Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ama1357
nu exista nici un adevar absolut! Q.E.D.

Te auto-contrazici
Ar insemna ca afirmatia "nu exista adevar absolut" ...nu este nici ea un adevar absolut! Deci exista adevar absolut. QED
Citat:
citat din mesajul lui violeta69
lasati copii sa vina la Dumnezeu!.

Pai asta cere si petitia de fata: copiii sa fie lasati sa vina singuri la Dzeu, nu e necesar sa treaca Dzeul (ortodox) pe la fiecare.

simali, bafta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
nu exista nici un adevar absolut! Q.E.D.

Te auto-contrazici
Ar insemna ca afirmatia "nu exista adevar absolut" ...nu este nici ea un adevar absolut! Deci exista adevar absolut. QED
Citat:
citat din mesajul lui violeta69
lasati copii sa vina la Dumnezeu!.

Pai asta cere si petitia de fata: copiii sa fie lasati sa vina singuri la Dzeu, nu e necesar sa treaca Dzeul (ortodox) pe la fiecare.

simali, bafta:)

asa e am pus un nici in plus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Pana una-alta, invatamantul romanesc, care-a matrasit evolutionismul in favoarea creationismului, a dus la acest rezultat:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4366337-studiu-pirls-educatia-romania-sub-nivelul-mondial-mediocritatii.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
daca eu sunt atee, nu cred in Creator, deci pentru mine nu exista un creator, deci este o minciuna!!!
daca esti credincioasa indiferent de religie, crezi in creator, atunci el este un adevar absolut.
tinand cont ca propozitia incepe cu DACA, are loc in anumite conditii => nu exista nici un adevar absolut! Q.E.D.

Exista adevar absolut. Cel putin in logica formala. Fara adevarul absolut al acestei logici formale propozitii precum cele de mai sus nu au niciun sens.
Exemplu de propozitie care este absolut adevarata:
(A si B) este adevarat daca ((A este adevarat) si (B este adevarat)).
Intreg Universul se bazeaza pe logica. Motiv pentru unii filozofi de a-L echivala pe Dumnezeu cu Logica. Caz in care intr-adevar El este Adevarul Absolut.

o popozitie adevarata si adevar absolut sunt doua mancaruri diferite.
nu exista adevar absolut!!!

in matematica (logica este o ramura a ei) sunt niste legi, afirmatii care se iau de bune pe baza carora se construieste totul. dar daca acele legi luate de bune nu sunt adevarate?

un adevar absolut este un adevar care nu are nevoie de nici o formalitate, fara nici o conventie. ESTE si gata.... fara DACA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

noroc ca nu mi-am propus sa revolutionez lumea
nici macar forumul DC!!!

copii vin la Dumnezeu doar indrumati...si ce daca sunt indrumati de un preot sau de un dascal?
chestia asta a mai fost facuta si inainte de comunism si dupa cate stiu eu destul de bine...
unii parinti nu au timp de mers la biserica si nici de spus povesti despre biblie(sau ce -o mai fi)...
daca suntem ortodoxi,tara majoritar ortodoxa e normal ca asta sa se preda in scoli...
cine nu e de aceeasi confesiune ca majoritatea poate face altceva,dar sa-mi spunesti acum ca copii sunt deja atei mi se pare aiurea...poate ca parintii lor sunt atei ,ceea ce e o mica mare diferenta...si daca parinti nu cred in Isus nu inseamnca ca un copil nu ar putea crede...daca i se da acest drept!

capcaunule,nu sunt printre putinii...de unde stii tu?!
ai facut o statistica?
din ce am citit eu in istoria fizicii au fost suficienti savanti,oameni de stiinta care au crezut in Dumnezeu...uite cateva citate:

Newton: Acest extraordinar de frumos sistem format din soare, planete si comete a luat nastere numai prin proiectul si dominatia unei Fiinte inteligente si puternice.

Darwin: A presupune ca ochiul, cu toate inimitabilele sale mecanisme de reglare a focalizarii la diverse distante, pentru a primi diverse cantitati de lumina si pentru a corecta aberatiile cromatice si de sfericitate ar putea sa se fi format prin selectie naturala, marturisesc ca pare absurd în cel mai înalt grad.

