Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 38
denizel spune:
AmethystRain, vad ca reduci din ce in ce mai multe. Au mai ramas de studiat cartile de colorat ortodoxe si cartile cu povesti ortodoxe
. Chiar crezi ca sunt atatea desene de colorat si atatea carti cu povesti, ca sa ajunga bietilor copii pana termina 12 clase? 
In afara de asta, am intels ca iubesti ortodoxia. Foarte frumos! Inteleg nevoia ta de a vorbi oricui si oriunde despre ortodoxie si de a o promova.
Totusi, sa vii pe acest subiect (tocmai pe acest subiect!!) si sa faci prozelitism mi se pare cam mult.
Exista la Sufletul credintei o multime de subiecte dedicate acestui scop.
Pe acest subiect nu faci altceva decat sa incalci regulamentul (punctul 17).
AmethystRain spune:
1. Recomandarile erau pentru voi, nu pentru copii, asa cum intelesese Ham. Cum de-ai concluzionat tu ca as fi recomandat sa se "studieze" cartile de colorat in cei 12 ani de predare a religiei... vreau sa fiu eleganta si am si am vreo 3 dosare de pregatit in dimineata asta, asa ca nu-ti mai comentez logica stramba. Intelegi ce vrei.
2. "Notiunile" cu aplomb citate de Ham se adreseaza maturilor/celor in curs de maturizare. Am inteles ca frica voasta cea mare este sa nu afle fetele voastre, adolescente, ca avortul e o crima. Sau ca homosexualitatea nu e normala. Trist. Sunt libere sa afle orice, apoi sa aleaga. Si asta o zice un ortodox.
3. Ca ai concluzionat ca eu am o "nevoie de a vorbi oricand si oriunde despre ortodoxie" mi se pare hilar. Asta e, fiecare , cat poate!( probabil c-ai incurcat religiile) Cat despre "prozelitism", du-te-ntai la dictionar. Poate ai sa vezi diferenta intre atributul expediat de tine si notiunile de "explicatie", "dezbatere", "argument", toate de pe o pozitie contrara majoritatii, intr-un cadru in care tocmai asta se face (se dezbate). Sau crezi ca, dupa recomandarile mele, de a va informa si vedea si cealalta fatza a monedei, ma asteptam sa va transformati in "prozeliti", toti ortodocsi peste noapte!:-)))))))
Suspect de ingusta atitudinea unui om care se vrea liberal! In fine, din partea mea, atata pierdere...
simali spune:
In calsa lui Vlad sunt 28 de copii. Dintre toti numai noi nu participam la oele de religie. Au crezut intitial ca din cauza ca suntem catolici (am scris religia in fisa de inscriere); ne-au cerut adeverinta de la biserica. Am spus ca nu vom prezenta o astfel de adeverinta pentru ca nu trimitem copilul nici la scoala de duminica a Bisericii Catolice.
Si de-aici s-a scurtcircuitat totul in mintea tuturor (invatatoare, director &co).
Concluzie: aparent suntem un popor religios. Toata lumea trebuie sa studieze religia undeva. In relaitate mimam tot ceea ce facem. Din discutiile purtate cu alti parinti (nu din clasa lui Vlad) sunt pentru religia in scoli ca "n-are ce sa-i strice". Parintii sunt ortodocsi doar cu numele. Nu practica ritul (in fiecare duminica la biserica, postul de vinerea, etc.). Se complac in ceva "caldicel" care nu este nici ortodoxie, nici ateism. Eu nu inteleg un lucru: cum poti fi credincios si sa nu practici ritul cerut de religia ta? Cum te poti juca astfel cu sufletul tau?
Religia in scoli se studiaza pentru ca cineva a pus-o acolo si pentru ca oamenii se duc, asa cum au fost invatati de comunism timp de 50 de ani, ca oile la staul. Poate ca intr-o zi copilul meu imi va cere sa mearga la orele de religie ortodoxa doar ca sa fie si el in randul lumii, ca sa nu rada copiii de el. Si o sa-l las sa se duca daca asa o sa vrea... Dar materia asta ne pune pe noi, cei de alte religii sau cei fara de religie, in situatii delicate. De ce?
alice
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AmethystRain 1. Recomandarile erau pentru voi, nu pentru copii |
Deci, faci prozelitism!!
