Stop īndoctrinării religioase īn şcoli
Raspunsuri - Pagina 37
viviana spune:
Eu am stat mult si m-am gandit la acest subiect.
Nu am avut rabdare sa citesc toate paginile, insa stiu foarte bine care sunt drepturile mele ca parinte dar si obligatiile mele.
Au fost acele cazuri cu manualele prost alcatuite. Noroc ca au fost cazuri izolate. Si sper ca nu a crezut cineva ca acelea sunt manualele care se utilizeaza pe scara larga.
Dreptul meu ca parinte este ca pot sa-mi iau sau nu copilul de la ora de religie.
Obligatia mea de parinte este sa-mi indrum copilul in a cunoaste cat mai multe din aspectele vietii si din cultura religioasa a stramosilor nostri pentru ca el sa devina capabil in a alege la maturitate intre a fi ateu sau nu.
Optand pentru non religie in scoala ii fur, intr-un fel, acest drept.
Manualele ei de religie au fost, sunt OK.
Profesorii au fost/sunt tineri si buni punanad accent pe un comportament moral adecvat varstei lor.
In aceasta problema ma situez la mijloc intre DA si NU religiei in scoli.
Si sincer cred ca am putea folosi multe dintre pildele religioase, pe care chiar le putem privi ca scrieri istorice, pentru insanatosirea societatii romanesti.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
AmethystRain spune:
Va sa zica de aceea a devenit Stalin, dupa parerea ta, un atroce criminal, pentru ca a fost educat intr-un sistem ortodox? Nu pentru ca ar fi avut o devianta perceptie asupra ei (daca a avut-o si p-aia!), nu pentru ca s-ar fi lepadat de ortodoxie. Nicidecum! El a fost ortodox de la botez, pana la moarte, dupa a ta parere! Chiar daca l-au anatemizat, nu conteaza!
"Ei" l-au invatat, astia care cred in Hristos, cum sa extermine atatia oameni! ( vorbim despre acelasi Hristos care a spus sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti, care a primit sa fie omorat pe cruce-in chinuri cumplite- platind pentru pacatele noastre...) Ce aberant! Cum iti poate fi convenabila o asemenea explicatie...
O elucubratie mai mare ca asta, eu nu am auzit pana azi!
Nu-i mai lasati, fetelor, la orele de religie, pentru ca vor intelege religia asa cum a inteles-o Stalin! Ce dragoste, ce altruism, ce apropiere de Dumnezeu? Stalin!
( Sa inteleg ca ai de s-au impuscat saptamana trecuta pe strada, de i-am intalnit eu cand imi luam copilul de la gradinita, daca ar fi avut chef sa ma-impuste si s-ar fi descoperit ca au facut religie in scoala si ca mamele lor i-au dus la biserica, puteau sa isi puna fapta pe seama unui "sistem educational profund crestin (...) directionat pe credinta in Hristos?" )
Intrati in librarii si luati o carte ortodoxa. Nu una cu limbaj perimat. Cautati una despre dragoste, despre rugaciune...Pr Rafail Noica (iata, "Cultura Duhului"), Savatie Bastovoi (are o carte excelenta, critica la adresa tipului de preot cu limbaj de lemn, incult etc-"Cand pietrele vorbesc") sau orice vreti voi, orice carte despre Hristos... Sau dati un search pe Google...Poate veti intelege de ce copiii nu trebuie tinuti departe de ortodoxie.
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AmethystRain Intrati in librarii si luati o carte ortodoxa. Nu una cu limbaj perimat. |
Vai de mine si de mine!!
Iar ce ridicati astazi in slavi, va fi perimat peste saptej de ani. Nasol!
AmethystRain spune:
Nu cunosti discursul acestor oameni. Ti l-as prezenta pe Savatie Bastovoi ( elev la sectia de sculptura a liceului Octav Bancila din Iasi, autor al "Elefantului promis", fost student al Facultatii de Filosofie din Timisoara etc., etc.,etc.), dar deja am sentimentul ca e un efort absolut inutil.
Am zis eu undeva ca modul de expresie al religiei mele e "perfect", e "updatat"? Etichetati, etichetati si vorbiti in necunostinta de cauza.
Revin la o anterioara postare: de mult discutiile astea nu mai sunt amicale. Nu stiu ce frustrari purtati in spate, dar trebuie sa fie grele, de reactionati asa. Insa asta ar trebui sa fie "razboiul" vostru, nu al copiilor vostri. Sa "operezi" acolo unde e cazul e una (perfect de acord cu eliminarea exagerarilor din manual), dar sa iei acest pretext ca paravan, sa-l supradimensionezi si sa te lansezi apoi in tot felul de malitiozitati si exagerari...Chiar nu vad rostul.
ham spune:
Da mai, al dreacu' Stalin, daca era vre-un geniu al binelui, e clar ca de la educatia religioasa i se tragea, da' asa, era defect genetic, avand o perceptie gresita, bla-bla-bla
Parc-o vaz pe muma; cand faceam tampenii (si le faceam cam des!
), "Cu tine seamana si cu neamu' tau!" adica cu tata & genealogia lui defecta; cand luam note bune (luam si d-astea!
), "Cu mine seamana, manca-l-ar muma de dastept!"
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui AmethystRain Nu stiu ce frustrari purtati in spate, dar trebuie sa fie grele, de reactionati asa. |
Asta-i psihanaliza crestin-ortodoxa?
ham spune:
| citat din mesajul lui AmethystRain Nu cunosti discursul acestor oameni. Ti l-as prezenta pe Savatie Bastovoi ... |
Pai sa-l citam:
"...Noi īnvatam doar atīt ca femeia are o vointa mai slaba decīt barbatul...Dar de multe ori aceasta lege a firii este īncalcata prin homosexualitate la barbati sau lesbianism la femei...Īn primul rīnd, anul bisericesc are foarte multe zile oprite [relatiilor intime] posturi, sarbatori. Ar fi mai mult de 200 de zile pe an. Īn afara de aceasta se interzic relatiile īn perioada alaptarii, īncepīnd de la momentul zamislirii. Din clipa īn care femeia a aflat ca este īnsarcinata, relatiile sīnt oprite. Pīna dupa īncheierea perioadei de alaptare.
Foarte multi dintre oamenii sau tinerii care, desi umbla la biserica, se vor ortodocsi, totusi, nu īndeplinesc aceasta restrictie, deloc neīnsemnata, a Bisericii. Īn afara de aceasta, este evident ca orice metoda de contraceptie este exclusa si condamnata avem exemplul lui Onan, cel care luīnd de nevasta pe vaduva fratelui sau, si-a aruncat samīnta pe pamīnt, pentru a evita zamislirea si a fost omorīt de Dumnezeu. Acest pacat este aspru condamnat. Nu mai vorbim de alt pacat care este avortul, sau spirala, care este si ea un avort... mai timpuriu, asa o prezinta si medicii, fiindca spirala distruge ovulul deja fecundat, atunci cīnd zamislirea a avut loc si se elimina practic un embrion, pur si simplu mai mic decīt cel de 2 sau 3 luni, eliminat prin operatie chirurgicala.
Trebuie sa ne īnspaimīnte aceasta situatie, cīnd femeia se face stapīna a corpului sau, īn sens rau. Īn situatia cīnd Dumnezeu ne spune ca tu īnsuti nu poti face un fir de par alb sau negru, sa ne dam seama cīt de mare este pacatul cīnd noi singuri ne distrugem trupurile noastre si a altora, nu dam sansa la viata pruncilor care ar fi putut sa se nasca, caci pentru aceasta a lasat Dumnezeu relatia binecuvīntata īntre femeie si barbat....Emil Cioran spunea ca orgasmul este suprema stare si singura care īl poate smulge gīndului mortii, spaimei si haosului mortii. Tantrism prostesc...Noi, oamenii, suntem foarte mici la suflet. Dar Cel ce ne-a creat stiind de micimea noastra si stiind ca nimic nu facem gratuit si fara scop, recomandīndu-ne sa nu ne pierdem viata īn placeri trupesti, ne ofera īn schimb alte placeri mai mari si mai superioare cele duhovnicesti..."
http://savatie.trei.ro/savatie/de_ce_suferim_din_dragoste.htm
'...pseudo-stiinta, cīnd speculatii de tipul lui Darwin sīnt identificate cu stiinta...Biserica Ortodoxć este principala piedicć īn calea progresului oamenilor spre pierderea totalć a mintii..."
