur cu acordul parintilor carora le lipseste opinia, teama, principiul de viata etc..

[

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin?

Nu inteleg deloc care e problema acestui topic. Ce daca invata copii religie in scoli? Care este problema? A sti cate ceva despre o religie asta nu face pe nimeni credincios!Pai cine va obliga copii sa fie credinciosi? Nu poti obliga pe nimeni sa fie credincios/necredincios.

Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin?Foarte bine scria intr-o carte, probabilitatea ca noi sa fi evoluat la forma actuala asa cum descrie teoria lui Darwin este aceeasi ca si probabilitatea ca un uragan trecand printr-un hangar sa asambleze un Boeing 747.

Pai chiar daca cineva ar putea dovedi prin absurd ca Dumnezeu nu exista, tot as vrea sa existe modul de viata crestin si copii mei sa-l cunoasca si sa-l imbratiseze.

Inteleg ca aveti ce aveti cu manualele de religie, deci nu cu religia in sine, asta pot intelege. Ca si scoala poate fi un sistem aberant, si asta inteleg, ce-i omenesc e perfectibil. Dar cine poate face un sistem perfect?Nu cred ca exista asa ceva.

Cred ca de dragul polemicii si nu de dragul adevarului ati iesit la semnat petitii.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

reciteste paragraful inrosit si bolduit de mine si da-mi voie sa cad pe jos de ras.e clar ca nu ai citit nici macar 3 randuri din cartulia de povesti de care face caz tot crestinul.in caz ca te vei ofusca de mesajul meu pune mana citeste vechiul testament si apoi sa imi spui si mie de "frumusetea mesajului crestin".

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Daca nu esti crestina, cum sa stii ca noua lege este NOUL TESTAMENT al carui mesaj difera radical de cel al VECHIULUI TESTAMENT?
Despre mesajul NOULUI TESTAMENT vorbeam, evident.
Pe care, repet, l-as imbratisa si urma chiar daca cineva ar putea sa-mi demonstreze prin absurd ca Dumnezeu nu exista.
Are toata admiratia mea cine se poate ridica la un astfel de mod de traire, simtire, gandire.

POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

AmethystRain, place sau nu Stalin este produsul unui sistem de educatie profund crestin- parinti si scoala directionate pe credinta in Hristos.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Nu am auzit ceva mai enorm decat ai scris tu in postul asta. Daca eu merg la orele de matematica si poate chiar trec clasa asta nu inseamna ca sunt matematician, ham. Pot sa raman o ignoranta in ale algoritmilor, chiar daca am frecventat toate orele de matematica in liceu!

POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

Citat:

Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin?

Nu inteleg deloc care e problema acestui topic. Ce daca invata copii religie in scoli? Care este problema? A sti cate ceva despre o religie asta nu face pe nimeni credincios!Pai cine va obliga copii sa fie credinciosi? Nu poti obliga pe nimeni sa fie credincios/necredincios.

Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin?Foarte bine scria intr-o carte, probabilitatea ca noi sa fi evoluat la forma actuala asa cum descrie teoria lui Darwin este aceeasi ca si probabilitatea ca un uragan trecand printr-un hangar sa asambleze un Boeing 747.

Pai chiar daca cineva ar putea dovedi prin absurd ca Dumnezeu nu exista, tot as vrea sa existe modul de viata crestin si copii mei sa-l cunoasca si sa-l imbratiseze.

Inteleg ca aveti ce aveti cu manualele de religie, deci nu cu religia in sine, asta pot intelege. Ca si scoala poate fi un sistem aberant, si asta inteleg, ce-i omenesc e perfectibil. Dar cine poate face un sistem perfect?Nu cred ca exista asa ceva.

Cred ca de dragul polemicii si nu de dragul adevarului ati iesit la semnat petitii.

POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

reciteste paragraful inrosit si bolduit de mine si da-mi voie sa cad pe jos de ras.e clar ca nu ai citit nici macar 3 randuri din cartulia de povesti de care face caz tot crestinul.in caz ca te vei ofusca de mesajul meu pune mana citeste vechiul testament si apoi sa imi spui si mie de "frumusetea mesajului crestin".

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Daca nu esti crestina, cum sa stii ca noua lege este NOUL TESTAMENT al carui mesaj difera radical de cel al VECHIULUI TESTAMENT?

Evident, in Vechiul Testament nu gasesti mesaje antisemite, care sa inspire Mein Kampf, ideologia KKK sau cea Neonazista.

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ham

AmethystRain, place sau nu Stalin este produsul unui sistem de educatie profund crestin- parinti si scoala directionate pe credinta in Hristos.

Nu am auzit ceva mai enorm decat ai scris tu in postul asta. Daca eu merg la orele de matematica si poate chiar trec clasa asta nu inseamna ca sunt matematician, ham. Pot sa raman o ignoranta in ale algoritmilor, chiar daca am frecventat toate orele de matematica in liceu!

Treaba ta cum te-ai descurcat Tu cu matematica si cat s-or lipit de tine stiintele exacte, dar Stalin a fost bursier la scoala bisericeasca din Gori si la Seminarul teologic ortodox din Tiflis!

Iar daca educatia crestina, ateista, satanista, wtf nu conteaza in formarea viitorilor genii, dictatori sau oameni obisnuiti, DE CE vreti religie-n scoli?

Sau de ce nu predam in scoli bahaismul (mai ales ca acesta nu exclude nici-o religie, ba chiar crede in unitatea lor)????

Mergi la inceput

Apropo de religie si scoli, acum a intrat in birou o angajata, medic veterinar, care spumega toata ca pe formularul-cerere pentru inscrierea la master i s-a cerut azi sa precizeze de ce religie este; ma intreba acum pe mine care-ar fi explicatia logica pentru asta, eu i-am dat-o, pe ea, explicatia, da' domnisoara doctor a facut si mai multi clabuci auzind-o.

Mergi la inceput