Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 34
ama1357 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui espiritu
reciteste paragraful inrosit si bolduit de mine si da-mi voie sa cad pe jos de ras.e clar ca nu ai citit nici macar 3 randuri din cartulia de povesti de care face caz tot crestinul.in caz ca te vei ofusca de mesajul meu pune mana citeste vechiul testament si apoi sa imi spui si mie de "frumusetea mesajului crestin". ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului. in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia. |
crestinismul se naste doar cu noul testament... pana atunci era Iudaismul... dar nici noul testament nu este curat 100%
violeta69 spune:
ama,pai tocmai de aceea suntem total diferiti ca unii privesc "religia"(in particulat pe cea ortodoxa) din postura omului credincios pt care nimic nu exista fara Dumnezeu si altii nu o vad deloc asa si de fapt vad totul ca pe ceva evolutionist ...sau la voia intamplarii...

imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu credinta mea
(care nu-i nici pe departe ceea ce ar tb sa fie...dar asta e o alta discutie!)![]()
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
ama1357 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui violeta69 ama,pai tocmai de aceea suntem total diferiti ca unii privesc "religia"(in particulat pe cea ortodoxa) din postura omului credincios pt care nimic nu exista fara Dumnezeu si altii nu o vad deloc asa si de fapt vad totul ca pe ceva evolutionist ...sau la voia intamplarii... ![]() ![]() ![]() |
si eu o vad din punctul de vedere al credinciosului, dar nu vreau sa fiu obligata sa invat o religie care nu-mi apartine... eu sunt catolica si la mine in oras ne numaram pe degete(nu avem preot catolic in oras), deci daca vroiam sa fac religie trebuia sa o inghit pe cea ortodoxa... si nu am inteles de ce!!!
asa ca prefer sa ma lase sa aleg intre ora de religie ortodoxa si o ora o istoriei religiilor...
astea chiar au fost ultimele randuri!
Stanescu spune:
| citat din mesajul lui violeta69 ama,pai tocmai de aceea suntem total diferiti ca unii privesc "religia"(in particulat pe cea ortodoxa) din postura omului credincios pt care nimic nu exista fara Dumnezeu si altii nu o vad deloc asa si de fapt vad totul ca pe ceva evolutionist ...sau la voia intamplarii... ![]() ![]() ![]() imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu credinta mea (care nu-i nici pe departe ceea ce ar tb sa fie...dar asta e o alta discutie!)Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit *GRUPUL FETELOR FANTASTICE* Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv! |
Pe mine personal nu ma deranjeaza ca cineva crede in Mohamed, Isus, Moise, Visnu, Budhha...
Da' cand incerca sa-mi vare pe gat si mie treaba asta (si mai ales copilului meu), atunci nu mai e in regula.
doruletz spune:
| citat din mesajul lui ama1357 nu exista un adevar absolut! |
Eu tot nu am inteles daca ceea ce ai spus mai sus reprezinta sau nu un adevar absolut?
| citat din mesajul lui violeta69 pe care le-am preluat(ca sa nu mi se spuna dupa aceea ca am plagiat!) |
se vedea oricum
Ar trebui totusi sa cautam raspunsurile direct la sursa si nu pe cele deja alese si prelucrate ca sa corespunda unui anumit scop. Daca ai vrea sa afli mai multe despre ceea ce a spus Darwin ai descoperi repede ca el nu a fost niciodata credincios (nici macar pe patul de moarte asa cum se zvoneste printre religiosi) iar fraza cu ochiul citata acolo a fost scoasa din context. Pentru confirmare iti recomand www.literature.org/authors/darwin-charles/the-origin-of-species/chapter-06.html" target="_blank">Originea speciilor (capitolul 6) unde poti citi fraza completa in care Darwin vorbeste despre aparitia ochiului. Si sa stii ca de la Darwin incoace au trecut mai bine de 100 de ani timp in care stiinta si teoria evolutiei nu au stat pe loc (spre deosebire de dogmele religiilor). Oricum, e absolut necesar sa fim la curent cu ceea ce combatem mai ales cand e vorba de teorii stiintifice unanim acceptate de oamenii de stiinta de azi
Iar Einstein a spus o gramada de lucruri, nu neaparat toate si adevarate. Uite aici alte citate din Einstein:
"Mi se pare ca ideea unui Dumnezeu personal este un concept antropologic pe care nu il pot considera serios... Stiinta a fost acuzata ca submineaza moralitatea, pe nedrept...Omul ar fi intr-adevar într-o stare jalnica daca ar trebui sa fie infrânat de frica de pedeapsa si speranta recompensei dupa moarte"
"A fost desigur o minciuna ceea ce ati citit despre convingerile mele religioase, o minciuna care este repetata sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal, Si niciodata nu am negat asta, dar am afirmat-o clar. Daca exista ceva religios în mine, aceasta este admiratia fara limite fata de structura lumii atât cât ne-o poate dezvalui Stiinta."
