Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Ei, nu-mi spuneti mie ca cererea de a nu participa la orele de religie e initiativa copilului. Sa fim seriosi, odata ce parintele a luat atitudine, el a facut deja alegerea pentru copil. Copilul va adopta comportamentul parintilor. Asa ca nu vorbiti despre alegere. Sa ne luam de faptul ca ce sa-ti spun DUmnezeu a tras scara copilului mi se pare iarasi exagerat. Daca atita ati retinut voi din cartea de religie, atunci mi-e clar..
Cum credeti voi ca pe copil il va mai interesa vreodata religia din moment ce de mic E INDOCTRINAT ca nu tb sa participe la ora de religie. Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Cum ii pui la dispozitie toate informatiile daca te inversunezi asa impotriva orelor de religie? Daca tot il lasi sa aleaga pe el, lasa-l sa aleaga si ce vrea sau nu vrea din ora de religie. Nu i-o refuza total.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Si daca bietul copil alege sa le sparga capetele la colegii care il supara, fiindca asa a vazut el la ora de religie ca face si Dumnezeu? .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Citat:
Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Da' cu budistii si hindusii ce ai? Ai auzit tu la teveu ca nu iau atitudine si nu arunca pietre in capul homosexualilor?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
Trimiteti-i fetelor la budism, la "Dumnezeii" hinduismului (dar vedeti intii care sunt acestia..)la ce vreti voi si refuzati-le ora de religie. Dar tineti minte ca suntem responsaili pentru acesti copii.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Da' cu budistii si hindusii ce ai? Ai auzit tu la teveu ca nu iau atitudine si nu arunca pietre in capul homosexualilor?

Am inteles. pentru tine crestinismul se rezuma la a arunca cu pietre in capul homosexualilor..Dar dc nu-s de acord cu budistii si hindusii inseamna ca am citit destul de mult despre ei, si chiar de-ar arunca cu pietre, tot nu mi-ar placea.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Citat:

Am inteles. pentru tine crestinismul se rezuma la a arunca cu pietre in capul homosexualilor..Dar dc nu-s de acord cu budistii si hindusii inseamna ca am citit destul de mult despre ei, si chiar de-ar arunca cu pietre, tot nu mi-ar placea.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Nu, nu ai inteles!
NU pentru mine asta e crestinsmul, pentru altii!!! Pariem ca astia, altii, nu concep ca religia sa nu fie studiata la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Credinta in Dumnezeu nu va fi niciodata logica. Aceasta nu este analitica, nu se poate demonstra, ci se simte.

BRavo, Simonacip!!!!
Cea mai buna pledoarie de pana acum pentru inutilitatea orelor de religie predate la scoala!
Copiii trebuie lasati sa simta. Sa simta cand vor dori sa vorbeasca mai mult despre Dumnezeul prezentat de mami si tati drept Creator si Rascumparator.
Poate nu vor sa vorbeasca saptamanal, martea la 10 fix, poate nici macar odata la o luna nu vor.
Sa vorbesti unui copil despre Dumnezeu fara ca acesta sa fie dornic de asa ceva, mi se pare un abuz. Si, de ce nu, un pacat :D.

Citat:

Stiinta nu va putea niciodata sa demonstreze nici un adevar ea singura.

Asta se invata la religie?

Foarte interesant, sa astepti sa vina de la el dorinta de a vorbi despre DUmnezeu, el care si nu are nici o notiune in acest sens, care trece pe linga biserica si nu se inchina, care seara nu spune nici o rugaciune, care nu aude niciodata parintii vorbind despre asa ceva...

Foarte interesant, pentru tine credinta in Dumnezeu ramane doar o doctrina (nu ceva ce simti), de care n-ai parte, daca n-ai parte de indoctrinarea pro-credinta; deci cea ce sustine Biblia, credinta pe care O AI fiindca Dumnezeu ESTE (regasita in zeci de relatari Biblice), sunt doar basme?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Nu, nu ai inteles!
NU pentru mine asta e crestinsmul, pentru altii!!! Pariem ca astia, altii, nu concep ca religia sa nu fie studiata la scoala?

Intrucit nu ma consider ca apartinind de "altii" te intreb si eu: Pentru cine crestinismul e a arunca cu pietre in homosexuali?
Dar oricum...asta nu ma face sa-i accept mai mult(nu vreau insa sa fiu off topic)In ce priveste studiatul religiei in scoli...stai linistita, religia se va studia..Slava Domnului!

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Simona, vad ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Tu zici ca a nu accepta ore de religie obligatorie egal cu a indoctrina copilul sa nu creada. La fel, ce faci tu, se cheama a indoctrina copilul sa creada. Si nu ce vrea el, ci ce vrei tu, prentru ca ii impui de la inceput o anume doctrina fara sa ii lasi alternative.
In alta ordine de idei, nimeni nu are nimic impotriva felului cum iti educi copiii, dar nici tu nu ma obliga pe mine sa adopt felul tau de a trai si sa suport in scoala PUBLICA o religie care nu ma reprezinta. Tie ti-ar conveni sa te oblige cineva sa inveti numai si numai despre Buddha, sa zicem? Fara o alternativa? Da-mi voie sa nu cred.
Acum e clar?

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:

Foarte interesant, sa astepti sa vina de la el dorinta de a vorbi despre DUmnezeu, el care si nu are nici o notiune in acest sens, care trece pe linga biserica si nu se inchina, care seara nu spune nici o rugaciune, care nu aude niciodata parintii vorbind despre asa ceva...

Foarte interesant, pentru tine credinta in Dumnezeu ramane doar o doctrina (nu ceva ce simti), de care n-ai parte, daca n-ai parte de indoctrinarea pro-credinta; deci cea ce sustine Biblia, credinta pe care O AI fiindca Dumnezeu ESTE (regasita in zeci de relatari Biblice), sunt doar basme?

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Draga mea, credinta este in fiecare dintre noi, nu ma indoiesc de asta.Dar si ea trebuie dezvoltata si sprijinita cu exemple, cu carti, cu fapte (ca simpla rugaciune sau inchinaciune, nu mai vorbim de altele), altfel te pierzi. Daca te bazezi doar pe faptul ca ESTE in tine si gata...ai pierdut din start.De altfel, daca ar fi asa simplu si usor ne-am lauda toti cit de credinciosi suntem, pentru ca este un dat, nu?

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Simona, vad ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. Tu zici ca a nu accepta ore de religie obligatorie egal cu a indoctrina copilul sa nu creada. La fel, ce faci tu, se cheama a indoctrina copilul sa creada. Si nu ce vrea el, ci ce vrei tu, prentru ca ii impui de la inceput o anume doctrina fara sa ii lasi alternative.
In alta ordine de idei, nimeni nu are nimic impotriva felului cum iti educi copiii, dar nici tu nu ma obliga pe mine sa adopt felul tau de a trai si sa suport in scoala PUBLICA o religie care nu ma reprezinta. Tie ti-ar conveni sa te oblige cineva sa inveti numai si numai despre Buddha, sa zicem? Fara o alternativa? Da-mi voie sa nu cred.
Acum e clar?

Eileen Nicole

Pentru mine e foarte clar, pentru tine vad ca nu inca. Ce sa facem?Asta este..

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput