Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 40
Reallaura spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ham
Treaba ta cum te-ai descurcat Tu cu matematica si cat s-or lipit de tine stiintele exacte, dar Stalin a fost bursier la scoala bisericeasca din Gori si la Seminarul teologic ortodox din Tiflis! Iar daca educatia crestina, ateista, satanista, wtf nu conteaza in formarea viitorilor genii, dictatori sau oameni obisnuiti, DE CE vreti religie-n scoli? ![]() |
Draga mea, "multi chemati, putini alesi", nu stiu daca reusesti sa treci de expresie si sa intelegi mesajul. ca vad ca exprimarea generica din exemplul cu matematica te-a incurcat foarte tare si nu ai inteles ca era un exemplu.
Iti explic eu, multi pot sa primeasca o educatie crestina, inclusiv Stalin, dar daca nu se prinde de ei...Si tu poti sa citesti Noul Testament. Dar degeaba.

Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Reallaura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alina71 Nici nu vreau sa ma gandesc pana unde poate ajunge fanatismul religios caruia ii sunt puse acum bazele :)desigur cu acordul parintilor carora le lipseste opinia, teama, principiul de viata etc.. |
ideile crestine pot fi principii de viata.
Laurita, mami
ALBUMELE MELE
viviana spune:
Reallaura : Ideile crestine nu ca pot fi principii de viata ele sunt deja.
In casatorie, in justitie, in viata noastra de zi cu zi ne ghidam dupa cele 10 porunci. Dupa morala izvorite din acestea.
Ham: nu am inteles chestia asta cu intrebatul de ce religie este. Poate imi explici.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Reallaura spune:
| citat din mesajul lui viviana Reallaura : Ideile crestine nu ca pot fi principii de viata ele sunt deja. In casatorie, in justitie, in viata noastra de zi cu zi ne ghidam dupa cele 10 porunci. Dupa morala izvorite din acestea. Ham: nu am inteles chestia asta cu intrebatul de ce religie este. Poate imi explici. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Asa e, Slava Domnului inca se mai respecta unele astfel de principii in viata de zi cu zi.
Din pacate nu toata lumea le respecta si uite ca avem principiali pe aici care ar vrea sa le darame.
Laurita, mami
ALBUMELE MELE
ham spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Reallaura
Draga mea, "multi chemati, putini alesi", nu stiu daca reusesti sa treci de expresie si sa intelegi mesajul. ca vad ca exprimarea generica din exemplul cu matematica te-a incurcat foarte tare si nu ai inteles ca era un exemplu. Iti explic eu, multi pot sa primeasca o educatie crestina, inclusiv Stalin, dar daca nu se prinde de ei...Si tu poti sa citesti Noul Testament. Dar degeaba. ![]() |
Pai tocmai, ca spre deosebire de stiintele exacte ce nu s-o lipit de tine (logica este una din ele, nu-i asa?
Cum tu n-ai ajuns matematician nici tatucul Iosif n-o ajuns popa (doar dictator).| Citat: |
| citat din mesajul lui viviana Reallaura : Ideile crestine nu ca pot fi principii de viata ele sunt deja. In casatorie, in justitie, in viata noastra de zi cu zi ne ghidam dupa cele 10 porunci. Dupa morala izvorite din acestea. Ham: nu am inteles chestia asta cu intrebatul de ce religie este. Poate imi explici. |
Este evident ca la noi ideile crestine sunt demult principii de viata iar societatea romaneasca, profund crestina, se ghideaza in casatorie, in justitie, in viata de zi cu zi dupa morala celor 10 porunci- de-aia nimeni n-are amante, talharii, in primul rand marii "tunari" ai economie nationale, sunt toti dupa gratii, nu ne dau cu tifla din parlament, guvern, administratie sau din mertanele si bemveurile cu care se da mai nou popimea noastra, fidela ascentismului propavaduit de Iisus, iar in viata de zi cu zi romanul-verde este un exemplu de bun simt si moralitate; multumim celor ce de 18 ani au introdus in scoli si viata noastra moralitatea crestina!
PS- ce este atata de greu de inteles?
Pe formularul care-l completezi pentru a te inscrie la masterat esti intrebat carei religii apartii; n-oi vrea sa ia masterul prea multi atei, iehovisti sau- Doamne fereste!- musulmani?
Sau poate aveti voi alta explicatie?

capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Reallaura Asa e, Slava Domnului inca se mai respecta unele astfel de principii in viata de zi cu zi. Din pacate nu toata lumea le respecta si uite ca avem principiali pe aici care ar vrea sa le darame. |
Hopa! Iara se dau etichete la pachet, 1 + 1 gratis.
Care-s principialii de pe-aici care vor sa darame principiile morale? Un nick, ceva, ca sa cautam cu ochii nostri prin postarile ei/lui o asemenea ipoteza? Altfel te etichetez io Mare Inchizitor.
xenocid spune:
Eu zic sa lasati copiii la orele de religie. In special la cea crestina. Dupa masura posibilitatilor incercati sa fie si ortodoxa. Nu exista mijloc mai eficient de a subtia turma domnului decat acela de a arunca din cand in cand unul dupa gard in mijlocul stânii.
Experienta ne arata ca gradul maxim de indobitocire nu este atins nici in 4, nici in 8 si nici macar in 12 ani petrecuti in compania Oamenilor Unei Singure Carti.
Avem un www.7est.ro/4646_VIDEO_Preot_filmat_in_timp_ce_si_injura_vecina_.html" target="_blank">exemplu sugestiv de aratare malformata - ceea ce se vehiculeaza pe aici de obicei sub numele de duhovnic - in timpul liber sensibil autor crestin si profesor de religie. De la Inalt Prea Spurcaciunea Sa la gura aflam si locul ateilor in demonologia ortodoxa:
O ateista, ma! Diavolo! Escroaca ce esti! Curva ce esti!"
adica mai prejos decât dracii.
columbiana spune:
citat de pe DC, o mamica cu domiciliul in Germania:
| citat din mesajul lui... Am avut aseara sedinta cu parintii.A durat mai bine de 3 ore .Am iesit de-acolo cu dureri de cap! Stiam ca e foarte grea clasa intai , din postura de invatatoare, insa nu mi-am imaginat ca poate fi atat de grea din postura de parinte! Din fericire, invatatoarea este tare de treaba, ingaduitoare si foarte deschisa la discutii (cel putin asa mi s-a parut).Insa sunt multe lucruri in sistem care mie nu-mi convin si-mi va fi tare greu sa le accept! De exemplu, nu se invata direct scrierea de mana, ci invata sa reproduca scrierea de tipar! Ceea ce conform metodicii pe care eu am invatat-o este profund gresit!La matematica, se invata adunari si scaderi pana la 20, in vreme ce in Ro se face pana la 100. Si exemplele pot continua...Si inca o chestie care mie mi se pare destul de ciudata: maine, in timpul orelor de curs, toti copiii merg la liturghie la biserica evanghelica aflata in apropierea scolii.Nu ne-a intrebat nimeni pe noi, pe parinti, daca suntem de acord sau nu.Nu spun ca pentru noi ca ortodocsi e rau, crestini suntem si unii si altii, dar vi se pare corect?! Sunt in scoala copii de religii radical diferite fata de cea crestina si chiar atei.Spun asta apropo de tam-tamul care s-a facut in Ro cu privire la prezenta icoanelor si insemnelor religioase in scoli.Uite ca problema exista si la case mai mari! Rapid, farmecul vietii. ![]() |
si nu vezi valea plingerii pe acolo pe tema asta...o fi pentru ca nu-s balcanici nemtii astia?
http://www.floriinro.ro/
Reallaura spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Hopa! Iara se dau etichete la pachet, 1 + 1 gratis. Care-s principialii de pe-aici care vor sa darame principiile morale? Un nick, ceva, ca sa cautam cu ochii nostri prin postarile ei/lui o asemenea ipoteza? Altfel te etichetez io Mare Inchizitor. |
| citat din mesajul lui alina71 Nici nu vreau sa ma gandesc pana unde poate ajunge fanatismul religios caruia ii sunt puse acum bazele :)desigur cu acordul parintilor carora le lipseste opinia, teama, principiul de viata etc.. |
Era evident la ce ma refer, ca doar citasem postul asta.
cum poti sa spui ca oamenii care nu se tem de religie in scoli nu au principiu?
Laurita, mami
ALBUMELE MELE

Stiam ca e foarte grea clasa intai , din postura de invatatoare, insa nu mi-am imaginat ca poate fi atat de grea din postura de parinte! Din fericire, invatatoarea este tare de treaba, ingaduitoare si foarte deschisa la discutii (cel putin asa mi s-a parut).Insa sunt multe lucruri in sistem care mie nu-mi convin si-mi va fi tare greu sa le accept!
De exemplu, nu se invata direct scrierea de mana, ci invata sa reproduca scrierea de tipar!