Darwin: Unde sunt infinit de numeroasele verigi de trecere care ar ilustra actiunea selectiei naturale ? Ca si ochiul, urechea este si ea mult prea complexa pentru a fi produsul evolutiei.

Max Planck: Punctul esential este ca lumea senzatiilor nu este singura lume a carei existenta o putem concepe, ci mai exista si o alta lume. Cu siguranta, aceasta lume nu ne este direct accesibila, dar existenta ei ne este indicata în repetate rânduri, cu o claritate care obliga, nu numai de viata practica, ci si de munca stiintifica.

Einstein: Oricine este serios implicat în cautarea stiintei se convinge ca exista un Spirit, o Inteligenta Superioara, care apare evident în legile universului, un Spirit mult superior celui al omului si unul în fata caruia noi, cu puterile modeste, trebuie sa ne simtim umili. În aceasta consta slabiciunea pozitivistilor si a ateilor, care se simt mândri de convingerea lor ca au reusit sa dezbare lumea nu numai de zei, ci si de miracole. Frumusetea acestui lucru este ca trebuie sa ne multumim cu recunoasterea miracolelor dincolo de care nu exista cale de iesire.

Einstein: Doresc sa stiu cum a creat Dumnezeu lumea. Nu ma intereseaza un fenomen sau altul, spectrul unui element sau al altuia. Doresc sa cunosc gândurile lui, restul sunt amanante.

Carl Gustav Jung: (dupa ce a trait o experienta extra-corporala): Ceea ce se întâmpla dupa moarte este atât de minunat, încât imaginatia si simturile noastre nu sunt suficiente pentru a ne forma macar o idee aproximativa.

La 17.12.1273, Toma d'Aquino a avut o viziune care l-a determinat sa rosteasca aceste cuvinte: "Mi s-au dezvaluit asemenea lucruri, încât tot ceea ce am scris mi se pare ca nu valoreaza nimic". El nu a mai pronuntat si nu a mai scris niciodata nici un cuvânt, si a murit dupa trei luni, la 7.03.1274, în drum spre Roma.

pe care le-am preluat(ca sa nu mi se spuna dupa aceea ca am plagiat!)

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Ei, nu-mi spuneti mie ca cererea de a nu participa la orele de religie e initiativa copilului. Sa fim seriosi, odata ce parintele a luat atitudine, el a facut deja alegerea pentru copil. Copilul va adopta comportamentul parintilor. Asa ca nu vorbiti despre alegere. Sa ne luam de faptul ca ce sa-ti spun DUmnezeu a tras scara copilului mi se pare iarasi exagerat. Daca atita ati retinut voi din cartea de religie, atunci mi-e clar..
Cum credeti voi ca pe copil il va mai interesa vreodata religia din moment ce de mic E INDOCTRINAT ca nu tb sa participe la ora de religie. Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Chiar nu pricep ce nu ar fi in regula sa imi trimit copilul la budisti sau hinduisti - adicatalea si alea tot religii sunt, nu?

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

stanescu

violeta - este si vorba de modul in care se studiaza religia in scoli. eu una nu voi fi niciodata de acord ca copilului meu sa i se prezinte un Dzeu razbunator si rau. nu asa ii indrumam catre Dumnezeu - mai degraba ii indepartam.

si de ce nu li se vorbeste si despre fanatismul religios - efectele lui in toate timpurile? toate nebuniile facute in numele religiei.

23+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Ei, nu-mi spuneti mie ca cererea de a nu participa la orele de religie e initiativa copilului. Sa fim seriosi, odata ce parintele a luat atitudine, el a facut deja alegerea pentru copil. Copilul va adopta comportamentul parintilor. Asa ca nu vorbiti despre alegere. Sa ne luam de faptul ca ce sa-ti spun DUmnezeu a tras scara copilului mi se pare iarasi exagerat. Daca atita ati retinut voi din cartea de religie, atunci mi-e clar..
Cum credeti voi ca pe copil il va mai interesa vreodata religia din moment ce de mic E INDOCTRINAT ca nu tb sa participe la ora de religie. Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Chiar nu pricep ce nu ar fi in regula sa imi trimit copilul la budisti sau hinduisti - adicatalea si alea tot religii sunt, nu?

