Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 29
Reallaura spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Da' cu budistii si hindusii ce ai? Ai auzit tu la teveu ca nu iau atitudine si nu arunca pietre in capul homosexualilor? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin?
Nu inteleg deloc care e problema acestui topic. Ce daca invata copii religie in scoli? Care este problema? A sti cate ceva despre o religie asta nu face pe nimeni credincios!Pai cine va obliga copii sa fie credinciosi? Nu poti obliga pe nimeni sa fie credincios/necredincios.
Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin?Foarte bine scria intr-o carte, probabilitatea ca noi sa fi evoluat la forma actuala asa cum descrie teoria lui Darwin este aceeasi ca si probabilitatea ca un uragan trecand printr-un hangar sa asambleze un Boeing 747.
Pai chiar daca cineva ar putea dovedi prin absurd ca Dumnezeu nu exista, tot as vrea sa existe modul de viata crestin si copii mei sa-l cunoasca si sa-l imbratiseze.
Inteleg ca aveti ce aveti cu manualele de religie, deci nu cu religia in sine, asta pot intelege. Ca si scoala poate fi un sistem aberant, si asta inteleg, ce-i omenesc e perfectibil. Dar cine poate face un sistem perfect?Nu cred ca exista asa ceva.
Cred ca de dragul polemicii si nu de dragul adevarului ati iesit la semnat petitii.
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
denizel spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui simonacip
Draga mea, credinta este in fiecare dintre noi, nu ma indoiesc de asta.Dar si ea trebuie dezvoltata si sprijinita cu exemple, cu carti, cu fapte (ca simpla rugaciune sau inchinaciune, nu mai vorbim de altele), altfel te pierzi. Daca te bazezi doar pe faptul ca ESTE in tine si gata...ai pierdut din start.De altfel, daca ar fi asa simplu si usor ne-am lauda toti cit de credinciosi suntem, pentru ca este un dat, nu? Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Draga mea Ham
Simonacip, nu numai ca va laudati cu cat sunteti de credinciosi, da' doriti ca toata Romania sa fie cel putin la fel de credincioasa ca voi.
Nu numai ca va laudati cat de credinciosi sunteti, da' iti permiti sa denigrezi budistii si hindusii care, stii tu
, n-au nimica bun. Nimeni nu-i ca ortodocsii, stim de-acuma
simonacip spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Reallaura
Denizel, daca ai fi citit cat de cat despre budisti si despre religia asta, ai fi inteles ca nu poti pune aceasta religie laolalta cu religia crestina. Ce au de a face zeii lor zoomorfi cu comportamente violente si discutabile, cu frumusetea mesajului crestin? Nu inteleg deloc care e problema acestui topic. Ce daca invata copii religie in scoli? Care este problema? A sti cate ceva despre o religie asta nu face pe nimeni credincios!Pai cine va obliga copii sa fie credinciosi? Nu poti obliga pe nimeni sa fie credincios/necredincios. Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin?Foarte bine scria intr-o carte, probabilitatea ca noi sa fi evoluat la forma actuala asa cum descrie teoria lui Darwin este aceeasi ca si probabilitatea ca un uragan trecand printr-un hangar sa asambleze un Boeing 747. Pai chiar daca cineva ar putea dovedi prin absurd ca Dumnezeu nu exista, tot as vrea sa existe modul de viata crestin si copii mei sa-l cunoasca si sa-l imbratiseze. Inteleg ca aveti ce aveti cu manualele de religie, deci nu cu religia in sine, asta pot intelege. Ca si scoala poate fi un sistem aberant, si asta inteleg, ce-i omenesc e perfectibil. Dar cine poate face un sistem perfect?Nu cred ca exista asa ceva. Cred ca de dragul polemicii si nu de dragul adevarului ati iesit la semnat petitii. Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA ALBUMELE MELE |

Bine spus!Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Pai atunci de ce sa nu scoatem si biologia din scoli, de ce sa auda copilul aberatiile lui Darwin? |
Oamenii de bine
simonacip spune:
| Citat: | ||||||
Nimeni nu-i ca ortodocsii, stim de-acuma Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Dragutzo, tu ai spus-o, nu eu.
Nu denigrez pe nimeni, nu mai fii asa inversunata. Nici credincioasa desavirsita nu sunt, iar discutia asta cu atit mai putin ma face.
Dar un adevar mare ai spus si tu: Nimic nu-i ca ortodoxia!!Dar e normal sa existe si tabara cealalta, nu?
Voiam doar sa trag un semnal de alarma: va lipseste documentarea. RAU DE TOT. SI exact acesteia va opuneti.
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
simonacip spune:
| Citat: | ||
Oamenii de bine Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Nu mai fii asa convinsa, sau macar nu improsca daca nu stii 100%
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
denizel spune:
| citat din mesajul lui simonacip Voiam doar sa trag un semnal de alarma: va lipseste documentarea. RAU DE TOT. SI exact acesteia va opuneti. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Suntem numai ochi si urechi. Asteptam link-uri
denizel spune:
| citat din mesajul lui simonacip In ce priveste studiatul religiei in scoli...stai linistita, religia se va studia..Slava Domnului! Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Pai normal ca se va studia.
S.O.R. isi protejeaza supusii. Frumos i-ar sta SOR cu jde mii de profesori de religie in somaj?
Alta ar fi daca profii de bilogie darwinisti ar fi in somaj, nuu?
Alexia27 spune:
Daca citesc din urma observ ca persoanele agresive de la acest topic sunt fix cele cu crucea-n brate, adicatelea fix alea care ar trebui sa fie tolerante si intelegatoare. Nu am vazut pe nimeni din semnatarii petitiei sa ceara de exemplu desfiintarea bisericilor si scoaterea religiei in ilegalitate, in schimb, pe celelalte le-am vazut de multe ori militand pentru IMPUNEREA religiei. Care religie? Pai aia ortodoxa, of cors, ce, mai e alta? Hai, treaca de la ele, aia crestina. Restul sunt niste "putregaiuri", pacatosi pagani care indrazniti sa aveti alte pareri!
Simona, vreti sa ne mantuiti cu forta, pe noi astia de n-am ajuns la adevarul absolut? Tu n-ai auzit ca dragoste cu sila nu se poate?
Eileen Nicole
simonacip spune:
Pentru oki si ureci avem si filme aici
http://www.resurse-ortodoxe.ro/share-ortodox/arhiva-ortodoxa-video/...mai exact /&NADEJDA - O marturie uimitoare din Rusia, pentru ca stiu ca nu le vei putea urmari pe toate. SI mai sunt, dar vezi si tu care te inspira.
Iar carti sunt cu duiumul pe net, si siteuri, numai sa vrei..
Denizel, pe bune, chiar nu ma intereseaza polemica, lasa somajul si prostiile astea, vorbim despre altceva decit ce este la suprafata. Este un altfel de razboi nevazut intre credinta si ne-credinta, mintuire si nemintuire, DUmnezeu si DIavol. Daca vrei sa crezi bine, dar macar incearca sa afli mai multe.
"Le recitesc oricand cu acelasi interes :-)))."
Desi ai spus-o ironic, sunt sigura ca filmuletul in vei revedea cu acelasi interes.
Eu am pus punct polemicii aici.
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)