Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 27
AmethystRain spune:
Ama, faci sa sune de parca eu as fi pretins ca literatura e o pasareasca infinita...Pesemne, las pana si dadaismul in urma, daca nu-s in stare sa recunosc nici macar firul narativ al unui roman...sau nu recunosc (pe baze logice, cum altfel?) ritmul si masura versurilor...rapita fiind de "cugetari" afective...Nu continui, ca n-are rost...Vroiam numai sa precizez, ca am studiat (STUDIAT, da?) literatura ani...
Considerati mesajul asta o mare paranteza la toata aceasta inutila discutie.
rrox3 spune:
Hmm... vad ca avem probleme cu aritmetica
Nu mai poti afirma ca 1+1=2 fara sa definesti clar cadrul de referinta
Sa ramanem in sistem zecimal deci. In conditiile conventiilor numerice in vigoare, 1+1=2 e un adevar absolut. Cine nu ma crede sa ia frumos 1 mar verde si unul rosu si sa numere cate mere a colectat
Si era doar un exemplu. Sau a inceput vreun concurs intre forumisti care-i cel mai destept si mai invatat?
Ne duelam intr-o testare de IQ? ![]()
Am mai citit si ca n-ar trebui sa ne preocupe doar partea rationala in educatia copiilor nostri. Pai, asa zic si eu, numa' ca nu-s deloc de acord sa las emotionalu' pe mana religiei. Sigur ca ar fi mai usor... toate-s de la Domnu' si tot el se va ocupa sa le si rezolve! Mai putina batatie de cap, omu' e impacat si n-are de facut decat sa astepte. Daca ma gandesc bine, si rationalu' e mai fericit, doar scapa de toate intrebarile ... De ce nu-mi place oare cum suna? 
In fine, nu-i un topic pro/anti religie, poate ar fi bine sa ramanem la subiect: religia in scoli ... plasa intinsa pentru manipularea ulterioara...
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
simonacip spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 Sa poata alege el pentru el ce sa creada, avand la dispozitie toate informatiile. Asa cred eu ca este corect. Adica eu le spun fetelor: eu cred ca:..., pentru ca: ...., alti oameni cred ca:..., dar se stie sigur doar ca:... si fiecare om poate alege ce sa creada. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Cum ii pui la dispozitie toate informatiile daca te inversunezi asa impotriva orelor de religie? Daca tot il lasi sa aleaga pe el, lasa-l sa aleaga si ce vrea sau nu vrea din ora de religie. Nu i-o refuza total.
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Alexia27 spune:
Simona, tocmai asta e. Il lasi sa aleaga prezentandu-i OBIECTIV mai multe optiuni pe baza carora sa poata sa ALEAGA ce vrea: ii spui de crestinism cu ramurile sale, deislam, de mozaicism , de budism etc si el alege ce e mai aproape de sufletul lui, sau nu alege niciuna. Dar daca ii prezinti o sigura optiune, aia nu mai e alegere, e impunere.
Si optional, nu obligatoriu, pentru ca nu toata lumea are afinitati cu religia.
Eileen Nicole
Stanescu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui simonacip
Cum ii pui la dispozitie toate informatiile daca te inversunezi asa impotriva orelor de religie? Daca tot il lasi sa aleaga pe el, lasa-l sa aleaga si ce vrea sau nu vrea din ora de religie. Nu i-o refuza total. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Tocmai pentru a avea de unde sa aleaga/sa nu aleaga, sunt impotriva orelor de religie.
Voi incerca sa ii explic copilului meu care e treaba cu cele 3 mari monoteisme actuale, cu religiile politeiste actuale, si bineinteles cu cele defuncte. Librariile sunt pline cu tot feluri de carti cu mituri si legende. Cu alte cuvinte voi incerca sa ii ofer ceea ce as numi o "cultura religioasa".
rrox3 spune:
| Citat: | ||
Cum ii pui la dispozitie toate informatiile daca te inversunezi asa impotriva orelor de religie? Daca tot il lasi sa aleaga pe el, lasa-l sa aleaga si ce vrea sau nu vrea din ora de religie. Nu i-o refuza total. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
E interesant cum trag oamenii concluzii... Fetita mea cea mare este in clasa a IV-a si frecventeaza orele de religie. Nu, nu fiindca m-ar incanta ideea, ci din motive cat se poate de obiective: nu are unde sa mearga in timpul respectivei ore, invatatoarea este sotie de preot si prezinta un grad ridicat de ranchiuna impotriva copilului si numai fiindca citise Harry Potter in clasa a II-a... Plus ca fiica-mea nu vrea sa se lipseasca de colegii ei
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
capcaunul spune:
www.guardian.co.uk/world/2008/sep/15/anglicanism.evolution" target="_blank">Un inalt prelat al bisericii anglicane cade la pace cu Darwin.
Dar, vor spune unii, numai crestinismul ortodox detine adevarul absolut.
ama1357 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 Hmm... vad ca avem probleme cu aritmetica |
nu este vorba de nici o testare de IQ... 1 mar vere si 1 mar rosu in sitemul zecimal raman un mar rosu si un mar verde. daca intreba cineva cate mere ai zici 2, dar daca te intreaba cate mere rosii ai ... este 1... depinde cum pui intrebarea...
si totusi revin 1+1?2 nu este un adevar absolut.
adevarul absolut este un adevar care nu este legat de conditii... in cazul asta trebuie precizat ca esti in sistemul zecimal... si daca tot veni vorba de filosofie... pana la urma nici d-zeu nu este este un adevar absolut, pentru ca depinde de persoana daca crede sau nu!!! dci si aici apare o conditie de indeplinit!!!
denizel spune:
| Citat: | ||||||
Foarte interesant,sa astepti sa vina de la el dorinta de a vorbi despre DUmnezeu, el care si nu are nici o notiune in acest sens, care trece pe linga biserica si nu se inchina, care seara nu spune nici o rugaciune, care nu aude niciodata parintii vorbind despre asa ceva.. Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Numai 5 randuri si jumate am scris si nici p-alea nu le-ai citit
Tu credeai ca nu am comentat chestia cu "putregaiurile"
fiindca nu am citit cele 50 de randuri ale tale? :-)) Te inseli