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

stanescu

violeta - este si vorba de modul in care se studiaza religia in scoli. eu una nu voi fi niciodata de acord ca copilului meu sa i se prezinte un Dzeu razbunator si rau. nu asa ii indrumam catre Dumnezeu - mai degraba ii indepartam.

si de ce nu li se vorbeste si despre fanatismul religios - efectele lui in toate timpurile? toate nebuniile facute in numele religiei.

23+ cu T. Carol

cum nimic nu e perfect...sau cum orice e perfectibil ramane ca asta sa se faca la momentul respectiv...adica atunci cand auziti ca cineva l-a facut pe Dumnezeu rau sa se ia masuri,sa se vorbeasca cu dascalul respectiv....la noi la scoala nu s-a auzit(dar poate ca noi avem noroc) fi-meu e f incantat de doamna de religie ca spune povesti dragute
ca in fond,nu Dumnezeu e cel rau..asta stim toti....

cat despre greselile isoriei,eu ce sa spun?!
sa speram ca nu se vor mai repeta....

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

violeta - inseamna ca doamna voastra nu respecta programa. bravo ei.

23+ cu T. Carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin?

Nu inteleg deloc care e problema acestui topic. Ce daca invata copii religie in scoli? Care este problema? A sti cate ceva despre o religie asta nu face pe nimeni credincios!Pai cine va obliga copii sa fie credinciosi? Nu poti obliga pe nimeni sa fie credincios/necredincios.

Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin?Foarte bine scria intr-o carte, probabilitatea ca noi sa fi evoluat la forma actuala asa cum descrie teoria lui Darwin este aceeasi ca si probabilitatea ca un uragan trecand printr-un hangar sa asambleze un Boeing 747.

Pai chiar daca cineva ar putea dovedi prin absurd ca Dumnezeu nu exista, tot as vrea sa existe modul de viata crestin si copii mei sa-l cunoasca si sa-l imbratiseze.

Inteleg ca aveti ce aveti cu manualele de religie, deci nu cu religia in sine, asta pot intelege. Ca si scoala poate fi un sistem aberant, si asta inteleg, ce-i omenesc e perfectibil. Dar cine poate face un sistem perfect?Nu cred ca exista asa ceva.

Cred ca de dragul polemicii si nu de dragul adevarului ati iesit la semnat petitii.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

reciteste paragraful inrosit si bolduit de mine si da-mi voie sa cad pe jos de ras.e clar ca nu ai citit nici macar 3 randuri din cartulia de povesti de care face caz tot crestinul.in caz ca te vei ofusca de mesajul meu pune mana citeste vechiul testament si apoi sa imi spui si mie de "frumusetea mesajului crestin".

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

eu una ma las pagubasa de a raspunde unora de aici... imi pare rau... eu am semnat si gata... nu vreau sa conving pe nimeni sa adopte ideile mele, eu fac ceea ce cred ca este bine pentru mine, si pentru copii mei... altii fac ceea ce cred ca este mai bine pentru ei si copii lor...

parerea mea este ca din scoala generala un copil trebuie sa iasa cu o cultura generala care apoi sa-l ajute sa-si aleaga drumul in viata, in ceea ce priveste religia cultura generala ar insemna sa afle cate ceva despre fiecare religie in parte... fara ca "profesorul" sa-i explice cu ce este mai buna religia ortodoxa decat oricare alta... la literatura nu am auzit sa zica profesorul ca eminescu a fost mai priceput ca cioran... fiecare si-a expus ideile cum a stiut mai bine care in proza, care in rime... etc...

m-am distrat din cand in cand citind randurile voastre, dar m-am plictisit...

si inchei zicand: cine vrea sa inteleaga, intelege! cine nu sa fie sanatos la fel ca ceilalti!

Mergi la inceput