Iti repet, la Sufletul credintei ai topicuri dedicate prezentarii si comentarii cartilor si autorilor ortodocsi, discutarii si disecarii doctrinei ortodoxe.
| Am inteles ca frica voasta cea mare este sa nu afle fetele voastre, adolescente, ca avortul e o crima. Sau ca homosexualitatea nu e normala. Trist. |
Stai jos, nota 2! (Scuze pt. lipsa de originalitate!
denizel spune:
| 3. Ca ai concluzionat ca eu am o "nevoie de a vorbi oricand si oriunde despre ortodoxie" mi se pare hilar. |
AmethystRain, ai dreptate, nu ai monopolizat inca tot forumul.
Deocamdata bagi pe gat ortodoxia, o ridici in slavi si recomanzi autori ortodocsi, adica faci prozelitism!!, pe sectiunea Scoli, gradinite, crese, bone.
| Suspect de ingusta atitudinea unui om care se vrea liberal! |
N-are nici o legatura "ingustimea" atitudinii mele cu faptul ca tu incalci regulamentul in mod repetat.
denizel spune:
Simali, povestea odata cineva: "inainte de '89, cand intorcea masina la Razoare, iti mai cadea cate unu' care facea cruce in brate. Acuma, iti cade tot autobuzul"
.
Romanii au descoperit ca exista Dumnezeu si se poarta ca atare :-).
ham spune:
| citat din mesajul lui AmethystRain 1. Recomandarile erau pentru voi, nu pentru copii, asa cum intelesese Ham. Cum de-ai concluzionat tu ca as fi recomandat sa se "studieze" cartile de colorat in cei 12 ani de predare a religiei... vreau sa fiu eleganta si am si am vreo 3 dosare de pregatit in dimineata asta, asa ca nu-ti mai comentez logica stramba. Intelegi ce vrei. 2. "Notiunile" cu aplomb citate de Ham se adreseaza maturilor/celor in curs de maturizare. Am inteles ca frica voasta cea mare este sa nu afle fetele voastre, adolescente, ca avortul e o crima. Sau ca homosexualitatea nu e normala. Trist. Sunt libere sa afle orice, apoi sa aleaga. Si asta o zice un ortodox. 3. Ca ai concluzionat ca eu am o "nevoie de a vorbi oricand si oriunde despre ortodoxie" mi se pare hilar. Asta e, fiecare , cat poate!( probabil c-ai incurcat religiile) Cat despre "prozelitism", du-te-ntai la dictionar. Poate ai sa vezi diferenta intre atributul expediat de tine si notiunile de "explicatie", "dezbatere", "argument", toate de pe o pozitie contrara majoritatii, intr-un cadru in care tocmai asta se face (se dezbate). Sau crezi ca, dupa recomandarile mele, de a va informa si vedea si cealalta fatza a monedei, ma asteptam sa va transformati in "prozeliti", toti ortodocsi peste noapte!:-))))))) Suspect de ingusta atitudinea unui om care se vrea liberal! In fine, din partea mea, atata pierdere... |
1- ti-am raspuns prin citatele acelea la afirmatia cum ca bastarvoi-mujicul ar avea un mesaj prietenos/argumentat logic/citibil pentru cineva cat-de-cat educat si c-o minima cursivitate logica in gandire; recomanda astfel de lecturi docte celor ce-ti seamana
2- eu as zice sa-ti porti grija propriilor copii in legatura cu avorturile/ homosexualitatea si sa nu mai faci afirmatii despre ce temeri am eu; inclin sa cred ca abordezi asa agresiv aceste subiecte tocmai fiindca TU ai aceste temeri (si crede-ma, de ce ti-e frica nu scapi!
; pe ce pariem ca majoritatea "criminalelor" care avorteaza in spitalele Romaniei, avorteaza din incultura/lene/primitivism si sunt credincioase ORTODOXE, nu sataniste, iehoviste, catolice, musulmane sau atee?).3- cred ca dictionarul ar fi prima carte de citit pentru tine, asta inainte de a incerca sa ne aburesti cu termeni pe care nu-i stapanesti
AmethystRain spune:
O, Doamne! Nu mai inclina tu sa crezi, ca inclini aiurea!
Ramaneti cu ale voastre! In esenta, astept petitia care sa o contracareze pe aceasta...desi am indoieli ca veti strange semnaturi suficiente. In fine, vom trai, si vom vedea!
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui simali Parintii sunt ortodocsi doar cu numele. Nu practica ritul (in fiecare duminica la biserica, postul de vinerea, etc.). Se complac in ceva "caldicel" care nu este nici ortodoxie, nici ateism. Eu nu inteleg un lucru: cum poti fi credincios si sa nu practici ritul cerut de religia ta? Cum te poti juca astfel cu sufletul tau?alice |
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog