Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 32
Eliza5 spune:
tot de pe forumul de care va spuneam (cu parerile elevilor despre orele de religie):
"Cand eram in clasele primare,am participat si eu la orele de religie ortodoxa(desi eram penticostala) pentru a nu mai fi numita de profesoara de religie<<sectanta>>.Asa avea obiceiul sa-mi spuna pentru ca eram de alta religie,ceea ce pe mine,la varsta de 8-9 ani,ma afecta intr-un mod neplacut(sa mi se spuna sectanta; sincer,cei care fac parte din alte religii,nu sunt sectanti)
Participand la ora de religie, aveam contact si cu manualele de religie,in care apareau ritualurile ortodoxe,ierarhia preoteasca(mitropolit,episcop etc),lucruri pe care trebuia sa le memoram si care la varsta aceea,nu ne starnea de loc interesul..........
Eu nu sustin neaparat scoaterea orei de religie din scoli(chiar daca e religie ortodoxa),dar ceea ce nu-mi place este faptul ca sunt tratate mai mult ritualurile ortodoxe,in loc sa se puna accentul pe invataturile din Biblie. Un alt lucru care nu-mi place,este faptul ca anumiti profesori de religie(nu chiar toti) ii numesc pe elevii de alta religie<<sectanti>>"
ama1357 spune:
asa suntem invatati noi romanii... sa fim rasisti... eu sunt de origine germana dar pana in clasa 1 nu am stiut germana deloc (bunicul meu a refuzat de pe vremea razbiului sa vb germana in casa, si mama mea nu a invatat o boaba, dar pe noi ne-a dat la scoala germana), dar pentru asta eram poreclita sasoaica... asa ca te inteleg...
asta e
si apropo de optionale...
in clasa a a VII au inceput si la noi optionalele, aveam de ales dintre laborator la informatica, chimie sau fizica... au fost prea multe cererei de informatica si fizica, asa ca eu am fost trecuta la clasa de chimie... desi mie nu mi-a placut chimia... dar asta e...
asa ca si optionalul e tot obligatoriu... atata timòp cat nu sunt conditii sa oferi tuturor sa faca ceea ce vor ei!
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ama1357 daca eu sunt atee, nu cred in Creator, deci pentru mine nu exista un creator, deci este o minciuna!!! daca esti credincioasa indiferent de religie, crezi in creator, atunci el este un adevar absolut. tinand cont ca propozitia incepe cu DACA, are loc in anumite conditii => nu exista nici un adevar absolut! Q.E.D. |
Exista adevar absolut. Cel putin in logica formala. Fara adevarul absolut al acestei logici formale propozitii precum cele de mai sus nu au niciun sens.
Exemplu de propozitie care este absolut adevarata:
(A si B) este adevarat daca ((A este adevarat) si (B este adevarat)).
Intreg Universul se bazeaza pe logica. Motiv pentru unii filozofi de a-L echivala pe Dumnezeu cu Logica. Caz in care intr-adevar El este Adevarul Absolut.
Stanescu spune:
| citat din mesajul lui simonacip Ei, nu-mi spuneti mie ca cererea de a nu participa la orele de religie e initiativa copilului. Sa fim seriosi, odata ce parintele a luat atitudine, el a facut deja alegerea pentru copil. Copilul va adopta comportamentul parintilor. Asa ca nu vorbiti despre alegere. Sa ne luam de faptul ca ce sa-ti spun DUmnezeu a tras scara copilului mi se pare iarasi exagerat. Daca atita ati retinut voi din cartea de religie, atunci mi-e clar.. Cum credeti voi ca pe copil il va mai interesa vreodata religia din moment ce de mic E INDOCTRINAT ca nu tb sa participe la ora de religie. Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Chiar nu pricep ce nu ar fi in regula sa imi trimit copilul la budisti sau hinduisti - adicatalea si alea tot religii sunt, nu?
violeta69 spune:
din pacate ne aducem aminte ca Dumnezeu exista numai in momentele de durere,crize existentiale.....catastrofe de orice fel!
nu inteleg inversunarea improtriva lui Dumnezeu si nu inteleg de ce opriti copii sa-L gaseasca! pt ca si acesta e un mod de a-L intalni!sa-L intalneasca ,sa-L cunoasaca si ..evident sa decida singur cum e mai bine cand sunt in stare de asa ceva...
teoria evolutionismului nu a fost niciodata verificata/demonstrata...in schimb Dumnezeu exista...si era cineva care v-a spus (intrebat) cum se explica aparitia luminii sfinte la Ierusalim intr-o anume zi!
eu sunt fizician si logic ar fi sa nu cred in Dumnezeu
...dar uite, ca eu cred
...
in fine,stiu sigur ca nu am cum sa impun cuiva ...ceva
nici nu-mi doresc asta,doar lasati copii sa vina la Dumnezeu!

Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui violeta69 teoria evolutionismului nu a fost niciodata verificata/demonstrata... |
OK. Esti fizician dar nu biolog. Totusi esti printre putinii fizicieni care inca n-au aflat ca evolutia a fost demonstrata in diverse contexte iar teoria evolutionista in ansamblul ei este sprijinita de un numar urias de evidente.
anya spune:
Nimeni nu opreste copiii sa se apropie de Creator, doar ca nu vor sa-i oblige si de ce toate drumurile duc musai la Dumnezeul ortodox?
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui anya Nimeni nu opreste copiii sa se apropie de Creator, doar ca nu vor sa-i oblige si de ce toate drumurile duc musai la Dumnezeul ortodox?Anya |
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
anya spune:
Mi-ar placea ca la orele de religie sa discute liber despre toate religiile, despre faptul ca nu se stie daca exista sau nu un Creator, ca diversele religii il numesc intr-un anume fel si exista diverse "povesti" si moduri de manifestare ale credintei. Pentru asta ar trebui sa existe un profesor de religii (nu de religie orodoxa, catolica sau...budista, ca tot se discuta pe aici). La o astfel de ora nu numai ca mi-as lasa copilul ci chiar l-as indemna sa se duca.