Oricum, argumentul tau cu "celebritatile credincioase" are un nume in logica, se numeste Apel la autoritate sau "argumentum ad verecundiam". Este o eroare de rationament, faptul ca X a facut o afirmatie nu o face neaparat adevarata. Ma mir ca acest argument e folosit pe siteuri care pretind ca fac referate pentru elevi.
violeta69 spune:
pai cred ca ne invartim in jurul cozii ![]()
daca sunteti budisti,catolici,protestanti sau ...nimic(a nu se intelege altceva
) atunci faceti fratilor cerere la secretariat!
si gata ,nu mai se face religia ortodoxa...
ca nu poti pune un mahomedan sa-l venereze pe Isus...
eu n-am spus niciodata ca celelate religii nu sunt bune...din cate am citit si eu
ortodoxia nu are nimic impotriva iudaismului sau,in general a religiilor monoteiste...
undeva se spune ca prin orice (credinta monoteista)poti ajuge la Dumnezeu,facand evident faptele acelea bune (care sunt peste tot la fel)...diferenta intre noi astia crestinii si ceilalti (monoteisti)e ca Isus a luat pacatele noastre asupra lui si cei ce cred in El vor avea viata vesnica...na'ca acum nu vreau sa ma dau eu atotstiutoare,ca nu ma pricep....zic doar din ce mi-a ramas mie prin cap
si nu am pretentia ca mi-au ramas prea multe...doar esenta ![]()
e greu cu credinta si mai greu cu Dumnezeu
,asta e sigur.....si eu nu vreau sa intru in polemica cu nimeni
asa ca ma retrag,mai bine-l duc pe fi-meu afara sa ne recreeam ![]()
Vio,mamica lui Mihnea
ama1357 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui doruletz
Eu tot nu am inteles daca ceea ce ai spus mai sus reprezinta sau nu un adevar absolut? |
tu nu ai clar ce reprezinta adevarul absolut si o propozitie adevarata!
ceea ce am spus eu nu este un adevar absolut!
violeta69 spune:
doruletz,cum spuneam ...ma duc sa-l plimb pe fi-meu 
eu raman la credinta mea....sorry daca te-am deranjat!
si pe cine am mai deranjat 
Vio,mamica lui Mihnea
amoga spune:
| citat din mesajul lui simali La ce materie se mai seamana spaima ? |
La care nu? (Si nu glumesc.)
Metoda educativa folosita in scolile din Romania (si de aiurea) e bazata pe coercitie -- copiii nu aleg sa invete, sunt obligati sa o faca. Cei care incearca sa se eschiveze sunt ridiculizati, umiliti, amenintati. Astea in manualul (sic!) teroristului amator sunt trecute la capitolul "Spaima".
Okay, amenintarile proliferate de profesori sunt mai "moi" decit cele date ca exemplu din manualele de religie. Nu se trage scara de sub picioare, ci se aplica ironia, urlatul sau nota mica -- dupa cit il duce mintea pe purtatorul de catalog.
Rezultatele insa sunt destul de asemanatoare: copilul nu va mai avea "frica de Dumnezeu", insa va capata frica de autoritatea investita arbitrar. Nu va fi un membru in "oastea Domnului", ci membru in turma consumatorului de telenovele. Etc.
Atit religia, cit si stiintele naturii 'au orice alt subiect, e mai bine sa fie lasate la libera alegere a oricarui fi-va interesat de ele. Si sigur vor fi interesati. (Cel putin in ce-i priveste pe copii, e simplu de observat ca au o predispozitie inspre a cauta sa-nteleaga lumea din jurul lor.)
E oarecum comic de urmarit cu cita inversunare se opun unii predari religiei in scoli, si in acelasi timp sustin obligativitatea scolii. Scoala e noua religie, to'arasi! (Sort of...)
A.M.
anya spune:
Violeta, dar de ce e mai buna o religie cu un sigur zeu (indiferent de nume) fata de o religie politeista? Pentru ca sa crezi tu?
Si daca parintii sunt atei, de ce-ar fi bine sa lase copilul sa se apropie de Isus (asa cum recomanzi intr-un post anterior)? De ce nu de Mahomed sau ...altul?
Eu tot nu inteleg de ce ortodocsii se cred mai presus decat altii! Iar din cate stiu eu (dar se pare ca stiu prost) traim intr-un stat laic iar scoala (de stat) ar trebui sa fie la fel. Cele particulare - treaba lor!

de Mircea Ioan, 15 mai 2008