http://savatie.trei.ro/savatie/postmodernism_in_rasa_calugareasca.htm
"...Liderii politici care promoveaza ideea aderarii la Uniunea Europeana si totodata spun ca īsi iubesc poporul nu sīnt sinceri...Doua carii iesite din aceeasi gaoace rod astazi poporul nostru: ecumenismul pe plan religios si ideea Uniunii Europene pe plan politic si economic...Vreau sa ne gīndim cam cum arata pe dinauntru un francez cīnd se aduna īn piata la mitinguri īmpotriva adidasilor din piele din mila pentru animale, dar nu-i este mila de animalele care se sacrifica zilnic īn casele de toleranta si nici de cele care īsi ucid ca scroafele propriii prunci. Sa ne amintim numai de vizita lui Brigide Bardot īn Romania si de obsesia ei cu castrarea cīinilor vagabonzi, tot Guvernul s-a umflat de entuziasm! Si Primarul Viorel Lis si multe personalitati politice se īnghesuiau sa īncapa īn televizor cu stafiditul sex-simbol de alta data...Uniunea Europeana este un fel de rai iehovist īn care negrii si chinezii manīnca toata ziua banane si se joaca cu leii si paunii...sīnt participanti activi la ritualuri tainice si ca, īn fond, se sacrifica zeilor, unor zei necunoscuti. Nu ma refer la formatii gen Napalm Death, Sepultura sau Slayer, care sīnt sataniste declarate, ci anume la cei mai pasnici dintre ei, la un Santana, Bob Dylan, Beatles - pacifistii anilor 60...Dar nu numai muzica de discoteca a fost afectata de valul de pagīnism si idolatrie, ci toate sferele activitatii umane, īncep?nd de la arta si cultura si terminīnd cu medicina si economia. Teosofia, vizitele extraterestre, bio si energo medicina, clonarile si alte obsesii pe drept diabolice au pus stapīnire pe viata noastra. Ce sa mai spun de rusinoasele sex shop-uri, ca toata viata noastra a devenit un sex-shop! Desigur, foarte multa varietate. Dar vreau sa ne amintim cīteodata ca īn timp ce vreouna din fetele frumoase ?si cumpara chiloti pe dolari, iar alte zeci de mii stau zilnic pe masa de operatie pentru procedura bine cunoscuta, exista babute īn sate care le asteapta sa vina de Paste acasa. Trista priveliste, nu merita..."
http://savatie.trei.ro/savatie/adio_uniune.htm
"...Iar eu cred ca de la candoarea lui Stanescu pana la mojicia lui Cioran nu e chiar atat de mult...O fata sarutata nu mai poate fi numita fecioara..."
http://savatie.trei.ro/savatie/despre_inocenta_pierduta_a_sarutului.htm
Tipul abereaza haios, multe din idei sunt haioase da' nu prea propavaduieste ce scrii tu mai sus, oricum, nu-i de dat la citit copiilor!
capcaunul spune:
www.cotidianul.ro/vaticanul_imbratiseaza_evolutionismul-58419.html" target="_blank">Teoria evolutiei este compatibila cu Biblia!
Evident, conform manualelor de religie ortodoxa, comunicatul vine din partea unor deviationisti.
PS. Ministerul Educatiei din Romania, Acreationitei, se aude????
AmethystRain spune:
As usual, unii de mere, altii de pere...Ce ai "reprodus" tu normal ca nu-s comprehensibile pentru copii, din partea oricui ar veni. Povesti ortodoxe, carti de colorat...In fine, interpretezi cu aceeasi tendentiozitate.
Cat despre "exemplificarile" citate, iti dai seama unde ajungem daca ma apuc sa comentez? Daca vrei, deschidem un topic separat pentru asta. In esenta, fac parte dintr-un mod de intelegere al lumii, ale carui generatoare nu ai cum sa le intelegi de pe pozitia in care esti.
Oricum, fiecare traieste cum vrea...si orele de religie nu ar schimba asta. Daca s-ar face cum trebuie, ar oferi o alternativa.
Noapte buna, de acum.
Alexia27 spune:
Pai daca a zis la beserica, atunci asa e! Parol!
Sa vezi cum vin fetele cu citate care sa demonstreze ca de fapt D-zeu l-a creat pe Darwin tocmai cu scopul de a ii face cunoscut lumii planul Sau de a "rafina" si selecta animalele prin procesul evolutiv...si ca Adam a fost creat din lut...adica era negru. Ca doar din Africa venim cu totii...
Eileen Nicole